İsa'nın gerçek ismi YAHŞUAH'tır.
7.810 İsa Mesih İsa, Yesus, Hisus, Hesus, Jesus, Joshua...
Telaffuzunu dinlemek için aşağıdaki dosyayı bilgisayarınıza indirip dinleyiniz.
İsa = "Tanrı ve İnsan"
456 İsa Mesih Hıristiyanlığın enkarnasyon (beden alma) doktrini, İsa Mesih'in insan bedeni almış Tanrı olduğunu söyler. İsa gerçekten Tanrı olduğu gibi gerçekten insandı. Bakire Meryem'den doğdu; bu da İsa'nın ana rahmine doğaüstü bir şekilde düşmesine karşın...
İsa Mesih'in Tanrı olduğunu gösteren ayetler
1.072 İsa Mesih 1- İsa, «Yaşam ekmeği ben'im. Bana gelen asla acıkmaz, bana iman eden hiçbir zaman susamaz» dedi.
Yuhanna 6:35
2- İsa yine halka seslenip şöyle dedi: «Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla karanlıkta yürümez, yaşam ışığına sahip...
İsa Mesih hakkında tarihsel kayıtlar
808 İsa Mesih İSA HAKKINDA Kİ PUTPEREST VE YAHUDİ METİNLERİ
Kilise’nin başlangıcında Hıristiyanlar Yahudilerle karşılaşır. Diğer insanlarca dışlanmazlar ve Romalılar özellikle onlara dikkat etmezler. Ayrıca İsa’nın etrafında toplanan ilk cemaatin Yahudi...
İsa Mesih
803 İsa Mesih İSA KİMDİ?
KİMLİK KARTI
SOYAĞACI: İsa Yahudi’ydi. Matta’ya göre, İsa Davut’un soyundan gelmektedir, babalığı marangoz Yusuf tarafından da İbrahim’in soyundandır. Luka, İsa’nın soyağacını Âdem’e kadar çıkarıyor. Öte yandan İsa...
İsa Mesih YHVH (Tanrı) birdir
1.043 İsa Mesih <table class="MsoTableGrid" style="border: medium none ; border-collapse: collapse;" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr style=""> <td style="border: 1pt solid black; padding: 0cm 5.4pt; background: black none repeat scroll 0%...
İsa Mesih Tanrı'nın Özelliklerine Sahiptir
1.614 İsa Mesih Tanrı Eşsizdir
Tanrı eşsizdir. Sadece Tanrı yaratılıştan değildir. O, tüm evrenin yaratıcısıdır. O yaratılışın bir parçası değil, kaynağıdır. Tüm yaradılışta Tanrı'nın el işini veya bir işaretini görebiliriz. Fakat O'nun el işi, Tanrı'ya eş değer...
İsa Mesih'in Tanrılığı
3.564 İsa Mesih İSA MESİH’İN TANRISALLIĞI
Josh McDowell & Bart Larson
ÖNSÖZ ............................................................................... 1
BÖLÜM BİR
İsa Mesih...
İsa Mesih
1.506 İsa Mesih İsa
İsa’nın kim olduğu sorusu, Hristiyan inancının geçerliliği açısından kritik bir sorudur. Bu soru, İsa’nın kendisi için de önemli bir sorudur; Matta 16’da İsa’yı öğrencilerine “Halk İnsanoğlu’nun kim olduğunu söylüyor?” diye sorarken...
İsa Mesih Tanrı'ysa eğer, kime dua etti?
3.301 İsa Mesih Eğer İsa Tanrı’ysa, kime dua etti?
Müslüman’lar İsa’nın tanrılığına ilişkin en çok eleştirdikleri sorular arasında bu soru da yer almaktadır. Bu soruya yanıt Üçlübirlik’te ve İsa’nın yeryüzüne gelip beden almasında yatmaktadır.
Üçlübirlik,...
O zaman Tanrı bir insan olamaz! (mı?)
2.988 İsa Mesih Tanrı sonsuzdur. Madde ise sınırlıdır. O zaman Tanrı bir insan olamaz! (mı?)
Müslümanlar İsa’nın beden alan Tanrı olabileceğini reddederler. Onun büyük bir peygamber olduğu onaylarlar fakat onun tanrılığını reddederler. Müslümanlara öğretilen...
Tanrı'nın Oğlu Olamaz! (mı?)
2.783 İsa Mesih Tanrı’nın Oğlu Olamaz! (mı?)
Bazı Müslümanlara göre, “Tanrı Oğlu” terimi, bir şekilde çocuk dünyaya getiren, tanrıça karısı olan bir tanrı fikrini akıllarına getirmektedir. Hristiyanlar bu “Tanrı Oğlu” terimini İsa’ya yönelik kullandıklarında...
İsa Mesih
1.920 İsa Mesih http://www.hristiyan.net/tanribilgisi/TB-40.htm
Tanrı Bilgisi Semineri Ana Sayfa
İSA MESİH
Kutsal Yazılar İsa Mesih’in kimliği, kişiliği ve buna bağlı olarak amacı ve yaptıkları hakkında çok açıktır ve kuşkuya yer bırakmaz.
...
Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ?
3.192 İsa Mesih "Tanri'ya giden tek yol neden Isa'dan gecer?"
Bir cok kisi sormakta, " Isa'nin ozelligi nedir? neden Tanri'yi tanimamiz icin tek yol Isa'dir?"
Boyle bi soruyu nasil yanitlayabiliriz acaba? Genelde biz, Isa Mesih'in Tanri'ya giden tel yol...
Tanrı Oğlu ne demektir?
1.993 İsa Mesih Bazı kişilere göre, Tanrı Oğlu terimi, tanrıça karısından bir şekilde çocuk dünyaya getiren, bir tanrı fikrini akıllara getirmektedir. Hristiyanlar, Tanrı Oğlu terimini İsa’ya yönelik kullandıklarında, Tanrı’nın tanrıça karısıyla birlikte bir çeşit...
İsa Mesih'e Dua Etmek
302 İsa Mesih Birşey daha aklıma geldide sormak istedim şimdi yorumları okuyorumda hep Rab İsa yazıyorsunuz.Siz niye direk Tanrıya değilde İsa Mesih'e Rab diyorsunuz yoksa o bir lakap mı bana açıklarsanız sevinirim.Yani biraz daha açayım siz direk Tanrıya mı dua...
İsa Mesih bizzat YHVH nın kendisi mi, yoksa oğulu mu?
453 İsa Mesih İsa Mesih bizzat YHVH nın kendisi mi? yoksa oğulu mu? yoksa hem kendisi aynı zamanda oğulu mu?kafam biraz karıştığı için soruyorum.
Yönetim Notu: Baba = YHVH, Oğul = YHVH, Kutsal Ruh = YHVH
YHVH'nin kendisidir. YHVH'nin Oğlu'dur.
Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması
404 İsa Mesih İncil de İsa Rab'bin bir çölde İblis tarafından sınandığı yazar . Bana bu olay biraz saçma geliyor . Babanın oğlu , Kutsal İsa Rab'bimizi İblis nasıl olur da sınar ? Bana saçma geldiği için size sormak istedim . Cevaplarınız için şimdiden teşekkür...
İsa Mesih'ten Sonra
279 İsa Mesih İsa Mesih dünyaya getirdiği değişiklikler.
Hristiyanlık öncesi dönemlerde kadınlar erkeklere bir mal gibi alınıp satılan bir varlık gibiydi. Erkekler evlenmek için köle pazarlarından kadın satın alırlardı. Çok eşliliğin getirmiş olduğu bir...
İsa Mesih'in dünyadaki son haftası
428 İsa Mesih İsa'nın Kudüs'e girişi
(Mar.11:1-11; Luk.19:28-40; Yu.12:12-19)
1-2Kudüs'e yaklaşıp Zeytin dağının yamacında bulunan Beytfacı köyüne geldiklerinde İsa, öğrencilerinden ikisini şu sözlerle köye gönderdi: «Karşınızdaki köye gidin. Hemen orada...
İsa Mesih kimdi?
634 İsa Mesih Tüm zamanların en önemli herseyi.
Insanlarin en guzel yol gosteren lideri.
Insanlarin en buyuk ogretmeni.
Insanlara en buyuk iyiligi yapan kisi.
Dunyada en kutsal gunahsiz yasayan kisi.
İsa Mesih kimdir? (PDF kitap)
893 İsa Mesih Okyanus adlı üyenin http://www.hristiyanforum.com/forum/showpost.php?p=69714&postcount=3 adresinde paylaştığı dosya.
Rab İsa Mesih'in Göklerdeki Durumu
859 İsa Mesih İyi Günler
Aslında Başlığı çok iyi seçemedim . Ama Aklıma bir soru çok takıldı. Geçen bir ikona görmüştüm Dünya Ortada İsa ve Baba Dünyayı ortalarına almış. Kutsal Ruh da Güvercin olarak dünyanın yukarısında. Ama aklıma takılan bir durum var....
İsa Mesih Tanrı mıdır? (Q belgesine göre)
1.065 İsa Mesih 'Q' adını alan dokümana göre Hz. İsa Tanrı mıdır?
1838'de Ch. H. Weisse, Müjdeler'in (Sinoptikler), özellikle de Matta ve Luka'nın iki farklı kaynaktan derlendiğini söyledi: (a) Markos ve (b) İsa'nın sözlerini derleyen başka bir belge. ...
İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri
967 İsa Mesih 1- İsa, «Baba, onları bağışla» dedi. «Çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar.»
Luka 23:34
2- İsa ona, «Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın» dedi.
Luka 23:43
3- İsa, annesiyle sevdiği öğrencinin...
İsa Mesih (Yahşuah)'ın mucizeleri
312 İsa Mesih Rab'bimizin Yaptigi Mucizelerden Bazilari,
1.Suyu Saraba Cevirmesi (Yuhanna2.1-11)
2.Bir Memurun Oglunun Iyilestirilmesi (Yuhanna 4: 46-54)
3.Havuzdaki Koturumun Iyilestirilmesi (Yuhanna 5:1-9)
4.Kôr bir Adamin Iyilestirilmesi (Yuhanna...
Izdırab Çeken Kul İsa Mesih
578 İsa Mesih "Bundan dolayi ona ünlüler arasinda bir pay verecegim,
Ganimeti güçlülerle paylasacak.
Çünkü canini feda etti, baskaldiranlarla bir sayildi.
Pek çoklarinin günahini o üzerine aldi,
Baskaldiranlar için de yalvardi." Yeseya 53:12
Size sunu...
İsa Mesih'in Sınırsız Kudreti ve Bilgisi
1.454 İsa Mesih MESİH'İN SINIRSIZ KUDRETİ ve BİLGİSİ HAKKINDA TARTIŞMA
Hristiyan kutsal yazıları ve inançları hakkında eleştirilerde bulunan İslamcı bir yazar, Hristiyanlık karşıtı sitesinde bazı İncil ayetlerini yanlış yorumlayıp çarpıtarak Mesih'in sınırsız...
Mesih'in kullandığı İnsanoğlu ünvanı
625 İsa Mesih İNSANOĞLU SÖZCÜĞÜ ve MESİH'İN KENDİSİNİ İNSANOĞLU OLARAK TANITMA SEBEBİ
1- Yeni Antlaşma metinlerindeki kullanım: İnsanoğlu sözcüğü, İncil metinlerinde Yeshua'nın kendisini tanımlamak için sık sık kullandığı bir terimdir. Bu sözcük Matta'da...
İsa Mesih gerçekten yaşamış mıdır?
9.316 İsa Mesih Bu foruma yeni üye oldum. Dinler ilgimi çekiyor. Belki abes olacak ama Hz. İsa nın yaşayıp yaşamadığı konusunda şüphelerim var. Bildiğim kadarıyla İncil haricinde hiç bir kitapta Hz. İsa'dan bahsedilmiyor. Tarih kitaplarında adı hiç yok. İnaçtan öte...
İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı?
1.138 İsa Mesih İSA GERÇEKTEN YAŞADI MI?
Tarihi bir kişilik
İsa Hıristiyanların uydurmuş olduğu insanlığın en güzel simalarından biri midir? Günümüzde hiç kimse İsa’nın tarihi kişiliğine geçerli bir şekilde itiraz etmiyor. Tarihçiler, Hıristiyanlık dışı...
İsa Nasıl Sınanabilir?
2.322 İsa Mesih Bir konuda gerçekten bir karışıklık hissettim. Sanki çelişki varmış gibi. Madem hıristiyanlıkta İsa %100 Tanrı, %100 insan ise yani ruhunda Tanrı varsa neden İncil'de İsa'nın sınandığı geçiyor. Matta 4'de bu konu şöyle anlatılıyor: Bundan sonra İsa,...
MESİH İSA SEVGİSİ...
1.841 İsa Mesih HER İNSANIN İÇİNDE DERİNLEMESİNE YAŞADIĞI BİR DİNİ VARDIR.BEN BİR MÜSLÜMAN DİNİNE MENSUBUM VE BİR ŞEYİ ÇOK MERAK EDİYORUM.HRİSTİYAN OLARAK DOĞMUŞ VE HRİSTİYANLIĞI SEÇEN ARKADAŞLARIM İÇİNİZDEKİ MESİH İSA SEVGİSİNİ NASIL İFADE EDERSİNİZ VE...
İsa Mesih'ten başka bir Yol yok mu ?
1.420 İsa Mesih Son zamanlarda Üniversite'nin mezunlarından biri yanıma gelip, "Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır?" diye sordu. İsa'nın, Tanrı'ya giden tek yol olduğunu söylediği yerleri gösterdim. İncil'in ve elçilerin tanıklıklarının güvenilir olduğunu,...
"İsa" isminin anlamı nedir?
5.456 İsa Mesih "İsa" isminin kökeni nedir? Arapça bir anlamı var mıdır? Kısacası "İsa"'nın anlamı nedir?
Yönetim Notu: Kökeni Kuran'dır, arapça anlamı konusunda arapça bilenler bilgi verebilirler.
İsa Mesih 'in tarihsel araştırılması
1.750 İsa Mesih İsa Mesih'in Tarih İçinde Araştırılması
Son birkaç yüzyıl boyunca, geleneksel Hristiyan inancının birçok öğretisine dünyanın dört bir yanındaki liberal düşünürler tarafından meydan okunmuştur. Bu meydan okumalardan hiçbirisi kiliseye, arkası...
Yahşuah (İsa) Mesih'in mucizeleri
764 İsa Mesih İsa Mesih hayatı boyunca yüzlerce mucize yaptı. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna bunların kırktan fazlasını ayrı olarak yazdılar, ama ondan daha fazla mucize yapıldığını da açıkça söylüyorlar (mesela Matta incilinde: 4:23-24; 8:16; 9:35; 10:1,8;...
İsa nasıl Mesih oluyor? Tevrat ve Zeburda belirtiliyor mu?
3.614 İsa Mesih Adonai sizi bereketlesin! Avrittiniz güzelliklerle geçsin
Neyse. İsa'yı Mesih kabul ediyorsunuz siz ama biz bekliyoruz.Peki ama nasıl kabul ediyorsunuz? Tevratta İsa adında Mesih gelecek diye hiç birşey yok.
Bu durumu Adonai adına...
Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir?
1.425 İsa Mesih Ben İsa'nın Hristiyanlıktaki konumunu ödevim icabı araştırıyorum ve sizden İsa'nın Hristiyanlıktaki konumuyla ilgili bilgi almak istiyorum.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Merkezdedir.
İsa Mesih'in Tanrısal Doğası
782 İsa Mesih Şimdi sizler İsa'nın doğasını ikiye ayırıyorsunuz. Birincisi insani doğası ikincisi tanrısal doğası diye. Ben insani doğasını anladım anlayacağım kadar. Ama tanrısal doğa nedir? Neden tanrı deniliyor? İsa kendisine ben tanrıyım mı demiş? Yoksa ben...
İsa Mesihtir.İşte Kanıtı
2.891 İsa Mesih İSA’NIN MESİH OLDUGUNA DAİR DELİLLER
PEYGAMBERLİK ARACILIGIYLA
1-ESKİ ANLAŞMANIN PEYGAMBERLİKLERİ
2-YENİ ANLAŞMANIN TAMAMLAMASI
KADIN’IN DÖLÜNDE DOĞUŞ
1-YAR.3:15 Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu Birbirinize düşman edeceğim. Onun...
İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2
1.099 İsa Mesih Paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim. Zamanında internet üzerinden "İsa Kim?" adlı kitabı okumuştum ve oradaki bilgilerden yararlanıp bende bir tablo yapmıştım. Bunu sizinle paylaşmak isterim. Benim vereceğim tablonun içeriği sizin verdiğiniz...
İsa Mesih gerçekten yaşadı mı?
1.950 İsa Mesih Sevgili kardeşlerim.Benim yakın çevremde bazı kişiler var .Bu kişiler herhangi bir dine mensup değiller ,iddialarına göre yanlızca yaşamı yaratan bir gücün varlığına inandıklarını, onun dışında diğer herşeyin saçma olduğunu söylüyorlar.Helede ben...
İsa Mesih'in Mucizeleri
745 İsa Mesih İSA MESİH’İN MUCİZELERİ
Mat.8: 5-13; Luk.7:1-10
Bir yüzbaşının uşagının iyileştirilmesi
Mat.9: 27-33
İki körün ve bir dilsizin iyileştirilmesi
Mat.12: 22-23
Kör ve dilsiz bir cinlinin iyileştirilmesi
İsa Mesih'in günahsızlığı
821 İsa Mesih İSA MESİH’İN GÜNAHSIZLIĞI<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Luk.1: 35 Melek ona şöyle yanıt verdi: "Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, Yüceler Yücesi'nin gücü sana gölge salacak....
İsa Mesih'in Emirleri
678 İsa Mesih İSA MESİH’İN EMİRLERİ
Mat.4: 10 İsa ona şöyle karşılık verdi: "Çekil git, Şeytan! 'Tanrın Rab'be tapacak, yalnız O'na kulluk edeceksin' diye yazılmıştır."
Mat.5: 16 Sizin ışığınız insanların önünde öyle parlasın ki, iyi işlerinizi görerek...
Mesih İsa İle Birlikte...
640 İsa Mesih <table class="MsoTableGrid" style="border: medium none ; border-collapse: collapse;" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr style=""> <td colspan="2" style="border-style: solid solid none; border-color: black black...
İsa'nın gerçek ismi YAHŞUAH'ın telafuzu
3.547 İsa Mesih İsa, Yesus, Hisus, Hesus, Jesus, Joshua...
Telaffuzunu dinlemek için aşağıdaki dosyayı bilgisayarınıza indirip dinleyiniz.
İsa Mesih'in kişiliği
1.606 İsa Mesih İnsanlığın <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>İsa Mesih'in kişiliği hakkındaki sorusu.
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
İsa Mesih’in ismi gibi hiç bir isim insanlığı bu kadar harekete geçirmemiştir!...
İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir?
1.390 İsa Mesih İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir?
Öyle olduğunu kendisi söyledi. Tanrı olduğunu söyledi.Yuhanna 8:58’de, “Size doğrusunu söyleyeyim, İbrahim doğmadan önce ben varım” dedi. Bu, ‘Ben’im’i Eski Antlaşma’daki Çıkış 3:14’ten alıntı yaparak...
İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ?
1.358 İsa Mesih İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi. 0. İsa’nın insanlık tarihinin en büyüğü oluşunun hakkını verelim. Bu bir gerçekliktir. Fakat, kendisi tarihteki diğer tüm insanlardan farklıdır. İnsanlık tarihinde kaç kişi...
İsa hakkında sahte tarihsel iddialar
1.553 İsa Mesih Son günlerde belirli gruplar, ilahiyat fakülteleri, İsa Mesih ve Kutsal Kitap ile ilgili arkeolojik delillere cevap veremedikleri için, liberal, ateist ve liberal yahudi eleştirmenlerin yazdıkları kitapları alıp sizlere özel mesaj ile, sohbet ile...
İsa Mesih kimdir? (Westminster İnanç Açıklaması)
1.625 İsa Mesih http://www.hristiyan.net/westminster/8.htm
Aracı Olan Mesih
I. Tanrı, sonsuz amacı uyarınca, biricik Oğlu Rab İsa’yı, Tanrı ve insan arasında Aracı, Peygamber, Kahin, Kral, Kilisesinin Başı ve Kurtarıcısı, her şeyin Mirasçısı ve dünyanın...
Çağdaş Bilim ve İsa Mesih`in Dirilişi Hakkında Tarihsel Kanıt
2.630 İsa Mesih Çağdaş Bilim ve İsa Mesih`in Dirilişi Hakkında Tarihsel Kanıt
Loren Eisley, "İnsan, Kozmik Yetim'dir" diye yazmıştır. İnsan, evrende "Neden?" sorusunu soran tek kişidir. Diğer hayvanların kendilerine yol gösterecek içgüdüleri vardır ama insan...
İsa Mesih'in Yaşamı'nın Tarihsel Gerçekliği
1.842 İsa Mesih İSA MESİH GERÇEĞİ
Prof. Dr. Sir Norman Anderson
1. GİRİŞ
“İsa’nın Tarihsel Gerçekliği” başlığı altında bir yazı yazmak, şimdiki başlığa kıyasla çok daha kolay bir iş olurdu.
Ne var ki, o zaman bu büyük ölçüde anlamsız bir başlık olacaktı....
İsa Mesih Tanrı olamaz! (mı?)
3.037 İsa Mesih Tanrı ayartılamaz, İsa ise sınandı, bundan dolayı; İsa Tanrı olamaz! (mı?)
İsa’nın tanrılığını reddetmek için Müslümanlar bazen İsa’nın ayartıldığını ve Tanrı’nın ayartılamayacağı, bundan dolayı İsa’nın Tanrı olamayacağı iddiasını ileri sürerler....
Kutsal Kitap İsa Mesih'in Tanrı olduğunu İddia Ediyor mu?
2.570 İsa Mesih Kutsal Kitap İsa'nın Tanrı olduğunu İddia Ediyor mu?
Yeni Antlaşma yazarları, İsa'nın Tanrılığını kabul etmişlerdir: " Nitekim yerde ve gökte, görünen ve görünmeyen her şey -tahtlar, egemenlikler, yönetimler, hükümranlıklar- O'nda yaratıldı....
Mesih İsa
1.504 İsa Mesih Mesih İsa
Seçiminizi yapmak zorundasınız. Bu insan ya Tanrı'nın Oğlu ya da bir deli veya daha kötü bir şeydir. O'nu bir ahmak gibi susturabilir; O'na bir iblis gibi tükürebilir ve O'nu öldürebilir ya da ayaklarına kapanıp O'nu Rab ve...