Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir?

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? konusu 1569 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj protestanmoderator3 tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? Ben İsa'nın Hristiyanlıktaki konumunu ödevim icabı araştırıyorum ve sizden İsa'nın Hristiyanlıktaki konumuyla ilgili bilgi almak istiyorum. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Merkezdedir. Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? konusu 1569 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj protestanmoderator3 tarafından gönderildi.

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-09, 00:42
jakob

Ben İsa'nın Hristiyanlıktaki konumunu ödevim icabı araştırıyorum ve sizden İsa'nın Hristiyanlıktaki konumuyla ilgili bilgi almak istiyorum.

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Merkezdedir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir?

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-09, 09:37
moderator7

jakob
Ben İsa'nın Hristiyanlıktaki konumunu ödevim icabı araştırıyorum ve sizden İsa'nın Hristiyanlıktaki konumuyla ilgili bilgi almak istiyorum.

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Merkezdedir.
Mesih Îsasiz bir Hristiyanlık, ambalajli ama içi çöp dolu bir kutudur.

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-09, 14:18
spranos

Isa zaten Hristiyanlik'tir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-02-09, 21:17
Galadriel

Tek ve gerçek olan egemen RAB'dır.

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-02-09, 10:10
Temple

Yalnizca Hristiyanlik icin degil, Butun yaratilmis herseyin ve herkesin Rabbi ve Tanrisidir!

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? konusuna benzer konular;

İsa Mesih kimdir? Soru: İsa Mesih kimdir? Yanıt: “Tanrı var mı?” sorusundan farklı olarak, İsa Mesih’in yaşayıp yaşamadığını sorgulayan çok az insan vardır. İsa’nın 2000 yıl önce yeryüzünde, İsrail’de yaşayan bir adam olduğu genel olarak kabul edilen bir gerçektir. Tartışma, İsa’nın tam olarak kim olduğu konuşulunca başlar. Hemen hemen her büyük din, İsa’nın bir peygamber, ya da iyi bir öğretmen ya da Tanrı yolunda bir adam olduğunu öğretir. Sorun, Kutsal Kitap’ın bizlere İsa’nın kesinlikle bir peygamberden, iyi bir öğretmenden ya da Tanrı yolunda yürüyen bir adamdan daha fazlası olduğunu bildirmesidir. C.S. Lewis, Özde Hristiyanlık adlı kitabında şunları yazar: “Burada kimsenin, insanların O’nun hakkında sık sık söyledikleri gerçekten akılsızca şeyi söylememesini sağlamaya çalışıyorum: ‘Ben İsa’yı...

Aryüs kimdir? Aryüs, İsa Mesih'in Tanrı olmadığını savunduğu için kilise tarafından dışlanmış doğru mudur? Yönetim Notu: Aryus dışlanmamış, "sapkın" ilan edilmiştir. Kendisi müslümanlar gibi İsa'nın sadece insan ya da peygamber olduğunu da iddia etmiyordu, bundan daha yukarı koyuyordu ancak kutsal metinler ve/veya gelenekler üzerinden Aryus bu iddiasını ispatlayamadı.

İsa Mesih kimdir? (PDF kitap) Okyanus adlı üyenin http://www.hristiyanforum.com/forum/showpost.php?p=69714&postcount=3 adresinde paylaştığı dosya.

Sahte Isa/Mesih Karsiti kimdir? 1 Yuhanna 4:3 bize sunu "İsa'yı kabul etmeyen hiçbir ruh Tanrı'dan değildir. Böylesi, Mesih Karşıtı'nın ruhudur. Onun geleceğini duydunuz. Zaten o şimdiden dünyadadır.." der. Sahte Isa'nin ya da Mesih Karsitinin kim olacagi konusunda bir suru oneri yapilmistir. En populer olan hedefler; Vladimir Putin, Jacques Chirac, Prens Charles , Pope Benedict XVI, Amerika'daki eski Baskan Bill Clinton ve simdiki Baskan George Bush vs vs.. Sahte Isa kim olacak ve onu nasil taniyacagiz? Kutsal Kitap sahte isa'nin nerden gelecegi konusunda ayrintili bilgi vermemistir. Bir cok kutsal Kitap bilginleri onun Roma imparatorlugunun bir uzantisi olan on ulustan birinden cikacagina inanir (Daniel 7:24-25, Vahiy 17:7) Bazilari ise onun Yahudi olacagina inanir zira o Mesih oldugunu iddia edecektir. Tum...

İsa Mesih kimdir? (Westminster İnanç Açıklaması) http://www.hristiyan.net/westminster/8.htm Aracı Olan Mesih I. Tanrı, sonsuz amacı uyarınca, biricik Oğlu Rab İsa’yı, Tanrı ve insan arasında Aracı, Peygamber, Kahin, Kral, Kilisesinin Başı ve Kurtarıcısı, her şeyin Mirasçısı ve dünyanın Yargıcı olarak seçip atamaktan hoşnut oldu ve O’na tüm sonsuzluktan önce kendi soyu olması için, ve zamanı geldiğinde O’nun tarafından kurtarılması, çağrılması, aklanması, kutsal kılınması ve yüceltilmesi için bir halk verdi. II. Üçlübirliğin ikinci üyesi, sonsuz Tanrı’nın kendisi, Baba’yla eş ve aynı özden olan Tanrı’nın Oğlu, zaman dolunca, bütün gerekli nitelikleriyle ve bunların zayıflıklarıyla birlikte ancak günahsız bir şekilde Kutsal Ruh’un gücüyle bakire Meryem’in rahmine düşmüş ve onun özünden olarak insan doğasını üzerine...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih