İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir?

İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? konusu 1432 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi. İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? Öyle olduğunu kendisi söyledi. Tanrı olduğunu söyledi.Yuhanna 8:58’de, “Size doğrusunu söyleyeyim, İbrahim doğmadan önce ben varım” dedi. Bu, ‘Ben’im’i Eski Antlaşma’daki Çıkış 3:14’ten alıntı yaparak kullandı. Tarihin ünlü ve büyük kişileri felsefeleri işaret edip, iyi fikirler öğrettiler. Sadece İsa kendi kendisine işaret etti ve Tanrı olduğunu iddia etti ve iddialarıyle örtüşen yetkiyle konuştu. Onun yaptıklarıydı. İsa günahları bağışladı (Luka 5:20). Ölümden dirildi (Luka 24; Yuhanna 2:19-21), başkalarını ölümden diriltti (Yuhanna 11:43-44), ve suyun üzerinde yürüdü (Yuhanna 6:19). İsa’nın bu yaptıklarını, yeryüzünde ondan başka kimse yapamadı. Kimse de yapamaz. İsa özeldir ve bundan dolayı ondan şüphe duyulamaz. Kaynak: Hristiyan.NET Yazar:... İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? konusu 1432 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi.

İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-06-07, 01:45
evangelion

1. Öyle olduğunu kendisi söyledi. Tanrı olduğunu söyledi.Yuhanna 8:58’de, Size doğrusunu söyleyeyim, İbrahim doğmadan önce ben varım dedi. Bu, ‘Ben’im’i Eski Antlaşma’daki Çıkış 3:14’ten alıntı yaparak kullandı. Tarihin ünlü ve büyük kişileri felsefeleri işaret edip, iyi fikirler öğrettiler. Sadece İsa kendi kendisine işaret etti ve Tanrı olduğunu iddia etti ve iddialarıyle örtüşen yetkiyle konuştu.

2. Onun yaptıklarıydı. İsa günahları bağışladı (Luka 5:20). Ölümden dirildi (Luka 24; Yuhanna 2:19-21), başkalarını ölümden diriltti (Yuhanna 11:43-44), ve suyun üzerinde yürüdü (Yuhanna 6:19). İsa’nın bu yaptıklarını, yeryüzünde ondan başka kimse yapamadı. Kimse de yapamaz. İsa özeldir ve bundan dolayı ondan şüphe duyulamaz.
Kaynak: Hristiyan.NET
Yazar: M.Slick

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir?

İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir? konusuna benzer konular;

Vatikan’dan Kürtaj yapan doktorlar hakkında açıklama Vatikan’dan Kürtaj Açıklaması Submitted by admin on 27/02/2011 – 05:13No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/Pope-Benedict-XVI_6-300x216.jpg Vatikan’dan Kürtaj Açıklaması KATOLİK Cemaati’nin lideri Papa XI. Benedikt, “Kürtaj bir tedavi olamaz” diyerek, kürtaj olmak isteyen kadınlara bunun aksini söyleyen doktorları “aldatıcı” olmakla suçladı. Papa XI. Benedikt, Papalık Hayat Akademisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yaşam hakkının kutsallığı konusundaki görüşlerinin değişmediğini vurguladı. Kürtaj konusuna değinen Papa hem kadınlara hem doktorlara, “Kadınlar çoğu kez, kürtajın sadece ahlaki değil, tedavi amaçlı bir seçim olduğunu söyleyen doktorlara inanıyorlar. Doktorlar özellikle...

TS5: Dünyadaki bu kadar acıya ve sefalete izin veren bir Tanrı’nın sevgi Tanrısı olması mümkün mü? Dünyadaki bu kadar acıya ve sefalete izin veren bir Tanrı’nın sevgi Tanrısı olması mümkün mü? Tanrı neden acı çekmemize müsaade ediyor? Düşüş (Yaratılış 3. bölüm) öncesinde ne ölüm ne acı ve sıkıntı çekmek, ne de bunlara neden olacak etkenler vardı. Tanrı her şeyi insanın mükemmel bir şekilde yaşam sürebilmesi için yaratmıştı. İnsan kendi özgür iradesiyle kendi yolunu seçti ve bu yüzden Tanrı’dan uzaklaştı. Tanrı’nın insana böylesine bir özgürlük tanıması ise açıklayamayacağımız bir şeydir. Bununla birlikte, Tanrı’ya sırt çevirmenin felaketle sonuçlandığını da açıkça görüyoruz. Acı deneyimler bunu bizlere günümüzde de göstermektedir. Bazı insanlar Tanrı’yı suçlama eğilimindedir. Fakat unutmamalıyız ki, sorumlu Tanrı değil, bizler yani insanoğullarıdır. Anayolda gece yarısı...

Kuran’a Göre Kutsal Kitap’ın Ayetlerini İnkâr Edenlerin Durumu Nedir? Kuran’a Göre Kutsal Kitap’ın Ayetlerini İnkâr Edenlerin Durumu Nedir? “Bize indirilene de, size indirilene de inandık... Ayetlerimizi, kâfirden başkası inkâr etmez.” (Ankebut 29:46-47) William Shakespeare (M.S. 1564-1616) şunu doğru söyledi: “Yargılamaktan çekinin, çünkü hepimiz günahkârız.”<sup>1</sup> Kur’ân’ı Kerim’in kendi sözlerine bakılırsa şu görülecektir, her kim Allah’ın ayetlerini inkâr ederse, o kişi bir kâfirdir. Bu husus sadece Kur’ân ile ilgili değildir. “Size indirilene de” sözleri Kur’an’a göre Kutsal Kitap ile ilgilidir. Dolayısıyla Kutsal Kitap için aynı şey söz konusudur. Çünkü o Kitaplar da Tanrı’nın Kelâmı, Tanrı’nın âyetleridir. Þimdi başka bir ayete bakalım.

Kur’ân’a Göre Allah’nın Kelâmı Ebediyete Kadar Geçerli Kalacaktır Kur’ân’a Göre Allah’nın Kelâmı Ebediyete Kadar Geçerli Kalacaktır “Allâh demişti ki: ‘Ey İsâ, ben seni öldüreceğim, bana yükselteceğim, seni inkâr edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları ta kıyamet gününe kadar inkâr edenlerin üstünde tutacağım.” (Al-i İmrân 3:55) Kutsal Kitap, kendisinin Tanrı’nın ebedi Sözü olduğunu iddia ettiği gibi, aynı şekilde Kur’ân’da kendisinin Tanrı’nın ebedi sözü olduğunu iddia ediyor. Dolayısıyla Tanrı’nın ebedi sözünün değiştirilmesi mümkün olamaz. Eğer Tanrı’nın Sözü gökte korunmuş bulunuyorsa, aynı zamanda yerde de korunmuş bulunacaktır. İslâmiyet’in esas öğretişlerine göre Kur’ân’ı Kerim ebedidir, yaratılmamıştır.1 Ayrıca, Kur’ân’a göre Tanrı’nın kitapları arasında bir ayrım...

Eski Ahit (Yasa) ne kadar geçerli ne kadar geçersiz? merhaba ben bir suredir hristiyanligi arastiriyorum. ilk is olarak incili bastan sona okudum ve cok etkilendim. fakat bazi sorularim var ve simdiye kadar tatmin edici cevaplar bulamadim. bunlardan biri eski ahit ve yeni ahit meselesi. tevrata gore tanri israillilere kitabi veriyor ve onlarla bir antlasma yapiyor. israilliler onun emirlerine uyacak ve bu antlasma sonsuza dek surecek. fakat malumunuz isa'nin gelisiyle dinde buyuk degisiklikler oluyor. neden? incili yazanlar tevrattan bircok alinti yaptiklari halde onda yazan emirleri neden uygulamiyorlar? mesela neden sarap iciyorlar, ya da tanriya kufredenleri taslayarak oldurmuyorlar? isa'nin gelisiyle insanin fitrati mi degisti? ya da tanri eski kurallarini artik begenmiyor mu?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih