İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ?

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? konusu 1448 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi. İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi. 0. İsa’nın insanlık tarihinin en büyüğü oluşunun hakkını verelim. Bu bir gerçekliktir. Fakat, kendisi tarihteki diğer tüm insanlardan farklıdır. İnsanlık tarihinde kaç kişi ölümden dirildi, fırtınayı dindirdi, su üzerinde yürüdü, başkalarını ölümden diriltti, hastalıkları iyileştirdi ve günahları bağışladı? Ben başka birini şu ana dek bilmiyorum. Siz biliyor musunuz? Bu şeyler onu büyükten de öte yapmaktadır. Onu özel ve tek yapmaktadır. 1. Evet, haklısınız. İsa büyük bir insandı. Fakat size şunu sormama izin verin. Eğer o büyükse, yalan söyleyebilir miydi? Tabii ki hayır. Eğer o büyük biriyse, deli olmuş olabilir miydi? Hayır. İşte görüyorsunuz, İsa kendisinin Tanrı olduğunu söyledi (Yuhanna 1:1,14; 10:30-33; 20:28;... İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? konusu 1448 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi.

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-06-07, 01:41
evangelion

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi. 0. İsa’nın insanlık tarihinin en büyüğü oluşunun hakkını verelim. Bu bir gerçekliktir. Fakat, kendisi tarihteki diğer tüm insanlardan farklıdır. İnsanlık tarihinde kaç kişi ölümden dirildi, fırtınayı dindirdi, su üzerinde yürüdü, başkalarını ölümden diriltti, hastalıkları iyileştirdi ve günahları bağışladı? Ben başka birini şu ana dek bilmiyorum. Siz biliyor musunuz? Bu şeyler onu büyükten de öte yapmaktadır. Onu özel ve tek yapmaktadır.

1. Evet, haklısınız. İsa büyük bir insandı. Fakat size şunu sormama izin verin. Eğer o büyükse, yalan söyleyebilir miydi? Tabii ki hayır. Eğer o büyük biriyse, deli olmuş olabilir miydi? Hayır. İşte görüyorsunuz, İsa kendisinin Tanrı olduğunu söyledi (Yuhanna 1:1,14; 10:30-33; 20:28; Koloseliler 2:9; Filipililer 2:5-8; İbraniler 1:8). Eğer yalan söyleseydi, onu büyük biri olarak adlandırmaz ve dinlemezdik. Eğer deli olsaydı, onu dinlemez ve büyük biri olarak kabul etmezdik. Eğer O büyükse, o zaman bize gerçeği söylüyor olmalıdır. O büyük biriydi değil mi?

2. Yuhanna 1:1 ve Yuhanna 1:14 şöyle der, "Söz, insan olup..." Söz burada İsa’dır.

Kaynak: Hristiyan.NET
Yazar:M.Slick

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ?

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? konusuna benzer konular;

Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.

40gün sadece su içerek oruç? merhabalar.bu gün burada koreli protestan bir arkadaşla tanışıp sohpet ettim.(urfada)oruç konusunda konuştuk 40 gün boyunca sadece suyla oruç tuttuklarını başka hiçbir gıda almadıklarını söyledi.kendisi rahatsızlığı nedeniyle sadece 3 gün uygulayabiliyormuş son yıllarda.ama ailesi ve özellikle annesi bu şekilde oruç tutuyormuş.aranızda bu şekilde oruç tutan var mı ve bu konuda ne düşünüyorsunuz?paylaşırmısınız lütfen.teşekkürler.

Sadece basit bir filmdi... Esenlikler dilerim bu bölümde bir çok kardeşin tanıklıklarını okudum ve gerçekten çok büyük bereket aldım ve ben de tanıklığımı ifade edebildiğimce paylaşmak istedim... 2001 yılında üniversite öğrenimi görmek için Gaziantep'e geldim, aslen Kahramanmaraş'lıyım. O zamanlar Gaziantep Üniversitesinde öğrenim görmeyi hiç istememiştim ve itiraf etmeliyim ki en son tercih ettiğim okuldu... Nereden bilebilirdim ki Rab'in ben daha kendisini tanımazken benim için planları olduğunu... Ailem çok dindardır, annemin dedesi bir şeyh idi adımı bilen kişiler belki de hangi kişi olduğunu çıkartabilirler, ailem tarafından çok iyi bir dini eğitimle eğitildim annem hep benim bir dergahta mürid olmamı orada hizmet etmemi istemiştir, ilk okulu bitirdikten sonra imam hatip lisesine gönderildim, burada...

Tevrat'taki insanlık tarihi ve bilimsel insanlık tarihi selam, tevratta yer alan insanlık tarihi ile bilimsel olarak ortada olan insanlık tarihini birlikte nasıl anlayabiliriz? selamlar yakup

Küstah biriydi Dilimizde " kraldan çok kralcı olmak " gibi bir deyim vardır. Bazen bazılarımız inançlarımızı yaşarken kendimizi sanki tanrıymış gibi hissetmeye başlar ve radikal bir biçimde çevremizdekileri aşağılamaya, kırmaya, onlara karşı cephe oluşturmaya başlarız. İşta Pavlus, Mesih İsa'yla karşılaşmadan önce böyle bir küstahlıkla davranıyordu. Merhamet Tanrısı'na iman ettiğini söylüyordu ama kendisi merhametsizdi. Küfreden, zulmeden, küstah bir kişi olarak Tanrı'nın merhametinden habersiz, ama kendine göre Tanrı'ya en sadık kişi olduğunu iddia ede ede yaşamını sürdüren Pavlus, bir gün gerçekle karşılaştığında hayatının bütün akışı anında değişime uğramıştı..........Kabul etmesini sağlayan da Tanrı'nın lütfu, merhameti ve kurtarışıdır. Ruhsal körlüğü ancak Mesih'in şifa veren varlığının...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih