"İsa" isminin anlamı nedir?

"İsa" isminin anlamı nedir? :  "İsa" isminin anlamı nedir? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İsa Mesih

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

"İsa" isminin anlamı nedir? sayfasını paylaşmak için adres:

KaraYilan

"İsa" isminin kökeni nedir? Arapça bir anlamı var mıdır? Kısacası "İsa"'nın anlamı nedir?

Yönetim Notu: Kökeni Kuran'dır, arapça anlamı konusunda arapça bilenler bilgi verebilirler.

yagmur damlası

Benim bildiğim kadarıyla tam emin değilim ama İSA:Kurtuluş,allah kurtarsın,Allah'ın hizmetkarı demektir.(Ahmet cemil akıncı.peygamberler tarihi)umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir...

Kardeşler,boş gezenleri uyarın,yüreksizleri cesaretlendirin,güçsüzler e destek olun,herkese karşı sabırlı olun†

KaraYilan

Özürdilerim ama ne yalan söyleyim pek tatmin olmadım. Bilen birisi çıksada bir kaynak belirtse bari.

dimyanos

SEVGİLİ DOSTUM. İSA NIN ASIL İSMİ İMMANUELDİR (İBRANİCE ANLAMI TANRI BİZİMLE DEMEKTİR)

KaraYilan

dimyanos
SEVGİLİ DOSTUM. İSA NIN ASIL İSMİ İMMANUELDİR (İBRANİCE ANLAMI TANRI BİZİMLE DEMEKTİR)

Bunu biliyorum. Peki şunu açıklar mısınız? "İsa" ismi Arapça'ya nereden girmiştir? Arapça özel bir anlamı var mıdır?

dimyanos

sevgili kardeşim isa isminin nereden kaynaklandigini bilmiyorum. fakat arapcada adı MESİH tir. ibranice MESİYYA, beklenen anlamına gelir. örnegin vaftizci yuhanna, turkçe incilde yahya diye adlandırılmış. aslında yahya degil asıl adı yuhanna dır. kısacası her ülke kendi lisanına göre adlandırmıştır. rab sizi bereketlesin.AMİN

ortodoksmoderator3

yagmur damlası
Benim bildiğim kadarıyla tam emin değilim ama İSA:Kurtuluş,allah kurtarsın,Allah'ın hizmetkarı demektir.(Ahmet cemil akıncı.peygamberler tarihi)umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir...
Pardon ama arapca anladigima ragmen Isa'nin türkceye tercümesi Allah'in hizmetkari diye bir sonuc getiremiyorum..

Elbet bu ismi sadece müslümanlar kulanmaktadir.

Bizim icin Isa (YAHsuah) Mesih'tir.

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler

yagmur damlası

ortodoksmoderator3
yagmur damlası
Pardon ama arapca anlamama ragmen Isa'nin türkceye tercümesi Allah'in hizmetkari diye bir sonuc getiremiyorum..

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler
Tabiki bizim için isa(yahsuah)mesihtir.Bend e az da olsa bildiğimi yazdım,yazarkende tereddüt ettim aslında....

Kardeşler,boş gezenleri uyarın,yüreksizleri cesaretlendirin,güçsüzler e destek olun,herkese karşı sabırlı olun†

KaraYilan

ortodoksmoderator3
yagmur damlası
Pardon ama arapca anladigima ragmen Isa'nin türkceye tercümesi Allah'in hizmetkari diye bir sonuc getiremiyorum..

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler
Yahşuah'ın anlamı dolaylı yoldan "Tanrı oğlu" demekse, ve Müslümanlar "İsa" ismini Yahşuah kökenli Yesus, Yesu ve benzeri isimlerden almışlarsa Müslümanlar'da ne yazık ki İsa Mesih'i Tanrı Oğlu kabul ediyorlardır. Merak ettiğim konu buydu.

Kitty

KaraYilan
ortodoksmoderator3
yagmur damlası

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler
Yahşuah'ın anlamı dolaylı yoldan "Tanrı oğlu" demekse, ve Müslümanlar "İsa" ismini Yahşuah kökenli Yesus, Yesu ve benzeri isimlerden almışlarsa Müslümanlar'da ne yazık ki İsa Mesih'i Tanrı Oğlu kabul ediyorlardır. Merak ettiğim konu buydu.
Niye "ne yazık ki" dediniz onu anlamadım. Teoriniz doğruysa zaten var olan birşeyi kabul ediyorlar.
Olması gereken de bu zaten... Asıl kabul etmeyenlere ne yazık...

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

KaraYilan

Kitty
KaraYilan
ortodoksmoderator3
yagmur damlası

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler
Niye "ne yazık ki" dediniz onu anlamadım. Teoriniz doğruysa zaten var olan birşeyi kabul ediyorlar.

Beni yanlış anladınız. Ben onlar adına söyledim. Hiç bir zaman İsa Mesih'in Tanrılığını tartışmadım, vede bu sebebten ötürü utanç duymadım.

Kitty

KaraYilan
Kitty
KaraYilan
ortodoksmoderator3
yagmur damlası

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler

Beni yanlış anladınız. Ben onlar adına söyledim. Hiç bir zaman İsa Mesih'in Tanrılığını tartışmadım, vede bu sebebten ötürü utanç duymadım.
Rica ederim böyle birşeyi kastetmek bana düşmez zaten benim sizi yargılamak gibi bir niyetim yok kaldı ki ne haddime? Sadece olması gerekeni yazdım ki bunu sizin açınızdan da yazmadım. Zaten utanç duymanız söz konusu bile olamaz kaldı ki bu durumda Hristiyan olamazsınız. Açıkçası üslup konusunda yanlış yapmış olabilirim ama utanç duymaktan kastinizi de anlayabilmiş değilim. Sanırım bu konu hakkında artık yorum yapmamam en doğrusu olacak...

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

Theophilos

İSA, Arapça Kutsal Kitap'da yer almayan bir kelimedir. İbadet dili Arapça olan Hıristiyanların da onaylayacağı gibi Mesih'in ismi Arapçada YESUA olarak geçer. Bu ise "Tanrı kurtarır" anlamındaki YESHUA kelimesinin Arapçaya uyarlanmış biçimidir. Aynı isim Grek diline IESUS (okunuşu İsus) olarak geçmiştir. İngilizcedeki JESUS kelimesi Grekçeden uyarlamadır ve İbranice YESHUA kelimesine karşılık gelen İngilizce kelime JOSHUA'dır.

Arapçada YESUA kelimesi Kur'an'a - muhtemelen Grekçenin etkisiyle - ISSA olarak yerleşmiştir. Arapçadaki İNCİL kelimesinin aslında Grekçede sevindirici haber anlamına gelen EVANGELION sözcüğünün Arapçaya uyarlanmasıyla oluştuğu hatırlanırsa, Kur'an'daki ISSA (Türkçe İSA) isminin de İbranice YESHUA kelmesinin Arapçaya Grekçeden aktarılması sonucunda oluştuğu anlaşılacaktır.

admin1 Ken Block

Rabbimizin isminin İbranicesi aslında Yehoşuvah'tır. Ancak düz okunuşta Yahşuah'a karşılık gelmektedir.

moderator6

Eski Antlaşma'daki Yeşu, Yeşhua şu kelimedir;

3442
Yeshuwa`
Jeshua
1 Chr 24:11, 2 Chr 31:15, Ezr 2:2, Ezr 2:6, Ezr 2:36, Ezr 2:40, Ezr 3:2, Ezr 3:8, Ezr 3:9, Ezr 4:3, Ezr 8:33, Ezr 10:18, Neh 3:19, Neh 7:7, Neh 7:11, Neh 7:39, Neh 7:43, Neh 8:7, Neh 8:17, Neh 9:4, Neh 9:5, Neh 10:9, Neh 11:26, Neh 12:1, Neh 12:7, Neh 12:8, Neh 12:10, Neh 12:24, Neh 12:26 The Following Have Multiple Hebrew Words Associated To A Single English Word
, Ezr 5:2
3443
Yeshuwa`
Jeshua
Ezr 5:2

(Hızlı okunuşta) Yahşuah dediğimiz Yehoşuvah ise şu kelimedir;

3091
Yhowshuwa`
Jehoshua
Num 13:16, 1 Chr 7:27 Joshua
Exo 17:9, Exo 17:10, Exo 17:13, Exo 17:14, Exo 24:13, Exo 32:17, Exo 33:11, Num 11:28, Num 14:6, Num 14:30, Num 14:38, Num 26:65, Num 27:18, Num 27:22, Num 32:12, Num 32:28, Num 34:17, Deu 1:38, Deu 3:21, Deu 3:28, Deu 31:3, Deu 31:7, Deu 31:14, Deu 31:14, Deu 31:23, Deu 34:9, Jos 1:1, Jos 1:10, Jos 1:12, Jos 1:16, Jos 2:1, Jos 2:23, Jos 2:24, Jos 3:1, Jos 3:5, Jos 3:6, Jos 3:7, Jos 3:9, Jos 3:10, Jos 4:1, Jos 4:4, Jos 4:5, Jos 4:8, Jos 4:8, Jos 4:9, Jos 4:10, Jos 4:10, Jos 4:14, Jos 4:15, Jos 4:17, Jos 4:20, Jos 5:2, Jos 5:3, Jos 5:4, Jos 5:7, Jos 5:9, Jos 5:13, Jos 5:13, Jos 5:14, Jos 5:15, Jos 5:15, Jos 6:2, Jos 6:6, Jos 6:8, Jos 6:10, Jos 6:12, Jos 6:16, Jos 6:22, Jos 6:25, Jos 6:25, Jos 6:26, Jos 6:27, Jos 7:2, Jos 7:3, Jos 7:6, Jos 7:7, Jos 7:10, Jos 7:16, Jos 7:19, Jos 7:20, Jos 7:22, Jos 7:23, Jos 7:24, Jos 7:25, Jos 8:1, Jos 8:3, Jos 8:3, Jos 8:9, Jos 8:9, Jos 8:10, Jos 8:13, Jos 8:15, Jos 8:16, Jos 8:18, Jos 8:18, Jos 8:21, Jos 8:23, Jos 8:26, Jos 8:27, Jos 8:28, Jos 8:29, Jos 8:30, Jos 8:35, Jos 9:2, Jos 9:3, Jos 9:6, Jos 9:8, Jos 9:8, Jos 9:15, Jos 9:22, Jos 9:24, Jos 9:27, Jos 10:1, Jos 10:4, Jos 10:6, Jos 10:7, Jos 10:8, Jos 10:9, Jos 10:12, Jos 10:15, Jos 10:17, Jos 10:18, Jos 10:20, Jos 10:21, Jos 10:22, Jos 10:24, Jos 10:24, Jos 10:25, Jos 10:26, Jos 10:27, Jos 10:28, Jos 10:29, Jos 10:31, Jos 10:33, Jos 10:34, Jos 10:36, Jos 10:38, Jos 10:40, Jos 10:41, Jos 10:42, Jos 10:43, Jos 11:6, Jos 11:7, Jos 11:9, Jos 11:10, Jos 11:12, Jos 11:13, Jos 11:15, Jos 11:15, Jos 11:16, Jos 11:18, Jos 11:21, Jos 11:21, Jos 11:23, Jos 11:23, Jos 12:7, Jos 12:7, Jos 13:1, Jos 14:1, Jos 14:6, Jos 14:13, Jos 15:13, Jos 17:4, Jos 17:14, Jos 17:15, Jos 17:17, Jos 18:3, Jos 18:8, Jos 18:9, Jos 18:10, Jos 18:10, Jos 19:49, Jos 19:51, Jos 20:1, Jos 21:1, Jos 22:1, Jos 22:6, Jos 22:7, Jos 22:7, Jos 23:1, Jos 23:2, Jos 24:1, Jos 24:2, Jos 24:19, Jos 24:21, Jos 24:22, Jos 24:24, Jos 24:25, Jos 24:26, Jos 24:27, Jos 24:28, Jos 24:29, Jos 24:31, Jos 24:31, Jud 1:1, Jud 2:6, Jud 2:7, Jud 2:7, Jud 2:8, Jud 2:21, Jud 2:23, 1 Sam 6:14, 1 Sam 6:18, 1 Ki 16:34, 2 Ki 23:8, Hag 1:1, Hag 1:12, Hag 1:14, Hag 2:2, Hag 2:4, Zech 3:1, Zech 3:3, Zech 3:6, Zech 3:8, Zech 3:9, Zech 6:11

KaraYilan

İlginize ve bilginize teşekkür ederim kardeşlerim. Rab sizi korusun.

dimyanos

SEVGİLİ KARDEŞİM BİZ SİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. UMARIM SİZİ BU KONUDA YETERİNCE AYDINLATTIK. RAB SİZİ KORUSUN. AMİN.

AKAY

İsa YAHVE kurtarır demektir.Aslı yehoşuadır kısaca yeşu,yesudur;arapçaya yesu isa olarak geçmiştir.Rabbimiz İsa sana övgüler olsun

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

"İsa" isminin anlamı nedir? sayfasını paylaşmak için adres:

"İsa" isminin anlamı nedir? konusuna benzer konular;

Yaşamın anlamı nedir? Yaşamın anlamı nedir? Hayatta amaç ve kişisel tatmin nasıl bulunabilir? Hayatta kalıcı bir önemi olan bir şey nasıl başarılır? Birçok insan bu önemli sorular üzerinde hiç durup düşünmez. Yıllar sonra geri dönüp bakar ve ilişkilerinin neden...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut YİĞİT BULUT / VATAN

Bu rüyanın anlamı nedir? Merhaba sevgili Mesih İnananları.Ben sizlerle bundan 5 ay önce gördüğüm bir rüyayı paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum.Rüyam şöyle; Parke taşlarıyla döşenmiş küçük bir kasabanın sokağında ilerliyorum.Yanımda da 2 tane arkadaşım...

Kilisede mum yakmanın anlamı nedir? ortodoks kiliselerde mum yakmanın anlamı nedir.mum yakarken dua edilir mi. neler yapılır.bu konudaki eksikliklerimi sizin yardımınızla gidermek istiyorum.

Halleluya'nın anlamı nedir? Gerçekten de çok merak ediyorum.

"İsa" isminin anlamı nedir? :  "İsa" isminin anlamı nedir? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İsa Mesih

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler