Arşiv Sayfa 2 / "İsa" isminin anlamı nedir? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 "İsa" isminin anlamı nedir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : "İsa" isminin anlamı nedir? - Sayfa 2 konusu 6295 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj AKAY tarafından gönderildi. "İsa" isminin anlamı nedir? "İsa" isminin kökeni nedir? Arapça bir anlamı var mıdır? Kısacası "İsa"'nın anlamı nedir? Yönetim Notu: Kökeni Kuran'dır, arapça anlamı konusunda arapça bilenler bilgi verebilirler. "İsa" isminin anlamı nedir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"İsa" isminin anlamı nedir? konusu 6295 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj AKAY tarafından gönderildi.

"İsa" isminin anlamı nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 >

"İsa" isminin anlamı nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-08-09, 08:45
"İsa" isminin anlamı nedir?
dimyanos

sevgili kardeşim isa isminin nereden kaynaklandigini bilmiyorum. fakat arapcada adı MESİH tir. ibranice MESİYYA, beklenen anlamına gelir. örnegin vaftizci yuhanna, turkçe incilde yahya diye adlandırılmış. aslında yahya degil asıl adı yuhanna dır. kısacası her ülke kendi lisanına göre adlandırmıştır. rab sizi bereketlesin.AMİN

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "İsa" isminin anlamı nedir?

"İsa" isminin anlamı nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-08-09, 16:38
ortodoksmoderator3

yagmur damlası
Benim bildiğim kadarıyla tam emin değilim ama İSA:Kurtuluş,allah kurtarsın,Allah'ın hizmetkarı demektir.(Ahmet cemil akıncı.peygamberler tarihi)umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir...
Pardon ama arapca anladigima ragmen Isa'nin türkceye tercümesi Allah'in hizmetkari diye bir sonuc getiremiyorum..

Elbet bu ismi sadece müslümanlar kulanmaktadir.

Bizim icin Isa (YAHsuah) Mesih'tir.

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler

"İsa" isminin anlamı nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-08-09, 18:02
yagmur damlası

ortodoksmoderator3
yagmur damlası
Benim bildiğim kadarıyla tam emin değilim ama İSA:Kurtuluş,allah kurtarsın,Allah'ın hizmetkarı demektir.(Ahmet cemil akıncı.peygamberler tarihi)umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir...
Pardon ama arapca anlamama ragmen Isa'nin türkceye tercümesi Allah'in hizmetkari diye bir sonuc getiremiyorum..

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler
Tabiki bizim için isa(yahsuah)mesihtir.Bend e az da olsa bildiğimi yazdım,yazarkende tereddüt ettim aslında....

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye†[I]Kardeşler,boş gezenleri uyarın,yüreksizleri cesaretlendirin,güçsüzlere destek olun,herkese karşı sabırlı olun†[/I]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

"İsa" isminin anlamı nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-08-09, 19:54
KaraYilan

ortodoksmoderator3
yagmur damlası
Pardon ama arapca anladigima ragmen Isa'nin türkceye tercümesi Allah'in hizmetkari diye bir sonuc getiremiyorum..

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler
Yahşuah'ın anlamı dolaylı yoldan "Tanrı oğlu" demekse, ve Müslümanlar "İsa" ismini Yahşuah kökenli Yesus, Yesu ve benzeri isimlerden almışlarsa Müslümanlar'da ne yazık ki İsa Mesih'i Tanrı Oğlu kabul ediyorlardır. Merak ettiğim konu buydu.

"İsa" isminin anlamı nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-08-09, 21:04
Kitty

KaraYilan
ortodoksmoderator3
yagmur damlası

YAHsuah = YAHve = YHVH

Sevgiler
Yahşuah'ın anlamı dolaylı yoldan "Tanrı oğlu" demekse, ve Müslümanlar "İsa" ismini Yahşuah kökenli Yesus, Yesu ve benzeri isimlerden almışlarsa Müslümanlar'da ne yazık ki İsa Mesih'i Tanrı Oğlu kabul ediyorlardır. Merak ettiğim konu buydu.
Niye "ne yazık ki" dediniz onu anlamadım. Teoriniz doğruysa zaten var olan birşeyi kabul ediyorlar.
Olması gereken de bu zaten... Asıl kabul etmeyenlere ne yazık...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBenim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

"İsa" isminin anlamı nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 >  

"İsa" isminin anlamı nedir? konusuna benzer konular;

Yaşamın anlamı nedir? Soru: Yaşamın anlamı nedir? Yanıt: Yaşamın anlamı nedir? Hayatta amaç ve kişisel tatmin nasıl bulunabilir? Hayatta kalıcı bir önemi olan bir şey nasıl başarılır? Birçok insan bu önemli sorular üzerinde hiç durup düşünmez. Yıllar sonra geri dönüp bakar ve ilişkilerinin neden bozulduğunu ve başarmayı istedikleri şeyi başardıkları halde neden kendilerini böylesine boş hissettiklerini merak ederler. Kendi spor dalında çıkabildiğince yükseğe çıkmış olan bir sporcuya, sporuna başlamadan önce birisinin kendisine neyi söylemiş olmasını istediğini sormuşlar. “Keşke birisi bana, en yükseğe çıkıldığında orada bir şey olmadığını söyleseydi” demiş. Birçok amacın boşluğu, onu elde etmek için yıllar boşuna harcandıktan sonra ortaya çıkar. Hümanist kültürümüzde insanlar anlam bulacaklarını...

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

Bu rüyanın anlamı nedir? Merhaba sevgili Mesih İnananları.Ben sizlerle bundan 5 ay önce gördüğüm bir rüyayı paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum.Rüyam şöyle; Parke taşlarıyla döşenmiş küçük bir kasabanın sokağında ilerliyorum.Yanımda da 2 tane arkadaşım var.Onlarla bu sokakta ilerlerken yüzleri maskeli kişiler bizi kovalamaya başlıyor.Ardından biz de koşuyoruz ve bir kilise görüyoruz.Aslında burası ev gibi.Dışarıdan ev gibi görünüyor ve içine girince kilise olduğunu anlıyoruz.İçerde kimse yok.Maskeliler de bizim burda olduğumuzu anlamıyor ve bizi bulamıyorlar.Biz de bu girdiğimiz yeri incelerken küçük bir erkek bebekle karşılaşıyoruz.Bebek bir beşikte uyuyor ve bebeğin yanında da İncil-i Şerif.Ardından bir kadın geliyor.Çocuğun annesiymiş.Rüyam burda bitiyor.Yalnız şunu belirteyim,içeri girdiğimizde...

Halleluya'nın anlamı nedir? Gerçekten de çok merak ediyorum.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih