İsa Mesih gerçekten yaşadı mı?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İsa Mesih : İsa Mesih gerçekten yaşadı mı?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
MR.CAGE

Sevgili kardeşlerim.Benim yakın çevremde bazı kişiler var .Bu kişiler herhangi bir dine mensup değiller ,iddialarına göre yanlızca yaşamı yaratan bir gücün varlığına inandıklarını, onun dışında diğer herşeyin saçma olduğunu söylüyorlar.Helede ben İsa Mesih'e geldiğimden beri bana bazı sorular yöneltiyorlar:''İsa diye birinin kesin yaşayıp yaşamadığı belli bile değil,sen nasıl ona inanıyorsun?''Hatta daha ileri gidip:''İncil,Tevrat'tan ve eski mısırda bulunan bazı kanunlardan kopya çekilerek yazılmış,buna nedersin?''gibi.Ben se onlara Josh Mc Dowell'in'Marangozdan da öte' isimli kitabını verdim.Bunu okuyup tekrar düşünsünler diye.Sonra da İncil'i okumaları için verdim böyle düşünceleri terketsinler diye.Fakat hala saçma ve kandırmaca olduğunu,benim nasıl böyle şeylere inandığımı sorup duruyorlar.Çok değer verdiğim büyüklerim oldukları için de kırıcı olmak istemiyorum.İçinizde çok bilgili kardeşler olduğunu biliyorum.Bu konuda bana yardım edebilirmisiniz,bu kişilere ne demeliyim ki benimle böyle konuşmaktan vazgeçsinler?

hristiyanlık
K.Ulaş

Sevgili kardeşim sana esenlik olsun;
Duam odur ki, RAB, sen her ağzını açtığında gerekli olan kelimeleri ağzına yerleştirsin ve Kutsal Ruh daima yönlendiricin olsun. Şanlı Kralımız seni hikmetiyle ve bilgeliği ile bereketlesin. Amin.

Tavsiyem, Romalılar mektubunu iyi bir şekilde etüt etmendir ve R.C. Sproul'un yazmış olduğu İnanmanın Nedeni adlı kitap sana yardımcı olacaktır. Fakat diğer yandan bizler bazen sadece Müjdeyi paylaşmak ile yetinmeliyiz. Herkesin anlamasını ve mantıklı bulmasını beklemek yersizdir. Çünkü Kutsal Yazılarda şöyle der, "Duyacak duyacak ama anlamayacaklar, bakacak bakacak ama göremeyecekler."
İnsanlar bizim inandıklarımızla dalga da geçebilirler, saçma da bulabilirler...
1.Ko.1: 18 Çarmıhla ilgili bildiri mahva gidenler için saçmalık, biz kurtulmakta olanlar içinse Tanrı gücüdür.
İşte bu yüzden sevgili kardeşim bizler Tanrı'ya yaraşır bir yaşam sürmeliyiz ki Tanrı sözünü saçmalık sayanlar yaşayışımıza bakarak söylediklerinden utansınlar.
1.Pe.2: 15 Çünkü Tanrı'nın isteği, iyilik yaparak
akılsızların bilgisizliğini susturmanızdır.
Bizler, iman ve eylem bütünselinde ilerlemeliyiz. İnsanları aklayacak olan RAB'bin kendisidir. İnsanların bizi tasdiklemesini beklemeksizin yaşamsal tanıklığımıza önem göstermeliyiz.
Rom.11: 5 Aynı şekilde, şimdiki dönemde de Tanrı'nın lütfuyla seçilmiş küçük bir topluluk vardır.
Rom.11: 6 Eğer bu, lütufla olmuşsa, iyi işlerle olmamış demektir. Yoksa lütuf artık lütuf olmaktan çıkar!
Rom.11: 7 Sonuç ne? İsrail aradığına kavuşamadı, seçilmiş olanlar ise kavuştular. Geriye kalanlarınsa yürekleri nasırlaştırıldı.
Senden ricam sabırlı ol ve doğru yaşamak için dua et. RAB'bin belirlediği zamanda ne olacağını görürüz. Dualarımız seninle( benim ve forumda duacı nickli kardeşimin).

Sevgili kardeşim RAB daima beraberindedir.
Lütuf ve esenlik artan ölçüde seni sarmalasın.
RAB seni kutsasın ve korusun.

hristiyanlık
jackie

sabırlı ve kendinden emin ol sana inancından ötürü elestirel yaklasanlarda zamanı gelince uykudan uyanacak ve gercek yolu bulacaklar.yasantındaki düzen özen ve sadelikle bir inanana yakısır sekilde hayatını sürdürmen en güzel cevaptır iyi örnek olarak onları sasırta bilirsin.sen inanmak istemeyen kimseye kendini ve inanclarını acıklamak zorunda da degilsin.Tanrı yardımcın olsun.

[INDENT][I][U][FONT=Century Gothic][COLOR=red]jackie[/COLOR][/FONT][/U][/I]
[/INDENT]

hristiyanlık
MR.CAGE

Sevgili kardeşlerim verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için ikinize de teşekkür ederim.Rab sizinle olsun.

hristiyanlık
pc_terorist

Aslında bu konuşmaları durdurmanın bir yolu yok..1 söylerler 2 söylerler 3 söylerler sonunda söylemezler çünkü görürler ki iradesi güçlü bir insansın ;)
Esenlikler

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İsa Mesih gerçekten yaşadı mı? konusuna benzer konular;

İnternet gerçekten sosyalleştiriyor mu? İnternetsiz bir yaşam, sanki artık mümkün değil. Peki, kullanıcılar ya da onların yakınları bu durumdan memnun mu? Daha da önemlisi, internet ve sosyal medya, iddia edildiği gibi sosyalleşmeyi öldürüyor mu? Genç Bakış’ta, önceki gece, işte tam da bu konuyu tartıştık. Konya Selçuk Üniversitesi’nde, münazara formatında gerçekleşen üç turlu programın, ilk iki turunu açık ara “Hayır Takımı“ kazandı. Ama finalde, duygular üzerinden internete yüklenen “Evet Takımı“ tartışmanın galibi oldu. İşte, internet sosyalleşmeyi öldürmüyor tam aksine daha da sosyal olmalarını sağlıyor diyen “Hayırcılar” ile internet yüzünden artık aile içi diyalog bile bitti diyen “Evetçiler”in görüşleri: Evetçiler: İnternet kandırmacadır - İnsan aynı ortamı...

Gerçekten böyle birşey söz konusu mu ? Ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim gerçekten sayın pederin bahsettiği gibi Katolikler ile diğer mezhepler arasındaki farklılıklar arasında Tanrı'yı sevgi değil de adalet olarak görmek mi var ? Bence Hristiyanlığın geneli Tanrı'yı sevgi olarak görür, sevginin kaynağı, mezheplerin böyle bir esas konuyu değiştireceğini sanmıyorum ama yine de sorup merakımı gidermek istedim. İşte link : http://www.uzmantv.com/protestanlarla-katolik-ve-ortodokslar-arasindaki-farklar-nelerdir

İncil gerçekten bozuldu mu? Merhaba. Ben bir Müslümanım.Müslüman olduğum için de İncil'in bozulduğuna inanıyorum. ****** Yönetim Notu:İncil'in değiştirildiğini söylemek veya iddia etmek için "inanmak" yeterli değildir. İslam inancıyla İncil'in değiştirilmesi arasında niçin bu tür mantıksız bir bağlantı kurulmaya çalışıldığını anlarsanız, İncil'in değişip değişmediği sorusuna kendiniz de yanıt verebilirsiniz. Diğer sorularınıza gelince, Forum Kurallarını okuyun. Her bir sorunuz için ayrı başlık açmanız gerekir. Ayrıca sorularınızın daha önce sorulmadığından da emin olun. Önceden yanıtlanmış soruları tekrar tekrar sormayın.

İsa Mesih gerçekten yaşamış mıdır? Bu foruma yeni üye oldum. Dinler ilgimi çekiyor. Belki abes olacak ama Hz. İsa nın yaşayıp yaşamadığı konusunda şüphelerim var. Bildiğim kadarıyla İncil haricinde hiç bir kitapta Hz. İsa'dan bahsedilmiyor. Tarih kitaplarında adı hiç yok. İnaçtan öte bir kanıt varmı Hz. İsa'nın yaşadığına dair. Bu konuda bilgili arkadaşların yanıtlarını bekliyorum. AMacım kimsenin inancını sorgulamak değil.

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? İSA GERÇEKTEN YAŞADI MI? Tarihi bir kişilik İsa Hıristiyanların uydurmuş olduğu insanlığın en güzel simalarından biri midir? Günümüzde hiç kimse İsa’nın tarihi kişiliğine geçerli bir şekilde itiraz etmiyor. Tarihçiler, Hıristiyanlık dışı dinlerin taraftarları: Muhammed ya da Gandi vb. tarafından da bu gerçek kabul ediliyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İsa Mesih : İsa Mesih gerçekten yaşadı mı?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler