| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> İsa Mesih
: İsa Mesih'e Dua Etmek konusu 455 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi. İsa Mesih'e Dua Etmek Birşey daha aklıma geldide sormak istedim şimdi yorumları okuyorumda hep Rab İsa yazıyorsunuz.Siz niye direk Tanrıya değilde İsa Mesih'e Rab diyorsunuz yoksa o bir lakap mı bana açıklarsanız sevinirim.Yani biraz daha açayım siz direk Tanrıya mı dua ediyorsunuz İsa Mesih'e mi yoksa her ikisinede mi ? Teşekkürler. Yönetim Notu: İsa Mesih zaten Tanrı, zaten Rab. Tanrı'ya dua ediyoruz. İsa Mesih'e dua ediyoruz. Arasında bir fark yok. İsa Mesih'e Dua Etmek
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
İsa Mesih'e Dua Etmek konusu 455 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi.
Birşey daha aklıma geldide sormak istedim şimdi yorumları okuyorumda hep Rab İsa yazıyorsunuz.Siz niye direk Tanrıya değilde İsa Mesih'e Rab diyorsunuz yoksa o bir lakap mı bana açıklarsanız sevinirim.Yani biraz daha açayım siz direk Tanrıya mı dua ediyorsunuz İsa Mesih'e mi yoksa her ikisinede mi ? Teşekkürler.
Yönetim Notu: İsa Mesih zaten Tanrı, zaten Rab. Tanrı'ya dua ediyoruz. İsa Mesih'e dua ediyoruz. Arasında bir fark yok.
Sizi Mesih'e çeken şey neydi? Merhaba arkadaşlar :) Yaklaşık iki yıldır teoloji konusunda kafamı sıyırmış bulunmaktayım :) Bunu tam olarak, en basit şekilde böyle anlatabilirim. Evet bazı günler oldu Tanrıyı reddettim, bazı günler oldu müslüman oldum, bazı günler ise kafama göre takılmayı doğru buldum, ama hep bir yanım Tanrı'nın bana gerçek yolu eninde sonunda göstereceğini söyledi. Sizin de bu tür süreçlerden geçip, kendinizce doğruyu bulduğunuza eminim. En çok merak ettiğim şey, sizi hristiyanlığa çeken şeyin ne olduğu konusu?
Aranızda daha önce müslüman olanlar da vardır eminim. Hristiyan olduktan sonra, hayatınızda nelerin değiştiğini de sorsam çok olmam umarım :) Teşekkür ediyorum şimdiden.
İsa Mesih'e İmanım Merhabalar;
Bugün benim için çok önemli olan birşeyi paylaşmak için yazıyorum.. Son 1 yıldır yoğun ve ciddi bir istekle Hristiyanlığı, Hristiyan inancını ve İsa Mesih'i araştırıyordum.. İçimde herzaman küçük yaşlardan beri tanımlayamadığım büyük bir yakınlık vardı. (Şuan 25 yaşında bir bayanım.) Bu istek ile çeşitli Hristiyan Forum sitelerine aynı nickle üye oldum ve bol bol okudum, araştırdım. Bununla kalmadım, İstanbuldaki çeşitli kiliselerle ve Hristiyan gençlik grupları ile iletişime geçtim. Araştırma yapıyorum, anlamak istiyorum, size katılabilir miyim diye sordum. İnanır mısınız, gelen cevaplar okadar içtendi ki, sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız, lütfen bizimle olun, bütün sorularınıza açığız gibi cevaplar karşısında inanılmaz mutlu oldum. En sonunda evime...
Mesih'e vahiyler nasıl geldi? bir çok peygambere vahiyler uykusunda, dağda ve kimsenin olmadığı yerlerde gelmiştir, Mesih'e nasıl geldi vahiyler
Ben nasıl Mesih'e inandım ? Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum.
Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu.
Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim.
Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı.
Birkaç...
Mesih'e Bağlanmak Neden Hristiyanım? Neden Mesih'e bağlıyım? O'na inanmamın nedenlerini açıklayabilir miyim? Çok okuduğumdan zihnimde ciddi karışıklıklar mı var; İslâmî bilgim yetersiz olduğundan kandırıldım mı; veya maddi gelirimde herhangi bir artış oldu mu? O kadar çok soruyla karşılaşıyorum ki, bu soruları arka arkaya dizsem burdan köye yol olur...
Mesih'e Bağlanmak, adını verdiğim köşede bu ve benzeri sorulara yanıt vermeye çalışacağım. Kapsamlı bir işe giriştiğim ve fazla vaktim olmadığı için parça parça yazmak zorunda kalacağım. İçten bir tanıklık denemesine giriştiğimi söyleyebilirim. Tabii nickname'min yanısıra gerçek adımı, kimliğimi veremeyeceğim. Bunun nedenlerini açıklamama gerek yok: Tamamen güvenlik nedeniyle...
I.
Aslında Teofilos (yani Tanrısever, Tanrısayar) ismi bile yaşadığım...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil