İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri konusu 1058 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi. İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri 1- İsa, «Baba, onları bağışla» dedi. «Çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar.» Luka 23:34 2- İsa ona, «Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın» dedi. Luka 23:43 3- İsa, annesiyle sevdiği öğrencinin yakınında durduğunu görünce annesine, «Anne, işte oğlun!» dedi. Sonra öğrenciye, «İşte, annen!» dedi. O andan itibaren bu öğrenci İsa'nın annesini kendi evine aldı. Yuhanna 19:26-27 4- Saat üçte İsa yüksek sesle, «Elohi, Elohi, lema şevaktani» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı. Markos 15:34 Matta 27-46 5- Daha sonra İsa, her şeyin artık tamamlandığını bilerek Kutsal Yazı'nın yerine gelmesi için, «Susadım!» dedi. Yuhanna 19:28 6- İsa şarabı tadınca, «Tamamlandı!» dedi ve başını eğerek ruhunu teslim etti. Yuhanna 19:30 7- İsa yüksek... İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri konusu 1058 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi.

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-02-10, 22:48
asuri

1- İsa, «Baba, onları bağışla» dedi. «Çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar
Luka 23:34

2- İsa ona, «Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın» dedi.
Luka 23:43

3- İsa, annesiyle sevdiği öğrencinin yakınında durduğunu görünce annesine, «Anne, işte oğlun!» dedi. Sonra öğrenciye, «İşte, annen!» dedi.
O andan itibaren bu öğrenci İsa'nın annesini kendi evine aldı.
Yuhanna 19:26-27

4- Saat üçte İsa yüksek sesle, «Elohi, Elohi, lema şevaktani» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.
Markos 15:34 Matta 27-46

5- Daha sonra İsa, her şeyin artık tamamlandığını bilerek Kutsal Yazı'nın yerine gelmesi için, «Susadım!» dedi.
Yuhanna 19:28

6- İsa şarabı tadınca, «Tamamlandı!» dedi ve başını eğerek ruhunu teslim etti.
Yuhanna 19:30

7- İsa yüksek sesle, «Baba, ruhumu senin ellerine bırakıyorum!» diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.
Luka 23-46

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-02-10, 23:38
kbugra

asuri

2- İsa ona, «Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın» dedi.

3- İsa, annesiyle sevdiği öğrencinin yakınında durduğunu görünce annesine, «Anne, işte oğlun!» dedi. Sonra öğrenciye, «İşte, annen!» dedi.

rabbim olan isa mesihten şunu diliyorum;
bu dünyadan göçüp yanına geldiğimizde bizleri de cennetine al.
krallığında bizleri hizmetkarı olarak kabullen. çünkü bizler senin hizmetkarın olmaya bile layık değiliiz. yargı gününde bizleri de sofrana al. babanın önünde kurtulmuş olduğumuzu ilan et. çünkü her daim sen bizimlesin. bizleri hiç bir zaman tertetmedin. senin ışığını bu karanlık dönemlerde görmemizi istedin bizlere lütfunu gösterdin. bizleri kutsal hizmetkarları; kardeşlerin eylemen için elimizden geleni yapıyoruz. isteğimizin gerçekleşmesini rab YAHşuah mesihin adıyla BABAdan diliyoruz. bizleri asla terketme. yücelik ve şanyıllar asırlar boyu senindir. AMİN!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-02-10, 01:08
Hardal

Âmin !
Sofrada oturmayı düşünemem bile.
Önünden kovulmamak ve ayaklarının dibinde oturmak yeter!

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-02-10, 04:11
asuri

Hardal
Âmin !
Sofrada oturmayı düşünemem bile.
Önünden kovulmamak ve ayaklarının dibinde oturmak yeter!

Kyrie Eleison
Christe Eleison
Kyrie Eleison

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-02-10, 05:21
asuri

Rab'bimizin bu son 7 sozu hac'ta asiliyken soyledi.
Bunlardan her bir soz kilisemizin gecmisini ve binlerce insanin hayatini degistirmistir.
Lutfen bu sozlerin uzerinde durun ve onlari arastirin.

asuri
asuri

Ne zaman hoslanmadigimiz sevmedigimiz insanlar karsimiza cikarsa,onlara gulumseyelim,onlara dua edelim ve onlari bagisliyalim.

Kendisi gibi aci ceken birine bir soz vermek,
O zaman kendi kendimize aci cekiyoruz.
Acaba Rab'bimizin verdigi sozu baskalariyla paylasabilirmiyiz.

Annesi icin endiselenen,
Peki nasil zor gunlerimizle basedebiliriz.
Anne babamiza ailemize yakinlarimiza karsi saygilimiyiz ve onlara endiseleniyormuyuz?

4- Saat üçte İsa yüksek sesle, «Elohi, Elohi, lema şevaktani» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.
Markos 15:34 Matta 27-46
Rab'bimizin butun gunahlarini sirtina aldigi bu saate haykirisi.ve Tanrinin ona sirtini donmesi,ve Mesih yanlizdi.
Peki biz kendimizi ne saniyoruz.Hep sirtimizi donmuyormuyuz rab'be.Mesih bizim yerimize haykirmadimi?

5- Daha sonra İsa, her şeyin artık tamamlandığını bilerek Kutsal Yazı'nın yerine gelmesi için, «Susadım!» dedi.
Yuhanna 19:28
Mesih son saate kadar Insan kaldi,susadi.
Mesih bu sozu eski peygemberlerin sozleri yerine gelsin diye soyledi.Bize bunu gostermesinin amaci insandan cok daha ustun birinin susadigi.Mesih amacinin son noktasina kadar gitti.Artik bu dunyadan icmiyecektir.

6- İsa şarabı tadınca, «Tamamlandı!» dedi ve başını eğerek ruhunu teslim etti.
Yuhanna 19:30
Zafer Cigligi
Egerki bir dakika durup mesihin bizim ugrumuza cektigi acilari ve sonunda attigi bu zafer cigligini dusunsek.
Bize duydugu buyuk sevgi buyuk ask icin amacinin son noktasina ulasan bir Mesih.
Bizler bu cumlenin onemini ne kadar bilebiliriz.

7- İsa yüksek sesle, «Baba, ruhumu senin ellerine bırakıyorum!» diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.
Luka 23-46
Babasina son duasi.
Ne zaman babamiza ulasip ve onun barisina ve huzuruna kavusacagiz

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa Mesih'in çarmıhtaki son sözleri konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap ve Gerçekleşen Sözleri Hava durumuyla ilgili tahminleri yıllardır her seferinde doğru çıkan birini düşünün .Eğer bu kişi yağmur yağacağını söyleseydi yanınıza şemsiye almaz mıydınız ? Kutsal kitap gelecekle ilgili bildirilerde ,yani peygamberlik sözleriyle doludur.Tarihin de belgelediği gibi Kutsal kitabın temiz bir sicili vardır.Kutsal Kitabın önceden bildirdikleri her zaman doğru çıkmıştır. Ayırt edici özellikler Kutsal kitabın çoğunlukla açık ve net olan peygamberlik sözleri ,her zaman en ufak ayrıntısına kadar gerçekleşmiştir.Büyük önem taşıyan konular hakkındadır ve kaleme alındıkları zaman yaşayan insanların ummuş olabileceğinden tamamen farklı bir tablo çizer. Göze çarpar bir örnek

Azizlerin Sözleri -- Çok kitap okuyan Tanrı'yı aramaya devam edecektir, fakat dua eden ve yakından inceleyen Tanrı'yı bulacaktır. -- Dua en güçlü silahtır ve Tanrı'nın kalbini açan anahtardır. -- Unutma, Şeytan'ın ruhuna girebileceği tek bir kapı vardır, '' kendi isteğin'' başka saklı ve gizli bir kapı yoktur. -- Dünyanın tüm acısını üzerime almak isterdim, fakat ben kimim ki? Tanrı'nın yapmadığını yapabileyim. -- Ben dünyanın güneşsiz olarak kalabileceğine ama EVKARİSTİYA�SIZ varlığını devam ettiremiyeceğine tamamen emin oldum.

Aziz Vinzenz Paul'un Sözleri - Yaptığın herşeyde Tanrıyı ara, karamsarlığa düşme. O, en iyisini yapacaktır. - Tanrı'ya ulaşmak için insan kendisinin dışına çıkmalıdır. -Eğer, kabiliyete şansa ve insanlara güvenirsek, Tanrı bizi terk edecektir. - Şeytan havlıyabilir, gürültü yapabilir ama biz istemedikçe, bizi ısıramaz ve zarar veremez.

Azizlerin Sözleri Aziz'lerin Sözleri -- Çok kitap okuyan Tanrı'yı aramaya devam edecektir, fakat dua eden ve yakından inceleyen Tanrı'yı bulacaktır. -- Dua en güçlü silahtır ve Tanrı'nın kalbini açan anahtardır. -- Unutma, Şeytan'ın ruhuna girebileceği tek bir kapı vardır, '' kendi isteğin'' başka saklı ve gizli bir kapı yoktur. -- Dünyanın tüm acısını üzerime almak isterdim, fakat ben kimim ki? Tanrı'nın yapmadığını yapabileyim. -- Ben dünyanın güneşsiz olarak kalabileceğine ama EVKARİSTİYA’SIZ varlığını devam ettiremiyeceğine tamamen emin oldum. -- Cesur ol, kusursuz kim varki? İyi niyet ve istek ile iyileşebilirsin.( AZİZ PADRE PİO)

Aziz'lerin Sözleri -- Çok kitap okuyan Tanrı'yı aramaya devam edecektir, fakat dua eden ve yakından inceleyen Tanrı'yı bulacaktır. -- Dua en güçlü silahtır ve Tanrı'nın kalbini açan anahtardır. -- Unutma, Şeytan'ın ruhuna girebileceği tek bir kapı vardır, '' kendi isteğin'' başka saklı ve gizli bir kapı yoktur. -- Dünyanın tüm acısını üzerime almak isterdim, fakat ben kimim ki? Tanrı'nın yapmadığını yapabileyim. -- Ben dünyanın güneşsiz olarak kalabileceğine ama EVKARİSTİYA’SIZ varlığını devam ettiremiyeceğine tamamen emin oldum. -- Cesur ol, kusursuz kim varki? İyi niyet ve istek ile iyileşebilirsin.( AZİZ PADRE PİO) Tanrı insanlara, O'na doğru uzanarak dua eden sevgi dolu elleri, çok önemli bir alet olarak vermiştir. Dua eden eller, seven ellerdir. Seven eller, yardım eden ellerdir. Senin...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih