| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> İsa Mesih
: İsa Mesih'in günahsızlığı konusu 865 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj halleluya tarafından gönderildi. İsa Mesih'in günahsızlığı İSA MESİH’İN GÜNAHSIZLIĞI<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Luk.1: 35 Melek ona şöyle yanıt verdi: "Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, Yüceler Yücesi'nin gücü sana gölge salacak. Bunun için doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Luk.23: 46-47 İsa yüksek sesle, "Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!" diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi. Olanları gören yüzbaşı, "Bu adam gerçekten doğru biriydi" diyerek Tanrı'yı yüceltmeye başladı.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Yu.1: 29 Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: "İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Yu.7: 18 Kendiliğinden konuşan kendini yüceltmek ister, ama kendisini... İsa Mesih'in günahsızlığı
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
İsa Mesih'in günahsızlığı konusu 865 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj halleluya tarafından gönderildi.
İSA MESİH’İN GÜNAHSIZLIĞI
Luk.1: 35 Melek ona şöyle yanıt verdi: "Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, Yüceler Yücesi'nin gücü sana gölge salacak. Bunun için doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek.
Luk.23: 46-47 İsa yüksek sesle, "Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!" diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi. Olanları gören yüzbaşı, "Buadam gerçekten doğru biriydi" diyerek Tanrı'yı yüceltmeye başladı.
Yu.1: 29 Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: "İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!
Yu.7: 18 Kendiliğinden konuşan kendini yüceltmek ister, ama kendisini göndereni yüceltmek isteyen doğrudur ve O'nda haksızlık yoktur.
Yu.8: 46 Hanginiz bana günahlı olduğumu kanıtlayabilir? Gerçeği söylüyorsam,
niçin bana iman etmiyorsunuz?
Yu.14: 30 Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın egemeni geliyor. Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur.
Yu.17: 14 Ben onlara senin sözünü ilettim, dünya ise onlardan nefret etti. Çünkü
ben dünyadan olmadığım gibi, onlar da dünyadan değiller.
Yu.17: 19 Onlar da gerçekle kutsal kılınsınlar diye kendimi onların uğruna Adıyorum.
2. Ko.5: 21 Tanrı, günahı bilmeyen Mesih'i bizim için günah sunusu yaptı. Öyle ki, Mesih sayesinde Tanrı'nın doğruluğu olalım.
İbr.1: 8-9 Ama Oğul için şöyle diyor: "Ey Tanrı, tahtın sonsuzluklar boyunca kalıcıdır, Egemenliğinin asası adalet asasıdır. Doğruluğu sevdin, kötülükten nefret ettin. Bunun için Tanrı, senin Tanrın, Seni sevinç yağıyla arkadaşlarından daha çok meshetti."
İbr.4: 14-15 Tanrı Oğlu İsa gökleri aşan büyük başkâhinimiz olduğu için açıkça benimsediğimiz inanca sımsıkı sarılalım. Çünkü başkâhinimiz zayıflıklarımızda bize yakınlık duyamayan biri değildir; tersine, her alanda bizim gibi denenmiş, ama günah işlememiştir.
İbr.7: 26 Böyle bir başkâhinimiz -kutsal, suçsuz, lekesiz, günahkârlardan ayrılmış, göklerden daha yücelere çıkarılmış bir başkâhinimiz- olması uygundur.
İbr.13: 8 İsa Mesih dün, bugün ve sonsuza dek aynıdır.
1.Pe.1: 18-20 Biliyorsunuz ki, atalarınızdan kalma boş yaşayışınızdan altın ya da gümüş gibi geçici şeylerle değil, kusursuz ve lekesiz kuzuyu andıran Mesih'in değerli kanının fidyesiyle kurtuldunuz. Dünyanın kuruluşundan önce bilinen Mesih, çağların sonunda sizin yararınıza ortaya çıktı.
1.Yu.1: 5-7 Mesih'ten işittiğimiz ve şimdi size ilettiğimiz bildiri şudur: Tanrı
ışıktır, O'nda hiç karanlık yoktur. O'nunla paydaşlığımız var deyip de karanlıkta yürürsek, yalan söylemiş, gerçeğe uymamış oluruz. Ama O ışıkta olduğu gibi biz de ışıkta yürürsek, birbirimizle paydaşlığımız olur ve Oğlu İsa'nın kanı bizi her günahtan arındırır.
1.Yu.2: 1-2 Yavrularım, bunları size günah işlemeyesiniz diye yazıyorum. Ama içimizden biri günah işlerse, adil olan İsa Mesih bizi Baba'nın önünde savunur.
O günahlarımızı, yalnız bizim günahlarımızı değil, bütün dünyanın günahlarını da bağışlatan kurbandır.
1.Yu.3: 4-7 Günah işleyen, yasaya karşı gelmiş olur. Çünkü günah demek, yasaya karşı gelmek demektir. Mesih'in, günahları kaldırmak için ortaya çıktığını ve kendisinde günah olmadığını bilirsiniz. Mesih'te yaşayan, günah işlemez. Günah işleyen O'nu ne görmüştür, ne de tanımıştır. Yavrularım, kimse sizi aldatmasın. Mesih doğru olduğu gibi, doğru olanı yapan da doğru kişidir.
AMİN
Sevgiyleeeeee
İsa Mesih'in günahsızlığı konusuna benzer konular;
Maryam Ana'nın günahsızlığı Esenlikler,
Tanrı'yı dünyaya getirmesi için günahsız bir vücuda ihtiyacı vardı. Bu yüzden Tanrı Mübarek Ruh'unu ona üfledi ve Bakire'den, günahsızdan dünyaya geldi, aramızda insan suretiyle yaşadı. Alleluia.
Fakat sormak istediğim Aziz Bakire Maryam Anne doğuştan mı günahsızdı sonradan mı günahtan bağımsız kılındı ? Sonuçta bir anne ve bir babadan, insanî doğayla doğmuş olması aslî günaha sahip doğduğunu gösteriyor bana.
Kilise Paterlerinin ağzından yanıt verebilecek özellikle Ortodoks kardeşlerime teşekkür ediyorum ve hepinizi kutsal öpüşle selamlıyorum.
Rabbimiz Mesih'te kalın !
Peygamberlerin Günahsızlığı Biz gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin günahsız olduğunu bilirdik.Sonra bir sohbette,Musa'nın,Davut'un günahlı olduğunu ve bunların Tevrat'ta,Zebur'da yazdığını öğrendim.İsa Mesih'in tamamen günahsız olduğuna.bir Tanrı kuzusu olduğuna inanıyorum.Hrıstiyanlar da hem Eski Ahit'e inanıyorlar,hem de Yeni Ahit'e.
Şöyle düşünüyorum;Eski Ahit'e inanmak Musaya,Davut'a da inanmaktır.Ama onlar günahlıysa,onların öğretileri bizi nasıl bağlayacak,cennete giden yol günahlı olduğuna inandığımız insanların yolundan gitmekle mi olacak.
Elbette ki;onların günahlı olduğunun kutsal kitapta geçmesi,bir tahrif olmadığının da göstergesidir ama,yine de sormadan edemiyor insan..
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Esenlikler...
İsa Mesih'in Emirleri İSA MESİH’İN EMİRLERİ
Mat.4: 10 İsa ona şöyle karşılık verdi: "Çekil git, Şeytan! 'Tanrın Rab'be tapacak, yalnız O'na kulluk edeceksin' diye yazılmıştır."
Mat.5: 16 Sizin ışığınız insanların önünde öyle parlasın ki, iyi işlerinizi görerek göklerdeki Babanız'ı yüceltsinler!"
Mat.5: 42 Sizden bir şey dileyene verin, sizden ödünç isteyeni geri çevirmeyin."
Mat.5: 48 Bu nedenle, göksel Babanız yetkin olduğu gibi, siz de yetkin olun."
İsa Mesih'in kişiliği İnsanlığın <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>İsa Mesih'in kişiliği hakkındaki sorusu.
<o:p></o:p>
İsa Mesih’in ismi gibi hiç bir isim insanlığı bu kadar harekete geçirmemiştir! İsa’nın adı kadar tanınan ve de tartışmalara konu olan başka bir ad yoktur! Birçokları tarafından aşağılanıp nefret edilen (O’nun izinde yürüyenlere olduğu gibi), ama yine de çok kişi tarafından övülen ve sevilen isim: İsa ve kişiliği!
Söz konusu olan bu İsa Mesih kimdir?
O, olağanüstü etki ve güce sahip bir insan mıydı? Değişik kabiliyetleri olan bir insan mıydı? Kendi fikirleri için şehitlik mertebesinde bir ölümü göze alan bir idealist miydi? Bir din kurucusu ve lideri veya küçük bir halkı ayaklandırmak isteyen...
İsa Mesih'in Tanrılığı İSA MESİH’İN TANRISALLIĞI
Josh McDowell & Bart Larson
ÖNSÖZ ............................................................................... 1
BÖLÜM BİR
İsa Mesih Tanrı'dır....................................................... 2
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil