İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 konusu 1144 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj MR.CAGE tarafından gönderildi. İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 Paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim. Zamanında internet üzerinden "İsa Kim?" adlı kitabı okumuştum ve oradaki bilgilerden yararlanıp bende bir tablo yapmıştım. Bunu sizinle paylaşmak isterim. Benim vereceğim tablonun içeriği sizin verdiğiniz bilgiler kadar zengin değil ama bu konuyu araştıran kardeşlerim için güzel olacağını düşündüm. Sevgiyle... <!--> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; ... İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 konusu 1144 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj MR.CAGE tarafından gönderildi.

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-10-08, 01:10
Okyanus

Paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim. Zamanında internet üzerinden "İsa Kim?" adlı kitabı okumuştum ve oradaki bilgilerden yararlanıp bende bir tablo yapmıştım. Bunu sizinle paylaşmak isterim. Benim vereceğim tablonun içeriği sizin verdiğiniz bilgiler kadar zengin değil ama bu konuyu araştıran kardeşlerim için güzel olacağını düşündüm.

Sevgiyle...

AÇIKLAMA
PEYGAMBERLİK
TAMAMLANIŞI

İbrahim'in Neslinden
Tekvin 18:18
"Çünkü İbrahim gerçekten büyük ve
kuvvetli millet olacak ve yeryüzünün bütün milletleri onda mübarek kılınacaklardır."
Elçilerin İşleri 3:25
"Sizler peygamberlerin mirasçıları, Tanrı'nın atalarınızla yaptığı antlaşmanın mirasçılarısınız.Nitekim Tanrıİbrahim'e şöyle demişti: 'Senin soyunun aracılığı ile yeryüzündeki tüm halklar kutsanacaktır.'

İshak'ın Neslinden
Tekvin 17:19
"Ve Allah dedi:Gerçek senin karın Sara sana bir oğul doğuracak; ve onun adını İshak koyacaksın; ve onunla ve ondan sonra
zürriyeti ile ahdimi ebedi ahit olarak sabit kılacağım."
Matta 1:2
"İbrahim İshak'ın babasıydı. İshak, Yakup'un babası; Yakup da Yahuda ve onun kardeşlerinin babasıydı."

Yakup'un Neslinden
Sayılar 24:17
"Onu görüyorum fakat şimdi değil; Ona bakıyorum, fakat yakın değil; Yakup'tan bir yıldız çıkacak, ve İsrail'den bir asa kalkacak ve bir ucundan öbür ucuna kadar Moab'ı vurup kıracak, ve bütün kavga oğullarını ezecek."

Luka 3:34
"Yakup oğlu, İshak oğlu, İbrahim oğlu, Terah oğlu, Nahor oğlu,"

Yahuda Kabilesinin Soyundan Olacak
Tekvin 49:10
"Şilo gelinceye kadar, saltanat asası
Yahuda'dan, hükümdarlık asası da ayaklarının arasından gitmeyecektir; ve milletlerin itaati ona
olacaktır."

Luka 3:33
"Aminadab oğlu, Ram oğlu, Hesron oğlu, Peres oğlu, Yahuda oğlu,"

Beytlehem'deki Doğumu
Mika 5:2
"Ve sen, Yahuda aileleri arasında bulunmak için küçük olan Beytlehem Efrata, İsrail üzerine hükümdar olacak adam bana senden
çıkacak; ve onun çıkışı eski vakitten, ezeli
günlerdendir."

Matta 2:1
"İsa, Kral Hirodes'indevrinde Yahudiye'dedoğduktan sonra..."

Bir Bakireden Doğacak
İşaya 7:14
"Bunun için Rab kendisi size bir alamet
verecek; işte, kız gebe kalacak ve bir oğul doğuracak, ve onun adını İmmanuel koyacak."
Matta 1:18
"İsa Mesih'in doğumu da şöyle oldu: Annesi Meryem, Yusuf'la nişanlanmıştı. Ama
Evlenip birleşmelerinden önce Meryem'in Kutsal Ruh'tan gebe kaldığı anlaşıldı."

Bebeklerin Katledilişi
Yeremya 31:15
"Rab şöyle diyor: Rama'da bir ses
işitiliyor, figan ve acı ağlayış, Rahelçocukları içinağlamakta; çocukları için teselli edilmekistemiyor, çünkü onlaryok."
Matta 2:16
"Hirodes, yıldızbilimciler tarafından aldatıldığını görünce büyük öfkeye kapıldı. Onlardan tam olarak öğrenmiş olduğu zamana göre, Beytlehem ve tüm yöresinde bulunan iki ve daha küçük yaştaki erkek çocukların hepsini öldürttü.”

Bir Çocuk Gibi Mısır'a Kaçacak
Hoşea 11:1
"İsrail çocukken onusevdim, ve oğlumuMısır'dan çağırdım."
Matta 2:14
"Böylece Yusuf kalktı, aynı gece çocuğu ve annesini alıp Mısır'a doğru yola çıktı."

Celile ve Ürdün Nehri Boyunca Hizmet Edecek
İşaya 9:1-2
"Fakat acı çekmiş olana karartı
olmayacak. Eski zamanda Zebulun diyarını ve Naftali diyarını şkün etti; fakat deniz yolunda, Erdenin öte tarafını, milletlerin Galilesini son zamanda neşelendirdi."
Matta 4:13-16
"İsa...Nasıra'dan ayrılarak Zebulun ve Naftali yöresinde, Celile gölü kıyısında bulunan Kefernahum'a gelip yerleşti. Bu, İşaya peygamber aracılığı ile bildirilen şu sözün yerine gelmesi için oldu: 'Zebulun diyarı ve Naftali diyarı, Şeria nehrinin ötesinde, deniz tarafı, ulusların Celilesi!
Karanlıkta yaşayan halk, büyük bir ışık gördü. Ölümün gölgelediği diyarda yaşayanların üzerine
bir ışık doğdu.'"

Yahudilerce Reddedilecek
İşaya 53:3
"Hor görüldü ve insanlar tarafından
bırakıldı; acıları tanımış, elemleradamı; ve insanlarınkendisinden yüzleriniörttükleri bir adamgibi hor görüldü, vebiz onu saymadık."
Yuhanna 1:11
"Kendi yurduna geldi,ama kendi halkı O'nukabul etmedi."

Anlayış ve Aklın Karakteri
İşaya 11:2
"Ve Rabbin Ruhu, hikmet ve anlayış
ruhu, öğüt ve kuvvet ruhu, bilgi ve Rab korkusu ruhu onun üzerinde kalacak."
Luka 2:52
"İsa, bilgelikte ve boyda gelişiyor, Tanrı'nın ve insanların beğenisini kazanıyordu."

Kudüs'e Görkemli Bir Şekilde Girecek
Zekarya 9:9
"Ey Sion kızı, büyük sevinçle coş; ey
Yeruşalim kızı, bağır; işte, kralın adildir ve
kurtarıcıdır; alçak gönüllüdür, ve bir eşek üzerine, evet, eşek yavrusu sıpa üzerine binmiş sana geliyor.”
Yuhanna 12:13-14
"Hurma dalları alarak O'nu karşılamaya çıktılar. 'Hozana! Rab'bin adıyla gelene, İsrail'in Kralına övgüler olsun!' diye
bağırıyorlardı. İsa bir sıpa bulup üzerine bindi. Yazılmış olduğu gibi,"

Gelişi günü Gününe Peygamberlik Edilmiştir
Daniel 9:25-26
"Ve bilip anla ki, Yeruşalimi eski haline koymak ve bina etmek için emrin
Çıkmasından mesholunan hükümdara kadar yedi
hafta ve altmış iki hafta olacak; o yine sokakla ve hendekle yapılacak, bu da sıkıntı vakitlerinde olacak. Ve bu altmış iki haftadan sonra mesholunan kesilip atılacak ve bir şeyi olmayacak..."
Bu peygamberlik yılların haftalarına ya da 483 yıllık İncil'e ait zamana istinaden söylenmiştir. İ.Ö. 5 Mart 444'te, Pers Kralı Artahşaşta'nın verdiği
Kudüs duvarları hakkındaki yenideninşa emri ile tamolarak aynı günlebaşlayan ve 173.880gün sonrasında (PalmPazarı,Mart 30,İ.S.33'te) İsa çarmıhagerilmezden bir haftaönce Kudüs'e girdi. Busüre daha sonradan12 aylık ve 30 günlük
zaman dilimine ayrılan 483 yıllık İncil'e ait yılı
kapsayan kesin bir süredir.

Yakın Bir Arkadaşı Tarafından İhanete Uğratılışı
Mezmurlar 41:9
"Ekmeğimi yiyen, güvendiğim yakın dostum bile, üzerime ökçesini kaldırdı."
Markos 14:10
"Bu arada Onikilerden biri olan Yahuda İskaryot, İsa'yı ele vermek amacıyla
başkahinlerin yanına gitti."

Otuz Gümüş KarşılığındaSatılışı
Zekarya 11:12
"Ve onlara dedim; eğer gözlerinizde iyi ise, ücretimi verin; ve eğer değilse, vazgeçin. Ve ücretim olarak otuz parça gümüş tarttılar."
Matta 27:6-7
"Paraları toplayan başkahinler, kan
bedeli olan bu paraları tapınağın hazinesine
koymak doğru olmaz, dediler. Kendi aralarında anlaşarak bu parayla yabancılar için mezarlık yapmak üzere Çömlekçi Tarlasını satın aldılar."

Yargılanması Sırasındaki Sessizlik
İşaya 53:7
"O'na kötü muamele ettiler, fakat
alçaltıldığı zaman ağzını açmadı; boğazlanmağa
götürülen bir kuzu gibi, ve kırkıcılar önünde dilsiz duran koyun gibi, ağzını açmadı."
Matta 26:62-63
"Başkahin ayağa kalkıp İsa'ya, 'Hiç cevap vermeyecek misin?' dedi. 'Nedir
bunların sana karşı ettiği bu tanıklıklar?'İsa susmaya devametti. Başkahin ise'O'na, Yaşayan Tanrı adına sana yeminettiriyorum, söylebize, Tanrı'nın OğluMesih senmisin?'"dedi.

Başkaları İçin Acı Çekecek
İşaya 53:4-5
"Gerçek acılarımızı o taşıdı, ve elemlerimizi o yüklendi; gerçek biz sandık ki, o cezaya uğradı, Allah tarafından vuruldu, ve
alçaltıldı. Fakat günahlarımızdan ötürü o yaralandı, fesatlarımızdan ötürü o zedelendi; selametimiz için olan ceza onun üzerine indi; ve onun becerileri ile biz şifa bulduk."
Matta 8:16-17
"Akşam olunca cine tutsak birçok kişiyi kendisine getirdiler. İsa onlardaki kötü ruhları bir sözle kovdu, hastaların hepsini iyileştirdi. Bu, İşaya peygamber aracılığı ile bildirilen şu sözün yerine gelmesi için oldu: 'Zayıflıklarımızı O kaldırdı, hastalıklarımızı O yüklendi.'"

Günahkarlarla Beraber Haça Gerildi
İşaya 53:12
"Bundan dolayı büyüklerle beraber
ona pay vereceğim, ve çapul malını zorlularla beraber paylaşacak; çünkü canını ölüme döktü, ve günahkarlarla sayıldı; çoğunun suçunu da o taşıdı, ve günahkarlar için şefaat etti."
Matta 27:38
"İsa'yla birlikte, biri sağında öbürü solunda olmak üzere iki haydut da çarmıha gerildi."

Elleri ve Ayakları Delinecek
Mezmurlar 22:16
"Çünkü köpekler beni kuşattı; şerirler takımı çevremi sardılar; ellerimi ve ayaklarımı deldiler."
Yuhanna 20:27
"Sonra Tomas'a, 'Parmağını uzat' dedi, 'ellerime bak, elini uzat, böğrüme koy.
İmansız olma, imanlı ol!"

İnsanlarca Alay Edilecek ve Aşağılanacak
Mezmur 22:6-8
"Fakat toprak kurduyum ben, ve
insan değilim; insanların yüzkarasıyım, kavmın hor gördüğü. Beni görenlerin hepsi benimle eğleniyor; sırıtıp, baş sallayarak diyorlar: Rab'be dayandı, onu azat etsin, mademki ondan zevk alıyor,onu kurtarsın."
Matta 27:39-40
"Oradan geçenler başlarını sallayıp İsa'ya sövüyor, 'Hani sen tapınağı yıkıp üç günde yeniden kuracaktın?Haydi, kurtar kendini! Tanrı'nın Oğluysan, çarmıhtan in!' diyorlardı.

İçmesi İçin Safra ve Sirke Verilecek
Mezmur 69:21
"Yiyecek yerine banaöd verdiler; vesusuzluğumda banasirke içirdiler."
Yuhanna 19:29
"Orada ekşi şarapla dolu bir kap vardı. Şaraba batırılmış bir süngeri zufa dalına takarak O'nun ağzına uzattılar."

ğrü Mızrakla Delinecek
Zekarya 12:10
"Ve lutuf ve yalvarış ruhunu Davud evi üzerine, ve Kudüs'te oturanlar üzerine
dökeceğim; ve ona, bedenini deldikleri adama, bakacaklar; ve biricik oğlu için dövünen gibi onun için acı çekecekler."
Yuhanna 19:34
"Ama askerlerden biri onun böğrünü mızrakla deldi. Böğründen hemen kan
ve su aktı."

Askerler Giysilerini Dağıtacaklar
Mezmurlar 22:18
"Esvabımı aralarında paylaşıyorlar, libasıma da kura atıyorlar."
Markos 15:24
"Sonra O'nu çarmıha gerdiler ve kim ne alacak diye kura çekerek giysilerini aralarında paylaştlar."

Vücudunun Hiç Bir Kemiği Kırılmayacak
Mezmur 34:20
"Bütün kemiklerini tutar; onlardan hiç biri kırılmaz."
Yuhanna 19:33
"İsa'ya gelince O'nun ölmüş olduğunu gördüler.Onun için bacaklarını kırmadılar."

Zengin Birinin Mezarına Gömülecek
İşaya 53:9
"Ve haksızlık etmediği, ve ağzında hile
bulunmadığı halde, kabrini kötülerin yanında yaptılar, ve ölümünde zengin adamla beraberdi"
Matta 27:57-60
"Akşama doğru Yusuf adında zengin bir Armatyalı geldi. O da İsa'nın bir öğrencisiydi. Pilatus'a gidip İsa'nın cesedini
istedi. Pilatus da cesedin ona verilmesini buyurdu. Yusuf cesedi aldı, temiz keten beze sardı, kayaya oydurmuş olduğu kendi yeni mezarına yatırdı. Mezarın girişine büyük bir taş yuvarlayıp oradan ayrıldı."

Ölümünden Sonra Dirilecek
Mezmurlar 16:10
"Çünkü sen canımı ölüler diyarına terk etmezsin; mukaddesini çürüme
Görmeğe bırakmazsın."
Matta 28:9
"Ansızın İsa onların karşısına çıktı. 'Selam size!' dedi. Onlar da yaklaşıp İsa'nın
ayaklarına sarıldılar, O'na tapınmaya başladılar."

Cennete Yükselecek
Mezmurlar 68:18
"Sen yükseğe çıktın, sürgünleri sürdün; ya Rab Allah, onlarda oturmak için,insanlar arasında ve asiler arasında bile hediyeler aldın."
Luka 24:50-51
"İsa onları kentindışına, Beytanya'nınyakınlarına kadargötürdü. Ellerini
kaldırarak onları kutsadı. Ve onları kutsarken yanlarındanayrıldı, göğe alındı."

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-10-08, 17:12
Nasirali

Cooooook güzel kardeşimm. Rabbin esenliği daima seninle olsun. Rab seni ve aileni bereketlesin...

O kitabın pdfsi varsa veya adresini bizlerle paylaşırsan sevinirim..

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-10-08, 18:01
Okyanus

http://rapidshare.com/files/15869208...sakim.pdf.html

Yükledim. Yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-09, 14:17
MR.CAGE

Okyanus kardeş.Sen de her zaman İsa Mesih'in ışığında ol.Teşekkürler.

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa Mesihtir. İşte Kanıtı 2 konusuna benzer konular;

Tanrı'nın Olduğunun Kanıtı Merhabalar aklıma ateistlerin sorduğu bir soru geldi onu sormak istedim: Onlar diyor ki : ''Bana somut bir kanıt gösterin Tanrı'nın olduğuna dair bu ateist bilginler o kadar kitap okumuş o kadar araştırma deney yapmış siz ise size din konusunda öğretileni hayatınız boyunca uyguluyorsunuz araştırma yapmıyorsunuz onlar o kadar araştırmış o zaman söyleyin neden Tanrı vardır bize somut bir kanıt(lar) gösterin biz de inanalım biz de sevmiyoruz bu belirsizliği ama öyle Tanrı yarattı deyip bırakmakla olmaz.'' Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler ben o arkadaşa doğruyu göstermeye çalışacağım sizin cevaplarınızla . Esenlikler. Yönetim Notu: Öncelikle ateistlerin bilmesi gerekir ki Tanrı onların muhatap oldukları bir kahve arkadaşı değildir, değildir ki hadi şöyleyse böyle yap deyip gaza...

Hıristiyanlığın ve İncilin değişmediğinin kanıtı Arkadaşlar, hıristiyanlığın ve incilin değişmeden günümüze kadar geldiğinin delili var mıdır? Yani İsa Mesih zamanındakiyle şimdiki zamandaki İncil ve Hıristiyanlığın aynı olduğunun ispatını soruyorum. Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; öncelikle her kim değiştiğini iddia ediyorsa bunu ispat etmelidir. Hristiyanlar bu iddialara cevap yazabilirler ancak hristiyanlar İncil'in değişmediğini ispat etmek zorunda değildirler. Değişti diyen bunu ispat edemiyorsa bir sahtekardır. En önemli ispatlarımız 2.yy'dan günümüze kadar, birçok coğrafyada, birçok tarih aralığına ait ve de bir çok dile çevrilmiş İncil parçaları ya da İncil kopyalarının günümüzde elimizde bulunan çevirilerle aynı olması, değişti diyenlerin "nerede, ne zaman, kim tarafından, niye değiştirilmiş?" sorularına cevap...

İşte iman gücüyle gelen mucize! 5 agustos ´da sili´nin kuzeyindeki maden ocaklarindan birinde buyuk bir cokme oldu.yerin tam 730 metre altinda 33 madenci mahsur kaldi.sondaj calismalari hemen baslatildi.ama 730 metreye inmek kolay degildi.zaman alacakti.33 madencinin aileleri maden ocagina cadirlar kurarak ,asagida mahsur kalmis sevdikleri icin beklemeye basladi.resmi yetkililer sondajla madencilerin bulundugu noktaya inme calismalarinin hizli bir sekilde yurutuldunu soylediler.zaman gecmeye ,aileler beklemeye,tum sili halki olayi takip etmeye,dualariyla hic tanimadiklari bu insanlara destek olmaya basladilar,aileler maden ocaginda kucuk bir chapel yaptilar.aziz meryemana´nin heykelinide ciceklerle susleyip.onun yuce korumaciligini istediler.zaman gecmeye, umutlar azalmaya baslamisti,15 .gune gelindiginde resmi makamlar...

İsa Mesihtir.İşte Kanıtı İSA’NIN MESİH OLDUGUNA DAİR DELİLLER PEYGAMBERLİK ARACILIGIYLA 1-ESKİ ANLAŞMANIN PEYGAMBERLİKLERİ 2-YENİ ANLAŞMANIN TAMAMLAMASI KADIN’IN DÖLÜNDE DOĞUŞ 1-YAR.3:15 Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu Birbirinize düşman edeceğim. Onun soyu senin başını ezecek, Sen onun topuğuna saldıracaksın." 2-GAL.4:4 Ama zaman dolunca Tanrı, Yasa altında olanları özgürlüğe kavuşturmak için kadından doğan, Yasa altında doğan öz Oğlunu gönderdi.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih