İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı?

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? konusu 1250 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi. İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? İSA GERÇEKTEN YAŞADI MI? Tarihi bir kişilik İsa Hıristiyanların uydurmuş olduğu insanlığın en güzel simalarından biri midir? Günümüzde hiç kimse İsa’nın tarihi kişiliğine geçerli bir şekilde itiraz etmiyor. Tarihçiler, Hıristiyanlık dışı dinlerin taraftarları: Muhammed ya da Gandi vb. tarafından da bu gerçek kabul ediliyor. Hıristiyan belgeleri İsa hakkındaki bütün bildiklerimizin çoğu İncil’e dayanıyor. Elimizdeki en eski belge 51 yılında yazılmış olan Havari Pavlus’un Selaniklilere Mektubu’dur. 70 yılından itibaren Hıristiyan cemaatlerinde sözlü gelenekle gelen İsa’yla ilgili bilgiler toplanmış ve kaleme alınmıştır: Bunun sonucunda da elimizdeki dört İncil oluşmuştur. Bu Hıristiyan belgeleri İsa’nın memleketi ve orada yaşayanların yaşam biçimi hakkındaki bildiklerimizi doğruluyor. Öteki... İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? konusu 1250 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi.

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-10-09, 12:28
moderator5

İSA GERÇEKTEN YAŞADI MI?

Tarihi bir kişilik
İsa Hıristiyanların uydurmuş olduğu insanlığın en güzel simalarından biri midir? Günümüzde hiç kimse İsa’nın tarihi kişiliğine geçerli bir şekilde itiraz etmiyor. Tarihçiler, Hıristiyanlık dışı dinlerin taraftarları: Muhammed ya da Gandi vb. tarafından da bu gerçek kabul ediliyor.

Hıristiyan belgeleri
İsa hakkındaki bütün bildiklerimizin çoğu İncil’e dayanıyor. Elimizdeki en eski belge 51 yılında yazılmış olan Havari Pavlus’un Selaniklilere Mektubu’dur. 70 yılından itibaren Hıristiyan cemaatlerinde sözlü gelenekle gelen İsa’yla ilgili bilgiler toplanmış ve kaleme alınmıştır: Bunun sonucunda da elimizdeki dört İncil oluşmuştur. Bu Hıristiyan belgeleri İsa’nın memleketi ve orada yaşayanların yaşam biçimi hakkındaki bildiklerimizi doğruluyor.

Öteki belgeler
Kudüs’teki Tapınağın çevresinde yapılan arkeolojik kazılar ya da Kefernahum harabeleri bilgilerimize kesinlik kazandırmaya yardımcı olmaktadırlar... O devrin Hıristiyan olmayan yazarlarının yazılarında İsa’dan ve ilk Hıristiyan cemaatinden söz eden çok kısa bölümler bulunmaktadır.

Ölüm ve doğum tarihi
İsa’nın doğumu yaklaşık olarak bizim miladi takvimin 6 yıl öncesine rastlamaktadır. (Bu hata VI. Yüzyılda olayları İsa’nın doğumuna göre tarihlendirmeye kalktıklarında yapılmıştır). Ölümü ise büyük olasılıkla 30 yılının 7 Nisanı’dır. Halk arasındaki yaşamı iki ya da üç yıl sürmüş olmalı.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı?

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? konusuna benzer konular;

İsa Mesih gerçekten yaşadı mı? Tarihsel kayıtlar var mı? Soru: İsa gerçekten yaşadı mı? İsa Mesih hakkında herhangi bir tarihsel kanıt var mı? Yanıt: Bu soru sorulduğunda, tipik olarak, bu soruyu soran kişi soruya, “Kutsal Kitap’ın dışında” sözleriyle otorite kazandırmaya çalışır. Biz, Kutsal Kitap’ın İsa’nın varlığı konusunda kanıt kaynağı sayılamayacağı düşüncesine katılmıyoruz. Yeni Antlaşma olan İncil’de İsa Mesih’ten söz eden yüzlerce ayet vardır. Müjdeler’in yazılmasını İ.S. 2’nci yüzyıl, yani İsa’nın ölümünden 100 yıl sonrası olarak tarihlendiren kişiler vardır. Durum böyle bile olsa (ki biz buna kesinlikle katılmıyoruz), antik kanıtlar bakımından, olayların gerçekleşmesinden 200 yıldan daha az bir süre içinde yazılmış olan yazılar çok güvenilir kanıtlar sayılmaktadır. Ayrıca, (hem Hıristiyan ve hem de Hıristiyan olmayan) bilginlerin...

Yahşuah, insanı yüceltmiştir İnsanlar arasındayız ve sürekli başka insanlar hakkında kötü şeyler duyuyoruz.Aklımın karıştığı olmuştu.İnsan bu kadar kötü ise neden yaratıldı diye Şeytan insanı sevmemekte,zahiri alemdede durum aynı olmakta Bir tek Yahşuah,insanların kendisine en olmaz işkence,aşağılama,öldürmek istemesine ve en olmaz bu ağır havada bile insana tek bir kötü söz etmemişdir.Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar demişdir. Kim böyle bir enginlik gösterebilir. Yahşuah'a böylesi işkence yaptıklarını öğrendiğimde,incil'i açıp araştırmıştım.Yahşuah ne dedi.Cezalandıracakmıydı,lanetliyecekmiydi dua ederek okuyordum Duamda "Ne olur kötü söz söylemesin" diye idi ve Yahşuah'ın sözünü duyunca çok rahatladım.Çünki bende insandım ve bilelim yada bilmiyelim insana söylenen her kötü söz dönüp dolaşıp...

İsa Mesih (Yahşuah)'ın mucizeleri Rab'bimizin Yaptigi Mucizelerden Bazilari, 1.Suyu Saraba Cevirmesi (Yuhanna2.1-11) 2.Bir Memurun Oglunun Iyilestirilmesi (Yuhanna 4: 46-54) 3.Havuzdaki Koturumun Iyilestirilmesi (Yuhanna 5:1-9) 4.Kôr bir Adamin Iyilestirilmesi (Yuhanna 9:1-41)

Yahşuah (İsa) Mesih'in mucizeleri İsa Mesih hayatı boyunca yüzlerce mucize yaptı. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna bunların kırktan fazlasını ayrı olarak yazdılar, ama ondan daha fazla mucize yapıldığını da açıkça söylüyorlar (mesela Matta incilinde: 4:23-24; 8:16; 9:35; 10:1,8; 11:4-5; 11:20-24; 12:15; 14:14; 14:36; 15:30; 19:2; 21:14). Saklı şeyleri ve geleceğini bilmek - Nataniyel incir a ğ ac ı n ı n alt ı nda ( Yuh 1:48-49) - Kuyudaki kad ı n ı n kocas ı ( Yuh 4:16-19) - Bir balığın ağzında para (Mat 17:24-27) - Sıpanın sahipleri (Mat 21:1-3; Mar 11:1-6; Luka 18:28-34) - Lazar’ın ölümü (Yuh 11:11-13)

İsa Mesih gerçekten yaşadı mı? Sevgili kardeşlerim.Benim yakın çevremde bazı kişiler var .Bu kişiler herhangi bir dine mensup değiller ,iddialarına göre yanlızca yaşamı yaratan bir gücün varlığına inandıklarını, onun dışında diğer herşeyin saçma olduğunu söylüyorlar.Helede ben İsa Mesih'e geldiğimden beri bana bazı sorular yöneltiyorlar:''İsa diye birinin kesin yaşayıp yaşamadığı belli bile değil,sen nasıl ona inanıyorsun?''Hatta daha ileri gidip:''İncil,Tevrat'tan ve eski mısırda bulunan bazı kanunlardan kopya çekilerek yazılmış,buna nedersin?''gibi.Ben se onlara Josh Mc Dowell'in'Marangozdan da öte' isimli kitabını verdim.Bunu okuyup tekrar düşünsünler diye.Sonra da İncil'i okumaları için verdim böyle düşünceleri terketsinler diye.Fakat hala saçma ve kandırmaca olduğunu,benim nasıl böyle şeylere inandığımı sorup...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih