Izdırab Çeken Kul İsa Mesih

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İsa Mesih : Izdırab Çeken Kul İsa Mesih

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
asuri

"Bundan dolayi ona ünlüler arasinda bir pay verecegim,
Ganimeti güçlülerle paylasacak.
Çünkü canini feda etti, baskaldiranlarla bir sayildi.
Pek çoklarinin günahini o üzerine aldi,
Baskaldiranlar için de yalvardi." Yeseya 53:12
Size sunu söyleyeyim, yazilmis olan su sözün bende yerine gelmesi gerekiyor: `O, suçlularla bir sayildi.' Gerçekten de benimle ilgili yazilmis olanlar yerine gelmektedir.» Luka 22:37
Aslinda hastaliklarimizi o tasidi,
Acilarimizi o yüklendi.
Bizse Tanri tarafindan cezalandirildigini,
Vurulup ezildigini sandik.
Oysa, bizim baskaldirilarimiz yüzünden onun bedeni desildi,
Bizim suçlarimiz yüzünden o eziyet çekti.
Esenligimiz için gerekli olan ceza
Ona verildi.
Bizler onun yaralariyla sifa bulduk.
Hepimiz koyun gibi yoldan sapmistik,
Her birimiz kendi yoluna döndü.
Yine de RAB hepimizin cezasini ona yükledi.
O baski görüp eziyet çektiyse de
Agzini açmadi.
Kesime götürülen kuzu gibi,
Kirkicilarin önünde sessizce duran koyun gibi
Açmadi agzini.
Acimasizca yargilanip ölüme götürüldü.
Halkimin baskaldirisi ve hak ettigi ceza yüzünden
Diriler diyarindan atildigini
Onun kusagindan düsünen oldu mu?
Siddete basvurmadigi,
Agzindan yalan çikmadigi halde,
Ona kötülerin yaninda bir mezar verildi,
Ama öldügünde zenginin yanindaydi.
Ne var ki, RAB onun ezilmesini uygun gördü,
Aci çekmesini istedi.
Canini suç sunusu olarak sunarsa
Soyundan gelenleri görecek ve günleri uzayacak.
RAB'bin istemi onun araciligiyla gerçeklesecek.
Canini feda ettigi için
Gördükleriyle hosnut olacak.
RAB'bin dogru kulu kendisini kabul eden birçoklarini aklayacak.
Çünkü onlarin suçlarini o üstlendi.
"Bundan dolayi ona ünlüler arasinda bir pay verecegim,
Ganimeti güçlülerle paylasacak.
Çünkü canini feda etti, baskaldiranlarla bir sayildi.
Pek çoklarinin günahini o üzerine aldi,
Baskaldiranlar için de yalvardi." Yeseya 53:4-12
Ben iyi çobanim. Benimkileri tanirim. Baba beni tanidigi, ben de Baba'yi tanidigim gibi, benimkiler de beni tanir. Ben koyunlarimin ugruna canimi veririm. Bu agildan olmayan baska koyunlarim var. Onlari da getirmeliyim. Benim sesimi isitecekler ve tek sürü, tek çoban olacak. Canimi, tekrar geri almak üzere veririm. Bunun için Baba beni sever. Canimi kimse benden alamaz; ben onu kendiligimden veririm. Onu vermeye de tekrar geri almaya da yetkim var. Bu buyrugu Babamdan aldim.» Yuhanna 10:14-18

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

hristiyanlık
diğdem

Sayın Asuri kardeşim,bu güzel paylaşımınıza teşekkür ederim ve gerçekten öğrenmek ve merak eden arkadaşlarımız için çok aydınlatıcı bir paylaşım bundan ötesi olmaz sanırım.Sevgilerle.

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

hristiyanlık
asuri

diğdem
Sayın Asuri kardeşim,bu güzel paylaşımınıza teşekkür ederim ve gerçekten öğrenmek ve merak eden arkadaşlarımız için çok aydınlatıcı bir paylaşım bundan ötesi olmaz sanırım.Sevgilerle.
Sevgili Digdem,
Okuyup yararli olacagini dusundugunuz icin icin ben tesekkur ederim.
Sevgilerle

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Izdırab Çeken Kul İsa Mesih konusuna benzer konular;

"Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular" - Romalı Klemens Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. İsa Mesih, sevgimiz uğruna kanını bizler için, bede*nini bedenimiz için, ruhunu ruhumuz için verdi. Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. Mesih’in sonsuz sevgisini kim açıklayabilir ki? Güzelliğinin görkemini kim ifade edebilir ki? Sevginin vardığı yücelik sözlerle anlatılamaz. Sevgi bizi Tanrı’ya içtenlikle bağlar, "sevgi günahların çoğunluğunu örter" (1.Kor. 13,4), sevgi her şeye dayanır, her şeyi aziz bir sabırla karşılar. Sevgide bayağı olan, kibirli olan hiç bir şey yoktur. Sevgi ayrılıklar yaratmaz, sevgi her şeyi uyum içinde yapar. Sevgide Tanrı’nın tüm seçtikleri kusursuzdur, oysa ki sevgi olmadan hiç bir şey Tanrı’ya hoş değildir.

Beni kendine çeken ışık Merhaba sevgili kardeşlerim. Medyadan izlediğim, kitaplardan ve bu forumdan okuduğum; kardeşlerimin iman edişleri, iman edene dek yaşadıkları göğsümü patlatacak derecede mutluluktan ve huzurdan dolmama sebep oluyor. Bir yandanda bazı kardeşlerimin İsa mesih ile olan ilişkileri yüreğimi burkuyor. Çünki ben şimdiye dek onu görmedim. Böyle bir hikaye okuduğumda yada izlediğimde gözlerim yaşarıyor. Onu görüp konuşmayı o kadar çok istiyorum ki!.... Ancak bu yüreğimdeki burukluk üzüntü gibi bir şey değil. Daha da onu görme arzumu arttıran bir ateş. Onu ölümlü bedenimin son nefesine kadar göremeyebilirim. Ama onun yolundan, ondan asla vazgeçmem. Hayatımda şu olağan üstü doygunluğuma ve huzuruma, mutluluğuma kadar olan ve aslında arayış...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İsa Mesih : Izdırab Çeken Kul İsa Mesih

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler