| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> İsa Mesih
: MESİH İSA SEVGİSİ... konusu 2062 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi. MESİH İSA SEVGİSİ... HER İNSANIN İÇİNDE DERİNLEMESİNE YAŞADIĞI BİR DİNİ VARDIR.BEN BİR MÜSLÜMAN DİNİNE MENSUBUM VE BİR ŞEYİ ÇOK MERAK EDİYORUM.HRİSTİYAN OLARAK DOĞMUŞ VE HRİSTİYANLIĞI SEÇEN ARKADAŞLARIM İÇİNİZDEKİ MESİH İSA SEVGİSİNİ NASIL İFADE EDERSİNİZ VE HRİSTİYANLIĞIN ONUNLA BAĞLAŞAN EN GÜZEL ÖRNEĞİ NELERDİR? CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.. SAYGILARIMLA... MESİH İSA SEVGİSİ...
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
MESİH İSA SEVGİSİ... konusu 2062 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi.
HER İNSANIN İÇİNDE DERİNLEMESİNE YAŞADIĞI BİR DİNİ VARDIR.BEN BİR MÜSLÜMAN DİNİNE MENSUBUM VE BİR ŞEYİ ÇOK MERAK EDİYORUM.HRİSTİYAN OLARAK DOĞMUŞ VE HRİSTİYANLIĞI SEÇEN ARKADAŞLARIM İÇİNİZDEKİ MESİH İSA SEVGİSİNİ NASIL İFADE EDERSİNİZ VE HRİSTİYANLIĞIN ONUNLA BAĞLAŞAN EN GÜZEL ÖRNEĞİ NELERDİR?
HER İNSANIN İÇİNDE DERİNLEMESİNE YAŞADIĞI BİR DİNİ VARDIR.BEN BİR MÜSLÜMAN DİNİNE MENSUBUM VE BİR ŞEYİ ÇOK MERAK EDİYORUM.HRİSTİYAN OLARAK DOĞMUŞ VE HRİSTİYANLIĞI SEÇEN ARKADAŞLARIM İÇİNİZDEKİ MESİH İSA SEVGİSİNİ NASIL İFADE EDERSİNİZ VE HRİSTİYANLIĞIN ONUNLA BAĞLAŞAN EN GÜZEL ÖRNEĞİ NELERDİR?
Ben İçimde ki İSA MESİH Sevgisini Kelimelere Dökemem. Hani Anlatılmaz Yaşanır Diye Bir Söz Vardır Ya . Kelimelere Dökecek Olursak Bence İSA MESİH'i Yaşamak Onun Sevgisini Tatmak Böyle Birşey Anlatılamaz Güzellikte Bir Duygu ve Onun Yaşam Suyundan 1 Damla Tadan Bir Daha ve Birdaha Tatmak ve Onu Her Daim Yüceltmek İster.
evangelion
İsa’yı bu kadar özel yapan şey nedir?
Öyle olduğunu kendisi söyledi. Tanrı olduğunu söyledi.Yuhanna 8:58’de, “Size doğrusunu söyleyeyim, İbrahim doğmadan önce ben varım” dedi. Bu, ‘Ben’im’i Eski Antlaşma’daki Çıkış 3:14’ten alıntı yaparak kullandı. Tarihin ünlü ve büyük kişileri felsefeleri işaret edip, iyi fikirler öğrettiler. Sadece İsa kendi kendisine işaret etti ve Tanrı olduğunu iddia etti ve iddialarıyle örtüşen yetkiyle konuştu.
Onun yaptıklarıydı. İsa günahları bağışladı (Luka 5:20). Ölümden dirildi (Luka 24; Yuhanna 2:19-21), başkalarını ölümden diriltti (Yuhanna 11:43-44), ve suyun üzerinde yürüdü (Yuhanna 6:19). İsa’nın bu yaptıklarını, yeryüzünde ondan başka kimse yapamadı. Kimse de yapamaz. İsa özeldir ve bundan dolayı ondan şüphe duyulamaz.
Ve Son Olarak İSA MESİH'i Seçerek Bize Bağışlanan En Önemli Şey Sonsuz Yaşamdır..
«Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.»
"İsa yüksek sesle, «Bana iman eden bana değil, beni gönderene iman etmiş olur» dedi. «Beni gören, beni göndereni de görür. Bana iman eden hiç kimse karanlıkta kalmasın diye, dünyaya ışık olarak geldim." (Yuhanna 12:44-46)
Tanrı, Oğlunu dünyayı yargılamak için dünyaya göndermedi, dünya O'nun aracılığıyla kurtulsun diye gönderdi. O'na iman eden yargılanmaz, iman etmeyen ise zaten yargılanmıştır. Çünkü Tanrı'nın biricik Oğlunun adına iman etmemiştir." (Yuhanna 3:16-18) " Baba'nın bana verdiklerinin hepsi bana gelecek ve bana geleni ben asla kovmam. Çünkü kendi isteğimi değil, beni gönderenin isteğini yerine getirmek için gökten indim. Beni gönderenin isteği şudur: bana verdiklerinden hiçbirini yitirmeyeyim, ama son günde hepsini dirilteyim. Çünkü Babamın isteği, Oğul'u gören ve O'na iman eden herkesin sonsuz yaşama kavuşmasıdır. Ben de böylelerini son günde dirilteceğim.»" (Yuhanna )
İsa Mesih'in sevgisi By-Tufan kardeşimin de dediği gibi anlatılamaz.Onun sevgisini anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.O öyle bir ışıktır ki bizim dünyamızı aydınlatan.Örneğin kendim.Ben daha önceki hayatımda yani Rabbe gelmeden önce son derece kibirli,kıskanç,açgözlü ve sinirli biriydim.Beni seven azdı diyebilirim.Şimdi bütün çevrem ne kadar değiştiğimi görüyor ve şaşırıyor.Çünkü Rab İsa'nın sevgisi insanı öyle bir değiştiriyor ki.Buna eminim bütün kardeşlerim şahittir.Onu bu kadar seven ve benimisyen kişi onu örnek alarak yeni yaşamını mutlu bir şekilde sürdürür.
Sevgili MS.CAGE öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Senin üzerinde bu kadar etkili olan ve seni yeniden doğmuş gibi yapan ışık neydi ve nasıl bir anda değişim oldu?
Mesih İsa sevgisi sevgili arkadaşlarımın dediği gibi yaşanarak anlatılır.Hayatında öyle değişikler olur ki gerçektende İsanın yolunda ve Hristiyanlık dini yeniden doğuş gibi tıpkı Mesih İsanın tekrar hayata gelmesi gibi.Yani son olarak diyebilirim ki anlatılmaz yaşanır..Hristiyanım mutluyum dinimi güzelliklerle yaşıyorum.
MESİH’E NİŞANLANDIK MESİH’E NİŞANLANDIK
Umarım yapacağım küçük bir akılsızlığı hoş görürsünüz.
Ne olur, beni hoş görün!
Sizler için tanrısal bir kıskançlık duyuyorum.
Çünkü sizleri el değmemiş kız gibi tek ere, Mesih'e sunmak üzere nişanladım.
Ne var ki, yılanın Havva'yı kurnazlığıyla aldatması gibi, düşüncelerinizin Mesih'e olan içten ve pak adanmışlıktan saptırılmasından korkuyorum.
Çünkü size gelen ve bizim tanıttığımızdan değişik bir İsa'yı tanıtanları pekâlâ hoş görüyorsunuz.
Ayrıca, aldığınız ruhtan farklı bir ruhu ve kabul ettiğinizden farklı bir müjdeyi kabul ederek bunları hoş görüyorsunuz. 2.Ko.11: 1-4
MESİH’İ GİYİNDİK MESİH’İ GİYİNDİK
İşte size bir sır açıklıyorum.
Hepimiz ölmeyeceğiz; son borazan çalınınca hepimiz bir anda, göz açıp kapayana dek değiştirileceğiz.
Evet, borazan çalınacak, ölüler çürümez olarak dirilecek, ve biz de değiştirileceğiz.
Çünkü bu çürüyen beden çürümezliği, bu ölümlü beden ölümsüzlüğü giyinmelidir.
Çürüyen ve ölümlü beden çürümezliği ve ölümsüzlüğü giyinince, «Ölüm yok edildi, zafer kazanıldı!» diye yazılmış olan söz yerine gelecektir. 1.Ko.15: 51-54
Biliyoruz ki, barındığımız bu dünyasal çadır yıkılırsa, göklerde Tanrı'nın bize sağladığı bir konut -elle yapılmamış, sonsuza dek kalacak bir evimiz- vardır.
Şimdiyse göksel evimizi giyinmeyi özleyerek inliyoruz.
MESİH İSA’DAYIZ MESİH İSA’DAYIZ
Kardeşlerim, aldığınız çağrıyı düşünün.
Birçoğunuz insan ölçülerine göre bilge, güçlü ya da soylu kişiler değildiniz.
Ne var ki, Tanrı bilgeleri utandırmak için dünyanın saçma saydıklarını, güçlüleri utandırmak için de dünyanın zayıf saydıklarını seçti.
Dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için dünyanın önemsiz, soysuz, değersiz gördüklerini seçti.
Öyle ki, Tanrı'nın önünde hiç kimse övünemesin.
Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız.
O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu.
Bunun için yazılmış olduğu gibi, «Övünen, Rab'le övünsün.» 1.Ko.1: 26-31
MESİH İSA’DA BİRİZ MESİH İSA’DA BİRİZ
Bu iman gelmeden önce Yasa altında hapsedilmiştik, gelecek iman açıklanıncaya dek Yasa'nın tutuklusuyduk.
Yani imanla aklanalım diye Mesih'in gelişine dek Yasa eğitmenimiz oldu.
Ama iman gelmiş olduğundan, artık Yasa'nın denetiminde değiliz.
Çünkü Mesih İsa'ya iman ettiğiniz için hepiniz Tanrı'nın oğullarısınız.
Vaftizde Mesih'le birleşenlerinizin hepsi Mesih'i giyindi.
Artık ne Yahudi ne Grek, ne köle ne özgür, ne erkek ne dişi ayrımı var.
Hepiniz Mesih İsa'da birsiniz.
Eğer Mesih'e aitseniz, İbrahim'in soyundansınız, vaade göre de mirasçısınız. Gal.3: 23-29
MESİH’E AİTİZ MESİH’E AİTİZ
Bize karşı olmayan, bizden yanadır.
Size doğrusunu söyleyeyim, Mesih'e ait olduğunuz için sizlere bir bardak su veren ödülsüz kalmayacaktır." Mar.9: 40-41
Fısıh Bayramı'ndan önceydi.
İsa, bu dünyadan ayrılıp Baba'ya gideceği saatin geldiğini biliyordu.
Dünyada kendisine ait olanları hep sevmişti; sonuna kadar da sevdi. Yu.13: 1
Böylece Mesih İsa'ya ait olanlara artık hiçbir mahkûmiyet yoktur.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil