"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusu 13429 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması Peki benim de bir kaç sorum olacak. En başta şu var. Hıristiyanlığa göre Tanrı'nın ruhu, Meryem'in rahmine girerek İsa'da beden bulmakta. Dolayısı ile İsa hem Tanrı, hem Tanrı'nın oğlu hem de Tanrı'nın sözü yani İncil'in kendisi oluyor. Burda takıldığımız bazı durumlar var. Bir arkadaş bir cümle kurmuş. Kurana inanmak için İncilin değiştiğini söylemek vs.. gibi. Kurana, İncilin değiştiğine olan inancımızdan iman etmiyoruz öncelikle. Bir yanlışlık var sanırım. Kendimi ateizmin içinde gibi görmeye çalıştım bir dönem. Nasıl bir Tanrı düşünürdüm diye. Benim Tanrım herşeyden evvel tek olmalıdır dedim. Kendini parçalara bölmemelidir. Bize kendini 3 sıfat'da göstermemelidir. İncil'e göre hiçbir şey yokken, İsa vardı. Peki şöyle baksak. İsa, bir yaratan mıdır? Yoksa yaradılan mıdır? Çünkü eğer,... "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusu 13429 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-12-07, 22:11
Yusufi

Peki benim de bir kaç sorum olacak.

En başta şu var.

Hıristiyanlığa göre Tanrı'nın ruhu, Meryem'in rahmine girerek İsa'da beden bulmakta.

Dolayısı ile İsa hem Tanrı, hem Tanrı'nın oğlu hem de Tanrı'nın sözü yani İncil'in kendisi oluyor.

Burda takıldığımız bazı durumlar var.

Bir arkadaş bir cümle kurmuş. Kurana inanmak için İncilin değiştiğini söylemek vs.. gibi. Kurana, İncilin değiştiğine olan inancımızdan iman etmiyoruz öncelikle. Bir yanlışlık var sanırım.

Kendimi ateizmin içinde gibi görmeye çalıştım bir dönem.
Nasıl bir Tanrı düşünürdüm diye.

Benim Tanrım herşeyden evvel tek olmalıdır dedim. Kendini parçalara bölmemelidir. Bize kendini 3 sıfat'da göstermemelidir.

İncil'e göre hiçbir şey yokken, İsa vardı.

Peki şöyle baksak.

İsa, bir yaratan mıdır? Yoksa yaradılan mıdır?
Çünkü eğer, yaratansa insan değil.
yaradılansa Tanrı değil.

Bu çok önemli bir nokta.

Diğer taraftan, 1+1+1=nasıl 1 olabilir?

İsa 3 gün ölü kaldı. Peki İsa'nın ölü kaldığı 3 gün boyunca, evren'i kim yönetti?

İncil'in orjinali grekçe iken, en eski incil 4. asırda bulundu. Yani onun öncesindeki inciller yok ortada.

Tarihsel sürece baktığımız zaman, süre kıstası ile günümüze en yakın din İslamdan sonra Hıristiyanlık.

Bugün İsa'ya Rab olarak bakıldığını görüyoruz.

600 yıllık bir dönem içinde İsa'ya Tanrı sıfatının yakıştırıldığını gördüğümüz zaman, aklıma buda ve konfiçyus örnekleri gelmekte.

Temelde ahlaki kurallar hep aynı.

Baktığımız zaman, Buda'nın veya Konfiçyus'un da aslında bir peygamber olmadığını iddia edemeyiz kesin olarak. Çünkü Rab, hiçbir milleti peygambersiz bırakmamıştır ve elçi göndermekten de geri kalmamıştır.

600 yıllık bir süreç içinde İsa'nın Tanrı olduğu inancı yayılmışsa, Budizm'i de sorgulamak gerek aslında. (Ahiret inancı hariç)

Kafamda takılan sorular aslında çok fazla. Karmaşa halinde.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-12-07, 23:42
evangelion

Yusufi
  1. İsa, bir yaratan mıdır? Yoksa yaradılan mıdır? Çünkü eğer, yaratansa insan değil. yaradılansa Tanrı değil.Bu çok önemli bir nokta.
  2. Diğer taraftan, 1+1+1=nasıl 1 olabilir?
  3. İsa 3 gün ölü kaldı. Peki İsa'nın ölü kaldığı 3 gün boyunca, evren'i kim yönetti?
  4. İncil'in orjinali grekçe iken, en eski incil 4. asırda bulundu. Yani onun öncesindeki inciller yok ortada.
  5. Tarihsel sürece baktığımız zaman, süre kıstası ile günümüze en yakın din İslamdan sonra Hıristiyanlık. Bugün İsa'ya Rab olarak bakıldığını görüyoruz.600 yıllık bir dönem içinde İsa'ya Tanrı sıfatının yakıştırıldığını gördüğümüz zaman, aklıma buda ve konfiçyus örnekleri gelmekte.
  6. Temelde ahlaki kurallar hep aynı.
  7. Baktığımız zaman, Buda'nın veya Konfiçyus'un da aslında bir peygamber olmadığını iddia edemeyiz kesin olarak. Çünkü Rab, hiçbir milleti peygambersiz bırakmamıştır ve elçi göndermekten de geri kalmamıştır.
  8. 600 yıllık bir süreç içinde İsa'nın Tanrı olduğu inancı yayılmışsa, Budizm'i de sorgulamak gerek aslında. (Ahiret inancı hariç)Kafamda takılan sorular aslında çok fazla. Karmaşa halinde.
  1. Eğer ki Yahşuah'ın bedeninden bahsediyorsak yaratılandır, Ruh'undan bahsediyorsak Yaratan'dır. İşte bu ayrımı yapamayan bu soruya takılıp kalırlar. Yahşuah %100 insan, %100 Tanrı'dır. Tanrı; Ruh'tur, İncil'de böyle yazmaktadır. Tanrısallıktan, Tanrı yüceliğinden, Tanrı karakterinden, Tanrı kutsallığından söz ederken "ruhsal" şeyleri ifade ediyoruz, konuştuğumuz platform "ruhsal" oluyor. Ama Yahşuah'ın bedeninin susamasından, ölmesinden bahsederken "insansal", "dünyasal" konuşuyoruz. Herşey bu kadar basit aslında.
  2. 1+1+1 yapan siz, 1*1*1 yapan biziz...
  3. Eğer Yahşuah 3 gün ölü kaldı ve 3 gün boyunca evreni kim yönetti derseniz, siz o noktada Yahşuah ve YHVH 'i ayrı varlıklar, ayrı parçalar, ayrı Tanrılar haline getirirsiniz. Yahşuah, Tanrı'nın parçası değildir, veya yukarıda oturan ve dünyaya inen varlık değildir. YHVH, her yerdedir diyoruz, İslamiyet inancında da benzer birşey "Allah" için geçerli. Allah heryerde deniyor. YHVH heryerdedir, YHVH yaptığı evrendede her yerdedir. YHVH bizler gibi yere ve zamana bağlı değildir. İnsanlık gibi bulunduğu yerlerin koordinatları verilemez. Bizler gibi X,Y,Z ve zaman gibi matematiksel olarak bulunduğumuz yer ve zamana bağlı veya bunların içinde değildir YHVH. Siz sorduğunuz soruyu bile zamana dayalı olarak soruyorsunuz. Ayrıca süre 3 gün değil, 36-40 saat kadar bir süredir.
  4. 4. yüzyıl olarak verilen tarih bütün olarak tek parça halinde bulunan kopyalardır, tek kitap olarak, paragraflar olarak bulunan yüzlerce parça vardır, doğru bilgiyi birazcık çarpıtarak kullanıyorsunuz.
  5. Burada da bir saptırmanız söz konusu, Yahşuah'a Tanrı yakıştırması yapılmamaktadır. Yahudilerin beklediği MESİH zaten Tanrı Oğlu'dur, Tanrı'dır, Tanrı'nın Özü'nden gelendir, Tanrı'nın Ruhu'dur. Mesih'in Tanrısallığı 600 yıllık süreç içinde ortaya çıkmamıştır, Yahudi inancından gelen birşeydir. Yahudi inancının kutsal kitaplarının arkeolojik kopyaları da milattan öncesine aittir, eğer merak ederseniz hangi müzede sergilendikleri bilgisine bile ulaşabilirsiniz. Bu maddedeki sorunuzdan dolayı sizin Yahudi inancını bilmediğinizi, Tevrat Zebur diye bilinen oysaki ismi Eski Antlaşma olan 39 kitaptan oluşan seriyi okumadığınızı düşünüyorum.
  6. "Temeldeki ahlaki kurallar hep aynı" iddiası gerçek değildir, bizim Yahudilerle satır satır aynı olan 10 emir inancımızın başlangıcı şöyledir; "Benden başka Tanrın olmayacak", bu Tanrı diye bahsedilen varlık YHVH'dir, herşeyimiz YHVH ile anlam kazanır, ahlakımızın başı O'dur, bizim için herşeyin başı O'dur, YHVH olmadan, YHVH'e inanmadan, YHVH'e tapmadan diğer ahlaki değerlerin anlamı yoktur.
  7. Bize göre Yahşuah, Mesih'tir. Mesih'ten sonra hiç kimse gelmemiştir, gelmeyecektir, gelmesine gerek de yoktur...
  8. Bu iddianıza 5. maddede cevap verdim..
  9. Bu iddianıza 5. maddede cevap verdim..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-12-07, 23:49
evangelion

Ayrıca ilk bütün kopyaların 4. yüzyıldan kaldığını bilebilecek kadar bilginiz var ama Mesih'in kelime anlamının, Oğulluk kavramının Yahudilikten geldiğini bilmiyorsunuz...

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-07, 00:31
Yusufi

Sevgili dostlarım.

Cevaplarınızı, doğruyu bildirme değil bir savunma olarak görüyorum ve kendimi kötü hissediyorum sanki bir saldırı da bulunmuşum gibi.

Sorulara gelelim.

Verdiğiniz cevaplar tamamen İncil kaynaklı. Ama ortaya gördüğünüz gibi ben Kuran kaynaklı bir şey yazmadım. Dolayısı ile İncil kaynaklı bilgileri vermek de aslında biraz çelişki getiriyor kafama. Yazı dilinde anlaşmak konusunda çok ehil değilimdir, bu yüzden uslubum sert gelebilir. Oysaki tebessümle yazmaktayım. Önce bunları bilmenizi rica ediyorum.

Herşeyden evvel beden ve ruh ilişkisini farklı algılıyoruz sanırım.
Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz. Bakın direk bir Müslüman olarak konuşmuyorum. Bunu lütfen göz önünde tutun. Ben, müslüman inancına ne kadar bağlı olsam da kafamda karışıklıklar ile konuşuyorum.

Şimdi verdiğiniz cevaplar ile bağlantılı şeyler geldi aklıma.

1. Bir yerde tek Tanrı'ya inanmaktan bahsediyorsunuz, başka bir yerde ise İsa, Tanrı'nın oğlu'dur diyorsunuz. Kutsal Ruh'u da katarsak eğer, ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var.

2. Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?

3. Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)

4. Protestanlar Katoliklere, Katolikler de Protestanlara yanlış bakıyor. Hangisi doğru olan? Kendi içinde çelişmiyor mu bu din? Hıristiyan olduğum zaman hangisini seçmeliyim? Papa'nın cennete belge hazırladığını ve cennetteki yeri bile tayin ettiğini biliyoruz.

5. Benim çok tanık olduğum durum, İslam'da bağlanan Tanrı'nın acımasız olarak aksettirilmesi ve Hıristiyanlıktaki Tanrı inancının ise sevgi dolu olduğu. Peki Nuh Tufanın'da, Tanrı insanları sevgi dolu bir şekilde mi öldürdü?

6. Sizin bağlı olduğunuz Tanrı, bu kadar sevgi dolu ise o zaman niçin Hz Adem'in binlerce yıl işlediği bir kusurdan dolayı tüm insanlığı sorumlu tutuyor? Bu nasıl sevgidir? Halefin sevabını, Selefe atmak? Herkes kendinden mesuldur inancı nerde? Burda bir mesuliyet duygusu darbe yemiyor mu?

7. Hz İsa a.s'a gönderilen Orjinal İncil şu an nerdedir?

8. Barnaban İncili'ni niçin yok etmek istiyorsunuz? Yazılan diğer incillerden daha mantıklı şeyleri barındırması mı rahatsız eden şey?

9. Engizisyonlar, Hıristiyanlık inancındaki sonsuz sevgi ve hoşgörüye örnek olarak gösterilebilir mi? Afaroz hakkı nasıl olur da bir yaradılmışa verilebilir?

10. İncil'in belli aralıklar ile güncellenmekte. En son sanırım 1900'lü yıllarda yenilenmesi yapılmıştı. Peki bu güncellemede Kuran'dan ayetler olmadığı'nın delili nedir? Bildiğim kadarı ile Kurandaki bazı ayetlerin İncilden "çalıntı" olduğu iddia ediliyordu bir ara. İslam, zaten tasdikleyici olduğunu bildiriyor.

11. İncilde Matta 10/34'de der ki "Yeryüzüne selamet getirmeye geldim. Sanmayın;ben selamet değil, kılıç getirmeye geldim" ayetini açıklar mısınız?

12. İncilde bildiğim kadarıyla "Boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur" diyordu yanlış hatırlamıyorsam tabi. İslama vahşi diyen zihniyet, buna nasıl bakmakta?

13. İslam eğer boş bir inanç ise, nasıl oluyor da insanlar kendilerine hiçbir şey vaad edilmediği halde İslam'a koşuyor. Hıristiyanlarda olduğu gibi kendilerine ne para ne Avrupa ya da Amerikada yaşam vaadedilmiyor. Dünyalık hiçbir şey vaad etmeden nasıl milyonlarca insanı kendine çekiyor bu din?

14. (Mar.9:41; Luk.12:51-53; 14:26-27)

* Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim.

* Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim.

* `İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.`

* Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir.

Bu ayetleri bana açıklar mısınız? Bir bütün olarak ele aldım. Art niyetli veya cahil bir şekilde cımbızlayıp sunmadım.

Herşeyin üstünde kendisini sevmenin gerektiğini söylüyor İncilde İsa.
Peki herşeyin üstünde önce Tanrı'nın kendisini sevmek gerekmiyor mu?
İsa, Tanrı'nın kendisi ise işte orda sorun dağ gibi oluyor.

15. Bir madde'de "İsanın ruhunun hep olduğunu" yazmıştınız. Beden ve ruhu ayırmıştık hatırlarsanız. Peki, ruh da yaradılmış değil midir? Yaradılmış bir varlık, nasıl RAB olabilir?

16. Luke;14-26
If any one comes to me and doesn't hate his own father and mother and wife and children and brothers and sisters,yes,and even his own life,he cannot be my disciple.

Bunun türkçe karşılığı da şöyledir.
"Şayet bana gelen biri babasından ve anasından ve karısından ve çocuklarından ve erkek kardeşlerinden ve kız kardeşlerinden, evet, ve hatta kendi hayatından nefret etmiyorsa benim ögrencim olamaz."

Peki misyonerlerin hazırladıgı türkçe incillerde nicin bu:
"isa dönüp onlara söyle dedi: «Biri bana gelip de babasını, annesını, karısını, çocuklarını, kardeslerini, hatta kendi canını bile gözden çıkarmazsa benim ögrencim olamaz. " seklinde tercume edilmis?

17. Job:25-[4] How then can man be righteous before God? How can he who is born of woman be clean? Bunun Turkcesi aynen soyle "kadından dogan biri nasil temiz olabilir" Burada tanrı insanlıgı asagılıyor ama daha cok kadınları asagılıyor. Islam`da ise Cennet Analarin Ayagı Altındadır gibi yaklasımlarla kadın yuceltilir. Yukarida yazan ayeti misyonerlik faaliyetleri sırasında okuyor musunuz?

18. "Bir kirliden temiz bir şey kim elde edebilir? Hiç kimse…İnsan nedir ki temiz olabilsin. Ve bir kadının doğurduğu nedir ki o doğru olabilsin?…Bir kadından doğan nasıl temiz olabilir?" (Job 14:4 ; 15:14 ; 25:4). Burdaki ayeti de açıklar mısınız?

19. Bir ayette "tek suclu Adem degıldı, kadınına uyup suc isledi" derken baska bir ayette "tum sorumluluk Adem`e ait" diyor.Iste 2 ayeti arka arkaya yazıyorum: Romans 5:12 Adam alone was responsible for the "original sin."......Eve alone, and not Adam, was responsible for the "original sin" Simdi Hz Adem tek basına sorumlu mu yoksa sorumlulugu paylasıyor mu?

20. JE 31:34 God does not remember sin when it has been forgiven.
EX 34:6-7,God remembers sin, even when it has been forgiven.
Ilk ayette Tanrı affettıgı gunahları hatırlamaz deniyor, ikinci ayette tanrı gunahı bagıslasa da unutmaz deniyor.

Uzun süredir araştırdıklarım, çeşitli İslami ve İsevi kaynaklarda bulduklarım bunlar.
Devamı elbet var.

Ancak ayrıca yazmak istiyorum.

Bunlara da cevap verirseniz bahtiyar olurum.

Sevgi ile efendim.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-07, 00:38
Yusufi

Edindiğim bazı bilgiler var. Bunları da paylaşmak isterim karşılıklı dialoglar ile.

1517 yılında, Papa X. Leo, kişinin ruhunu makul bir para karşılığında kurtarabilmesi için Taxa Camerae’yi başlattı. Bu basit tedbirle, ne kadar kötü olursa olsun bağışlanamayacak suç yoktu. 35 madde arasından şunları okuyoruz:

1. İster rahibelerle, ister kendi kuzenleriyle, yeğenleriyle ya da kızlarıyla (aynen böyle!), yani bir şekilde herhangi bir kadınla cinsel günah işleyen bir rahip, 67 pound 12 şilin ödemesi karşılığında bağışlanacaktır.

2. Eğer rahip, zina günahıyla birlikte doğaya ya da hayvanlara karşı işlenmiş günahlarının da bağışlanmasını istiyorsa, 219 pound 15 şilin ödemek zorundadır. Fakat kadınlarla değil de sadece oğlanlarla ve hayvanlarla doğal olmayan günahlar işlemişse, 131 pound 15 şilin ödemelidir.

3. Bir bakirenin kızlığını bozan rahip, 2 pound 8 şilin ödemelidir

4. İster kaldığı manastırda ister dışarıda, aynı anda veya art arda bir ya da birden çok erkeğe kendini veren rahibe, baş rahibenin saygısını kazanmak istiyorsa 131 pound 15 şilin ödemelidir.

7. Tüm davalardan azade tutulmak ve yasak ilişkilerini sürdürmek için geniş bir muafiyet elde etmek isteyen zinacı bir kadın, Papaya 87 pound 3 şilin ödeyecektir. Aynı şekilde, koca da aynı miktarı ödeyecektir, eğer koca kendi çocuklarıyla ensest ilişkiye girmişse, ek olarak 6 poundluk bir vicdani ödeme yapacaktır.

8. Tecavüz, soygun veya kundakçılık suçları için eziyet yapılmaması ve bağışlanması, suçluya 131 pound 7 şiline mal olur.

9. Ruhban kesime ait olmayan birinin şahsında gerçekleşen adi cinayetin bağışlanma bedeli 15 pound 3 penstir.

10. Eğer katil aynı gün iki veya daha fazla kişinin ölmesine neden olmuşsa, bir kişiyi öldürmüş gibi ödeme yapar.

11. Karısına kötü davranan koca, kilise kasasına 3 pound 4 şilin öder; eğer karısını öldürmüşse 17 pound 15 şilin, eğer karısını başka biri ile evlenmek için öldürmüşse ekstra olarak 32 pound 9 şilin öder. Kocaya suç işlerken yardım edenler adam başı 2 poundla bağışlanır.

12. Çocuğunu boğarak öldüren baba 17 pound 15 şilin ödemelidir [yani bir yabancıyı öldürmekten 2 pound daha fazla], baba bunu annenin izni ile yapmışsa bağışlanması için 27 pound 1 şilin ödemelidir.
Kürtaj da kolayca bağışlanabilmekteydi:

13. Kendi çocuğunu rahminden çıkararak yok eden annenin ve suça katkıda bulunan kocanın, her ikisi birden 17 pound 15 şilin ödemelidir. Kendisinin olmayan bir çocuğun kürtajını kolaylaştıranlar 1 pound eksik öderler.

14. Kardeş, kız kardeş, anne ya da babasını öldüren 17 pound 5 şilin ödemelidir.

Kaynak : P. Rodríguez, (1997). Mentiras fundamentales de la Iglesia católica. Barcelona: Ediciones B., Anexo, s.397-400.)

Sizce insan hayatı bu kadar basit mi?

Düşünce tarihinde, Kilise daima en gerici türden bir rol üstlenmiştir.
Galileo Galilei Kutsal Engizisyonun işkence tehdidi altında fikirlerinden dönmeye zorlandı. Giordano Bruno kazıkta yakıldı.

Bunların bir açıklaması şudur.
Her dinin içinde yobazlar vardır. İslamda da sayısı oldukça fazladır.
Ancak hiçbir yobaz, koyduğu kuralları veyahut kandırmacaları Kuran ışığında yapmıyor. Oysaki, Kiliseler İncil'in verdiği yetkiye dayanmakta.

Niçin katolik ve protestan kiliseleri, aynı incilden (?) farklı yönetimler çıkarmakta?

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna benzer konular;

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

Müslümanların "hristiyan" devletlerde homoseksüel ve lezbiyen evliliklere izin verildiği iddiasına cevap HOMOSEKSÜELLİK VE LEZBİYENLİK YUKARIDAKİ CİNSEL DURUM KUTSAL KİTAPTA SAPKINLIK OLARAK BELİRTİLİYOR.YANİ ALLAHIN AMAÇLAMADIĞI BİR DURUM.BU DİĞER KUTSAL KİTAPLARDADA BELİRTİLİYOR.ÖRNEĞİN KUR'AN DA ŞÖYLEBİR AYET VAR:"NE ZAMAN KADINLAR KADINLARLA,ERKEKLER ERKEKLERLE YETİNİRSE,İŞTE O ZAMAN KIYAMET YAKLAŞMIŞ DEMEKTİR" SÖZÜ ŞURAYA BAĞLAYACAM KUTSAL KİTAPLARDA BUNLARIN BELİRTİLMESİNE RAĞMN NEDEN HOLLANDA,DANİMARKA,İSVİÇRE...VB ÜLKELERDE BUNLARA EVLENME İZNİ VERİLİYOR.NEDEN DEVLET BUNALARI DESTEKLİYOR.BİR BAKIMA BURALARDA DEVLET KUTSAL KİTABA KARŞI ÇIKIYOR DEMEKTİR.ÇÜNKÜ İSLAM ÜLKELERİNDE BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLMUYOR.(YALIŞ ANLAŞILMASIN BEN MÜSLÜMAN DEĞİLİM YADA İSLAMİ BİR ÇİZGİYE SAHİP DEĞİLİM) AMA GERÇEKTENÇOK TUAF BİR DURUM BU..

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih