"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusu
13433 kez okundu,
47 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5
6 7 8 9
>
Sonuncu »

04-12-07, 03:44
evangelion
|
|
Yusufi
|
|
9. Engizisyonlar, Hıristiyanlık inancındaki sonsuz sevgi ve hoşgörüye örnek olarak gösterilebilir mi? Afaroz hakkı nasıl olur da bir yaradılmışa verilebilir?
|
Engizisyonlar Kutsal Kitap'tan gelseydi, güçlerini oradan alsalardı bir bağlantı kurulabilirdi, ancak Engisizyonlar Roma Katolik Kilisesi'nin meyveleridir, aynı mahkemeler Papalığı kabul etmeyen, sadece Kutsal Kitap'a inanan, şimdiki protestanlar gibi olan
hristiyanları da öldürmüştür. Dolayısıyla soru şu şekilde değiştirilmelidir; "Engizisyon kullanılarak protestanlar veya Kutsal Kitap eleştirilebilir mi?"
Engizisyon ile şeriat mahkemeleri aynı şeyler değildir, birisi İslamiyet ile bağdaştırılabilirken diğeri
hristiyanlık ile bağdaştırılamaz...
Aforoz hakkı diye bir şey Kutsal Kitap'ta yoktur, Roma Katolik Kilisesi'nde vardır, dolayısıyla bu konuda da soruyu şu şekilde değiştirmek gerekir; "Aforoz kullanılarak protestanlar ve Kutsal Kitap eleştirilebilir mi?"
Her maddede niyetiniz ortaya çıkıyor...
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

04-12-07, 03:56
evangelion
|
|
Yusufi
|
|
10. İncil'in belli aralıklar ile güncellenmekte. En son sanırım 1900'lü yıllarda yenilenmesi yapılmıştı. Peki bu güncellemede Kuran'dan ayetler olmadığı'nın delili nedir? Bildiğim kadarı ile Kurandaki bazı ayetlerin İncilden "çalıntı" olduğu iddia ediliyordu bir ara. İslam, zaten tasdikleyici olduğunu bildiriyor.
|
Kocakarı dedikoduları diye bir tabir vardır Türkçe'de...
İddialarınızı ispat edebilecekseniz konuşun, yoksa hiç konuşmayın, ortaya bişi atıyorsunuz, sonra bunun ispatını, olduğunu / olmadığını bizim yapmamızı istiyorsunuz...
Ayrıca sorunuzu düşündüm de mantıken de tartışma da size bir üstünlük de getirmiyor ki, yani soruyu sormanız, hatta diyelim ki cevabı evet bile olsa size yarar getirmiyor..
Ah işte böyle kopyala yapıştırlarda hep böyle oluyor... :)
Tekrar ifade edeyim, İncil'de Kuran'dan ayetler olması, Kuran'da İncil'den ayetler olması hiç bir anlam ifade etmemektedir, Kuran bizim için diğer kitaplar gibidir, başka kitaplar da alıntı yapmıştır İncil'den, onlar ne konumda ise bizim için de Kuran o konumdadır. Konu itibariyle sorunuzda mantık hatası da var.
Ayrıca diyelim ki bir kitap çıksın ortaya ve Kuran'dan alıntı yapsın ve sonra kendisi için tasdik edici desin, sonra da tasdik ettiği kitap değişti desin, sonra da değişti dediği kitabı kendi peygamberinin ilahiliği için kullansın, bunun müslümanlar için ne anlamı vardır?
http://hristiyan.net/kutsalkitabinde...ligi/index.htm
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-12-07, 04:02
evangelion
|
|
Yusufi
|
11. İncilde Matta 10/34'de der ki "Yeryüzüne selamet getirmeye geldim. Sanmayın;ben selamet değil, kılıç getirmeye geldim" ayetini açıklar mısınız?
|
Bu cümleniz kelime kelime aynen forumumuzda sorulmuştur, çünkü sorularınız size ait değil, aklınıza gelen şeyler değil, başka bir siteden kopyalanmış şeylerdir.
Forumumuzdaki linki:
http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=417
Oradaki tartışmadaki kişiye sorusunun alıntı olduğunu ifade etmiştim...
Ayrıca ifade etmeliyim ki Matta 10/34 diye bir bölüm, ayet yoktur, Matta 10:34 vardır.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-12-07, 04:04
Fırat Çölgeçen
Engisizyonlarda; RAB'bin krallığı yoktur. Hani türkçede bir söz vardır:"Haybeden atma! " Yaklaşık m.ö. 1035 yıllarında Hakimler döneminin sonunda ( 1. Samuel ) halk kral isteruk diye isyan edince; Rab,buna izn veriyor. Samuel'in ( RAB'bin isteği doğrultusunda ) Saul'u kral olarak meshediyor. Saul, zaferlerin arkasından şımarıyor. Rab'bi neredeyse tanımamaya başlıyor. Hatta; falcılığı kendisi yasakladığıu halde; RAB'den uzaklaşınca ,kendisi için fal baktırıyor.Yani şeytanın kucağına düşüyor. Rab de ondan krallığı alıyor(Bu olay daha geniş ;ama ben kısaca özetledim.). Şimdi; burada Saul'un yaptığı kötülük ve de hatta peygamberleri bile öldürmesi, Tanrı'ya mal edilebilir mi? Yapılanların Müjde ile ne ilgisi var ? Dünyasal ya da insani tavır ve davranışlarınların Tanrı ile mi yoksa şşeytan ile mi ilgisi var ? Bunları karıştırmayalım.RAB'bin sevgisi sizinle olsun.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-12-07, 04:25
evangelion
|
|
Yusufi
|
|
12. İncilde bildiğim kadarıyla "Boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur" diyordu yanlış hatırlamıyorsam tabi. İslama vahşi diyen zihniyet, buna nasıl bakmakta?
|
Evet, boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur.
Buradaki boşanmada ölüm ve aldatma hariçtir, eğer bu boşanma ölüm veya aldatma sebebiyleyse boşanmış bir kadınla evlenen zina yapmış olmaz.
İlgili ayette verilen mesaj bir erkek için bir kadın olduğudur, evliliğin tek eşliliğe dayandığıdır, Tanrı'nın bakış açısını vermektir. İslamiyet'te ise 4'e kadar izin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu ayetlerle kadın konusunda
hristiyanlığa laf çarpmaya çalışanların öncelikle kendi inançlarına bakmalarını öneririz.
İslam'a kim vahşi diyor bilmiyorum, diyenlerle de ilgilenmiyorum, benim de kendime göre İslam'a dair bir görüşüm var. İslam'a vahşi diyenlerin websiteleri bulunmakta ancak Türk Telekom tarafından sansür edilmiş, ancak --------------------------- adresinden ulaşabilirsiniz. Ancak belirtmeliyim ki siteyi biz onaylamıyoruz, içeriğindeki saldırgan ve hakaretvari dili kabul etmiyoruz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5
6 7 8 9
>
Sonuncu »