Arşiv Sayfa 5 / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 5 konusu 13433 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması Peki benim de bir kaç sorum olacak. En başta şu var. Hıristiyanlığa göre Tanrı'nın ruhu, Meryem'in rahmine girerek İsa'da beden bulmakta. Dolayısı ile İsa hem Tanrı, hem Tanrı'nın oğlu hem de Tanrı'nın sözü yani İncil'in kendisi oluyor. Burda takıldığımız bazı durumlar var. Bir arkadaş bir cümle kurmuş. Kurana inanmak için İncilin değiştiğini söylemek vs.. gibi. Kurana, İncilin değiştiğine olan inancımızdan iman etmiyoruz öncelikle. Bir yanlışlık var sanırım. Kendimi ateizmin içinde gibi görmeye çalıştım bir dönem. Nasıl bir Tanrı düşünürdüm diye. Benim Tanrım herşeyden evvel tek olmalıdır dedim. Kendini parçalara bölmemelidir. Bize kendini 3 sıfat'da göstermemelidir. İncil'e göre hiçbir şey yokken, İsa vardı. Peki şöyle baksak. İsa, bir yaratan mıdır? Yoksa yaradılan mıdır? Çünkü eğer,... "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusu 13433 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > Sonuncu »

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-07, 03:44
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması
evangelion

Yusufi
9. Engizisyonlar, Hıristiyanlık inancındaki sonsuz sevgi ve hoşgörüye örnek olarak gösterilebilir mi? Afaroz hakkı nasıl olur da bir yaradılmışa verilebilir?
Engizisyonlar Kutsal Kitap'tan gelseydi, güçlerini oradan alsalardı bir bağlantı kurulabilirdi, ancak Engisizyonlar Roma Katolik Kilisesi'nin meyveleridir, aynı mahkemeler Papalığı kabul etmeyen, sadece Kutsal Kitap'a inanan, şimdiki protestanlar gibi olan hristiyanları da öldürmüştür. Dolayısıyla soru şu şekilde değiştirilmelidir; "Engizisyon kullanılarak protestanlar veya Kutsal Kitap eleştirilebilir mi?"

Engizisyon ile şeriat mahkemeleri aynı şeyler değildir, birisi İslamiyet ile bağdaştırılabilirken diğeri hristiyanlık ile bağdaştırılamaz...

Aforoz hakkı diye bir şey Kutsal Kitap'ta yoktur, Roma Katolik Kilisesi'nde vardır, dolayısıyla bu konuda da soruyu şu şekilde değiştirmek gerekir; "Aforoz kullanılarak protestanlar ve Kutsal Kitap eleştirilebilir mi?"

Her maddede niyetiniz ortaya çıkıyor...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-07, 03:56
evangelion

Yusufi
10. İncil'in belli aralıklar ile güncellenmekte. En son sanırım 1900'lü yıllarda yenilenmesi yapılmıştı. Peki bu güncellemede Kuran'dan ayetler olmadığı'nın delili nedir? Bildiğim kadarı ile Kurandaki bazı ayetlerin İncilden "çalıntı" olduğu iddia ediliyordu bir ara. İslam, zaten tasdikleyici olduğunu bildiriyor.
Kocakarı dedikoduları diye bir tabir vardır Türkçe'de...

İddialarınızı ispat edebilecekseniz konuşun, yoksa hiç konuşmayın, ortaya bişi atıyorsunuz, sonra bunun ispatını, olduğunu / olmadığını bizim yapmamızı istiyorsunuz...

Ayrıca sorunuzu düşündüm de mantıken de tartışma da size bir üstünlük de getirmiyor ki, yani soruyu sormanız, hatta diyelim ki cevabı evet bile olsa size yarar getirmiyor..

Ah işte böyle kopyala yapıştırlarda hep böyle oluyor... :)

Tekrar ifade edeyim, İncil'de Kuran'dan ayetler olması, Kuran'da İncil'den ayetler olması hiç bir anlam ifade etmemektedir, Kuran bizim için diğer kitaplar gibidir, başka kitaplar da alıntı yapmıştır İncil'den, onlar ne konumda ise bizim için de Kuran o konumdadır. Konu itibariyle sorunuzda mantık hatası da var.

Ayrıca diyelim ki bir kitap çıksın ortaya ve Kuran'dan alıntı yapsın ve sonra kendisi için tasdik edici desin, sonra da tasdik ettiği kitap değişti desin, sonra da değişti dediği kitabı kendi peygamberinin ilahiliği için kullansın, bunun müslümanlar için ne anlamı vardır?

http://hristiyan.net/kutsalkitabinde...ligi/index.htm

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-07, 04:02
evangelion

Yusufi

11. İncilde Matta 10/34'de der ki "Yeryüzüne selamet getirmeye geldim. Sanmayın;ben selamet değil, kılıç getirmeye geldim" ayetini açıklar mısınız?
Bu cümleniz kelime kelime aynen forumumuzda sorulmuştur, çünkü sorularınız size ait değil, aklınıza gelen şeyler değil, başka bir siteden kopyalanmış şeylerdir.

Forumumuzdaki linki: http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=417

Oradaki tartışmadaki kişiye sorusunun alıntı olduğunu ifade etmiştim...

Ayrıca ifade etmeliyim ki Matta 10/34 diye bir bölüm, ayet yoktur, Matta 10:34 vardır.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-07, 04:04
Fırat Çölgeçen

Engisizyonlarda; RAB'bin krallığı yoktur. Hani türkçede bir söz vardır:"Haybeden atma! " Yaklaşık m.ö. 1035 yıllarında Hakimler döneminin sonunda ( 1. Samuel ) halk kral isteruk diye isyan edince; Rab,buna izn veriyor. Samuel'in ( RAB'bin isteği doğrultusunda ) Saul'u kral olarak meshediyor. Saul, zaferlerin arkasından şımarıyor. Rab'bi neredeyse tanımamaya başlıyor. Hatta; falcılığı kendisi yasakladığıu halde; RAB'den uzaklaşınca ,kendisi için fal baktırıyor.Yani şeytanın kucağına düşüyor. Rab de ondan krallığı alıyor(Bu olay daha geniş ;ama ben kısaca özetledim.). Şimdi; burada Saul'un yaptığı kötülük ve de hatta peygamberleri bile öldürmesi, Tanrı'ya mal edilebilir mi? Yapılanların Müjde ile ne ilgisi var ? Dünyasal ya da insani tavır ve davranışlarınların Tanrı ile mi yoksa şşeytan ile mi ilgisi var ? Bunları karıştırmayalım.RAB'bin sevgisi sizinle olsun.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-07, 04:25
evangelion

Yusufi
12. İncilde bildiğim kadarıyla "Boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur" diyordu yanlış hatırlamıyorsam tabi. İslama vahşi diyen zihniyet, buna nasıl bakmakta?
Evet, boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur.

Buradaki boşanmada ölüm ve aldatma hariçtir, eğer bu boşanma ölüm veya aldatma sebebiyleyse boşanmış bir kadınla evlenen zina yapmış olmaz.

İlgili ayette verilen mesaj bir erkek için bir kadın olduğudur, evliliğin tek eşliliğe dayandığıdır, Tanrı'nın bakış açısını vermektir. İslamiyet'te ise 4'e kadar izin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu ayetlerle kadın konusunda hristiyanlığa laf çarpmaya çalışanların öncelikle kendi inançlarına bakmalarını öneririz.

İslam'a kim vahşi diyor bilmiyorum, diyenlerle de ilgilenmiyorum, benim de kendime göre İslam'a dair bir görüşüm var. İslam'a vahşi diyenlerin websiteleri bulunmakta ancak Türk Telekom tarafından sansür edilmiş, ancak --------------------------- adresinden ulaşabilirsiniz. Ancak belirtmeliyim ki siteyi biz onaylamıyoruz, içeriğindeki saldırgan ve hakaretvari dili kabul etmiyoruz.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > Sonuncu »  

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna benzer konular;

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

Müslümanların "hristiyan" devletlerde homoseksüel ve lezbiyen evliliklere izin verildiği iddiasına cevap HOMOSEKSÜELLİK VE LEZBİYENLİK YUKARIDAKİ CİNSEL DURUM KUTSAL KİTAPTA SAPKINLIK OLARAK BELİRTİLİYOR.YANİ ALLAHIN AMAÇLAMADIĞI BİR DURUM.BU DİĞER KUTSAL KİTAPLARDADA BELİRTİLİYOR.ÖRNEĞİN KUR'AN DA ŞÖYLEBİR AYET VAR:"NE ZAMAN KADINLAR KADINLARLA,ERKEKLER ERKEKLERLE YETİNİRSE,İŞTE O ZAMAN KIYAMET YAKLAŞMIŞ DEMEKTİR" SÖZÜ ŞURAYA BAĞLAYACAM KUTSAL KİTAPLARDA BUNLARIN BELİRTİLMESİNE RAĞMN NEDEN HOLLANDA,DANİMARKA,İSVİÇRE...VB ÜLKELERDE BUNLARA EVLENME İZNİ VERİLİYOR.NEDEN DEVLET BUNALARI DESTEKLİYOR.BİR BAKIMA BURALARDA DEVLET KUTSAL KİTABA KARŞI ÇIKIYOR DEMEKTİR.ÇÜNKÜ İSLAM ÜLKELERİNDE BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLMUYOR.(YALIŞ ANLAŞILMASIN BEN MÜSLÜMAN DEĞİLİM YADA İSLAMİ BİR ÇİZGİYE SAHİP DEĞİLİM) AMA GERÇEKTENÇOK TUAF BİR DURUM BU..

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih