Arşiv Sayfa 9 / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 9

Arşiv Sayfa 9 "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 9 konusu 13435 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması Peki benim de bir kaç sorum olacak. En başta şu var. Hıristiyanlığa göre Tanrı'nın ruhu, Meryem'in rahmine girerek İsa'da beden bulmakta. Dolayısı ile İsa hem Tanrı, hem Tanrı'nın oğlu hem de Tanrı'nın sözü yani İncil'in kendisi oluyor. Burda takıldığımız bazı durumlar var. Bir arkadaş bir cümle kurmuş. Kurana inanmak için İncilin değiştiğini söylemek vs.. gibi. Kurana, İncilin değiştiğine olan inancımızdan iman etmiyoruz öncelikle. Bir yanlışlık var sanırım. Kendimi ateizmin içinde gibi görmeye çalıştım bir dönem. Nasıl bir Tanrı düşünürdüm diye. Benim Tanrım herşeyden evvel tek olmalıdır dedim. Kendini parçalara bölmemelidir. Bize kendini 3 sıfat'da göstermemelidir. İncil'e göre hiçbir şey yokken, İsa vardı. Peki şöyle baksak. İsa, bir yaratan mıdır? Yoksa yaradılan mıdır? Çünkü eğer,... "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusu 13435 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 >

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-12-07, 18:27
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması
MariaTürk

Türkiye, eğer gerçek anlamda çağdaş bir hukuk devleti olsa,
yani farklı dine mensup insanlara baskı,horlama, aşağılama olmasa,
farklı dine mensup insanlara karşı gerçek hoşgörü olsa,
farklı dine mensup insanlar hedef haline getirilmese
farklı dinlerin gelişmesinin önündeki (toplumun önyarsıgının değişmesi, Hristiyan ilahiyatının önyargısız ve doğru bir kaynaktan aktarılamesi, bir takım yalan iftiraların önüne geçilmesi) gibi engeller kaldırılsa,
yani kısaca, gerçek laik olsa,
eminim bir çok kişi,gerçek Mesih yolunu bulacaktır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-12-07, 01:35
fevzi_90

MariaTürk
Türkiye, eğer gerçek anlamda çağdaş bir hukuk devleti olsa,
yani farklı dine mensup insanlara baskı,horlama, aşağılama olmasa,
farklı dine mensup insanlara karşı gerçek hoşgörü olsa,
farklı dine mensup insanlar hedef haline getirilmese
farklı dinlerin gelişmesinin önündeki (toplumun önyarsıgının değişmesi, Hristiyan ilahiyatının önyargısız ve doğru bir kaynaktan aktarılamesi, bir takım yalan iftiraların önüne geçilmesi) gibi engeller kaldırılsa,
yani kısaca, gerçek laik olsa,
eminim bir çok kişi,gerçek Mesih yolunu bulacaktır.
İnanç gibi bir konuda toplumun ön yargılarının oluşumunda kültürel şartlanmalarında büyük önemi olduğunu düşünüyorum özellikle bizin gibi gelenekçi toplumlarda. Bu sebeple söylediğinize katılıyorum fakat bahsettiğiniz güzel değişimler hemen yarın yapılsa bile bunun etkilerinin görülmesi için en az bir nesil geçmesi gerekir. Yani yönetimlerin değil her bir ferdin kafasının laik olması gerekiyor. Gerçekte bu güzel toplum için umarım öyle günlerde gelecektir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-12-07, 21:08
serdarg

Bu yazıları yazmadan önce keşke kuran'ı okusaydın!

Diyorsunki incilin değiştiği falan yok varsada önemli değil!

O zaman kuran'ın incili kabullendiğini asla unutma! Ve incilde bir defa daha kitap gelmeyeceğinide unutma!

Zaten bu cümlelerinm senin sorularını cevaplamaya yeter!

Eğer incile inanmıyorsan kurana hiç inanma, Çünkü kuran incili kabullenmiştir!

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-05-08, 17:16
UGUR123456789

777maranata

Bence bu yusufi adli üye "kuzu postuna bürünmüs bir kurttur".Hristiyan foruma birseyler ögrenmeye degil, yanlis bildigi bilgisizliklerini pazarlamaya gelmis koyu bir müslümandir.Böyle birine cevap vermek zaman kaybidir fakat cevap vermesen bu sefer bak onlari zor durumda biraktim cevap veremediler diyecek.Ya da yanlis bilgileriyle baska üyelerin yanlis düsünmelerine yol acacak.Her bir iddianin uzun bir cevabi var.Bunlara tek tek cevap verilse konu cok uzayacak.Keske tek tek sorulsaydi.
Seytan adem ve Havva'yi kandirdi,insan soyu ile Tanri arasina düsmanlik koydu.Isa Mesih seytani Hacta zaferle yendi.Bu durumdan cok rahatsiz olan seytan baska yollar deniyor.Biz hristiyanlar bu oyunlari ve hileleri cok iyi biliyoruz.Ama cogu müslüman bilmez ne yazik ki! Rab YAHVE onlarin gözlerini acsin.Sayin yusufi yanlis bildigin cok sey var.Bu yanlisliklari düzeltmek istiyorsan burda kalmaya devam et.Yok yanlis bildigin,müslümanlikla ve Kuran'la ilgili seyleri bize satmaya calisiyorsan(ki calisiyorsun) biran önce bavulunu topla ve geldigin yere geri dön.Tamam mi kardesim?
ben daha yenı hrıstıyan olma asamasındayım yenı yenı oluyorum yusufi nın yazılarını okudum ılk defa gryrm ama mantıklı sorular geldı tabıkı evengelıon abımınde yazıdıgı cvp lar cok hosuma gıttı ben bunu anladım 'bızım gizlimiz saklımız yok her soruya verecek cevabımız vardır' gibisinden tebrık edıyorum.Yanlız maranata adlı ablamın veya abımın yazdıgı bence cok asalıgıyıcı olmus sonucta o musluman degılmı onu gzl dılle ıkna ederekten cvp versek olmazmıydı cunku bende yenı hrıstıyanım ve yazdıgı tum sorulara hak verdım tabı cvplarada ama neden bu kadar sert davranıyorsunuz ?(bnm yasım 16 oldugu ıcın abı abla dıyorum umarım kızmıyorsunuzdur)

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-06-09, 10:21
χριστιανικός

internettte genelde cevap veremedi diye geçen şeyleri burada çok iyi aydınlatılmış :)
Konuyu görmeyenler görsün , tavsiye ederim :)
Hatta direkt teker teker cevapları yazılsa daha güzel olur..

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 >  

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna benzer konular;

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

Müslümanların "hristiyan" devletlerde homoseksüel ve lezbiyen evliliklere izin verildiği iddiasına cevap HOMOSEKSÜELLİK VE LEZBİYENLİK YUKARIDAKİ CİNSEL DURUM KUTSAL KİTAPTA SAPKINLIK OLARAK BELİRTİLİYOR.YANİ ALLAHIN AMAÇLAMADIĞI BİR DURUM.BU DİĞER KUTSAL KİTAPLARDADA BELİRTİLİYOR.ÖRNEĞİN KUR'AN DA ŞÖYLEBİR AYET VAR:"NE ZAMAN KADINLAR KADINLARLA,ERKEKLER ERKEKLERLE YETİNİRSE,İŞTE O ZAMAN KIYAMET YAKLAŞMIŞ DEMEKTİR" SÖZÜ ŞURAYA BAĞLAYACAM KUTSAL KİTAPLARDA BUNLARIN BELİRTİLMESİNE RAĞMN NEDEN HOLLANDA,DANİMARKA,İSVİÇRE...VB ÜLKELERDE BUNLARA EVLENME İZNİ VERİLİYOR.NEDEN DEVLET BUNALARI DESTEKLİYOR.BİR BAKIMA BURALARDA DEVLET KUTSAL KİTABA KARŞI ÇIKIYOR DEMEKTİR.ÇÜNKÜ İSLAM ÜLKELERİNDE BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLMUYOR.(YALIŞ ANLAŞILMASIN BEN MÜSLÜMAN DEĞİLİM YADA İSLAMİ BİR ÇİZGİYE SAHİP DEĞİLİM) AMA GERÇEKTENÇOK TUAF BİR DURUM BU..

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih