"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusu
13435 kez okundu,
47 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
10
>

06-12-07, 18:27
MariaTürk
Türkiye, eğer gerçek anlamda çağdaş bir hukuk devleti olsa,
yani farklı dine mensup insanlara baskı,horlama, aşağılama olmasa,
farklı dine mensup insanlara karşı gerçek hoşgörü olsa,
farklı dine mensup insanlar hedef haline getirilmese
farklı dinlerin gelişmesinin önündeki (toplumun önyarsıgının değişmesi,
Hristiyan ilahiyatının önyargısız ve doğru bir kaynaktan aktarılamesi, bir takım yalan iftiraların önüne geçilmesi) gibi engeller kaldırılsa,
yani kısaca, gerçek laik olsa,
eminim bir çok kişi,gerçek Mesih yolunu bulacaktır.
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

07-12-07, 01:35
fevzi_90
|
|
MariaTürk
|
Türkiye, eğer gerçek anlamda çağdaş bir hukuk devleti olsa,
yani farklı dine mensup insanlara baskı,horlama, aşağılama olmasa,
farklı dine mensup insanlara karşı gerçek hoşgörü olsa,
farklı dine mensup insanlar hedef haline getirilmese
farklı dinlerin gelişmesinin önündeki (toplumun önyarsıgının değişmesi, Hristiyan ilahiyatının önyargısız ve doğru bir kaynaktan aktarılamesi, bir takım yalan iftiraların önüne geçilmesi) gibi engeller kaldırılsa,
yani kısaca, gerçek laik olsa,
eminim bir çok kişi,gerçek Mesih yolunu bulacaktır.
|
İnanç gibi bir konuda toplumun ön yargılarının oluşumunda kültürel şartlanmalarında büyük önemi olduğunu düşünüyorum özellikle bizin gibi gelenekçi toplumlarda. Bu sebeple söylediğinize katılıyorum fakat bahsettiğiniz güzel değişimler hemen yarın yapılsa bile bunun etkilerinin görülmesi için en az bir nesil geçmesi gerekir. Yani yönetimlerin değil her bir ferdin kafasının laik olması gerekiyor. Gerçekte bu güzel toplum için umarım öyle günlerde gelecektir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-12-07, 21:08
serdarg
Bu yazıları yazmadan önce keşke kuran'ı okusaydın!
Diyorsunki
incilin değiştiği falan yok varsada önemli değil!
O zaman kuran'ın
incili kabullendiğini asla unutma! Ve
incilde bir defa daha kitap gelmeyeceğinide unutma!
Zaten bu cümlelerinm senin sorularını cevaplamaya yeter!
Eğer
incile inanmıyorsan kurana hiç inanma, Çünkü kuran
incili kabullenmiştir!
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-05-08, 17:16
UGUR123456789
|
|
777maranata
|
Bence bu yusufi adli üye "kuzu postuna bürünmüs bir kurttur".Hristiyan foruma birseyler ögrenmeye degil, yanlis bildigi bilgisizliklerini pazarlamaya gelmis koyu bir müslümandir.Böyle birine cevap vermek zaman kaybidir fakat cevap vermesen bu sefer bak onlari zor durumda biraktim cevap veremediler diyecek.Ya da yanlis bilgileriyle baska üyelerin yanlis düsünmelerine yol acacak.Her bir iddianin uzun bir cevabi var.Bunlara tek tek cevap verilse konu cok uzayacak.Keske tek tek sorulsaydi.
Seytan adem ve Havva'yi kandirdi,insan soyu ile Tanri arasina düsmanlik koydu.Isa Mesih seytani Hacta zaferle yendi.Bu durumdan cok rahatsiz olan seytan baska yollar deniyor.Biz hristiyanlar bu oyunlari ve hileleri cok iyi biliyoruz.Ama cogu müslüman bilmez ne yazik ki! Rab YAHVE onlarin gözlerini acsin.Sayin yusufi yanlis bildigin cok sey var.Bu yanlisliklari düzeltmek istiyorsan burda kalmaya devam et.Yok yanlis bildigin,müslümanlikla ve Kuran'la ilgili seyleri bize satmaya calisiyorsan(ki calisiyorsun) biran önce bavulunu topla ve geldigin yere geri dön.Tamam mi kardesim?
|
ben daha yenı hrıstıyan olma asamasındayım yenı yenı oluyorum yusufi nın yazılarını okudum ılk defa gryrm ama mantıklı sorular geldı tabıkı evengelıon abımınde yazıdıgı cvp lar cok hosuma gıttı ben bunu anladım 'bızım gizlimiz saklımız yok her soruya verecek cevabımız vardır' gibisinden tebrık edıyorum.Yanlız maranata adlı ablamın veya abımın yazdıgı bence cok asalıgıyıcı olmus sonucta o musluman degılmı onu gzl dılle ıkna ederekten cvp versek olmazmıydı cunku bende yenı hrıstıyanım ve yazdıgı tum sorulara hak verdım tabı cvplarada ama neden bu kadar sert davranıyorsunuz ?(bnm yasım 16 oldugu ıcın abı abla dıyorum umarım kızmıyorsunuzdur)
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-06-09, 10:21
χριστιανικός
internettte genelde cevap veremedi diye geçen şeyleri burada çok iyi aydınlatılmış :)
Konuyu görmeyenler görsün , tavsiye ederim :)
Hatta direkt teker teker cevapları yazılsa daha güzel olur..
FORUMA ÜYE OLUN! /
"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
10
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil