Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ?

Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa Mesih : Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? konusu 3355 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi. Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? "Tanri'ya giden tek yol neden Isa'dan gecer?" Bir cok kisi sormakta, " Isa'nin ozelligi nedir? neden Tanri'yi tanimamiz icin tek yol Isa'dir?" Boyle bi soruyu nasil yanitlayabiliriz acaba? Genelde biz, Isa Mesih'in Tanri'ya giden tel yol oldugunu savundugumuzda bencillik ya da dar kafalilikla suclaniyoruz. Oyle ya, onlara diyoruz "isa'siz Tanri'yi taniyamazsiniz; bu OLANAKSIZDIR!" Isin ozu sudur ki, bunu biz uydurmadik. Bu savi biz yaratmadik. BUnu bize ogreten Isa Mesih'in ta kendisidir. bizler sadece Isa Mesih'in ve incil'in soylediklerine gore hareket edip, oyle konusuyoruz. Isa, " Yol, Gercek ve Yasam Benim, ben araci olmadan babaya kimse gelemez" dedi (Yuhanna 14:6). Ayrica yine Yuhanna 8:24 de Isa soyle dedi: " Bundan oturu size, gunahlariniz icinde oleceksiniz dedim. Cunku benim O... Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? konusu 3355 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi.

Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-05-06, 22:46
candan

"Tanri'ya giden tek yol neden Isa'dan gecer?"

Bir cok kisi sormakta, " Isa'nin ozelligi nedir? neden Tanri'yi tanimamiz icin tek yol Isa'dir?"

Boyle bi soruyu nasil yanitlayabiliriz acaba? Genelde biz, Isa Mesih'in Tanri'ya giden tel yol oldugunu savundugumuzda bencillik ya da dar kafalilikla suclaniyoruz. Oyle ya, onlara diyoruz "isa'siz Tanri'yi taniyamazsiniz; bu OLANAKSIZDIR!"

Isin ozu sudur ki, bunu biz uydurmadik. Bu savi biz yaratmadik. BUnu bize ogreten Isa Mesih'in ta kendisidir. bizler sadece Isa Mesih'in ve incil'in soylediklerine gore hareket edip, oyle konusuyoruz. Isa, " Yol, Gercek ve Yasam Benim, ben araci olmadan babaya kimse gelemez" dedi (Yuhanna 14:6). Ayrica yine Yuhanna 8:24 de Isa soyle dedi: " Bundan oturu size, gunahlariniz icinde oleceksiniz dedim. Cunku benim O olduguma iman etmezseniz gunahlariniz icinde olursunuz"

Isa Mesih'in ogrencisi Petrus da buna degindi, " Baska hic birinde kurtulus yoktur; cunku gok altinda adamlar arasinda verilmis baska bir ad yoktur ki onunla kurtulabilelim. " (Elci Isl 4:12)
Pavlus da soyle dedi; " Cunku bir Tanri ve Tanri ile insanlar arasinda bir araci vardir... BU Mesih Isa'dir. (1Tim 2:5)
Boylelikle diyebiliriz ki, Isa mesih'in araciligi olmadan hic kimse Baba Tanri'yi taniyamayacagi konusunda Yeni Antlasmada bir butunluk, bir uyum vardir.

BUnun neden boyle oldugunu anlamak icin gelin baslangica donelim; Baslangicta benzersiz Tanri'nin kendisi gokleri ve yeri yaratti. (Tekvin 1:1) Ve yine kendi benzerliginde insani yaratti (Tekvin 1:26). Yaratilisi bitirdiginde her sey cok iyiydi.(Tekvin 1:31)

Kadin ve erkek harika bir ortamda, tum gereksinimleri karsilanmis olarak kondu dunyaya. Tek bir yasak konmustu. iyilik ve kotulugu bilme agazinin meyvasinin yenmesi onlara yasaklanmisti.(Tekvin2:17 ) Ne yazik ki onlar bu agacin meyvasindan yediler. Bunun sonucunda 4 sey oldu;

1- Tanri ile insan arasindaki iliski bozuldu. Kendilerini Tanri'dan saklamalari bu yuzdendir. (tekvin 3:8)

2- Insanlar arasindaki iliski bozuldu. Sucu boylece birbirlerinin ustune atmaya calistilar. (Tekvin 3:12-13)

3- Adem daha once hic hissetmedigi seyi yasadi; kendi benligi bozuldu, icinde buyuk bir bosluk dogdu.

4- Insan ile doganin arasindaki iliski lekelendi. Atrik iyi seyler degil, diken ve cali bitip kir otu yiyecekti. calisarak ekmegini kazanacakti. (Tekvin 3:17)

Ancak Tanri, her seyi duzeltecegine dair soz verdi. Incil calisan bir cok bilim adamlarinin Tekvin 3:15 hakkindaki ortak dusuncesi, bunun bir peygamberlik sozu oldugudur. Yani Tanri bu ayette bir gun tum insanlari gunahtan kurtaracak Mesih'i gonderecegine soz verdi.

Eski Antlasmanin bir cok yerinde bu Soz, yani kurtaricinin gelecegi hakkindaki peygamberlikler verilmistir. iste Tanri'nin bu Sozu gerceklesti; Tanri Isa'nin kisiliginde beden aldi. (Yuhanna 1:14, 29). Isa Mesih, bizler Baba Tanri ile temiz bir iliski kurabilelim diye bizim gunahlarimizi ustlenerek yerimize kurban oldu. Kutsal Kitap diyor ki; " Tanri Mesih araciligiyla bizi kendisiyle baristirdi... Suclarini onlara saymayarak bize barisma Sozunu teslim etmis olarak, Tanri mesih'teydi... Gunahi bilmeyeni bizim icin gunah yapti, ta ki biz kendine Tanri'nin dogrulugu olalalim.(2 Kor 5:18,19,21)

Isa, "YOL" ucretini odedi. Tanri bunu gerceklestirdi. Bizim sorumlulugumuz da bunu kabullenmektir. Isa Mesih'e yardim etmek icin yapabilecegimiz bir sey yok bu konuda, cunku bunu O yillar once gerceklestirdi ve tamamladi.

Soyle dusunelim; eger Tanri'ya ulasmak icin insanoglunun becerebilecegi her hangi bir yol daha olsaydi o zaman Isa Mesih olmek zorunda kalmazdi. O'nun olumu bize baska bir yolun olmadigini kanitlar. Kisacasi, ne bir din, ne bir dini lider bize yegane gercek Tanri bilgisini veremez. Kimse bizi Isa disinda Tanri'ya ulastiramaz.

Bu savimi genisleteyim. Farzedin ki bir kacimiz ormanda dolasmaya ciktik. Derinlere gittikce bir de farkettik ki kaybolmusuz. Sececegimiz yanlis bir patikanin bizi olume goturecegi bilinci icinde korkmaya basladik. Cok gecmeden biraz otede yol ayriminda bir kac insanin durdugunu farkettik. Hemen yanlarina kostugumuzda gorduk ki bunlardan biri uniformali gayet saglikli bir orman bekcisi ama otekiler ise yuz ustu uzanmis oluler... Bunlardan hangisine yol sorariz?? Elbetteki canli diri olana degil mi? Evet is olum kalim sorunu olunca o yoldan canli gecmis deneyimli birine danisriz. Bu hic bir din lideri degil Cunku tum din kuruculari, liderleri yasayip olduler.. Ama Isa Mesih hamdolsun bizler icin olumden dirildi. Romalilar 1:4 de denildigi gibi, "Kendi Oglu Rabbimiz Isa Mesih..."

Demek ki bizler "Tanri'ya giden TEK YOLun Isa'dan gectigini" soylerken, kendi sozlerimizi, dusuncelerimizi aktarmiyor, Rabbin Soylediklerini, bildirdiklerini soyluyoruz.
Esenlikle

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ?

Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır ? konusuna benzer konular;

Bilim ve Tanrı'ya iman Soru: Tanrı’ya iman ve bilim birbirleriyle çelişkili midir? Yanıt: Bilim, “görüngülerin gözlemlenmesi, belirlenmesi, tanımlanması, deneysel araştırılması ve teorik açıklanması” olarak tanımlanmıştır. Bilim, insanların doğal evren konusunda daha büyük bir anlayış kazanmak için kullanabileceği bir yöntemdir. Bilim, gözlem aracılığıyla bilgi arayışıdır. Bilimdeki ilerlemeler insan mantığı ve hayal gücünün eriştiği yerleri gösterir. Ancak bir Hristiyan’ın bilime olan inancı hiçbir zaman Tanrı’ya olan inancımız gibi olmamalıdır. Bir Hristiyan, hangisinin kusursuz olup hangisinin olmadığını aklında tuttuğu sürece Tanrı’ya iman edip bilime saygı duyabilir, Tanrı’ya olan inancımız bir iman inancıdır. Kurtuluş için Tanrı Oğlu’na inancımız vardır, öğretim için Tanrı’nın Sözü’ne imanımız...

Cennet'e giden tek yol Rab İsa Mesih midir? Soru: İsa Cennet’e götüren tek yol mudur? Yanıt: “Ben aslında iyi bir insanım, bu yüzden Cennet’e gideceğim.” “Tamam, bazı kötü şeyler yapıyorum, ama yaptığım iyi şeyler yaptığım kötü şeylerden daha çok. Bu yüzden Cennet’e gideceğim.” “Tanrı beni Kutsal Kitap’a göre yaşamadığım için Cehennem’e göndermez. Artık zaman değişti!” “Sadece çocukları taciz edenler ve adam öldürenler gibi gerçekten kötü insanlar Cehennem’e gidecektir.” Bütün bunlar yaygın bahanelerdir ama aslında bunların hepsi yalandır. Bu düşünceleri, dünyanın yöneticisi olan İblis aklımıza koyar. O ve onu izleyen herkes Tanrı’nın düşmanıdır (1Petrus 5:8). İblis insanları aldatır ve sık sık da kendini iyi birisiymiş gibi gösterir (2 Korintliler 11:14) ama Tanrı’ya ait olmayanların hepsinin düşüncelerini o yönetir....

Yolculuğa giden kardeşim için dua Sevgili kardeşlerim uzun süre oldu foruma giremedim. Umarım hepiniz iyisinizdir , Rabbim sağlık ve esenlik versin. Bu gece küçük kardeşim bir spor organizasyonu ile İzmirden Antalyaya gidecek ve bir hafta kalacak. Ailecek bizden ilk defa ayrı kalacağı için endişeleniyoruz. Rabbe dua etmekten başka yapabileceğim yok , kardeşimin kendi başına bir şeyler yapmayı öğrenmesi gerekiyor. Sizden dileğim onun sağ salim kazasız belasız sağlıklı bir şekilde gidip gelebilmesi için dua etmeniz. Rab hepimizi kötü olandan korusun . Esenlikler .

Tanrı'ya Adanan Çocuk Sevgili kardeşlerim, daha önce Tevratta kurallarını okuduğum ancak şu anda yeterli bilgiyi edinemediğim bir konuda sizden yardım istiyorum. Tevrata göre -yanlış hatırlamıyorsam - doğacak olan çocuğumuzu Tanrıya adadığımız takdirde bir kurban almamız gerekiyor.Fakat bu kurban etinin yenmesiyle ilgili kurallarda bilgi eksiğim var.Arama motorunda her ne kadar yeniden ayetleri bulmaya çalışsamda malesef uygun cümleleri bir türlü bulamadım.Bu konuda ayetlerle birlikte detaylı bir bilgi sunabilirseniz çok sevinirim.Ve bu vesile ile yeniden okumam gerektiğini düşündüğüm Tevratı anlama ve İncil ayetleri gibi aklımda yer etme konusunda Tanrının bana destek vermesi için dua ederseniz minnettar kalırım.

Tanrı'ya söz vermek bir kişi tanrı'ya bir söz vermiş olsun.fakat daha sonra bu verdiği sözü unutsun.bu kişiye ne olur?lanetlenir mi?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih