| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> İsa Mesih
: Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması konusu 505 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj adegepetrus tarafından gönderildi. Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması İncil de İsa Rab'bin bir çölde İblis tarafından sınandığı yazar . Bana bu olay biraz saçma geliyor . Babanın oğlu , Kutsal İsa Rab'bimizi İblis nasıl olur da sınar ? Bana saçma geldiği için size sormak istedim . Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim . Rab'bin lütfu sizinle olsun . Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, İncil olanları anlatır, bu olayların insanlara saçma gelip gelmemesine bakmaz, önemsemez. İncil'de anlatılan neredeyse her olayın Eski Antlaşma'daki bir metne gönderme yaptığı söylenebilir. Ayrıca bu olay insanların anladığı anlamda "şüphe" sınaması değildir, orada Yahşuah (İsa)'nın Şeytan'a verdiği cevaplar (eski antlaşma ayetleri) aslında biz iman edenler için belirtilerdir. Çünkü zaten denenmeden önce Tanrı O'nun için "Benim Oğlum'dur, O'ndan hoşnudum" diyerek onaylamıştır. Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması konusu 505 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj adegepetrus tarafından gönderildi.
İncil de İsa Rab'bin bir çölde İblis tarafından sınandığı yazar . Bana bu olay biraz saçma geliyor . Babanın oğlu , Kutsal İsa Rab'bimizi İblis nasıl olur da sınar ? Bana saçma geldiği için size sormak istedim . Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim .
Rab'bin lütfu sizinle olsun .
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, İncil olanları anlatır, bu olayların insanlara saçma gelip gelmemesine bakmaz, önemsemez. İncil'de anlatılan neredeyse her olayın Eski Antlaşma'daki bir metne gönderme yaptığı söylenebilir. Ayrıca bu olay insanların anladığı anlamda "şüphe" sınaması değildir, orada Yahşuah (İsa)'nın Şeytan'a verdiği cevaplar (eski antlaşma ayetleri) aslında biz iman edenler için belirtilerdir. Çünkü zaten denenmeden önce Tanrı O'nun için "Benim Oğlum'dur, O'ndan hoşnudum" diyerek onaylamıştır.
Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması konusuna benzer konular;
Şeytan Insanlarin seytan hakkindaki inanislari komik dusuncelerden soyutluga kadar uzanir; kimisi seytanin omuzunuzda oturup sizi gunaha itekleyen kirmizi boynuzlu kuyruklu kucuk bir varlik olduguna kimisi de insan kiligina girmis olanlara inanirlar. Ancak Kutsal Kitap seytanin kim oldugu ve hayatlarimizi nasil etkiliyebilidigi konusunda gayet net aciklamalarda bulunmustur. Ozetliyecek olursak Kelama gore seytan cennetteki yerini yitirmis ve gunahi yuzunden cennetten atilmis melekti ve simdi Tanriya ve Onun insanlarina karsi elinden geleni yapmaktadir.
Seytan yaratildiginda kutsal bir melek olarak yaratilmisti. Isaya 14:12 seytanin dusmeden onceki isminin Lucifer oldugunu yazar. Ezekel 28:12-14 seytanin seraflardan hatta yuksek rutbede olanlarindan biri oldugunu belirtir. Guzelligi ve...
Facebook'a üye olmayanlar bile Facebook tarafından izleniyor Facebook yetkilileri, bir milyara yaklaşan üyesinin son 90 günde ziyaret ettiği tüm web sitelerini günlüğe kaydettiğini itiraf etti. Bu zaten konuşulan bir şeydi ama itiraf ilk kez oluyor...
Facebook son haftalarda kullanıcıların çok fazla kişisel bilgisini internete açtığı nedeniyle Federal Ticaret Komisyonu ile bir tartışma içerisindeydi. Şimdi ise farklı bir gizlilik tartışması büyüyor: Facebook, siteyi ziyaret edenler hakkında hangi bilgileri topluyor?
Facebook, sadece kedi web sitesini ziyaret eden kullanıcıları değil, milyonlarca üye olmayan kullanıcıyı da izliyor. Facebook'un bunu yapması için herhangi üye olmayan bir kişinin, bir Facebook sayfasını ziyaret etmiş olması yeterli. Şirket bu işi Google, Adobe, Microsoft ve Yahoo gibi şirketlerin de başvurduğu çerez...
Şeytan Çıkarma Şeytan Çıkarma ayininin gerçekliğini açıklar mısınız? Yani Katolik Kilisesi Şeytan Çıkarma işine nasıl bakıyor? Gerçeklik payı var mı? Gerçek midir? Örnekleri var mıdır? Kısacası Şeytan Çıkarma hakkında bilgi istiyorum.
Bu cuma günü Ayin(the Rite) adlı bir film vizyona giriyor ilgimi öylesine çok çektiki anlatamam. Gitmeden önce bu konuda bilgim olsun istedim. Bir Katolik olarak bunları öğrenmeliyim diye düşünüyorum.
Cevaplar için teşekkürler..
Oğuz..
Kutsal Kitap'taki Kızıldeniz mucizesi bilimadamları tarafından doğrulanıyor Tevrat’taki Kızıldeniz’in yarılması mucizesi bilimsel olarak doğrulanıyor
Submitted by admin on 22/09/2010 – 16:52No Comment
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/09/moses-red-sea-300x300.jpg
Tevrat’taki Kızıldeniz’in yarılması mucizesi bilimsel olarak doğrulanıyor
ABD Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezi (NCAR) ve Colorado Üniversitesi araştırmacıları, hazırladıkları simülasyonlarla Kızıldeniz’in ikiye ayrılmasının mümkün olduğunu savundu.
Bilim insanları, Tevrat’ta anlatılan mucizenin yaşandığı bölgenin haritaları, arkeolojik kayıtları ve bölgenin uydudan çekilen fotoğraflarını inceleyerek mucizenin yaşanmasına olanak verecek topografik özellikler aradı. Araştırmacılar, elde ettikleri bilgilerin ...
İncilde Şeytan Merhabalar. Bir meraktır gidiyorum Hristiyanlıkla ilgili. İncilin bir bölümünü okuyabildim şu zamana kadar fakat okurken şeytan takıldı aklıma ve okuduğum bölümlerde ya görmedim yada dikkat etmedim tam bilemiyorum. İncilde ŞEYTAndan bahsediliyor mu? Ediliyorsa ne şekilde? Bilginize sığınıyorum teşekkür ederim.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil