İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsa'nın Tabutu : İsa'nın tabutu mu? konusu 4280 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj JC BAHAR tarafından gönderildi. İsa'nın tabutu mu? http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2950473.jpg Titanic filminin yönetmeni James Cameron tarafından çekilen ve bu akşam New York'ta ilk gösterimi yapılan "Hz İsa'nın Kayıp Mezarı" adlı belgesel, arkeoloji çevrelerinde tartışma yarattı. Kudüs'ün Talpiot semtinde içinde 10 tabutun bulunduğu mezarın 1980'lerde bulunmasıyla ilgili varsayımlardan hareketle bunların Hz İsa ile ailesine ait olabileceğini iddia eden film, çok sayıda arkeolog tarafından "bilimsel kanıtlardan yoksun" olmakla eleştiriliyor. Mezarın Hz İsa ve ailesine ait olduğunu gösteren bilimsel kanıtlar bulunmadığını söyleyen arkeologlardan İsrailli profesör Amos Kloner, "Bu İ.S.(İsa'dan Sonra) döneme ait bir yahudi mezarı" diye açıklama yaptı. Profesör Kloner, "Altı kemik yığını üzerindeki isimler çok ilginç, zira Yeni... İsa'nın tabutu mu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa'nın tabutu mu? konusu 4280 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj JC BAHAR tarafından gönderildi.

İsa'nın tabutu mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

İsa'nın tabutu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-07, 02:16
İsa'nın tabutu mu?
evangelion

Titanic filminin yönetmeni James Cameron tarafından çekilen ve bu akşam New York'ta ilk gösterimi yapılan "Hz İsa'nın Kayıp Mezarı" adlı belgesel, arkeoloji çevrelerinde tartışma yarattı.

Kudüs'ün Talpiot semtinde içinde 10 tabutun bulunduğu mezarın 1980'lerde bulunmasıyla ilgili varsayımlardan hareketle bunların Hz İsa ile ailesine ait olabileceğini iddia eden film, çok sayıda arkeolog tarafından "bilimsel kanıtlardan yoksun" olmakla eleştiriliyor.

Mezarın Hz İsa ve ailesine ait olduğunu gösteren bilimsel kanıtlar bulunmadığını söyleyen arkeologlardan İsrailli profesör Amos Kloner, "Bu İ.S.(İsa'dan Sonra) döneme ait bir yahudi mezarı" diye açıklama yaptı.
Profesör Kloner, "Altı kemik yığını üzerindeki isimler çok ilginç, zira Yeni Ahit'teki belli başlı isimleri çağrıştırıyor. Benzerliğe rağmen kim Myriam, Mecdelli Meryem, kim Jahuda, İsa'nın oğlu diyor? Bu ispatlanamaz. Bunlar o dönemde çok popüler ve yaygın isimler" diye konuştu.

Mezardaki tabutlar üzerinde Yehoshoua Ben Yossef (Yusuf oğlu İsa), Yéhouda Bar Yehoshoua (İsa'nın oğlu Jahuda), Marthe ve Myriam (Meryem) gibi Yeni Ahit'te yer alan önemli karakterlerin ibranice isimleri yer alıyor.
Kloner, Kudüs'ün eski kent bölgesi civarında ve 2. Tapınak dönemine tarihlenen 900 civarındaki mezar buluntusundan 71'inin üzerinde, "Yusuf oğlu İsa" ibaresi olmamasına rağmen İsa isminin bulunduğuna işaret etti.
1996'da Talpiot'taki mezarın Hz İsa'ya ait olması ihtimalinin "sıfıra yakın" bulunduğunu açıklayan İsrail Eski Eserler Yönetimi ise belgeselle ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor.

Bu arada, hıristiyan örgütleri de bu konudaki hoşnutsuzluklarını dile getirmeye başladılar. Amerikan Din Adamları Konseyi Başkanı Rahip Rob Schenck, belgeseli bilimsellikten uzak bir Hollywood kurgusu şeklinde tanımlayarak, "Hollywood, yıllardır Hıristiyanlığa saldırmakta" dedi. Schenck, "Da Vinci Şifresi" adlı filmi de aynı kefeye koyduğunu belirtti.

İsrailli Simcha Jacobivici ile belgeseli çeken Cameron ise filmin bugünkü gösteriminden önce New York Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Hz İsa'nın fiziki varlığını ortaya koyan elle tutulur ve bilinmeyen kanıtlar bulunduğundan söz ederek, "Hıristiyan'lığa zarar vermeye çalıştığımızı söyleyeceklerini biliyorum. Ama durum bu değil. Bu belgesel bu insanların gerçek varlığını ortaya koyuyor" diye konuştu. Büyük tartışma yaratan film 4 Mart'ta Discovery Channel'da yayınlanacak.

Mezarlardan "Yusuf oğlu İsa"daki ile "Meryem"deki kemikler üzerinde yapılan DNA testleri, bu iki kişi arasında kan bağı bulunmadığını ortaya koyarken, bunların aynı mezar içinde bulunmaları bir aile bağını düşündürüyor ve belgeselde Hz İsa ve Mecdelli Meryem'in bir çift olabilecekleri görüşü dile getiriliyor.

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-07, 18:37
İsa'nın tabutu mu?
turgay55

Din üzerinden rant sağlama amaçlı önceden planlanmış programlanış ayarlanmış bir yapım,Da Vinci Şifresi paralelinde gerçek dışı ve mantık dışı bir filim,yapımcısına belki para kazandıracaktır ama yeri gelince unutulup gidecektir,yazıklar olsun

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-03-07, 12:07
İsa'nın tabutu mu?
melkem

daha önce kanıtlanmış ve bilim adamlarınca onaylanmış bir olayın böyle abartılı ve saçma sapan yollarla inancımızı baltalamaları ve isa mesih yapılmış en büyük hakarettir..

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-03-07, 00:56
İsa'nın tabutu mu?
Teofilos

İnsanın günahkar doğası her zaman bu tür gizemli şeylerden hoşlanmıştır.
Günahlı doğasının farkında olan insan, kendini temize çıkarmaya çalışıyor; ama
Tanrısız olarak...

Boşuna ve anlamsız bir çaba.

İNGİLTERE’
de 2004'de yayınlanan "İsa’nın Kardeşi" isimli kitapta,İsrail’de bulunan ve ölenlerin kemiklerini muhafazaya yarayan iki bin yaşındaki bir kemik kutusundan söz ediliyordu. 35 santim uzunluğundaki mermer kutunun Kudüs’teki Süleyman Mabedi’nden çıkartıldığı ve asırlar boyunca gizlendiği söyleniyor ve bir antikacının eline geçmesinden sonra ne olduğunun anlaşıldığı anlatılıyordu.

İşin çok daha önemli tarafı, kutunun üzerindeki tek satırlık yazıydı. Mesih İsa’nın anadili olan Arami lisanındaki yazıda "Yaakov bar Yosef, ahui di Yaşua", yani "İsa’nın kardeşi, Yusuf’un oğlu Yakub" deniyordu.

Bu, Hristiyan dünyasının iki bin seneden buyana "Allah’ın oğlu" olduğuna inandığı İsa’nın gerçek kimliği konusunda herşeyi altüst eden bir bilgiydi. İsa, Yusuf’un oğluydu, üstelik bir de kardeşi vardı!

Oded Golan adında İsrailli bir kolleksiyoncuya ait olan kemik kutusu, tartışmalar devam ederken 550 bin dolara Kanada’daki Ontario Müzesi’ne satıldı ve müze kutuyu hemen sergilemeye başladı.

Ama, İsrail polisi, dini çevreleri olduğu kadar arkeoloji dünyasını da karıştıran bu buluştan şüphelenmişti. Kutunun ortaya çıkmasıyla ilgili olarak gizli bir soruşturma başlatıldı ve polis iki sene devam eden idari ve ilmi tahkikattan sonra sonra tahmin ettiği sonuca ulaştı: Kutu orijinaldi, yani iki bin sene öncesinden kalmaydı ama üzerindeki yazılar yeniydi ve çok değil, sadece on sene kadar önce yazılmışlardı!

Derken, işin içine İsrail Eski Eserleri Yönetimi, hahamlar ve üniversiteler de karıştı ve "Böyle bir sahtekárlığın Hem Yahudi, hem de Hristiyan inançlarına büyük zarar verdiği" söylendi. Kutuyu satın almış olan Ontario Müzesi de kutunun bedeli olarak İsviçre’deki gizli bir hesaba yatırdığı 550 bin doları geri istedi.

Ortalığı birbirine katan "İsa’nın kardeşi" efsanesi, neticede işte böyle fos çıktı. İsrail’de bütün bunlardan sonra kutuyu satanlara karşı açılan "sahtekárlık ve tarihi eserlere zarar verme" davaları ise hálen devam ediyor.

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-03-07, 01:47
İsa'nın tabutu mu?
evangelion

Teofilos
İşin çok daha önemli tarafı, kutunun üzerindeki tek satırlık yazıydı. Mesih İsa’nın anadili olan Arami lisanındaki yazıda "Yaakov bar Yosef, ahui di Yaşua", yani "İsa’nın kardeşi, Yusuf’un oğlu Yakub" deniyordu.

Bu, Hristiyan dünyasının iki bin seneden buyana "Allah’ın oğlu" olduğuna inandığı İsa’nın gerçek kimliği konusunda herşeyi altüst eden bir bilgiydi. İsa, Yusuf’un oğluydu, üstelik bir de kardeşi vardı!
Bu kutu gerçekten olsaydı hristiyan inancına zarar vermez, desteklerdi.

Çünkü İncil zaten ;söylemekteydi.

Alıntı:
İsa görevine başladığı zaman otuz yaşlarındaydı. Yusuf`un oğlu olduğu sanılıyordu. Yusuf da Eli oğlu,
Matta 3:23
Alıntı:
Matta 12. bölümden:
46 İsa daha halka konuşurken, annesiyle kardeşleri geldi. Dışarıda durmuş, O`nunla konuşmak istiyorlardı.
47 Birisi İsa`ya, “Bak, annenle kardeşlerin dışarıda duruyor, seninle görüşmek istiyorlar” dedi.
48 İsa, kendisiyle konuşana, “Kimdir annem, kimdir kardeşlerim?” karşılığını verdi.
49 Eliyle öğrencilerini göstererek, “İşte annem, işte kardeşlerim!” dedi.
50 Göklerdeki Babam`ın isteğini kim yerine getirirse, kardeşim, kızkardeşim ve annem odur.
Alıntı:
Matta 13. bölümden:
53 İsa bütün bu benzetmeleri anlattıktan sonra oradan ayrıldı.
54 Kendi memleketine gitti ve oradaki havrada halka öğretmeye başladı. Halk şaşıp kalmıştı. “Adamın bu bilgeliği ve mucizeler yaratan gücü nereden geliyor?” diyorlardı.
55 Marangozun oğlu değil mi bu? Annesinin adı Meryem değil mi? Yakup, Yusuf, Simun ve Yahuda O`nun kardeşleri değil mi?
56 Kızkardeşlerinin hepsi aramızda yaşamıyor mu? O halde O`nun bütün bu yaptıkları nereden geliyor?”
57 Ve gücenip O`nu reddettiler. Ama İsa onlara şöyle dedi: “Bir peygamber, kendi memleketinden ve evinden başka yerde hor görülmez.”
58 İmansızlıkları yüzünden İsa orada pek fazla mucize yapmadı.
Hata hep aynı, eksiklik hep aynı, insanların yapması gereken hep aynı:

Alıntı:
İsa şu karşılığı verdi: "Kutsal Yazılar`ı okumadınız mı?"

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu?

İsa'nın tabutu mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

İsa'nın tabutu mu? konusuna benzer konular;

İsa'nın adında dua etmek Soru: İsa’nın ismiyle dua etmek ne anlama gelir? Yanıt: İsa’nın ismiyle dua etmek, Yuhanna14:13-14’de öğretilmiştir. Bu ayetler şöyle der: “Baba Oğul'da yüceltilsin diye, benim adımla dilediğiniz her şeyi yapacağım. Benim adımla benden ne dilerseniz yapacağım.” Bazı insanlar, bir duanın sonunda “İsa’nın ismiyle” demenin Tanrı’nın istenilen şeyi her zaman vermesiyle sonuçlandığını düşünerek bu ayeti yanlış kullanırlar. Aslında böyle yapmak, “İsa’nın ismiyle” sözüne sihirli bir formül olarak davranmaktır. Bu da Kutsal Kitap’a tamamen aykırı olan bir şeydir. İsa’nın ismiyle dua etmek, Baba Tanrı’nın önüne O’nun Oğlu İsa’nın ismiyle geldiğimiz için O’nun otoritesiyle dua etmek ve O’ndan dualarımız hakkında bir şey yapmasını istemektir. İsa’nın ismiyle dua etmek, Tanrı’nın isteğine göre...

İsa'nın Kuran'a yorumlanması Arkadaşlar öncelikle merhaba.Benim gerçekten çok aşırı derecede sinirlendiğim bir konudur İsa'nın Kuran'a yorumlanması.Dün televizyon izlerken(malum Ramazan ayı diye nerdeyse tüm kanallarda sahur programları,İslam sohbetleri vs.) bir sahur programına denk geldim.Başlığı Hz.İsa'nın Çilesi olunca belki iyi bir şeyler duyarım diye izlemeye başladım.Yuhanna İncili'nde(Bölüm 11 olması galiba) Lazar adlı birisinin İsa tarafından dirilişi var bildiğiniz gibi.Adamın adını Azer(veya Azar'da olabilir tam hatırlayamıyorum)yapmışlar,biraz İslami sosa bulamışlar kendilerinden de bişeyler katmışlar anlatıyorlar.Yine bir başka programda duymaya alışık olduğumuz İsa gelicek herkes Müslümanlığa davet edicek,evlenicek bir oğlu olcak vs. zırvalamaları vardı.Ben böyle İsa'nın Kuran'a göre yorumlanmasına...

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? Herkese Merhaba, arkadaşlar ben çok acil ve merakla bişey öğrenmek istiyorum. Hristiyanlıkta Katolik, Ortodoks, Protestan lık gibi mezhepler var ... Her mezhebe göre haç şekillrinde değişiklik oluyormu? Haçın belli bir oranı varmı? Kenarları yonca gibi düz veya çift çentikli olması mezheplere göre değişiyormu? Hz. İsanın çarmıhtaki ayak duruşlarında da bu farklılık söz konusumu? Hangi haç hangi mezhebin ve hangi mezhepte Hz. İsanın ayak duruşu nasıl resimlerle birisi anlatabilirmi lütfen??? Mail de atabilirsiniz acil ama çünkü internette çok araştırdım bulamadım. Mailim.... *********** Çok teşekkürler şimdiden...

İsa'nın Haçı Hepinize Merhaba arkadaşlar.Sitede yeni değilim,Daha önce ki hesabım atılmıştı.Okuduğum bir hikaye üzerine kafamda oluşan soruyu cevaplarsanız çook sevineceğim. Hikayede Isa Mesih üzeri Kan olan Haç'ı taşımaya devam ediyordu sanırım,Peki Isa Mesih Haç'ı nereden biliyor? Yani o Çarmıh'a gerilmişti ve öldürülmüştü,Bunun üzerine Haç'ta Kutsal Simge oldu.Ama bundan önce Haç diye bir şey olmadığına göre,Haç Isa Mesih'in çarmıha gerilmesi sonucu kutsallaşan bir şey olduğuna göre,Haç Isa Mesih için neden bu kadar kutsaldı ? SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Çarmıh Yahşuah (İsa) ile ünlü olmuştur belki ama esasen Roma İmparatorluğu'nun bir işkence yöntemidir, Yahşuah (İsa)'ın çarmıha gerilmesinden önce de oldukça bilinen bir şeydi. Ayrıca İncil'de çarmıhını yüklenip taşımak diye bir kavram...

İsa'nın Tabutu İddiası hakkında bir karikatür http://img466.imageshack.us/img466/9316/skeptics2xz1.png

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih