Arap asıllı bir Amerikalı: İslam bir din değildir,siyasi bir ideolojidir
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> İslam
: Arap asıllı bir Amerikalı: İslam bir din değildir,siyasi bir ideolojidir konusu 1106 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi. Arap asıllı bir Amerikalı: İslam bir din değildir,siyasi bir ideolojidir Şu anda Amerika'da yaşayan Mikhail Shafik isimli gayrimüslim bir Arap,içine doğduğu kültür ve toplumu anlatıyor: Ben İslami bir ülkede büyüdüm. Müslüman olmamama karşın,devlet okuluna gittiğim için İslam tarihi ve Kuran derslerine çalışmam gerekti.Amerika Birleşik Devletleri'ne gelinceye kadar,Muhammed'in zamanında Mekke ve Medine'de Hristiyan ve Yahudilerin yaşadıklarını bilmiyordum. Bizlere tüm Arabistan nüfusunun putperest (pagan) olduğu ve putlara taptıkları söylenmişti. Bunu İslam dünyasında tarihin ve dinin nasıl çarpıtıldığını göstermek için söylüyorum. İnanıyorum ki;eğer bu ülkelerde Arabistan'ın gerçek tarihi ve İslami istilalar öğretilseydi,bir çok müslüman dinden çıkardı veya enazından daha az radikal olurlardı. Bu yüzden diyorum ki;İslam bir din değil;fakat politik bir... Arap asıllı bir Amerikalı: İslam bir din değildir,siyasi bir ideolojidir
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Arap asıllı bir Amerikalı: İslam bir din değildir,siyasi bir ideolojidir konusu 1106 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi.
Şu anda Amerika'da yaşayan Mikhail Shafik isimli gayrimüslim bir Arap,içine doğduğu kültür ve toplumu anlatıyor:
Ben İslami bir ülkede büyüdüm.
Müslüman olmamama karşın,devlet okuluna gittiğim için İslam tarihi ve Kuran derslerine çalışmam gerekti.Amerika Birleşik Devletleri'ne gelinceye kadar,Muhammed'in zamanında Mekke ve Medine'de Hristiyan ve Yahudilerin yaşadıklarını bilmiyordum.
Bizlere tüm Arabistan nüfusunun putperest (pagan) olduğu ve putlara taptıkları söylenmişti.
Bunu İslam dünyasında tarihin ve dinin nasıl çarpıtıldığını göstermek için söylüyorum.
İnanıyorum ki;eğer bu ülkelerde Arabistan'ın gerçek tarihi ve İslami istilalar öğretilseydi,bir çok müslüman dinden çıkardı veya enazından daha az radikal olurlardı.
Bu yüzden diyorum ki;İslam bir din değil;fakat politik bir sistemdir.
Yönetim Notu: Şunu çok iyi anlamanızı dileriz; sizlerin İslami yorumlarının ve düşüncelerinin bizim için zerre kadar önemi ve anlamı yoktur. Bu yüzden, hristiyan sitesine gelip, hristiyanlık, hristiyanlar hakkında yorum yapmayınız. Çünkü bunları okumuyoruz bile.
Ayrıca İslamiyet ile yönetilen veya İslamiyet hakimiyetindeki ülkelerde din değiştirmenin cezası olarak idam olmasaydı bir çok kişi din değiştirirdi.
Arap ülkelerindeki vahşi kölelik rejimini modere etmeyi amaçlayan siyasi bir rejimdir. Günümüzde uygulanış biçimine baktığımızda kölelik ve kulluk rejiminin siyasi olarak devam ettirilmesi, zenginlerin gerçekten çok zengin olduğu, halkın sadaka ile geçindiği feodal ekonomik düzenin eğemen olması hedeflenmektedir.
Yönetim ve hukuk sistemi maalesef yok.Tek kişinin veya belirli bir ailenin söylediklerinin kanun olduğu ülkede,kadın nüfustan sayılmamaktadır.
İnsanları, "allah" ile aldatmaktadırlar.Anlamakt a güçlük çektiğim şeylerden birisi,neden ABD,AB ülkeleri ve İsrail,ılımlı islam rejimini desteklemektedirler? Kendi ekonomik çıkarları uğrunamı bu rejimleri destekliyorlar?
Arap asıllı bir Amerikalı: İslam bir din değildir,siyasi bir ideolojidir konusuna benzer konular;
siyasi konular üzerine Değerli kardeşlerim kendi adıma sıkıntı duyduğum bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.Forum'da maalesef siyasi konulara giriyoruz bazen...Hatta sadece forum'da değil gerçek hayatta da talihsiz bir şekilde bazı etnik mezheplere bağlı din adamları siyasi etkinliklere aktif şekilde katılıyor...En basitinden konuşmamız gerekir ise burada Ermeni Soykırımı,Süryani Soykırımı gibi fazlasıyla hassas konular konuşuluyor...Serbest Kürsü'nün olduğunu biliyorum,adı üstünde serbest olduğunu da biliyorum,kimsenin düşüncelerini söylemesine engel olmaya hakkım olmadığını da biliyorum(zaten kesinlikle ve kesinlikle böyle bir düşünce yapınsında değilim).Bu gibi hassas konuları en azından bu forum'da konuşmasak,tartışmasak nasıl olur acaba?çünkü bu forum dahilinde Tanrı'yı tanıtıyoruz,Hristiyanlığı...
Eski Arap Geleneklerinin Kuran'ın Oluşumuna Etkisi İslamiyet’in, Muhammed’in zihnindeki gelişim aşamalarını anlayabilmek ve hangi kaynaklardan alıntılar yaptığını keşfedebilmek için, öncelikle onun doğup büyüdüğü Arap kültürünün dini görüşlerini, gelenek ve göreneklerini bilmemiz gerekir.
Arabistan’da yaşayanların hepsi aynı ırktan değildi. Arap yazarları genellikle onları safkan veya asıl Araplarla başka ülkelerden gelip Araplaşanlar olarak ikiye ayırmaktadırlar. Güney Arabistan yarımadasında yaşayanlarla diğer bazı kabileler bize, Etiyopyalılarla akraba olduklarına dair ipuçları verirler. İlk Mısır krallarının bir süre Sina Yarımadasına ve olasılıkla da kuzeyde ve güneydeki başka bölgelere egemen olmalarıyla, Babilli Sümer krallarının eskiden ülkenin bazı bölümlerini fethettiklerine dair çiviyazısı tabletlerde bize anlatılan öyküler...
İslam neden evrensel bir din değildir? Alman yahudisi olan filozof ve ilahiyatçı Franz Rosenzweig'ın İslam üzerine kritik eserleri bulunmaktadır.
http://www.menora.de/menorademo/32/rosenzw.jpg
Rosenzweig 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başı arasında yaşamasına karşın, Yahudilik ve İslam'ın bir çok karşılaştırmalı (benzerlikler ve çelişkiler) yönünü ele alarak,İslam'ın kendini evrensel bir din olarak lanse etmesine karşın,nasıl Yahudiliğin İbrani ırkı veya Hinduizmin Hintlilere özgü bir inanç sistemi olduğu gibi,İslam'ın bunun aksini iddia edip,sadece belli bir kavime veya boya değil ama tüm alemlere gönderilmiş bir din olduğu vurgusuna karşın,İslam'ı sadece Arap coğrafyası içerisinde etkin bir inanç sistemi olduğunu ve 'etnik Arap' olmayan birinin İslam'ı benimsemesinin,ancak Japon olmayan birinin Şintoizme geçmek...
Papa siyasi parti kuruyor İtalya'da seks skandalları nedeniyle Berlusconi'yle arası açılan kilise, yeni bir muhafazakar parti kurmak için harekete geçti.
GAZETE HABERTÜRK
İtalya'da adı seks skandallarına karıştığı için Başbakan Silvio Berlusconi ile ipleri koparmaya başlayan Vatikan, Berlusconi'ye alternatif bir siyasi oluşum için hazırlık yapıyor. Hıristiyan Demokrat Parti'nin Başkanı Rocco Buttiglione, muhafazakar kesimin destekleyeceği yeni merkez partinin, ekim ayı başlarında Sicilya'da bir araya gelecek Katolik gruplar tarafından tartışılacağını açıkladı.
HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI
Berlusconi'nin İtalyan piskoposlar için 'büyük bir hayal kırıklığı' olduğunu söyleyen Buttiglione, Katoliklerin başbakana sırt çevirmesinin arkasında, sadece 'bir hayat kadınıyla berbaber olduğu' iddiasının bulunmadığını...
Hollanda'lı milletvekili:''İslam bir din değildir.'' Hollanda parlamentosu meclis üyelerinden PVV adlı partiye bağlı milletvekili Martin Bosma,İslam'ın bir din olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.
Parlamentoda yaptığı konuşma esnasında ''İslam bir din değildir'' dedi.
Geert Wilders'in partisine mensup olan Bosma,bu açıklamayı okullarda verilen dini eğitim konulu bir tartışma esnasında yaptı..Dinin önemli bir kavram olduğunu ve ilk öğretim okullarında müfredatta öğretilmesi gerektiğini belirten Bosma,bunun İslam için geçerli olamayacağını söyledi.Diğer PVV partisi üyeleri bu münazara esnasında, o halde İslam'ın ne olduğu konusunda bir yorumda bulunmadılar.
Daha önce partinin başkanı Wilders,bu konu hakkında bir görüşte bulunmuştu.
Bir sene önce HP/De Tijd isimli dergide çıkan söyleşide ''İslam'ın bir din...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil