İslam Evrensel Bir Din Midir? konusu
9420 kez okundu,
55 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
İslam Evrensel Bir Din Midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

17-03-10, 17:05
NCyril
Geçtiğimiz günlerde rastladığım yazıların da etkisiyle İslam'ın evrensellik iddiasına cevap verme ihtiyacı hissettim.
Örneğin bir İnuit (Eskimo) düşünelim. Kendisi çok dindar bir Müslüman olmakla birlikte Kuzey Kutbu yakınlarında yaşamakta olsun. Ramazan ayı gelmiş çatmış ve haliyle oruç tutmak istemektedir İnuit arkadaşımız. Ramazan ayı kışa denk geldiyse ne ala, sürekli yiyip içebilecektir. Fakat yaza denk geldiyse İnuit arkadaşımız açlıktan ve susuzluktan yavaş yavaş acılı bir şekilde ölecektir maalesef. Arabistan'a mı gitse?
Bir Japon düşünelim. Alfabesinde "l" harfi olmadığı için "l" yerine "r" sesi çıkarmasıyla ünlü olan ve bundan ötürü bir dili çok iyi öğrense bile uzun süreler telaffuz sorunu çekebilen bir Japon arkadaşımız, "allah" demek yerine büyük olasılıkla "arra" diyecektir. Acaba Japon arkadaşımız kendi sistemli ve güzel dilini bırakıp ona çok yabancı bir dil olan Arapça'ya mı geçse hazır Arap emperyalizmini de benimsemişken?
Ya da bir Aborjin düşünelim. Kendisine din, peygamber, tapınak, vahiy, kitap gibi kavramları anlatmak eminim ki çok uzun sürecektir. Zira kendi dilinde bu kavramların bırakın karşılığını, benzerleri yoktur. Bundan ötürü "her kavme peygamber gelmesi" kavramı onun İslam'a gülüp geçmesiyle ya da İslami tebliğcileri topraklarından kovmasıyla sonuçlanacaktır.
Görüldüğü gibi İslam sanıldığı gibi Dünya'nın her yanında yaşayan insanlara hitap edebilen bir din değildir. Sanırım bu insanlar Orta Doğu coğrafyasına göç etmeliler ve Orta Doğu kültürünü benimsemeliler gerçek Müslüman olabilmek için. Siz de öyle mi düşünüyorsunuz?
İslam Evrensel Bir Din Midir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

17-03-10, 17:26
Y U H A N N A
Dediklerine Son Noktasına Kadar Katılıyorum Kardeşim!
Halleluya!
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-03-10, 18:45
Matias
Kardeşlerim Esenlik Üzerinize Olsun
Bende İslamın evrensel ve İlahi olmadığını düşünüyorum doğal olarak. Fakat sadece dilde ki veya Ameli (Tapınma) şekilerinden ötürü değil.zaten tamemen Yahudilikten alınıp adapte edilmiştir.
İbadet olarak yeni kattığı hiç bir şey yoktur. Tamamen yahudi şeriati taklit edilmiş ve ufak değişiklerle uygulanmış.
İslam kendine bir yer tutabilmek ve kendinden önceki ile var olduğunu ispatlamak adına Kutsal Kitab'ı Tevrat ,Zebur,İncil olarak ayırır ve hayali birTevrat ve
incil oluşturarak kendi kendini
hristiyanlık ve Yahudilikle ilikşkilendirmesidir.Uydu rduğu hayali Tevrat ve İncil de işine gelen yer de kendini destekler işine gelmeyen yerde değiştirilmiş İFTİRASINI atar.
Kuran da gerek İbrahim Peygamber gerekse Musa Peyamber için anlatılan hikayenin Kutsal Kitapla uzaktan yakından bir bağlantısı bile yoktur. İslam ne geliş olarak ne peygamber olarak Tanrının ait değildir. Yahudilik ve
Hristiyanlık'dan esinlenmiş karma,lokal bir arap dinidir.
Kullandığı dinsel literatür bile, Arapça, Aramice, İbranice kökleri kullanarak temellerini oluşturmuştur.
Saygı ve Sevgilerimle
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-03-10, 22:13
diğdem
Ve işteee karşınızda elgucaaa :)))

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

FORUMA ÜYE OLUN! /

17-03-10, 22:30
NCyril
Mesajımı beğenmenize sevindim Diğdem ablacığım =)
FORUMA ÜYE OLUN! /
İslam Evrensel Bir Din Midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil