Mantık ve İslamiyet. konusu
4584 kez okundu,
35 kez cevaplandı. En son mesaj
ırak'tan tarafından gönderildi.
Mantık ve İslamiyet. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

23-05-11, 19:28
Lamb of GOD
Arkadaşlar bugün elime bir kuran meali aldım ve okumaya başladım.İlk açtığımda karşıma şu ayet ve ardından şu ayet çıktı:
Enfal 65:Ey Peygamber!Mü'minleri savaşa teşvik et.Eğer sizden sabırlı 20 kişi bulunursa,200'e galip gelir.Eğer sizden 100 kişi varsa 1000'e galip gelir.Çünkü onlar anlamayan kavimlerdir.
Enfal 66:Şimdi Allah yükünüzü hafifletti;sizde zayıflık olduğunu bildi.O halde sizden sabırlı 100 kişi bulunursa 200 kişiye galip gelir.Eğer sizden 1000 kişi bulunursa onlardan 2000 kişiye galip gelir.Allah sabredenlerle birliktedir.
Şimdi anlayamadığım nokta şu;Bir ayet öncesinde 20'ye 200 deniyordu.Hopp bir ayet sonra kuranın allahı fikir değiştirip 100'e 200 diyor.Hemde hemencicik fikir değiştiriyor.Allah bilmiyormuydukide sonradan fikir değiştirdi ?
Başka bir noktaya gelelim.
Hud 2:Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için Şüphesizki ben,onun tarafında bir uyarıcı ve müjdelerciyim.
veya
EN'AM 114:Allah'tan başka bir hakemmi arayayım?Halbuki size kitabı açıkça indiren odur.
Şimdi gelelim iki noktaya.
1-Kuran gökten inmemiştir.Sonradan kitap haline getirilmiştir.Oysaki EN'AM 114'te "kitabı açıkça indiren odur" diyor.Hani kitap inmemişse bu ayetin ne işi var ?Demekki sonradan konulmuş.
2-Dikkat ederseniz bunlar vahiy değil.Burada açıkça Allah'ın değil Muhammed'in sözlerinin yer aldığını ve kendi hitabını Allah hitabı gibi gösterdiğini görüyoruz.Hani kuran Allah kelamıydı ? Buda demekki cidden kuranı muhammed hazırladı.
Kuranda Allah kin ve nefret tutuyor dahada fenası küfrediyor.Evet gelin ayetlere beraber bakalım.
Tevbe 28:Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir PİSLİKTİR!(bunu diyen Allah).Onun için bu yıllarından Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar.Eğer yoksulluktan korkarsanız.Allah dilerse sizi kendi lutfundan zengin edecektir.Şüphesiz Allah iyi bilendir.
Buradan 3 sonuç çıkıyor.Allah kin tutuyor ama müslümanlar kin tutmayı yasaklıyor(!).İnsanları zengin edeceğiz sözüyle kandırıyor.En önemlisi galiba kendi kendini övüyor "Şüphesiz Allah iyi bilendir" Allah kendi sözüyle kendini övüyor olabilirmi ?
Yunus 100:Allah'ın izni olmadan kimse inanamaz.O akıllarını kullanmayanları murdar kılar.
Madem kimin inanıp kimin inanmayacağına Allah karar veriyordu.İnanmayanlara neden inanmadın diye soruyor ?
Gel gelelim barış dini islama(!) yazdığı gibi Enfal 65:Ey Peygamber!Mü'minleri savaşa teşvik et.
Oysa müslümanlar kendilerinin barış
Hristiyan'ların ucuzluk ve savaş dini olduğunu söyler oysaki bir İncil'i elinize aldığınızda daha ilk sayfalarda
Matta 5:10 Ne mutlu doğruluk yüzünden saldırıya uğrayanlara!
Çünkü göklerin hükümranlığı onlarındır.
11Sizleri aşağıladıkları,size saldırıda bulundukları,benim yüzümden yalan yere size her tür kötü söz söyledikleri zaman ne mutlu size!
12Sevinç ve Kıvanç bulun!
Çünkü göklerde büyük bir armağınınız vardır.Çünkü sizlerden önceki peygamberlere de bu yolda saldırıda bulundular.
Gördüğünüz üzere burada size saldıranlara saldırın veya durduk yere saldırın demiyor hatta size "Benim yüzümden saldırdıklarında Sevinç ve Kıvanç duyun"diyor.
Esenlikler.
Yönetim Notu: Zaman geçtikçe boşa vakit kaybettiğini anlayacaksın sevgili kardeşim.
Mantık ve İslamiyet.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Mantık ve İslamiyet.

23-05-11, 21:55
petrosdbaz
evet,güzel bir inceleme yapmışsın ama yönetim notunun dediği gibi boşa vakit kaybı.neden çünkü bu insanlar hiç bir şekilde objektif olamaz,yani istediği kadar desin.bugün bir arkadaş sordum hiç
incil okudun mu diye.o da kuran varken niye okuyayım dedi.yani bizi bilinçlendirmen güzel ama bunları onların anlaması için yapıyorsan gerçekten zaman kaybı.ama yine teşekkürler
Mantık ve İslamiyet.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mantık ve İslamiyet.

23-05-11, 23:04
SWART23
eh birde haşr suresini bir okuyun baştan sona..... Yahudilerle ilgili tamamen... ya da anlayamam ya ben, yanılmış olabilirim...( nede olsa normal bir insan anlayamaz , yanlış yorumlar ) en azından lamb of the god arkadaşımız savaşla ilgili olan ayetleri araştırmış... Haşr suresinde yahudiler tamamen hedefte....
Mantık ve İslamiyet.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mantık ve İslamiyet.

24-05-11, 14:36
Lamb of GOD
|
|
petrosdbaz
|
|
evet,güzel bir inceleme yapmışsın ama yönetim notunun dediği gibi boşa vakit kaybı.neden çünkü bu insanlar hiç bir şekilde objektif olamaz,yani istediği kadar desin.bugün bir arkadaş sordum hiç incil okudun mu diye.o da kuran varken niye okuyayım dedi.yani bizi bilinçlendirmen güzel ama bunları onların anlaması için yapıyorsan gerçekten zaman kaybı.ama yine teşekkürler
|
Doğrudur ancak ben yinede kendim için araştırmaya özen gösteriyorumki bu bataklığa bende batmayayım.Ama bilemiyorum çevremdeki müslümanlar cidden anlamıyor ama anlayanlar vardır diye umut ediyorum.Umarım yanılmıyorumdur :S
Esenlikler.
Mantık ve İslamiyet.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mantık ve İslamiyet.

20-07-11, 11:10
kervanyolu
Kur'an-ı Kerimde
"Ey müminler, sarhoşken ne dediğinizi bilecek duruma gelinceye kadar namaza yaklaşmayın." (Nisa Suresi, 43) diye bir ayet vardır bunu n sadece son kısmını alarak namaz kılmayın diye bir mana çıkartmakla sizinkilerin hepsi aynı
Ayrıca bakın: Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir." (Mâide Sûresi, 5:32)
Mantık ve İslamiyet.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mantık ve İslamiyet.
Mantık ve İslamiyet. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »