Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İslam : Mantık ve İslamiyet. konusu 4584 kez okundu, 35 kez cevaplandı. En son mesaj ırak'tan tarafından gönderildi. Mantık ve İslamiyet. Arkadaşlar bugün elime bir kuran meali aldım ve okumaya başladım.İlk açtığımda karşıma şu ayet ve ardından şu ayet çıktı: Enfal 65:Ey Peygamber!Mü'minleri savaşa teşvik et.Eğer sizden sabırlı 20 kişi bulunursa,200'e galip gelir.Eğer sizden 100 kişi varsa 1000'e galip gelir.Çünkü onlar anlamayan kavimlerdir. Enfal 66:Şimdi Allah yükünüzü hafifletti;sizde zayıflık olduğunu bildi.O halde sizden sabırlı 100 kişi bulunursa 200 kişiye galip gelir.Eğer sizden 1000 kişi bulunursa onlardan 2000 kişiye galip gelir.Allah sabredenlerle birliktedir. Şimdi anlayamadığım nokta şu;Bir ayet öncesinde 20'ye 200 deniyordu.Hopp bir ayet sonra kuranın allahı fikir değiştirip 100'e 200 diyor.Hemde hemencicik fikir değiştiriyor.Allah bilmiyormuydukide sonradan fikir değiştirdi ? Başka bir noktaya gelelim. Hud... Mantık ve İslamiyet.

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Mantık ve İslamiyet. konusu 4584 kez okundu, 35 kez cevaplandı. En son mesaj ırak'tan tarafından gönderildi.

Mantık ve İslamiyet. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Mantık ve İslamiyet. hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-05-11, 19:28
Mantık ve İslamiyet.
Lamb of GOD

Arkadaşlar bugün elime bir kuran meali aldım ve okumaya başladım.İlk açtığımda karşıma şu ayet ve ardından şu ayet çıktı:

Enfal 65:Ey Peygamber!Mü'minleri savaşa teşvik et.Eğer sizden sabırlı 20 kişi bulunursa,200'e galip gelir.Eğer sizden 100 kişi varsa 1000'e galip gelir.Çünkü onlar anlamayan kavimlerdir.

Enfal 66:Şimdi Allah yükünüzü hafifletti;sizde zayıflık olduğunu bildi.O halde sizden sabırlı 100 kişi bulunursa 200 kişiye galip gelir.Eğer sizden 1000 kişi bulunursa onlardan 2000 kişiye galip gelir.Allah sabredenlerle birliktedir.

Şimdi anlayamadığım nokta şu;Bir ayet öncesinde 20'ye 200 deniyordu.Hopp bir ayet sonra kuranın allahı fikir değiştirip 100'e 200 diyor.Hemde hemencicik fikir değiştiriyor.Allah bilmiyormuydukide sonradan fikir değiştirdi ?

Başka bir noktaya gelelim.

Hud 2:Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için Şüphesizki ben,onun tarafında bir uyarıcı ve müjdelerciyim.

veya

EN'AM 114:Allah'tan başka bir hakemmi arayayım?Halbuki size kitabı açıkça indiren odur.

Şimdi gelelim iki noktaya.

1-Kuran gökten inmemiştir.Sonradan kitap haline getirilmiştir.Oysaki EN'AM 114'te "kitabı açıkça indiren odur" diyor.Hani kitap inmemişse bu ayetin ne işi var ?Demekki sonradan konulmuş.

2-Dikkat ederseniz bunlar vahiy değil.Burada açıkça Allah'ın değil Muhammed'in sözlerinin yer aldığını ve kendi hitabını Allah hitabı gibi gösterdiğini görüyoruz.Hani kuran Allah kelamıydı ? Buda demekki cidden kuranı muhammed hazırladı.

Kuranda Allah kin ve nefret tutuyor dahada fenası küfrediyor.Evet gelin ayetlere beraber bakalım.

Tevbe 28:Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir PİSLİKTİR!(bunu diyen Allah).Onun için bu yıllarından Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar.Eğer yoksulluktan korkarsanız.Allah dilerse sizi kendi lutfundan zengin edecektir.Şüphesiz Allah iyi bilendir.

Buradan 3 sonuç çıkıyor.Allah kin tutuyor ama müslümanlar kin tutmayı yasaklıyor(!).İnsanları zengin edeceğiz sözüyle kandırıyor.En önemlisi galiba kendi kendini övüyor "Şüphesiz Allah iyi bilendir" Allah kendi sözüyle kendini övüyor olabilirmi ?

Yunus 100:Allah'ın izni olmadan kimse inanamaz.O akıllarını kullanmayanları murdar kılar.

Madem kimin inanıp kimin inanmayacağına Allah karar veriyordu.İnanmayanlara neden inanmadın diye soruyor ?

Gel gelelim barış dini islama(!) yazdığı gibi Enfal 65:Ey Peygamber!Mü'minleri savaşa teşvik et.

Oysa müslümanlar kendilerinin barış Hristiyan'ların ucuzluk ve savaş dini olduğunu söyler oysaki bir İncil'i elinize aldığınızda daha ilk sayfalarda

Matta 5:10 Ne mutlu doğruluk yüzünden saldırıya uğrayanlara!
Çünkü göklerin hükümranlığı onlarındır.
11Sizleri aşağıladıkları,size saldırıda bulundukları,benim yüzümden yalan yere size her tür kötü söz söyledikleri zaman ne mutlu size!
12Sevinç ve Kıvanç bulun!
Çünkü göklerde büyük bir armağınınız vardır.Çünkü sizlerden önceki peygamberlere de bu yolda saldırıda bulundular.

Gördüğünüz üzere burada size saldıranlara saldırın veya durduk yere saldırın demiyor hatta size "Benim yüzümden saldırdıklarında Sevinç ve Kıvanç duyun"diyor.

Esenlikler.

Yönetim Notu: Zaman geçtikçe boşa vakit kaybettiğini anlayacaksın sevgili kardeşim.

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet. hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-05-11, 21:55
Mantık ve İslamiyet.
petrosdbaz

evet,güzel bir inceleme yapmışsın ama yönetim notunun dediği gibi boşa vakit kaybı.neden çünkü bu insanlar hiç bir şekilde objektif olamaz,yani istediği kadar desin.bugün bir arkadaş sordum hiç incil okudun mu diye.o da kuran varken niye okuyayım dedi.yani bizi bilinçlendirmen güzel ama bunları onların anlaması için yapıyorsan gerçekten zaman kaybı.ama yine teşekkürler

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet. hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-05-11, 23:04
Mantık ve İslamiyet.
SWART23

eh birde haşr suresini bir okuyun baştan sona..... Yahudilerle ilgili tamamen... ya da anlayamam ya ben, yanılmış olabilirim...( nede olsa normal bir insan anlayamaz , yanlış yorumlar ) en azından lamb of the god arkadaşımız savaşla ilgili olan ayetleri araştırmış... Haşr suresinde yahudiler tamamen hedefte....

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet. hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-05-11, 14:36
Mantık ve İslamiyet.
Lamb of GOD

petrosdbaz
evet,güzel bir inceleme yapmışsın ama yönetim notunun dediği gibi boşa vakit kaybı.neden çünkü bu insanlar hiç bir şekilde objektif olamaz,yani istediği kadar desin.bugün bir arkadaş sordum hiç incil okudun mu diye.o da kuran varken niye okuyayım dedi.yani bizi bilinçlendirmen güzel ama bunları onların anlaması için yapıyorsan gerçekten zaman kaybı.ama yine teşekkürler
Doğrudur ancak ben yinede kendim için araştırmaya özen gösteriyorumki bu bataklığa bende batmayayım.Ama bilemiyorum çevremdeki müslümanlar cidden anlamıyor ama anlayanlar vardır diye umut ediyorum.Umarım yanılmıyorumdur :S

Esenlikler.

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet. hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-07-11, 11:10
Mantık ve İslamiyet.
kervanyolu

Kur'an-ı Kerimde "Ey müminler, sarhoşken ne dediğinizi bilecek duruma gelinceye kadar namaza yaklaşmayın." (Nisa Suresi, 43) diye bir ayet vardır bunu n sadece son kısmını alarak namaz kılmayın diye bir mana çıkartmakla sizinkilerin hepsi aynı

Ayrıca bakın: Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir." (Mâide Sûresi, 5:32)

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet.

Mantık ve İslamiyet. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Mantık ve İslamiyet. konusuna benzer konular;

İslamiyet Gerçekleri İslamiyet’in Kökenleri Bir insanın İslamiyet’in kökenini gerçekten anlaması için, Arabistan’ın İslamiyet’ten önceki ortamını, bir insan olarak Muhammet’i ve İslamiyet’in erken tarihini bilmesi gerekir. Arkeoloji, Kur’an ve Hadisler bize bu konularda birçok insanın bilmediği birçok bilgiyi verir. Muhammet’ten Önce Mekke Muhammet doğmadan önce Mekke’nin nasıl olduğunu hiç merak ettiniz mi? Mekke o sıralarda bir ticaret merkezi ve değişik kültürlerin erime potası olduğundan çok ilginç bir yer olmalıydı. Oraya gelen tüccarlar birçok değişik dine mensuptu. Mekke’deki Kureyş aşireti Hubal’a, Al-ilah’a ve Al-ilah’ın üç kızına tapıyordu. Gökten düşen siyah bir taşa büyük bir saygı gösteriliyordu ve bu taş Kâbe’nin bir köşesine konulmuştu. Buhari cilt. 3, kitap 43, bölüm 33,...

Türklük, İslamiyet, Türkiye ve sosyal paranoya Merhaba arkadaslar,bütün hristiyan forum sayfaları'nın kullanıcılarına (kardeslerime) saygılarımı sunarak baslamak istıyorum konuya. yaklasık Son 2,5 yılımı hristıyan forum sayfasına ve toplam11 yıl gibi uzun bır zamanımı da değişik turden sosyal forum sayfalarına ayırdım. Bu zaman zarfında bircok sey gordum,yaşadım,bilgi edındım ve değişik konular paylastım insanlarla. Ama özellıkle bir islami site forumlarında ve burada hemen hemen aynı problemlerden müzdarıp ve şikayetci arkadslar gordum.acıklama getırılmeyen,adlandırılmayan,defalarca sorulan ve ard arda tartısmaların yasanmasına neden olan ''tarafcılık'' ya da benzerı konulardı bunlar.Toplarsak en cok dikkatimi ceken konular, ıkı tarafın bırbırını hıc anlamadıgı ya da anlam veremedıgı turden konulardı.Örnek konu baslıkları...

İslamiyet Nasıl Oluştu Bir Müslüman Arkadaşım ile oturup ona İsa Mesih in hayatını izlettim ve daha Sonra bana bu soruyu sordu Peki İslamiyet Nasıl Oluştu?/B] Yönetim Notu: Google'a girip araştırabilirsiniz, burası hristiyanforumudur, İslamiyet'in nasıl oluştuğu sitemizin konusu değildir.

İslamiyet, Kurban, Kandil Gecesi ve Şamanizm "İslamiyet’te kandil geceleri yoktur!" Peygamberin ana rahmine düştüğü gece diye gece olur mu? 12 Kasım 2010 Cuma, 15:52:11 http://im.haberturk.com/2010/11/12/571137_detay.jpg?1289733701 İlahiyatçı İhsan Eliaçık Bloomberg HT'de 'Gülin Yıldırımkaya ile HT Gündem' programında Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı. Daha önce Haberturk.com’dan Hande Köseoğlu’na verdiğiniz röportajda, kurban kesmenin Şaman kültürü olduğunu, İslamiyet’le ilgisi olmadığını, sadece Hacca gidenler ve yakınlarının kesmesi gerektiğini söylediniz. Şaman kültüründen gelip de bizim İslamiyetle ilgili sandığımız başka ne var?

İslamiyet ve Hristiyanlık Karşılaştırması İslamiyet ve Hristiyanlık Karşılaştırması H. SPENCER İslamiyet ile ilgili arastırmalar yapan Henry Martyn Okulu’nun Eski Müdürü Bu kitabı elde edebileceginiz adres: I. S. P. C. K. Post Box 1585, Kashmere Gate, Delhi 1100006

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih