Arşiv Sayfa 9 / ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... - Sayfa 9

Arşiv Sayfa 9 ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İslam : ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... - Sayfa 9 konusu 9954 kez okundu, 41 kez cevaplandı. En son mesaj pc_terorist tarafından gönderildi. ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Son 12 gündür Avusturya'daydım. Avusturya’daki akrabalarım beni 2 günlüğüne bir köye götürdüler. Gittiğim köy ve yakınlarındaki kiliseleri gezme fırsatı buldum. Aynı zamanda çok enteresan şeyler öğrendim. Akşam yemeği sırasında bir ezan sesi işittim ve çok şaşırdım. Öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. 1- Sabah ezanı da dahil günde 5 vakit ezan sesi + onlarca anons. 2- Köyde yaşayan hristiyanlara dağıtılan İslami kitaplar 3- Dini bir mekan olduğu için devlet, camiden elektrik-su faturalarıyla vergileri almıyor 4- Köyde yaşayan hristiyanlar tarafından tehdit edilmemeleri ve caminin kapatılmasına ilişkin bir konunun söz konusu... ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... konusu 9954 kez okundu, 41 kez cevaplandı. En son mesaj pc_terorist tarafından gönderildi.

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-05-09, 01:59
''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...
tugba05

pc_terorist
Bir öğrenci olarak yazınıza katılıyorum...Aynı sözleri ortaokul okurken din hocamdan öğrenmiştim :).Ve halada din kültürü ve ahlak bilgisi dersi görüyorum yine aynı laflar...ne zaman bitecek diye bekliyorum...
Esenlikler
Sizin bu yazınızı okurken bir anımı hatırladım. Lise 2 deydim. Din dersiydi. Hoca hristiyanlar şöyledir ,böyledir, kafirlerdir, müminlere zulüm ediyorlar gibilerinden şeyler söylemişti. Ama bütün sınıf katılmamıştı bu görüşe, homurtular çıkmaya başladı, sonunda bir öğrenci cesaretle söz alıp hocanın bu söylediklerini eleştirdi. Bu görüşün ne kadar sevgisiz, hoşgörüsüz, peşin yargıyla söylendiğini belirtti. 17 ağustos depremini hocaya hatırlattı ve ilk yardıma koşanların hristiyan ülkeler olduğunu söyledi. Tarihe de biraz bakarsak, mümin kardeşlerimizden en büyük darbeleri yediğimiz gerçektir demişti.Bütün sınıf onu destekledi ve alkışladı.Yani demek istediğim, siz de hocanız hatalı sözler sarfettiğinde buna karşılık verin. Yine bir kız arkadaşımız neden ben daha doğarken müslüman doğarım bu çok saçma, benim neye inanacağım doğarken belirlenip kimliğime islam yazılıyor. Belki ben hrisityan olmak istiyorum demişti. Sınıftakilerin çoğu yine destekledi, hak verdi. Çünkü dediği gerçekti. Yapılan da temel insan haklarına aykırıydı. Devlet bunu yapıyor. Din ve Vicdan özgürlüğümüz ta baştan yok sayılıyor.

Dünyada ki kimsenin etkisi altına girmeyin. Herşeyi hür vicdanla düşünün. Herkesin doğru dediği, doğru olmak zorunda değil. Birini doğru demesiyle siz doğru kabul etmeyin. Kendiniz doğruları bulun. Sonsuz yaşamınız için bilhassa bunu söylüyorum. Tanrı'yı kendiniz arayın. O kesinlikle size cevap verir. Tek Gerçek Rab'dir. O'nu bulmanızı ve O'nun olmanızı diliyorum. Bu dünyada yaşamınız bir gün sona erecek. O son gelmeden Gerçeğe, Yani Tanrı'ya ait olun. Kimsenin sizi yalanlarla kandırmasına izin vermeyin. Ruhunuz size ait. Ve ruhunuzu dinlerseniz,onun, Tanrı'yı bulmak için ,merakla arayış içinde olacağını göreceksiniz. Hatta sabırsızlıkla Tanrı'yı bilmeyi arzulayacak. Rab sizinle olsun. Sizi kendine çeksin.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-08-10, 21:10
pc_terorist

tugba05
pc_terorist
Bir öğrenci olarak yazınıza katılıyorum...Aynı sözleri ortaokul okurken din hocamdan öğrenmiştim :).Ve halada din kültürü ve ahlak bilgisi dersi görüyorum yine aynı laflar...ne zaman bitecek diye bekliyorum...
Esenlikler
Sizin bu yazınızı okurken bir anımı hatırladım. Lise 2 deydim. Din dersiydi. Hoca hristiyanlar şöyledir ,böyledir, kafirlerdir, müminlere zulüm ediyorlar gibilerinden şeyler söylemişti. Ama bütün sınıf katılmamıştı bu görüşe, homurtular çıkmaya başladı, sonunda bir öğrenci cesaretle söz alıp hocanın bu söylediklerini eleştirdi. Bu görüşün ne kadar sevgisiz, hoşgörüsüz, peşin yargıyla söylendiğini belirtti. 17 ağustos depremini hocaya hatırlattı ve ilk yardıma koşanların hristiyan ülkeler olduğunu söyledi. Tarihe de biraz bakarsak, mümin kardeşlerimizden en büyük darbeleri yediğimiz gerçektir demişti.Bütün sınıf onu destekledi ve alkışladı.Yani demek istediğim, siz de hocanız hatalı sözler sarfettiğinde buna karşılık verin. Yine bir kız arkadaşımız neden ben daha doğarken müslüman doğarım bu çok saçma, benim neye inanacağım doğarken belirlenip kimliğime islam yazılıyor. Belki ben hrisityan olmak istiyorum demişti. Sınıftakilerin çoğu yine destekledi, hak verdi. Çünkü dediği gerçekti. Yapılan da temel insan haklarına aykırıydı. Devlet bunu yapıyor. Din ve Vicdan özgürlüğümüz ta baştan yok sayılıyor.

Dünyada ki kimsenin etkisi altına girmeyin. Herşeyi hür vicdanla düşünün. Herkesin doğru dediği, doğru olmak zorunda değil. Birini doğru demesiyle siz doğru kabul etmeyin. Kendiniz doğruları bulun. Sonsuz yaşamınız için bilhassa bunu söylüyorum. Tanrı'yı kendiniz arayın. O kesinlikle size cevap verir. Tek Gerçek Rab'dir. O'nu bulmanızı ve O'nun olmanızı diliyorum. Bu dünyada yaşamınız bir gün sona erecek. O son gelmeden Gerçeğe, Yani Tanrı'ya ait olun. Kimsenin sizi yalanlarla kandırmasına izin vermeyin. Ruhunuz size ait. Ve ruhunuzu dinlerseniz,onun, Tanrı'yı bulmak için ,merakla arayış içinde olacağını göreceksiniz. Hatta sabırsızlıkla Tanrı'yı bilmeyi arzulayacak. Rab sizinle olsun. Sizi kendine çeksin.
sayın Tuğba hanım;
bunu bende demek isterdim ama ne yazık ki sınıfımda o öğretmen gibi düşünüyor ve kimse hoşgörülü değil.neyseki okulum bitti kafam rahat öyle insanlarla uğraşmıorum :) biraz geç oldu ama cevaplamak istedim kusura bakmazsınız umarım
esenlikler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9  

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... konusuna benzer konular;

Müslüman selamlaşmaları Hepinizinde bildigi gibi cogunlugu müslüman bir ülkede yasıyoruz vede onlar kendi aralsında selamlaştıklarını biliyoruz peki imanlı bir hristiyanın bu sekilde selamlaşmasında bir problem olurmu olmaz mı hic bir fikrim yok ondan dolayı sizlerin yardımına ihtiyacım var ilginize şimdiden teşekkür ediyorum tanrının eseligi üzerinizde olsun amin

Azteklere, Kızılderililere neden peygamber gönderilmedi diyenlere cevap Kendilerinin o zamanlarda yaşayıp test edip etmediklerini çok merak ediyorum gerçekten nereden biliyorsunuz gönderilmediğini,veya şöyle söyleyeyim bu insanlar çok gelişmiş topluluklardı Baba onları sınamak için kendi hallerine bırakıp davranışlarını gözlemlemiş olamaz mı?Şeytan bizi Tanrıya karşı kötülemek için fırsat kollamıyor mu,yani dinler olmasa birbirimizi mi kesecektik?Asıl o zaman gerçek yüzümüz ortaya çıkmaz mıydı?Baba yine bize bir kolaylık sağladı fakat bunu görmezden gelip hala inkar etmeye çalışanlar var ya ne kadar şanslı olduklarını unutuyorlar.. Gelen peygamberler orada yok edilmiş olamazlar mı?Baba onlara bir şans tanımış ve onlar tepmiş olamaz mı tıpkı bizim gibi?Biz farklı mı yaptık biz öldürdük onlar öldüremez mi acaba onların farkı nedir acaba? Ya öldürüldüyse ve...

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? Arkadaşlar, kutsal kitapta sanki Yahudilere biraz iltimas geçiliyor gibi. Mesela sanki Yahudiler üstün ve seçilmiş bir ırkmışlar gibi anlatılıyor. Bu adalet ilkesine ters değil midir? Tanrı böyle bir şeye izin verir mi? Yönetim Notu: Yahudiler üstün değildir, seçilmiş halktır. Tanrı halkı olmaya seçilmiştir. Ancak yahudi gerçek yahudi değildir, ancak iman ile yoluna devam eden yahudi gerçek yahudidir. Yani iki tane İsrail, iki tane Yahudi vardır. Biri bedenen, bir ruhen. Profilinizdeki bilgilere göre kutsal kitapları okumaktasınız. Henüz Hiç birini bitirmediğiniz için, bazı şeyleri yukarıdaki gibi algılamanız doğaldır. Ancak düşünüldüğünde İsrail halkından olmak öyle kolay bir iş değildir, Rab YHVH'nin isteklerini imanla yerine getirme görevi kolay bir iş değildir, ki Musa bile bir...

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim Değerli Müsliman Kardeşim<o:p></o:p> Sitemize ve forumumuza hoş geldiniz. Size kardeşim diyorum çünkü İncil’de Yakup 2:1 Kardeşlerim, yüce Rabbimiz İsa Mesih`e iman edenler olarak insanlar arasında ayrım yapmayın. diye buyurmuştur.<o:p></o:p> O nedenle sizlerde bizim kardeşlerimizsiniz. İnanın hiçbir Hristiyan kardeşim sizler için art niyet düşünmez, düşünemez. Şimdi konumuza dönelim isterseniz. Biz Tevrat’tan başlayan İncil’ (Müjde) le biten Kutsal Kitaba İman ederiz. Kutsal kitabımızın için de geçen tüm peygamberleri kabul ederiz. Ve maalesef ki Kutsal Kitabımızın İçinde Muhammed ve İslam ile alakalı hiçbir emir, görüş,bildiri ve ima bile mevcut değildir.<o:p></o:p>

Cennetten arsa satmak-almak Hristiyanlıkta cennetten arsa satma-alma olayı gerçekten var mıdır? Esenlikler. Yonetim Notu: Yoktur. Tarihte bunu yapmaya calismis kisiler vardir ancak bu o kisilerin kendi dusunceleridir, hristiyanligin, Isa'nin, Kutsal Kitap'in ogretisi degildir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih