Müslümanların bölünmesi, Sünni - Şii çekişmesi konusu
1580 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Kerrar tarafından gönderildi.
Müslümanların bölünmesi, Sünni - Şii çekişmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

17-12-10, 00:54
admin1 Ken Block
Müslümanlar bir çok kez
hristiyanlar arasındaki kavga ve savaşları
hristiyan mezhepleri arasındaki bölünme ve savaşlar olarak lanse ederler. Kendilerinde böyle bir şeyin olmadığını iddia ederler. Oysaki gerçekler böyle değildir. Hala da Sünniler ve Şiiler arasında büyük bir çekişme vardır. Bu çekişmeleri hem aşağıdaki olaylarda hem de açıklanmış olan Wikileaks belgelerinde Arap liderlere ait olan transkriptlerden görebilirsiniz.
|
|
Alıntı:
|
Sistan-Belucistan eyaletinin Çabahar kentinde bulunan İmam Hüseyin Camisi, yas törenleri sırasında çifte intihar saldırısının hedefi oldu. Saldırılarda ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuk da var.
İran'da, Kerbela şehitlerini anma törenleri kana bulandı. Ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletinin Çabahar kentinde bulunan İmam Hüseyin Camii, yas törenleri sırasında çifte intihar saldırısının hedefi oldu. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 38 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Olayda 100'den fazla kişi de yaralandı. İran güvenlik yetkilileri, terör saldırısını planlayan ve gerçekleştirenlerin üç kişi olduğunu, bunlardan birincisinin polis tarafından saldırıdan önce yakalandığını, ikincisinin yaralı ele geçirildiğini belirtilirken, üçüncü kişinin ise halkın arasına karışarak üzerindeki bombaları patlattığını kaydetti. Saldırının sorumluluğunun İran'da Sünni azınlığa yönelik siyasî ve dinî baskılara karşı mücadele ettiğini savunan Cundullah örgütü üstlendi.
İran hükümeti, örgütün El Kaide ile bağlantılı olduğunu savunuyor. Cundullah ise Sünni Hanefi mezhebine mensup Beluci halkının haklarını savunduğunu söylüyor. İran devletinin Belucilere karşı yaptığını iddia ettiği ayrımcılık ve baskılara son vermeyi amaçladığını ifade ediyor. Bugün, İran, Afganistan ve Pakistan'a dağılmış durumda toplam 8 milyon Beluci yaşadığı söyleniyor. İran'daki nüfusları ise 1,5-2 milyon kadar.
|
http://zaman.com.tr/haber.do?haberno...olu-100-yarali
Müslümanların bölünmesi, Sünni - Şii çekişmesi
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

17-12-10, 01:37
Bahadir1991
Son zamanlarda bazı müslüman fraksiyonlar arasında ''Vahdet'' adı altında Sunni ve Şiilerin birleşmesinden bahsediliyor ve buna yönelik çalışmalara yapılıyor. Ancak bana göre bu iki mezhebin teolojik açıdan birleşmesi mümkün değildir.
Mesela Müslümanların ikinci halifesi olan Ömer, Sunni Müslümanlar için çok önemli bir şahıstır. Sunni hadis kaynaklarında Muhammed'in, Ömer için ''Benden sonra bir peygamber gelse o Ömer olurdu'' ve ''Ömer'e söveni öldürün'' gibi söylemleri vardır.Ancak gelin görün ki Şiiler Ömer'e her Cuma namazı sonrası beddua ederler. Hatta Ömer'i öldüren Ebu Lü'lü nin mezarını türbe haline getirmişlerdir.Buna benzer örnekler çoğaltılabilir...
Diğer yandan Türkiye'de ki pek çok Sunni Müslüman, Şiilerin yoğunlukta olduğu İran'a, İslami bir yönetime sahip olduğu için sempati duyar.Ancak Sunni itikadı açısından Şiiler Müslüman bile değildir, Heretikdir.Ayrıca iki mezhep itikadi olarak farklılıklar taşıdığı gibi iki mezhebin kaideleride uzlaştırılamaz bir çatışma içindedir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-12-10, 07:40
jude
Islam'in Dallari ve Kollari
Sunnilik
Hanefilik
Malikilik
Safilik
Hanbelilik
Orjinal
Vahabilik
Siilik
Imamiye
Zeydiye
Ismailiye
Alevilik
Nizarilik
Durzilik
Haricilik
Ibadiye
Islam, uc ana dal ve on kusur koldan olusan bir agaca benzetilebilir. Kuran'i yorumlama ve iktidari algilama sekilleri acisindan biribirinden farklilasirlar. Islam, ilk donemlerinden itibaren siyasal bolunmeler yasadi ve sonrasinda bu bolunmeler dinsel bir nitelik kazandi.
Dinler Atlasi/Brigitte Dumortier.

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

FORUMA ÜYE OLUN! /

17-12-10, 15:36
NCyril
|
|
jude
|
Islam'in Dallari ve Kollari
Sunnilik
Hanefilik
Malikilik
Safilik
Hanbelilik
Orjinal
Vahabilik
Siilik
Imamiye
Zeydiye
Ismailiye
Alevilik
Nizarilik
Durzilik
Haricilik
Ibadiye
Islam, uc ana dal ve on kusur koldan olusan bir agaca benzetilebilir. Kuran'i yorumlama ve iktidari algilama sekilleri acisindan biribirinden farklilasirlar. Islam, ilk donemlerinden itibaren siyasal bolunmeler yasadi ve sonrasinda bu bolunmeler dinsel bir nitelik kazandi.
Dinler Atlasi/Brigitte Dumortier.
|
Bir de hadisleri reddedenler var. "Sadece Kuran" diyenler var yani. ;) =D
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-12-10, 20:49
Flyboy
Sevgili kardeşler,
Ben Şiiler hakkında konuşamam, zira fazla bilgim yoktur ve çevremde hiç Şii görmedim. Ancak Alevi-Sünni çekişmesi arasında bir kaç söz edebilirim.
Çevremde "Dostum Yahudi olsun,
Hristiyan olsun da yeter ki Alevi olmasın" sözünü çok duydum.
Bir hikaye anlatılır:
Eski zamanlarda bir Alevi silahlanıp dağa çıkmış, isyan etmiş. Jandarma gelmiş sarmış etrafını, çatışmada Alevi ağır yaralanmış. Köye indirilen Alevi son nefesinde kelime-i şehadet getirmiş. Bunun üzerine köylüler (Sünni) şaşırarak:
- Aa ! Gavur, Müslümanmış meğer ! demişler.
Birlik ve beraberlik içerisindeki Müslümanlara sevgilerle.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslümanların bölünmesi, Sünni - Şii çekişmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil