Tatmini olmıyan din müslümanlık

Tatmini olmıyan din müslümanlık hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İslam : Tatmini olmıyan din müslümanlık konusu 1243 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Tatmini olmıyan din müslümanlık Dün,bir Yeni Şafak yazarı "Her müslüman,aykırı davranışları olanlara mudahale ile yükümlüdür" diye köşeyazısı yazdı. Ağızlarındaki baklayı çıkardılar.Mahalle baskısı köşe yazıları ile gündeme daha bir oturdu.Eğer yeterli tepki almazsa ve geri adım atmazlarsa mahalle baskılarına gün doğdu demektir. Eğer İslamiyet yada müslümanlığın tatmini olsaydı,bu kadar birbirleri ile uğraşan toplum yapısına sahip olmazdı. Müslümanlık çok zor görevler yüklüyor.5 vakit namaz,oruç,namazda bir harf yanlış okundumu namaz silbaştan,cehennem korkusu,günah korkusu,recm,el-ayak kesme cezaları,tanrıdan ve tanrının gazabından korkma,birde Allahın kabul etmesi gibi neler neler var. Engin müslümanlarda var ancak tatmini olmıyanlarının sesi daha çok çıkıyor helede köşeyazarlığınada gelmişler artık toplumu bölmeyede... Tatmini olmıyan din müslümanlık

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tatmini olmıyan din müslümanlık konusu 1243 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Tatmini olmıyan din müslümanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tatmini olmıyan din müslümanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-08-11, 23:05
datatip

Dün,bir Yeni Şafak yazarı "Her müslüman,aykırı davranışları olanlara mudahale ile yükümlüdür" diye köşeyazısı yazdı.
Ağızlarındaki baklayı çıkardılar.Mahalle baskısı köşe yazıları ile gündeme daha bir oturdu.Eğer yeterli tepki almazsa ve geri adım atmazlarsa mahalle baskılarına gün doğdu demektir.
Eğer İslamiyet yada müslümanlığın tatmini olsaydı,bu kadar birbirleri ile uğraşan toplum yapısına sahip olmazdı.
Müslümanlık çok zor görevler yüklüyor.5 vakit namaz,oruç,namazda bir harf yanlış okundumu namaz silbaştan,cehennem korkusu,günah korkusu,recm,el-ayak kesme cezaları,tanrıdan ve tanrının gazabından korkma,birde Allahın kabul etmesi gibi neler neler var.
Engin müslümanlarda var ancak tatmini olmıyanlarının sesi daha çok çıkıyor helede köşeyazarlığınada gelmişler artık toplumu bölmeyede başlamışlar.
Gazetelerden,sigara içti diye;kısa pantolan giydi diye dövülen kızlarla hayırlı(!) bir ramazan geçiriyoruz

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tatmini olmıyan din müslümanlık

Tatmini olmıyan din müslümanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-08-11, 02:26
LovePeace15

Evet biz de caminin yanında oturuyoruz. Günde beş vakit ezan , Ramazan olduğu için de bir ilahi , kuran vs duyuyorum. Benim İncil okurken , onların orada Kuran okuması ironik :) Keşke evim kilise yanında olsaydı , kiliseden eve girmezdim herhalde :) Bu arada sigara içtiği için , kısa şort giydiği için saldırıya uğrayanları ben de duydum şükür İzmir gibi bir şehirde yaşıyorum.

Yönetim Notu: İzmir gibi bir şehir Türkiye'de olduğu için Rab'be şükürler olsun.

Tatmini olmıyan din müslümanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-08-11, 12:58
Lamb of GOD

datatip
Dün,bir Yeni Şafak yazarı "Her müslüman,aykırı davranışları olanlara mudahale ile yükümlüdür" diye köşeyazısı yazdı.
Ağızlarındaki baklayı çıkardılar.Mahalle baskısı köşe yazıları ile gündeme daha bir oturdu.Eğer yeterli tepki almazsa ve geri adım atmazlarsa mahalle baskılarına gün doğdu demektir.
Eğer İslamiyet yada müslümanlığın tatmini olsaydı,bu kadar birbirleri ile uğraşan toplum yapısına sahip olmazdı.
Müslümanlık çok zor görevler yüklüyor.5 vakit namaz,oruç,namazda bir harf yanlış okundumu namaz silbaştan,cehennem korkusu,günah korkusu,recm,el-ayak kesme cezaları,tanrıdan ve tanrının gazabından korkma,birde Allahın kabul etmesi gibi neler neler var.
Engin müslümanlarda var ancak tatmini olmıyanlarının sesi daha çok çıkıyor helede köşeyazarlığınada gelmişler artık toplumu bölmeyede başlamışlar.
Gazetelerden,sigara içti diye;kısa pantolan giydi diye dövülen kızlarla hayırlı(!) bir ramazan geçiriyoruz
İşte,zorla güzellik olmaz.Reklamlar,yazılar ve pankartlarla kutlu ay geldi dediler.Gördük kutlu ayı.Kadın döven yobazlarla geçiyor bunların kutlu ayı.Mahalle baskısı,ne kadar çirkin bir şey ya.Mahalledeki insanlara noluyor yani bir insan oruç tutmayınca.Üstelik dinlerini bile bilmiyorlar.Hasta olanlar falan oruç tutması gerek yok ancak bu YOBAZLAR daha sormadan direkt şiddete baş vuruyor.Muhammed Ehli işte(!)

Tatmini olmıyan din müslümanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-08-11, 13:14
Senerd

maalsef ülkemizi çok kötü günler bekliyor. bu hükümetin ülkeye verdiği zararlartı kolay kolay tamir edemeyeceğiz. belkide Türk ulusunun sonu bile olabilecek. tanrı korusun.

Tatmini olmıyan din müslümanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-08-11, 03:47
Flyboy

Bir de yüksek düzeyde bir kamu görevlisi, geçenlerde gayrimüslimlerin biraraya bir yere toplatılmasının gerekliliğinden bahsetti. İstediğimiz şekilde ibadet edebilirmişiz, ama onları "rahatsız etmeden", "birarada toplatılacağımız mahallelerde" yapacakmışız.

Ha bir de, müslümanların bize gösterdikleri hoşgörü değil, "tahammül"müş. Kendileri dahi saklamaya tenezzül etmiyorlar.

Tatmini olmıyan din müslümanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tatmini olmıyan din müslümanlık konusuna benzer konular;

Müslümanlık da Kapitalizme Ruh Veriyor Müslümanlık da Kapitalizme Ruh Veriyor Müslümanlık da Kapitalizme Ruh Veriyor Maalouf’un “Hıristiyanlık Avrupa’yı şekillendirmişse, Avrupa da Hıristiyanlığı şekillendirmiştir. Bugün Hıristiyanlık, Avrupa toplumları ona ne yapmışsa odur” sözleri AKP’nin Müslümanlık ve toplum arasında kurduğu ilişki açısından önemli. “Hıristiyanlık kapitalizme ruh verdi.” Bir kurum olarak din, içinde zaten emperyalist nüveleri barındırıyordu. Örneğin Hıristiyan inanışını yaymak için düzenlenen Haçlı Seferleri’nin, doğuyu sömürmek için Hindistan’a açılan İngiliz sömürgeciliğinden ya da Kuzey Afrika’ya yönelen Fransız sömürgeciliğinden farkı neydi? Din, tıpkı kültür gibi, bir üstyapı unsurudur. Yayılmacı devletler için, üst yapıyı, yani dini ya da kültürü değiştirmek, dönüştürmek, ...

Avrupa Birliğine girebilmek ve müslümanlık Türkiye'nin Avrupa Birliğine girebilmesi hepimizin yararınadır. Ama müslümanlık ile hristiyanlık arası uçurum bunu imkansız kılıyor. Düşünüyorum bu iki dini uzlaştırmayı ama bir türlü beceremiyorum. Yönetim Notu: Tüm müslümanlar İncil'in sözlerini kabul edip uyarlarsa bir uzlaşma olabilir.

İslam-müslümanlık-müslüman arası fark nedir Benim bilgime göre islam,müslümanlığın yobaz taraflarını yumuşatmak için alimlerince,dine anlayış-felsefe-sevgi katılmış hali. Müslümanlık;halk arasında yaşanan dindirki,rastgele-hurafelerle,dünyanın bazı bölgelerinde şiddet içeriğiyle yaşanmakta İslam felsefesi denen şeylede bu yumuşatılmaya çalışılıyor. Müslüman ise dinlerinin yasakları-emirleri-kendince yol göstermeleri ile arada şaşakalmış insan diyorumki sevmemiz gereken bu insandır İslam ile diyaloğa girilebilir ama müslümanlık kendi diyaloğunu kapatmış halidir. Şimdi "hayırınız hayır olsun" sözünde etkisi ile hepsine hayırmı demeliyim yoksa diyaloğ yolu bulduğum islamla;müslümanlığı,islama mı çekmeliyim.(Burada henüz seçilip gelemeyen müslümanları kastediyorum)

Avrupa'da neden müslümanlık artıyor ? Avrupayı Hristiyanlığın kalesi görüyorum. Ancak Avrupa'da müslüman sayısındaki artışı bana halen şaşırtıcı geliyor Çokmu sessiz kalıyorlar ? Yani pes doğrusu,kendini hegomanyası altına almak istediğini bile bile sessiz kalmak olurmu ? Ve belkide soru: "bu insanlar nereye gidiyor" sorusu da olabilir. Yolun darlığı-genişliğimi mesele acaba. Kızdığında saldırmak,Allah belanı versin demek,korkuları yenmektense kullanmak,bir işe yaramayan insanların müslümalık dini kisvesine bürünerek önem-güç elde etmeleri,kendi insanlararası iletişimsizliğini rahatsız ediciliğini müslümanlık kisvesine bürütüp taciz etmek...belkide daha kolayına geliyor insanların.Ama bu geniş-kolay gibi görünen yolda birbirlerinede rahat vermiyorlar. Ben kendi çöküşlerini hazırlıyorlar derken sayıları neden artıyor....

Müslümanlık beynime çok işlediği için Hıristiyan olamıyorum Arkadaşlar, ben önceleri çok dindar Müslümandım. 5 vakit namaz kılar, oruç tutar, dini kitapları çok okurdum. Daha sonra deist oldum. Çünkü bazı çelişkiler ve İslam tarihindeki kanlı olayların aşırı olması beni dinden uzaklaştırdı. Şu anda deistim ancak Hıristiyanlığa sempati duymaya başladım. Benim korkum şudur ki, ya İslam hak ise, o zaman sonsuza kadar cehennemde kalacağım. İşte bu korkuyu aşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yönetim Notu: "hak din" diye bir kavram yoktur kardeşim, çünkü Tanrı için din diye bir kavram yoktur, İsa (Yahşuah) bir din getirmemiştir, sevgi bağına dayalı bir ilişki teklifinde bulunmuştur tüm insanlığa. Dolayısıyla aklındaki "ya İslam hak ise" sorusu bile aslında geçersizdir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih