mdudas
Kiliselerin, Haçlı Seferleri'nde öldürülmüş müslüman kemikleriyle doldurulmuş olduğu doğru mudur?
https://967k2g.blu.livefilestore.com...made%20by5.jpg
Yukarıda resimleri verilen Çek Cumhuriyetindeki SEDELİK KİLİSESİNİN Haçlı Seferlerinde öldürülen ya da esir olarak oraya götürülüp orada ayinle öldürülerek katledilen 40.000 Müslüman inançlı insan kemikleriyle süslendiği doğru mudur?
Bunu onaylıyor musunuz?
Teşekkürler.
Yönetim Notu: Öncelikle bunların müslüman kemikleri olduğunu kim iddia ediyor bunu kaynak referansı ile gösterin, ondan sonra biz de size doğru olup olmadığını, onaylayıp onaylamadığımızı gösterelim. Öncelikle bunun söyleyen / iddia eden kimdir bunu gösteriniz.
Kiliselerin, Haçlı Seferleri'nde öldürülmüş müslüman kemikleriyle doldurulmuş olduğu doğru mudur?
mdudas
|
|
mdudas
|

https://967k2g.blu.livefilestore.com...made%20by5.jpg
Yukarıda resimleri verilen Çek Cumhuriyetindeki SEDELİK KİLİSESİNİN Haçlı Seferlerinde öldürülen ya da esir olarak oraya götürülüp orada ayinle öldürülerek katledilen 40.000 Müslüman inançlı insan kemikleriyle süslendiği doğru mudur?
Bunu onaylıyor musunuz?
Teşekkürler.
Yönetim Notu: Öncelikle bunların müslüman kemikleri olduğunu kim iddia ediyor bunu kaynak referansı ile gösterin, ondan sonra biz de size doğru olup olmadığını, onaylayıp onaylamadığımızı gösterelim. Öncelikle bunun söyleyen / iddia eden kimdir bunu gösteriniz.
|
Yönetim Notu: Bakın, burası belli kuralları ve yöneticileri olan bir forumdur, eğer bir yönetici sizden bir şey talep ediyorsa bunu yapmanız gerekir. Size göre bir şeyin önemli olması bu şeyi bize göre de önemli yapmaz. O yüzden yöneticinin sorularını sorgulamak yerine sadece soruya cevap veriniz.
mdudas
Sayın Yönetici,
Ben bu konuda araştırma yapacağım ve bilgi topluyorum. Çelişkili bilgiler var. Örneğin bu kilise ilgili bir açıklamayı aşağıda veriyorum.
Çek Cumhuriyeti'nin baskenti Prag'ın 70 km doğusunda Sedlec isminde bir kasaba bulunur.
Buradaki kilisenin içi gerçek insan kemikleri ile dekore edilmiştir.Hikaye 1218 yilinda, guvenilen bir kisi olan Abbot Henry'nin kutsal topraklara hacca gitmesi ve oradaki mezarlıktan bir kavanoz toprak getirerek kilisenin uzerine serpmesiyle baslar.Boylece kilise daha kutsal bir yer olarak gorulmeye baslanir ve cok populer bir gomulme noktasina donusur.1318'e kadar 30,000 den fazla beden buraya gomulmustur ve 1511'de yeni bedenlere yer acabilmek icin eski kemiklerin bir kisminin yerlerinin degistirilmesi gerekmistir.Bunlar daha sonra urpertici eserlerin malzemesi olmuslardir.
1870 yilinda Shwartzenberg dükü tarafindan yerel bir ahsap oymacisi kilisenin icini insan kalintilari (yaklasik 40,000 set insan kemigi) ile dekore edilmesi icin tutulmustur. Gunumuzde bu kilise tum dunyanin en olagan dışı kiliselerinden biridir.
Bakın bir iddia da bu şekilde. Birinci iletimdeki iddia ile bu iletimdeki iddia tam anlamıyla bir paradoks! Ben doğruyu öğrenmek istiyorum? Birinci iddia tüyler ürpetici. Yukarıdaki açıklama ise bu kemiklerin tamamıyla tahtadan yapıldığı yönünde. Doğrusu nedir? Bir bilginiz var mı? Benim hiç bir şeyi sorgulama niyetim yok. Yalnızca bilgisi olan var mı? Onu öğrenmek ve bu konuyu Çek Cumhuriyetine giderek araştırmak. Başkaca bir niyetim yok.
Teşekkürler.
moderator5
Özel olarak o kiliseyi bilmediğimizden dolayı bir yorum yapamayız. Belki başka bir yerde, kendisine kilise diyen ama hristiyan karakteri göstermeyen kişiler tarafından yönetilmiş oluşumlar olabilir. Ancak genel olarak bu konuda bir kilise geleneği olduğunu biliyoruz. Bu gelenek ki, Türkiye'de özellikle farklı şekilde lanse edilir, Türk kemikleri, Müslüman kemikleri olarak lanse edilir. Oysaki öyle değildir. Bu konuda bir müslüman olan Zülfü Livaneli'nin yazısı cevap olabilir;
http://www.hristiyanforum.com/forum/...lenegi-t320074
mdudas
Peki teşekkür ederim. Bu konu başlığını takip edeceğim. Yeni bir bilgi belge bulan lütfen bu konu başlığına eklesin.
Önümüzdeki hafta oraya gidip bu konuyu araştıracağım. Şimdi Çek Resmi Tarihinden belge ve bilgi toplandığı, bu kilisenin yöneticileri (özür dileyerek dinsel olarak ne unvanda olduğunu bilmiyorum) ile söyleşi yapıldığı, bu konuyla ilgili yazılmış bir çok belge olduğu yolunda Praha'daki bir arkadaşım bana yardımcı olacak. Kendisi Ortodoks inançlı bir Gagauz Türkü. Kendileri birinci iddianın doğruluğu yolunda hipotezler ve öngörüleri olduğunu benimle paylaştı. Eğer birinci iddia doğruysa bu benim kişisel görüşüme göre Hıristiyan inançlıların inançlarını etkilememeli. Dediğiniz gibi doğan görünümlü şahin deyimi vardır ya, A dini görünümlü bir kişinin yaşamı A dinine zarar vermemeli. İnançların tümü insanlık uygarlığının ortak değerleridir, yeterince saygı duyulmalı, geliştirilmeli ve buradan bir sonuç çıkartılmalıdır. Bunu yapamıyorsak sloganik tartışmalardan öteye geçemeyiz. 2-3 bin yıldan beri yapılan kavgaları ve boğazlamaları yinelemekten öteye geçemez.
İkinci iddia doğruysa, bu bir iftiradır ve bunun günahı çoktur. Bunu da araştırmalar sonucu gerçek bilgiye ulaşarak herkese söylemek gerekir.
Amacım buydu. Başkaca bir niyetim yok. Forumunuzun diğer bölümlerine bakmadım, ilgi duymadım ve gerekte duymadım. Herkes inancıyla bir kişiliktir. Herkese selamlar, saygılar ve teşekkürler.
Yönetim Notu: Genel olarak Gagauziya'daki Türkler, Ortodoks Türkler Evrensel Ortodoks Patrikhanesi'ne ve Türk olmayan unsurlara tepkilidirler. Geçmiş yıllarda çeşitli kişiler sitemize gelip milliyetçi, hatta ırkçı söylemlerde bulunmuşlardı. Bu yüzden Gagauz kaynaklar yerine tarafsız, objektif kaynaklara yönelmenizi öneriyoruz, ancak tabiki yine de karar sizindir, özgür bir ülkede yaşayan, özgür düşünebilen kişilersiniz ancak unutmamak gerekir ki bazen özgürlük insanın yüreğinde ve/veya aklında olabilmektedir...
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler