porkatal
''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...
Son 12 gündür Avusturya'daydım. Avusturya’daki akrabalarım beni 2 günlüğüne bir köye götürdüler. Gittiğim köy ve yakınlarındaki kiliseleri gezme fırsatı buldum. Aynı zamanda çok enteresan şeyler öğrendim. Akşam yemeği sırasında bir ezan sesi işittim ve çok şaşırdım. Öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.
1- Sabah ezanı da dahil günde 5 vakit ezan sesi + onlarca anons.
2- Köyde yaşayan hristiyanlara dağıtılan İslami kitaplar
3- Dini bir mekan olduğu için devlet, camiden elektrik-su faturalarıyla vergileri almıyor
4- Köyde yaşayan hristiyanlar tarafından tehdit edilmemeleri ve caminin kapatılmasına ilişkin bir konunun söz konusu olmaması
Köyde ziyaret ettiğimiz aileye; dağıtılan İslami kitaplardan ve ezan sesinden rahatsız olup olmadıklarını sordum. Dağıtılan kitaplara karşı çıkmadıklarını, aksine o kitapları meraktan okuduklarını söylediler. Ezan sesi için de; yüksek sesli olmasından rahatsız olduklarından, sesin biraz kısılması için cami imamına ricada bulunmuşlar. Fakat imam sert bir ifadeyle devlet tarafından izinli olduklarını söylemiş.
İmamla tanışmak için camiye gittiğimde kendisini bulamadım fakat Iraklı Müslüman bir bayanla tanıştım. Sohbetim sırasında öğrendiklerime göre Hristiyanlar tarafından hiçbir şekilde rahatsız edilmiyorlar aksine bazı devlet büyükleri camiyi ziyaret etmiş, hatta basında cami hakkında olumlu bir haber çıkmış. Türkiye’de Hristiyanlara karşı alınan olumsuz tutumu anlattığımda aynı durumun Irak’ta da olduğunu ve çok doğru bir tutum olduğunu söyledi!
Yani çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede Hristiyanlar kötü muamele görebilecekken, çoğunluğu Hristiyan olan bir ülkede Müslümanlar iyi muamele görebilmelilermiş!!
Hiç adil değil.
Hristiyan mahallesinde şıra şerbeti satmak böyle olsa gerek…
Not: Bilmek isteyenler için köy Vorarlberg’de Dornbirn Camisi. Caminin kurucusu ve imamı bir Türk!
only god can judge me
Burdaki müslüman kardeşlerimizin bir bölümü imanlı hristiyan kardeşlerimize baskı yapmakta,onların kendi inancını diğer insanlarla paylaşmasını engellemeye çalışmaktadırlar.Türkiye' de incil dağıtıldığı zaman, imanlı kardeşlerimizin adı vatan hainine çıkıyor..Ama avrupa'da ev ev dolaşıp kuran dağıtan müslümanlara hiç kimse birşey söylemiyor.Büyük bir kadrolaşmadan tutunda,kendi misyonerlik faaliyetlerine kadar herşeyi rahatlıkla avrupa'da yapabilmektedirler.Hristi yan misyonerler Türkiye'de kendi inançlarını rahatlıkla paylaşabilmeli,saygı sevgi ve hoşgörü çerçevesinde insanlar ile diyalog kurabilmelidir.Bir de benim anlamadığım şöyle bir nokta var;Bir Türk,hristiyan olduğu zaman bazı kişilere göre, vatan haini de oluyor(!) bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu demekten kendimi alamıyorum.İsa mesihe yürekten inanan bir insan, vatanı ülkesini ulusunu ve bütün insanları gönülden sever.İncil demiyor mu; Düşmanınız sevin diye..Düşmanını sevmeyi emreden bir inanç,nasıl olur da Vatan haini olmaya teşvik eder insanları? İşte burda bir çelişki var..Bizler yeni bir yaşama geçerken; ülkemizi,ulusumuzu değiştirmiyoruz.Aksine ülkemizi daha da çok seviyoruz..Bu yanlış anlaşılmaları ne zaman anlaşır hale getirecek ülkemizin insanları..bunu çok merak ediyorum.Ayrıca son olarak da; Avrupa'da bir çok islamcı cemaatin faaliyette olduğunu biliyoruz.Bu kişiler her türlü dini kitapları dağıtmak ve inançlarını müslüman olmayan kişilerle paylaşmaktadırlar..Burda isa mesih izleyicileri hiçbir insana zarar vermeden(zaten öyle yapıyorlar) kişilerle kendi inancını kesinlikle paylaşmalıdır..Buna hiç kimse engel olmamalıdır..Lütfen biraz bilinç ve biraz anlayış sizden başka birşey istemiyoruz..İmanlı kardeşlerimizin üzerindeki baskıyı lütfen kaldırın..Müslüman ve aşırı milliyetçi kardeşlere bunu rica ediyorum..
tereke
merhaba bende o ıraklı bayanın kendi ülkesini bilmediğini iddia ediyorum ve size su örneği veriyorum imkanı olan gidip baksın zaho da bulunan keldani kilisesi ben orada bulundum ve sunu söylemeliyim dürüst ve iyi insanlar bana anlattıkları su hiçbir misyoner grubunun kendilerine yardım etmediğini ve ekonomik sıkıntılarından ve cemaatlerinin fakir olmasından dolayı kilselerinin bakımını yapamadıklarını ve tarihi kilselerinin yıkılmak üzere iken diktatör saddamdan kendilerine yardım eli uzanmış işciler ve mühendisler göndermiş kilseyi onartmış ve onlara müslüman kürtlerden aldığı topraklardan vermiş
sonsuzdiren
Sevgili portakal ve only god can judge me Kardeşlerim,
Bilgece yazılarınız için teşekkür ediyor ve her kelimesini onaylıyorum.Rab İsa Mesih e zorlu ama zevkli yolunda sevgiyle itaat eden Kardeşlerimizin gücünü arttırması için dua ediyorum.
Rab İsa Mesih i tanıyan ve takip eden koyunlarına ne mutlu.
elvis68
uzun zaman önce üye olmuştum forumunuza.Ama şimdiye kadar ne forumunuzu inceleyebildim nede yorum yazabildim..Bu konu hakkında Bir müslüman olarak acizane bir kaç görüşümü belirtmek istiyorum
1.Bence sanılan kadar Türkiyede misyonerlik faaliyeti yok.(benim düşüncem)Ve bu misyonerlik faaliyetine şiddetle saldıranlar tüm Müslümanlar değil.Sadece belli şovenist bir kesim.
2.Ben kesinlikle misyonerliğe karşı değilim.Biz her nekadar bize gelip İslamı anlat diyen kişilere İslamı anlatıyorsak (Türkiyede veya yurt dışında) bize Hristiyanlığı anlat diyen kişilerede pek tabiki İseviler kendi dinlerini anlatacaklar.En tabi hakları bu..Bunu ülke elden gidiyor yaygarasına dönüştürmek belli odakların işi.
3.Özellikle son beş yıldır Hristiyanlar hakkındaki görüşlerim çok değişti.Eskiden dahada soğuk bakarken artık dünyada Müslümanların ittifak yapabileceği yegane dinin Hristiyanlık olduğunu görüyorum ve kabul ediyorum.
Unutmamak gerekirki her dinin gerçek dindarları birbirleri ile elele vermelidir.Yoksa sahte dindarlar(Usame bin ladin,bush veya şaron gibi) Dünyaya yalnızca kin ve nefret ekerler ve bunun hasatını yine kendileri yaparlar.
Selametle arkadaşlar.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler