|
|
pc_terorist
|
Bir öğrenci olarak yazınıza katılıyorum...Aynı sözleri ortaokul okurken din hocamdan öğrenmiştim :).Ve halada din kültürü ve ahlak bilgisi dersi görüyorum yine aynı laflar...ne zaman bitecek diye bekliyorum...
Esenlikler
|
Sizin bu yazınızı okurken bir anımı hatırladım. Lise 2 deydim. Din dersiydi. Hoca hristiyanlar şöyledir ,böyledir, kafirlerdir, müminlere zulüm ediyorlar gibilerinden şeyler söylemişti. Ama bütün sınıf katılmamıştı bu görüşe, homurtular çıkmaya başladı, sonunda bir öğrenci cesaretle söz alıp hocanın bu söylediklerini eleştirdi. Bu görüşün ne kadar sevgisiz, hoşgörüsüz, peşin yargıyla söylendiğini belirtti. 17 ağustos depremini hocaya hatırlattı ve ilk yardıma koşanların hristiyan ülkeler olduğunu söyledi. Tarihe de biraz bakarsak, mümin kardeşlerimizden en büyük darbeleri yediğimiz gerçektir demişti.Bütün sınıf onu destekledi ve alkışladı.Yani demek istediğim, siz de hocanız hatalı sözler sarfettiğinde buna karşılık verin. Yine bir kız arkadaşımız neden ben daha doğarken müslüman doğarım bu çok saçma, benim neye inanacağım doğarken belirlenip kimliğime islam yazılıyor. Belki ben hrisityan olmak istiyorum demişti. Sınıftakilerin çoğu yine destekledi, hak verdi. Çünkü dediği gerçekti. Yapılan da temel insan haklarına aykırıydı. Devlet bunu yapıyor. Din ve Vicdan özgürlüğümüz ta baştan yok sayılıyor.
Dünyada ki kimsenin etkisi altına girmeyin. Herşeyi hür vicdanla düşünün. Herkesin doğru dediği, doğru olmak zorunda değil. Birini doğru demesiyle siz doğru kabul etmeyin. Kendiniz doğruları bulun. Sonsuz yaşamınız için bilhassa bunu söylüyorum. Tanrı'yı kendiniz arayın. O kesinlikle size cevap verir. Tek Gerçek Rab'dir. O'nu bulmanızı ve O'nun olmanızı diliyorum. Bu dünyada yaşamınız bir gün sona erecek. O son gelmeden Gerçeğe, Yani Tanrı'ya ait olun. Kimsenin sizi yalanlarla kandırmasına izin vermeyin. Ruhunuz size ait. Ve ruhunuzu dinlerseniz,onun, Tanrı'yı bulmak için ,merakla arayış içinde olacağını göreceksiniz. Hatta sabırsızlıkla Tanrı'yı bilmeyi arzulayacak. Rab sizinle olsun. Sizi kendine çeksin.