sonsuzdiren
''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...
Sevgili elvis68 arkadaşım;
Öncelikle elvis ve 68 gibi 2 anlamlı sözcüğün uyumlu birlikteliği olan kullanıcı adınızı çok beğendiğimi söylemeliyim.Hristiyanlık ve Misyonerliği konusundaki olumlu düşünceler taşıyan yazınız için size teşekkür ederim.
Ancak benlikleri olgunlaşmamış çocuklara 'Hristiyanlar 3 tanrıya inanan kafirlerdir,İncil değiştirilmiştir' gibi safsataların gerek resmi ve özel okullarda gerekse kurslarda öğretilmesi değilmidir tüm olumsuzlukları yaşatan?
Hristiyanlığı tanımamak ile hakaret etmek arasındaki farkı görmeden elele olabilmek mümkünmüdür?
Bizler Rab İsa Mesih in Tanrı nın Oğlu ve Kurtarıcımız olduğuna iman ediyoruz;tanımadığımız diğer dinlere ise hakaret etmiyoruz.
Rab İsa Mesih in Söz üne uymayanların yaptıkları dünyevi işler bizi bağlamazlar;bizleri yalnızca Kutsal Kitap bağlamaktadır.Rab İsa Mesih in adıyla yapılan işler iyi işlerdir;kötü işler yapanlar Rab İsa Mesih in yargısından kurtulamayacaklardır.
İnsanların Tanrı suretinde yaratıldığına inandığımız,Kutsal Kitabımızda buyrulduğu için hiçbir insana haksızlık yapma ve yargılama hakkımızın olmadığı düşüncesindeyim.
Dünyaya kin,nefret ekip hasatı olan ölümü kendileri yapanlar Tanrı nın adaletinden kaçamayacaklarını elbette öğreneceklerdir.Herkes bilerek yaptığı kötü işlerden sorumludur;dini bahane ederek zülum yapanların Tanrı ya karşı durup günaha girdikleri kanaatini taşıyor ve en kısa zamanda vazgeçmeleri için Rab İsa Mesih e dua ediyorum.
Esenlikle.
Fırat Çölgeçen
Üç birlikte tek Tanrı'ya inaniyor ve iman ediyoruz. Bu,bir din değil;dinler üstü bir yaşam biçimidir . Kimseyi zorla ikna etme gibi bir cabamız olamaz. Kutsal Kitap, diğer inançlara saygı duymamızı öğütler.Biz, Tanrı'yı yüceltiyor ve O'nun sevgisinin ışığını insanlara yansıtmaya çalışıyoruz. Rabbin esenliği sizinle olsun.
elvis68
sonsuz diren kardeşim sağol yazdıkların için.
Sistem dediğin gibi hristiyanları ezeli düşmanımız,kürtleri bölücü millet.ermenileri buçuk ulus,namz kılan müslümanları mürteci,işçi hakkından emekden bahsedenleri komünist,askerlik kısalsın diyenleri ordu düşmanı olarak 150yıldır yaftalıyor.
Bilemiyorum dinlerarası diyaloğa bakışınız nasıl.ama ben daha öncede belirttiğim gibi dinler arası diyalog (özellikle hristiyanlık ve islam arasında olan) belli odakların hiç bir zaman işine gelmedi.bu malum masonik odaklar dünya halklarını birbirine düşürmek için elinden geleni yapıyor.bize küçüklüğümüzden beri hristiyanlığı kötülüyor avrupada ora halkınada belkide islamı kötülüyor.sonuç ortada.burada malatya katliamı olurken öbür taraftan islamofobi oluşuyor.(burada sizin başınıza gelenlerin benzeri amerikada arkadaşlarımın başına geliyor.)
bu oyunun bozulacağına inanıyorum.
"Hristiyanlığı tanımamak ile hakaret etmek arasındaki farkı görmeden elele olabilmek mümkünmüdür" demişsin.Aynı toprakların çocuklarıyız.Bu farkı görenlerin sayısının azımsanmayacak kadar olduğunu tahmin ediyor olmalısınız.ve azımsanmayacak kişilerle elele vermek gerekiyor diye düşünüyorum.Yoksa bu sistem herkesi ezer geçer.
Selametle.
ilyasuyar
Sonsuz diren kardeşim ben yanlış bir kanıya kapılmış olabilirim kardeşlerimin yaptıkları eleştirileri bende yapıyorum ama bu sanki içime onlarla(eleştiri yaptıklarımla) ilgili bir sürçme taşı koyuyor kalbime çünkü bu tür düşünceler şeytanın mesihteki saf ve karşılıksız sevginin altını oyacağı yegane düşünceler gibi duruyor ne dersin etrafımızdaki insanları bizlere yaptıkları haksızlıklar konusunda eleştirmek içimize bir nefret tohumu atmazmı bunun diğer adımı düşmanlarınızı sevin buyruğunun saçma olduğunu düşünmek değilmidir.Yoksa benmi çok evham yapıyorum.Benim şahsi fikrim bu yazılara bilgece demek 'onların bize davrandıkları gibi onlara davranalım' fikrine zemin hazırlar.Yuhanna da sevdiğim yön bu içindeki her dünyasal fikri mesihe yaraşır bir şekilde sevgiye dökmeye meyilli imanlılar görmek istiyor çevresinde 1.yuhanna 1 bölüm ve yuhanna 1.bölüm bir kaç kez okunmalı aslında.
sonsuzdiren
Sevgili elvis68 arkadaşım;
Samimi olduğuna inanmak istediğim yazınızı okudum;size yazdığım başka konu başlığı altındaki yazımıda sizin okumuş olmanız gerekir.
Şahsen dinlerarası diyaloğa inanmadığımı;devletlerara sı diyaloğun gerekli olduğuna inandığımı belirtmek isterim.Birbirlerinin cehennemde azap çekeceğini söyleyen dinlerin arasındaki diyaloğun içtenliksiz,zorlama,yapay olacağı kanaatindeyim.Zulüm ve terör hangi din adına yapılırsa yapılsın kınadığımı belirtmek isterim.Tanrı suretinde yaratılan insanlara kötülük yapanların Tanrı nın adaletli yargısından kaçamayacaklarını ve hakettikleri sonsuz alevle cezalandırılacaklarını bilmeleri gerekir.Saddam,Taliban,Su dan olguları halen yaşanmakta olup Malatyadaki şehitlerimiz Tilman,Necati ve Uğur kardeşlerimizin anıları hala ilk günkü gibi hafızalarımızdadır.İran'd a komünist ve Hristiyanların başına gelenleri sizinde bildiğinize eminim.Kutsal Kitabımızın buyruğu gereği biz bütün insanları hatta düşmanımızı bile seviyoruz.
Bizler sadece dinsel yaşantımız değil dünyasal yaşantımızdada Rab İsa Mesih e bağlıyız ;daha açık tabirle Rab İsa Mesih in boyunduruğu altındayız.
Dinlerarası diyalog çabalarının hiçbir işe yaramadığı güncel bir gerçekdir.Din adına yapılan katliam ve kıyımlar devam etmektedir.Hristiyanlık Tanrı nın sevgi olduğunu ve Sevgide kalmamız gerektiğine inanmamızı söylemektedir.Sevgide olanlar her türlü kötülüğün karşısındadır.
Yahudilerin inandığı Tanrıya (YHVH:Yahve:Yahowah) ve Kitaba (Eski Ahit:Tevrat ve Zebur) bizde inanmaktayız;bu anlamda Hristiyanlıkla ilgili bilgilerimde büyük pay sahibi olan Sevgili TULİPer Kardeşimin söylediği gibi bedensel anlamda değil ama ruhsal anlamda Yahudiyiz,İsrailliyiz.Rab İsa Mesih e Onlarında yaşam yolundaki gerçeği yani Rab İsa Mesih i görmeleri için dua etmekteyiz.
Said-i nursi nin dediği anlamda samimi Hristiyan olmadığımı bilmenizi isterim.
Esenlikle.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler