sonsuzdiren
''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...
Sevgili ilyasuvar;
Apostolik Kilise yani elçisel Kilise ki Üçlü Birliği temel alır,Uniteryenizm ki Rab İsa Mesih in Tanrı Oğlu Mesih olduğunu rededer ve Kutsal Kitabın insan yazımı eser olduğuna inanır; bu iki zıt kavramı eşleştirmeniz,ayrıca Apostolik ve Uniter ile Hristiyanlık ve Teslis arasında benzerlik kurmanız bende şahsınız ile ilgili şüpheler oluşturdu. .Ayrıca 1.yuhanna diye bir kitap yoktur ve yuhanna 1.bölümünde yazdıklarınızla hiçbir ilgisi yoktur.
Bu kadar köklü yanlışlıklarınızı ve yazılarınızdaki ılımlı Hristiyan imajını elvis68'in ılımlı müslüman imajıyla birleştirince; ayrıca ikinizinde aynı konu başlıkları altında birbirinizi destekler yazılarınızı okuyunca sizler hakkındaki şüphelerimin derinleştiğini belirtmeliyim;yazdıkların ızın sıkı bir takipcisi olacağıma emin olabilirsiniz.
Elbette yazdığınız gibi çok evham yapıyorsunuz.Kutsal Kitaba inanan bizler her harfine değişmez sadakat ve itaatle inanmaktayız.Hiç düşmanlarınızı sevin sözü saçma olarak düşünebilirmi?Böyle düşünen kişi Kutsal Kitaba inanmıyordur. Haddinizi aşan bir cümle olduğunu ifade etmeliyim.
Elbette portakal ve only god can judge me Kardeşlerimim yazıları bilgecedir; gerçekleri açık ve doğru bir şekilde dile getirmişlerdir.Bilgece sözünden onların bize davrandıkları gibi onlara davranalım düşüncesini çıkarmanızın çok abartılı olduğu kanaatindeyim.
Elbette şeytan Rab İsa Mesih deki saf ve karşılıksız sevginin altını oyamaz (sizin tabirinizle pek hoş olmadığını söylemeliyim); Rab İsa Mesih şeytanı yenmiştir ve Rab İsa Mesih e olan sevgimiz değişmez bir sadakat ve itaatle sonsuza kadar sürecektir.
Elbette yanlış kanıya kapıldınız;Kardeşlerim her gördükleri yanlışı Kutsal Kitaba uygun bir şekilde eleştireceklerdir.
İyi asma Rab İsa Mesih de kalan ve iyi meyve veren çubuklarına ne mutlu.
ilyasuyar
Sevgili sonsuz diren yazdıklarını okuyunca inan çok incindim ben sana bir kilise kardeşine yazar gibi yazmak istedim ama sen resmen bana saldırmışsın yazdıklarım bu minvalde değildi
Benimle ilgili şüphelerini yazarsan sevinirim.
Düşündüğüm şey imanlı kardeşlerle bir plartformda kaliteli bir şekilde konuşmak ve rabbin sözlerini paylaşmak ama hala anlam veremediğim bu yazım dilin senin bu konuda bu çizgiyi sürdüremeyeceğini düşünmemi sağladı
İnan yanlış yapmış olailirim (1.yuhanna diye bir bölüm olduğunu nasıl bilmezsin onu da anlamış değilim) ama lütfen yazarken benim rabde bir kardeşin olduğumu ve bana vasatta olsa bir sevgi saygı göstermen gerektiğini unutma.Özür dilersen sevinirim
Seni rabbin derin sevgisi ile selamlarım
sonsuzdiren
Hristiyan.net de Martin Luther'in Yaşamı çalışmasını okurken bir sözü beni çok etkiledi ve sizlerle paylaşmak istedim.
Martin Luther Worms'ta millet meclisinde meclisin atadığı uzmanlar kurulu tarafından sorgulanırken kayser,soylular ve herkesin önünde '' yanlış birşey söyledimse,yanlışımı göster '' diye yalvararak yanlışlarının Kutsal Kitap tan gösterilmesini istemiş; gösterilirse ilkin kendisinin kitaplarını ateşe atacağını söylemiş.
Rab İsa Mesih in yaşamlarının her anında Kutsal Kitap a tanıklık eden çocuklarına ne mutlu.
sonsuzdiren
Sevgili ilyasuvar Kardeşim;
Yazımdaki yanlışlığı '' Yuhanna'nın Birinci Mektubu Birinci Bölümün ve Yuhanna Birinci bölümünde yazdıklarınızla hiçbir ilgisi yoktur.'' şeklinde düzeltiyor;ilyasuvar'a biran önce yanıt verebilmek için yaptığım yanlışlıkdan dolayı Forum üye ve misafirlerinden özür dileyerek Kutsal Kitapda Rab İsa Mesih tarafından Yuhanna'ya yazdırılmış
Müjdeler ana bölümünde Yuhanna
Genel Mektuplar ana bölümünde Yuhanna'nın 1.Mektubu,Yuhanna'nın 2.Mektubu ve Yuhanna'nın 3.Mektubu
olmak üzere 4 Kitap olduğunu belirtmek istiyorum.
Forum üye ve misafirlerinin Hristiyanlık'la ilgili yanlış bilgilenecekleri endişesinden kaynaklanan öfkemle sizi haksız olarak incittiysem özür dilerim.
Kutsal Kitap herkesi sevmemizi buyurur,eğer kardeşimseniz değil incitmek; ayaklarınızı bile yıkayacağımı bilmelisiniz.Ancak Mesih inanlısıysanız anlayacağınız gibi sözkonusu olan Rab İsa Mesih ve Sözü olunca sevgimizden kaynaklanan sahiplenme duygusu ile sert ifadeler kullanabiliyoruz.Elbette alçakgönüllü olarak yumuşak ifadelerle düşüncelerimizi anlatmalıyız.
Rab İsa Mesih in sevgisinde esenlik dileklerimle.
777maranata
|
|
sonsuzdiren
|
Sevgili ilyasuvar Kardeşim;
Yazımdaki yanlışlığı '' Yuhanna'nın Birinci Mektubu Birinci Bölümün ve Yuhanna Birinci bölümünde yazdıklarınızla hiçbir ilgisi yoktur.'' şeklinde düzeltiyor;ilyasuvar'a biran önce yanıt verebilmek için yaptığım yanlışlıkdan dolayı Forum üye ve misafirlerinden özür dileyerek Kusal Kitapda Rab İsa Mesih tarafından Yuhanna'ya yazdırılmış
Müjdeler ana bölümünde Yuhanna
Genel Mektuplar ana bölümünde Yuhanna'nın 1.Mektubu,Yuhanna'nın 2.Mektubu ve Yuhanna'nın 3.Mektubu
olmak üzere 4 Kitap olduğunu belirtmek istiyorum.
Forum üye ve misafirlerinin Hristiyanlık la ilgili yanlış bilgilenecekleri endişesinden kaynaklanan öfkemle sizi haksız olarak incittiysem özür dilerim.
Kutsal Kitap herkesi sevmemizi buyurur,eğer kardeşimseniz değil incitmek; ayaklarınızı bile yıkayacağımı bilmelisiniz.Ancak Mesih inanlısıysanız anlayacağınız gibi sözkonusu olan Rab İsa Mesih ve Sözü olunca sevgimizden kaynaklanan sahiplenme duygusu ile sert ifadeler kullanabiliyoruz.Elbette alçakgönüllü olarak yumuşak ifadelerle düşüncelerimizi anlatmalıyız.
Rab İsa Mesih in sevgisinde esenlik dileklerimle.
|
Sevgili sonsuzdiren kardesim
Tam da ben ilyasuyar arkadasimiza haksizlik ettiginizi,belki de yanilgi icerisinde olabileceginizi düsünürken bu alcakgönüllülük ve pismanlik örnegi ile yazilmis örnek yazinizi zevkle okudum ve iste gercek bir Mesih imanlisi böyle olmalidir diye düsündüm.Sizin hakkinizda yanilmadigim icin seviniyor ve foruma yararli calismalarinizdan dolayi size cok tesekkür ediyorum.Rab sizi lütfu ve esenligiyle cevrelesin.
[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler