| porkatal |
|
''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... Son 12 gündür Avusturya'daydım. Avusturya’daki akrabalarım beni 2 günlüğüne bir köye götürdüler. Gittiğim köy ve yakınlarındaki kiliseleri gezme fırsatı buldum. Aynı zamanda çok enteresan şeyler öğrendim. Akşam yemeği sırasında bir ezan sesi işittim ve çok şaşırdım. Öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. 1- Sabah ezanı da dahil günde 5 vakit ezan sesi + onlarca anons. 2- Köyde yaşayan hristiyanlara dağıtılan İslami kitaplar 3- Dini bir mekan olduğu için devlet, camiden elektrik-su faturalarıyla vergileri almıyor 4- Köyde yaşayan hristiyanlar tarafından tehdit edilmemeleri ve caminin kapatılmasına ilişkin bir konunun söz konusu olmaması Köyde ziyaret ettiğimiz aileye; dağıtılan İslami kitaplardan ve ezan sesinden rahatsız olup olmadıklarını sordum. Dağıtılan kitaplara karşı çıkmadıklarını, aksine o kitapları meraktan okuduklarını söylediler. Ezan sesi için de; yüksek sesli olmasından rahatsız olduklarından, sesin biraz kısılması için cami imamına ricada bulunmuşlar. Fakat imam sert bir ifadeyle devlet tarafından izinli olduklarını söylemiş. İmamla tanışmak için camiye gittiğimde kendisini bulamadım fakat Iraklı Müslüman bir bayanla tanıştım. Sohbetim sırasında öğrendiklerime göre Hristiyanlar tarafından hiçbir şekilde rahatsız edilmiyorlar aksine bazı devlet büyükleri camiyi ziyaret etmiş, hatta basında cami hakkında olumlu bir haber çıkmış. Türkiye’de Hristiyanlara karşı alınan olumsuz tutumu anlattığımda aynı durumun Irak’ta da olduğunu ve çok doğru bir tutum olduğunu söyledi! Yani çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede Hristiyanlar kötü muamele görebilecekken, çoğunluğu Hristiyan olan bir ülkede Müslümanlar iyi muamele görebilmelilermiş!! Hiç adil değil. Hristiyan mahallesinde şıra şerbeti satmak böyle olsa gerek… Not: Bilmek isteyenler için köy Vorarlberg’de Dornbirn Camisi. Caminin kurucusu ve imamı bir Türk! |