''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... - Sayfa 7

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İslamiyet : ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... - Sayfa 7

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Emre-istanbul

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben...

ben bunu her zaman diyorum arkadaşlar müslümanlar hoşgörü,demokrasi ve özgürlükleri sadece kendilerine isterler.
Kendileri hür bir şekilde bu kadar rahat inançlarını yayarlar fakat başkaları olduğu zaman müslüman mahallesinde salyangoz söylemine başlarlar.
Haçlı seferlerine karşı olurlar ama Osmanlı devleti avrupa yı kılıçtan geçirdiği zamandan bahsedilince gurur duyarlar.

hristiyanlık
jesus2000

porkatal

Son 12 gündür Avusturya'daydım. Avusturya’daki akrabalarım beni 2 günlüğüne bir köye götürdüler. Gittiğim köy ve yakınlarındaki kiliseleri gezme fırsatı buldum. Aynı zamanda çok enteresan şeyler öğrendim. Akşam yemeği sırasında bir ezan sesi işittim ve çok şaşırdım. Öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.
1- Sabah ezanı da dahil günde 5 vakit ezan sesi + onlarca anons.
2- Köyde yaşayan hristiyanlara dağıtılan İslami kitaplar
3- Dini bir mekan olduğu için devlet, camiden elektrik-su faturalarıyla vergileri almıyor
4- Köyde yaşayan hristiyanlar tarafından tehdit edilmemeleri ve caminin kapatılmasına ilişkin bir konunun söz konusu olmaması
Köyde ziyaret ettiğimiz aileye; dağıtılan İslami kitaplardan ve ezan sesinden rahatsız olup olmadıklarını sordum. Dağıtılan kitaplara karşı çıkmadıklarını, aksine o kitapları meraktan okuduklarını söylediler. Ezan sesi için de; yüksek sesli olmasından rahatsız olduklarından, sesin biraz kısılması için cami imamına ricada bulunmuşlar. Fakat imam sert bir ifadeyle devlet tarafından izinli olduklarını söylemiş.
İmamla tanışmak için camiye gittiğimde kendisini bulamadım fakat Iraklı Müslüman bir bayanla tanıştım. Sohbetim sırasında öğrendiklerime göre Hristiyanlar tarafından hiçbir şekilde rahatsız edilmiyorlar aksine bazı devlet büyükleri camiyi ziyaret etmiş, hatta basında cami hakkında olumlu bir haber çıkmış. Türkiye’de Hristiyanlara karşı alınan olumsuz tutumu anlattığımda aynı durumun Irak’ta da olduğunu ve çok doğru bir tutum olduğunu söyledi!
Yani çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede Hristiyanlar kötü muamele görebilecekken, çoğunluğu Hristiyan olan bir ülkede Müslümanlar iyi muamele görebilmelilermiş!!

Hiç adil değil.

Hristiyan mahallesinde şıra şerbeti satmak böyle olsa gerek…

Not: Bilmek isteyenler için köy Vorarlberg’de Dornbirn Camisi. Caminin kurucusu ve imamı bir Türk!

Sevgili Portakal Kardeş

Bunların mantıkları her yerde aynı Biz yapalım ama bize yapmasınlar. Türkiye bizim vergilerimizle daha öncede bizzat şahit olduğum ukrayna kırım,rusya,moldovya vb ülkelere Tebliğci diye nitelendirdikleri İslam Misyonerleri gönderirler.Onlar bedava kuran vb. materyaller dağıtırlar onlara kimse sesini çıkarmmaz,taciz etmez,gözaltına almaz yani top yekün bir temizlik hareketi başlatmazlar emniyet teşkilatları korkularından misyoner masası kurmuyorlar.

O nedenle bizim haklarımız ve aynı eşitlik bize sağlanana kadar Hristiyanların çoğunlukta bulunduğu topraklarda da camiler kapatılmalı imamlar veya islam misyonerleri taciz edilmeli,göz altına alınmalı ve 3. sınıf vatandaş muameleleri görmeliler.

Rab bize güç versin.

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Son paragrafınız hristiyanlığa uymamaktadır. Kana kan, dişe diş ilkesi Tevrat'a aittir, Yasa'dır, Şeriat'tır, kurtarmaz, lütfa ait değildir.

hristiyanlık
Okyanus

İlk başta şunu söyliyeyim, Vorarlberg Köyü'nde yaşanılanlar doğru olanlardır ve her ülkenin, her şehrin, her köyün ve hatta her bireyin sahip olması gereken bir bakış açısıdır.

Ülkemizin resmi dini İslam'dır ama aynı zamanda da din ve vicdan özgürlüğü vardır ve her bireyin dilediği dini seçip onu yaşama hakkı vardır. Dolayısıyla hiç kimse, kimseye "Müslüman mahalesinde salyangoz satıyorsunuz" diye hitap edemez, etmemelidir de.

Farklı konulara girip, tartışma yaratmak istemiyorum ama sadece bir gerçeği dile getirecem. Eğer sorun dini var olan bir yerde başka bir din yaymak ve yaşamaksa bu yanlışı Müslümanlar da işlemiştir. Çünkü tarihe baktığımızda bu topraklarda Hristiyanlık vardır ve havariler Hristiyanlığı yayarken bu topraklar ciddi anlamda büyük rol oynadılar.

Ama tarih bu... Bir ülke kurulur, yıkılır, yerine başka bir ülke kurulur. Ve kurulan her ülke de kendi dinini getirir. Şuanda bu topraklarda resmi dini İslam olan bir ülke yaşamaktadır ve hamdolsun ki resmi dini İslam olmasına rağmen bu ülke bireylerine dilediği dini seçme hakkını ve o dini yaşama hakkınıda vermiştir. Dolayısıyla, daha önceden de belirttiğim gibi, kimsenin kimseye karışma ve "Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın" tarzında sözler sarfetmeye hakkı yoktur.

Sevgiyle...

hristiyanlık
Nigoğos

Türkiyenin resmi dini islam filan değildir...Ayrıca Almanyada müslümanlar nasıl Hristiyan mahllesine türbanla girebiliyorsa Hristiyanlarda salyangıoz satabilir...
hatta umarım domuz eti de satarlar...

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Daha barışçıl, sakin mesajlar yazmanızı öneriyoruz

[FONT=Lucida Console]KeWorQ[/FONT]

hristiyanlık
balkan

Kardeşler Siz İsa Mesih'e geldiğiniz zaman herşeyin güllük gülüstanlık olacağınımı sanıyorsunuz.Biz dar kapıyı seçtik,geniş ve enli yolu seçmedik.Denenmelerden geçmeden ve İsa Mesih adına saldırı ve hakaretlere uğramadan Göklerin Egemenliğine gireceğimizimi sandık.Tabii ki yaklaşık olarak 1000 yıldır müslümanlaştırılmış ve akılcılıktan yoksun duygusal histerilere sahip toplumda böyle şeyler olacak.Bizim yapmamız gereken Rab adına hareket etmemiz olmalı çünkü onun dışında herşey boş ve gereksiz.Kur'an da kafirun süresinin son ayeti " Senin dinin sana,benim dinim bana-le kum dinikum veliye dinn" der. Ama onlar senin dinin olamaz bizim dininmiz en doğrudur gel ve kabul et ya da dışlan felsefesine sahipler.Müslümanlıkla Hristiyanlığı benzer görmekte yanlış Fırat Çölgeçen kardeşimin dediği gibi hristiyanlık bir din değildir.Dinin ötesindedir.Saygı ve sevgilerimle Rab hepimizi bereketlesin.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... konusuna benzer konular;

Azteklere, Kızılderililere neden peygamber gönderilmedi diyenlere cevap Kendilerinin o zamanlarda yaşayıp test edip etmediklerini çok merak ediyorum gerçekten nereden biliyorsunuz gönderilmediğini,veya şöyle söyleyeyim bu insanlar çok gelişmiş topluluklardı Baba onları sınamak için kendi hallerine bırakıp davranışlarını gözlemlemiş olamaz mı?Şeytan bizi Tanrıya karşı kötülemek için fırsat kollamıyor mu,yani dinler olmasa birbirimizi mi kesecektik?Asıl o zaman gerçek yüzümüz ortaya çıkmaz mıydı?Baba yine bize bir kolaylık sağladı fakat bunu görmezden gelip hala inkar etmeye çalışanlar var ya ne kadar şanslı olduklarını unutuyorlar.. Gelen peygamberler orada yok edilmiş olamazlar mı?Baba onlara bir şans tanımış ve onlar tepmiş olamaz mı tıpkı bizim gibi?Biz farklı mı yaptık biz öldürdük onlar öldüremez mi...

Tanrı Yehova ırkçı diyenlere ne cevap vermeliyiz? Arkadaşlar, kutsal kitapta sanki Yahudilere biraz iltimas geçiliyor gibi. Mesela sanki Yahudiler üstün ve seçilmiş bir ırkmışlar gibi anlatılıyor. Bu adalet ilkesine ters değil midir? Tanrı böyle bir şeye izin verir mi? Yönetim Notu: Yahudiler üstün değildir, seçilmiş halktır. Tanrı halkı olmaya seçilmiştir. Ancak yahudi gerçek yahudi değildir, ancak iman ile yoluna devam eden yahudi gerçek yahudidir. Yani iki tane İsrail, iki tane Yahudi vardır. Biri bedenen, bir ruhen. Profilinizdeki bilgilere göre kutsal kitapları okumaktasınız. Henüz Hiç birini bitirmediğiniz için, bazı şeyleri yukarıdaki gibi algılamanız doğaldır. Ancak düşünüldüğünde İsrail halkından olmak öyle kolay bir iş değildir, Rab YHVH'nin isteklerini imanla yerine getirme...

Cennetten arsa satmak-almak Hristiyanlıkta cennetten arsa satma-alma olayı gerçekten var mıdır? Esenlikler. Yonetim Notu: Yoktur. Tarihte bunu yapmaya calismis kisiler vardir ancak bu o kisilerin kendi dusunceleridir, hristiyanligin, Isa'nin, Kutsal Kitap'in ogretisi degildir.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İslamiyet : 7- ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmak'' diyenlere hitaben... - Sayfa 7

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler