Bush’un duası: Tanrı İsrail’i korusun konusu
8495 kez okundu,
67 kez cevaplandı. En son mesaj
Sola Scriptura tarafından gönderildi.
Bush’un duası: Tanrı İsrail’i korusun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »

14-01-08, 01:48
faithpath
Tanrı İsrail'i, Amerika'yı, Irak'ı, Suudi Arabistan'ı, Küba'yı, Kuala Lumpur'u, Türkiye'yi ve buraya yazması zor olan tüm ulusları iblis ve onun hizmetkarlarının kötü işlerinden korusun ve kendi isteği uyarınca gerçek konusunda hepsine lütfetsin.
Bush’un duası: Tanrı İsrail’i korusun
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-01-08, 02:13
Sola Scriptura
|
|
isone
|
Günümüzdeki bedensel İsrail'e verilen vaat devam etmiyor, aslında vaat onlara ait değildi, aslında gerçek İsrail onlar değildi, gerçek İsrail; YHVH Oğlu Yahşuah'a iman edenlerdir, onlar sana bunu hatırlatmaya çalıştılar biraz heyecanla, sert yazmış olsalar da bu onları yanlış çıkarmaz, bu konuda haklılar, ben de aynı şeye inanıyorum. Sana hatırlatılmak istenen şey bu.
Şimdi anlayabildin mi?
|
Benim bütün söylemek istediğim buydu. Bugün bazı
Hristiyanlar hatalı bir öğretinin etkisi altında kalarak, Tanrı'nın bedensel İsrail'e karşı hala daha tamamlanmamış vaatlerinin olduğunu, bu yüzden İsrail'in ortadoğuda İbrahim'e vaat edilen topraklarda rahatça yaşayana kadar vaatlerin asıl anlamda tamamlanmış olmayacağına inanıyorlar. Kutsal Kitap'a baktığım zaman malesef bu doktrini göremiyorum fakat gördüğüm tek şey, İbrahim'e verilen ülke vaadininin Eski Antlaşma'da tamamlandığı, ruhsal vaadin ise İsa Mesih tarafından eksiksiz ve kusursuz olarak tamamlandığıdır. Bu yüzden her ne olursa olsun İsrail'i desteklemektense Mesih'in baktığı gözlerle bakarak, O'na inanmayan her İsrailli'nin İbrahim'in değil, şeytanın oğlu olduğuna inanıyorum.
Yuhanna 8: 37-47 İbrahim'in soyundan olduğunuzu biliyorum. Yine de beni öldürmek istiyorsunuz. Çünkü yüreğinizde sözüme yer vermiyorsunuz.Ben Babam'ın yanında gördüklerimi söylüyorum, siz de babanızdan işittiklerinizi yapıyorsunuz."
"Bizim babamız İbrahim'dir" diye karşılık verdiler. İsa, "İbrahim'in çocukları olsaydınız, İbrahim'in yaptıklarını yapardınız" dedi.
"Ama şimdi beni Tanrı'dan işittiği gerçeği sizlere bildireni öldürmek istiyorsunuz. İbrahim bunu yapmadı.
Siz babanızın yaptıklarını yapıyorsunuz." "Biz zinadan doğmadık. Bir tek Babamız var, o da Tanrı'dır" dediler.
İsa, "Tanrı Babanız olsaydı, beni severdiniz" dedi. "Çünkü ben Tanrı'dan çıkıp geldim. Kendiliğimden gelmedim, beni O gönderdi.
Söylediklerimi neden anlamıyorsunuz? Benim sözümü dinlemeye dayanamıyorsunuz da ondan.
Siz babanız İblis'tensiniz ve babanızın arzularını yerine getirmek istiyorsunuz. O başlangıçtan beri katildi. Gerçeğe bağlı kalmadı. Çünkü onda gerçek yoktur. Yalan söylemesi doğaldır. Çünkü o yalancıdır ve yalanın babasıdır.
Ama ben gerçeği söylüyorum. İşte bunun için bana iman etmiyorsunuz.
Hanginiz bana günahlı olduğumu kanıtlayabilir? Gerçeği söylüyorsam, niçin bana iman etmiyorsunuz?
Tanrı'dan olan, Tanrı'nın sözlerini dinler. İşte siz Tanrı'dan olmadığınız için dinlemiyorsunuz."
Bu konuda karşı görüşü paylaşan
Hristiyanlarla konuştuğumda beni Anti-Semitik olmakla suçladılar. Sadece güldüm geçtim. Asıl Yahudi karşıtı olanlar, vaatlerin Mesih'te tamamlandığını kabul etmeyip, Yahudileri geçici ve yok olmaya mahkum olan Orta doğudaki topraklara yöneltenlerdir.
Hiçbir
Hristiyan'ın Yahudi karşıtı olmak gibi bir lüksü yoktur. Tıpkı Pavlus'un Romalılar 9:2'de söylediği gibi bizler İsrail'in Mesih'e gelerek kurtulması için dua etmeliyiz. Şu ayetler benim için çok önemli :
Romalılar 11:17 Ama zeytin ağacının bazı dalları kesildiyse ve sen yabanıl bir zeytin filiziyken onların yerine aşılanıp ağacın semiz köküne ortak oldunsa, o dallara karşı övünme. Eğer övünüyorsan, unutma ki, sen kökü taşımıyorsun, kök seni taşıyor.
Romalılar 11:20-22 Doğru, onlar imansızlık yüzünden kesildiler. Sense imanla yerinde duruyorsun. Böbürlenme, kork!Çünkü Tanrı asıl dalları esirgemediyse, seni de esirgemeyecektir.
Onun için Tanrı'nın iyiliğini de sertliğini de gör. O, düşenlere karşı serttir; ama O'nun iyiliğine bağlı kalırsan, sana iyi davranır. Yoksa sen de kesilip atılırsın!
Daha önce dediğim gibi Kutsal Kitap'taki, özellikle Yeni Antlaşma'daki İsrail kavramını nasıl gördüğümüz çok önemli.
Romalılar 9:6 Tanrı'nın sözü boşa çıktı demek istemiyorum. Çünkü İsrail soyundan gelenlerin hepsi İsrailli sayılmaz.
Romalılar 10:1 Kardeşler! İsrailliler'in kurtulmasını yürekten özlüyor, bunun için Tanrı'ya yalvarıyorum.
Pavlus Romalılar 9-11 bölümlerinde İsrail'in doğası ve kurtuluşu hakkında konuştuktan sonra Tanrı'yı övmeye geçti. İçi sevinçle ve hayranlıkla dolarak Tanrı'ya tapındı. Bu yüzden biz de onu örnek alalım ve birbirimizi kırıcı veya aşağılayıcı sözler söylemekten ziyade, bütün bunlarda Tanrı'nın nasıl kendisini yücelttiğini görelim.
Bence Tanrı bizlerin İsrail'i nasıl gördüğümüzden daha çok 777Maranata kardeşimize karşı olan tutumuzla daha çok ilgileniyor:) İsrail'i Kutsal Kitap'a göre mükemmel bir şekilde tanımlayabilir veya Bush'un imansız olduğunu kesinlikle kanıtlayabilirsiniz, ama bunu diğer kardeşimizi yerden yere vurarak yapıyorsak Tanrı'nın bundan hoşnut olmadığından adım gibi eminim. Bu yüzden bir konuda tartışmadan önce bazı temel noktaları tekrar gözden geçirelim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-01-08, 02:27
yusuf -34
tanrı israil'i israillilerdende ve filistinli müslümanlardanda korusun AMİN
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-01-08, 03:10
Chonk
Şaşırıyorum yazanlara, eminim maranata kardeşimde farkında şu an gerçek İsrail'in Mesih'e iman edenler olduğunun. Kutsal yazılanlardan bunu hepimiz anlıyoruz.
Ancak bu İsrail'in esenliği için dua etmememiz, onlara düşman olmamız anlamına gelmiyor.
Ben İsrail'in kurtuluşu için dua ediyorum, bir gün Rab'bin onların gözündeki perdeyi açacağına inanıyorum. Bir gün İsrail'de Rab'bin adıyla gelene övgüler sunacak. İsrail'in kurtuluşuna bırakalım YHVH karar versin, biz değil.
Şunu bilmeliyiz ki Tanrı mesih ile devam eden İsrail'i, bizleri seviyor.
Ve Tanrı yürekleri şu an kapalı olan İsrail'i de seviyor. Bu konuda kendi kendimize düşüncelere kapılıp, Tanrı'nın yerine düşünmemeliyiz. İsrail'i yargılamamalıyız.
İsrail için dua edelim, yaşadıkları sıkıntılar için dua edelim.
Bizler ruhsal olarak İbrahim'in devam eden soyuyuz.
Onlar bedensel olarak İbrahim'in devam eden soyu.
İsrail'i şeytan olarak suçlamayı son derece yanlış buluyorum. Bu bizim değil, ancak Rab'bin itham edebileceği bir sözdür İsrail'e karşı. Bunu bizim söylememiz yanlış olur. Kişisel düşüncemdir, katılabilirsiniz veya katılmayabilirsiniz. Ancak doğru olarak gördüğüm budur.
Bu konuda dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.
YHVH İsrail'i korusun, ve zaten koruyor. Terk etmedi. Terk etmeyecek.
Eğer YHVH korumasaydı İsrail'i, şu an bu kadar düşmanı olmazdı, şu an tek İsrailli varolmazdı.
Bush'un veya başkasının ne dediği önemli değil.
Kendi dediklerimize bakalım.
Madem bush'un söylemesi ile olmuyor, ben söyleyeyim. Amin diyen olacak mı? Yoksa karşı mı çıkılacak? -
YHVH İsrail'i korusun! -
Esenlik dileyin Yeruşalim'e, Huzur bulsun seni sevenler!
1 RAB bizden yana olmasaydı, Desin şimdi İsrail:
2 RAB bizden yana olmasaydı, İnsanlar bize saldırdığında,
3 Diri diri yutarlardı bizi, Öfkeleri bize karşı alevlenince.
4 Sular silip süpürürdü bizleri, Seller geçerdi üzerimizden.
5 Kabaran sular Aşardı başımızdan.
6 Övgüler olsun Bizi onların ağzına yem etmeyen RAB'be!
7 Bir kuş gibi Kurtuldu canımız avcının tuzağından, Kırıldı tuzak, kurtulduk.
8 Yeri göğü yaratan RAB'bin adı yardımcımızdır.
Romalılar 11:28-36
28 İsrailliler Müjde'yi reddederek sizin uğrunuza Tanrı'ya düşman oldular; ama Tanrı'nın seçimine göre, ataları sayesinde sevilmektedirler.
29 Çünkü Tanrı'nın armağanları ve çağrısı geri alınamaz.
30 Bir zamanlar Tanrı'nın sözünü dinlemeyen sizler şimdi İsrailliler'in sözdinlemezliğinin sonucu merhamete kavuştunuz.
31 Bunun gibi, İsrailliler de, sizin kavuştuğunuz merhametle merhamete erişmek için şimdi söz dinlemez oldular.
32 Çünkü Tanrı, merhametini herkese göstermek için herkesi söz dinlemezliğin tutsağı kıldı.
33 Tanrı'nın zenginliği ne büyük, bilgeliği ve bilgisi ne derindir! O'nun yargıları ne denli akıl ermez, yolları ne denli anlaşılmazdır!
34 "Rab'bin düşüncesini kim bilebildi? Ya da kim O'nun öğütçüsü olabildi?"
35 "Kim Tanrı'ya bir şey verdi ki, Karşılığını O'ndan isteyebilsin?"
36 Her şeyin kaynağı O'dur; her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için var oldu. O'na sonsuza dek yücelik olsun! Amin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-01-08, 08:06
Sola Scriptura
|
|
Chonk
|
İsrail'i şeytan olarak suçlamayı son derece yanlış buluyorum. Bu bizim değil, ancak Rab'bin itham edebileceği bir sözdür İsrail'e karşı. Bunu bizim söylememiz yanlış olur. Kişisel düşüncemdir, katılabilirsiniz veya katılmayabilirsiniz. Ancak doğru olarak gördüğüm budur.
Bu konuda dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.
YHVH İsrail'i korusun, ve zaten koruyor. Terk etmedi. Terk etmeyecek.
Eğer YHVH korumasaydı İsrail'i, şu an bu kadar düşmanı olmazdı, şu an tek İsrailli varolmazdı.
Bush'un veya başkasının ne dediği önemli değil.
Kendi dediklerimize bakalım.
Madem bush'un söylemesi ile olmuyor, ben söyleyeyim. Amin diyen olacak mı? Yoksa karşı mı çıkılacak? - YHVH İsrail'i korusun! -
|
Mesih'in söylediği bir söz, bizler tarafından aktarılınca nasıl anlamı veya içeriği değişiyor anlamadım. Eğer Mesih kendisine iman etmeyen Yahudiler'e "sizin babanız İbrahim değil, İblis'tir" diyorsa asıl bunun tersini iddia etmenin Mesih'in sözlerine saygısızlık anlamına geldiğini düşünürüm. Mesih'in yargı için kullandığı sözler bizler tarafından söylenince yanlış oluyorsa, müjde kitaplarının üçte birini okumadan geçmemiz gerekir. Mantıklı olan bu mu?
Galatyalılar 6:15-16 Sünnetli olup olmamanın önemi yoktur, önemli olan yeni yaratılıştır.
Bu kurala uyan herkese ve Tanrı'nın İsraili'ne esenlik ve merhamet olsun.
Bir başka deyişle Mesih'in gelişiyle Yahudi olmanın ne kilisede ne de kilise dışında bir anlamı yoktur. Önemli olan Mesih'te bulunarak yeniden yaratılmış olmaktır. Bu kurala uyan herkese, yani bütün
Hristiyanlara, yani Tanrı'nın ASIL İSRAİLİ'NE esenlik olsun.
YHVH İsrail'i bereketlesin, İsrail'in düşmanlarını ise daha da çok bereketlesin...
Yeremya 7:11-17
Bana ait olan bu tapınak sizin için bir haydut ini mi oldu? Ama ben görüyorum neler yaptığınızı! diyor RAB.
"'Daha önce adımı yerleştirmiş olduğum Şilo'daki yerime gidin. Halkım İsrail'in kötülüğü yüzünden ona ne yaptığımı görün.
Bütün bunları yaptınız, diyor RAB, size defalarca seslendim ama dinlemediniz; sizi çağırdım ama yanıt vermediniz.
Bu yüzden Şilo'ya ne yaptımsa, bana ait olan, güvendiğiniz bu tapınağa da -sizlere, atalarınıza vermiş olduğum bu yere de aynısını yapacağım.
Kardeşlerinizi, bütün Efrayim soyunu nasıl attıysam, sizleri de öyle atacağım huzurumdan.
"Sana gelince, ey Yeremya, bu halk için yalvarma; onlar için ne yakar ne de dilekte bulun; bana yalvarıp yakarma, çünkü seni dinlemeyeceğim.
Onların Yahuda kentlerinde, Yeruşalim sokaklarında neler yaptıklarını görmüyor musun?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Bush’un duası: Tanrı İsrail’i korusun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »