İsrail'in Tanrısı? konusu
732 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
melok tarafından gönderildi.
İsrail'in Tanrısı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

14-07-11, 12:22
Olkanberke
Arkadaşlar bu ne anlama geliyor ? neden sık sık israilin tanrısı ismi geçiyor kitapta? Haşa kutsal kitabı eleştirmek gibi olmasın ama bu tüm uluslara ait deilmidir. Bazı bölümlerde tüm ulusların Tanrı katında bir olduğu yazıyor şimdi ne demek İsrailin Tanrısı?
Yönetim Notu: İsrail = Tanrı'nın halkı demektir. YHVH'e itaat eden herkes bu halktan olabilir.
İsrail'in Tanrısı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
İsrail'in Tanrısı?

14-07-11, 13:10
In Hoc Signo Vinces
Israel aynı zamanda Yakup peygamberin isimlerinden biridir. Yani İbrahim'in, İshak'in, Israel'in Tanrısı dediğinde de tek gerçek Tanrı'dan bahsediyorsunuz. Diğerini de yönetim belirtmiş zaten.
İsrail'in Tanrısı?

Amavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VII

FORUMA ÜYE OLUN! /
İsrail'in Tanrısı?

14-07-11, 18:27
Olkanberke
Aydınlattığınız için teşekkürler sevgili kardeşlerim..
Rab sizi bereketlesin...
İsrail'in Tanrısı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsrail'in Tanrısı?

27-07-11, 01:40
Paragon
Yaratılış 32:22-32
Yakup Güreş Tutuyor
22 Yakup o gece kalktı; iki karısını, iki cariyesini, on bir oğlunu yanına alıp Yabbuk Irmağı'nın sığ yerinden karşıya geçti.
23 Onları karşıya geçirdikten sonra sahip olduğu her şeyi de geçirdi.
24 Böylece Yakup arkada yalnız kaldı. Bir adam gün ağarıncaya kadar onunla güreşti.
25 Yakup'u yenemeyeceğini anlayınca, onun uyluk kemiğinin başına çarptı. Öyle ki, güreşirken Yakup'un uyluk kemiği çıktı.
26 Adam, "Bırak beni, gün ağarıyor" dedi. Yakup, "Beni kutsamadıkça seni bırakmam" diye yanıt verdi.
27 Adam, "Adın ne?" diye sordu. "Yakup."
28 Adam, "Artık sana Yakup değil, İsrail denecek" dedi, "Çünkü Tanrı'yla, insanlarla güreşip yendin."
29 Yakup, "Lütfen adını söyler misin?" diye sordu. Ama adam, "Neden adımı soruyorsun?" dedi. Sonra Yakup'u kutsadı.
30 Yakup, "Tanrı'yla yüzyüze görüştüm, ama canım bağışlandı" diyerek oraya Peniel adını verdi.
31 Yakup Peniel'den ayrılırken güneş doğdu. Uyluğundan ötürü aksıyordu.
32 Bu nedenle İsrailliler bugün bile uyluk kemiğinin üzerindeki siniri yemezler. Çünkü Yakup'un uyluk kemiğinin başındaki sinire çarpılmıştı.
İsrail kelimesi Kutsal Kitap'ta ilk olarak burada geçmektedir ve Kutsal Kitap'ta
İsrail Anlamı : Tanrıyla güreşen , Ona sımsıkı tutunan , Yapışan bırakmayan anlamındadır .
İsrail Halkından bahsederken , Günümüzde'ki ülke olan İsrail'den bahsedilmemektedir . Tanrının yolunda giden , onu bırakmayan , ona yapışan anlamında İsrail Halkı denmektedir .
Tüm Hristiyan alemi İsrail Halkı olarak geçer .
İsrail'in Tanrısı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsrail'in Tanrısı?

09-08-11, 15:24
melok
Yönetim Notu: Değerli müslüman kardeşim, sana tavsiyelerimiz;
1.Forum Kuralları'nı oku.
2.Soru Panosu kurallarını oku.
3.Mesaj yazmadan, mesaj yazdığın konuda kim ne yazmış oku, anla, ondan sonra yorum yap.
İsrail'in Tanrısı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsrail'in Tanrısı?
İsrail'in Tanrısı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil