Tüm İsrail Kurtulacak mı ?

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İsrail : Tüm İsrail Kurtulacak mı ? konusu 979 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Magdalalı tarafından gönderildi. Tüm İsrail Kurtulacak mı ? Havari Pavlus 'tüm İsrailin kurtulacağını' söylemişti (Rom. 11:26).O Yahudilerin gelecekte topluca hrıstıyan olacağını mı kastetti ? Hangi anlamda tüm İsrail kurtulacaktır? teşekkürler Tüm İsrail Kurtulacak mı ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? konusu 979 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Magdalalı tarafından gönderildi.

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 14:50
natan

Havari Pavlus 'tüm İsrailin kurtulacağını' söylemişti (Rom. 11:26).O Yahudilerin gelecekte topluca hrıstıyan olacağını mı kastetti ? Hangi anlamda tüm İsrail kurtulacaktır?

teşekkürler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tüm İsrail Kurtulacak mı ?

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 22:20
Yaraliturnam

islam inancina gore******

Yönetim Notu: İslam misyonerliği yapmak ve Yahudi karşıtı (anti-Semitik) cümleler kurmak yasaktır.

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 22:21
asuri

natan
Havari Pavlus 'tüm İsrailin kurtulacağını' söylemişti (Rom. 11:26).O Yahudilerin gelecekte topluca hrıstıyan olacağını mı kastetti ? Hangi anlamda tüm İsrail kurtulacaktır?

teşekkürler
Sevgili Natan Rab'bimiz Yahudilere atalarina duydugu sevgiden dolayi onlari af edecek.
Rab'bimiz Israilin gunahlarini af edecek

Onların günahlarını kaldıracağım zaman
kendileriyle yapacağım antlaşma budur.»

Yahudiler Müjde'yi reddederek sizin uğrunuza Tanrı'ya düşman oldular; ama Tanrı'nın seçimine göre, ataları sayesinde sevilmektedirler. Çünkü Tanrı'nın armağanları ve çağrısı geri alınamaz.
Rom 11:27-29

Hristiyan olacaklarmi sorunuza gelince bunu bilmiyorum.Ancak asagidaki bu ayette

«Yüreğiniz sıkılmasın. Tanrı'ya iman edin, bana da iman edin. Babamın evinde yaşanacak çok yerler vardır. Öyle olmasa size söylerdim. Çünkü size yer hazırlamaya gidiyorum. Gider ve size yer hazırlarsam, siz de benim bulunduğum yerde olasınız diye yine gelip sizi yanıma alacağım. Benim gideceğim yerin yolunu biliyorsunuz.»
Matta 14:1-4

sevgilerle
asuri

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 22:36
NCyril

Ben "filizlenen ağaç" benzetmesinden İsrail'in iman etmesini anlıyorum lakin yanılıyor da olabilirim.

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-03-10, 00:32
ortodoksmoderator

Bütün İsrail Kurtulacak
25Kardeşler, bilgiçliğe kapılmamanız için şu sırdan habersiz kalmanızı istemem: İsrailliler`den bir bölümünün yüreği, öteki uluslardan kurtulacakların sayısı tamamlanıncaya dek duyarsız kalacaktır.
26Sonunda bütün İsrail kurtulacaktır. Yazılmış olduğu gibi: “Kurtarıcı Siyon`dan* gelecek, Yakup`un soyundan tanrısızlığı uzaklaştıracak.
27Onların günahlarını kaldıracağım zaman Kendileriyle yapacağım antlaşma budur.”
28İsrailliler Müjde`yi reddederek sizin uğrunuza Tanrı`ya düşman oldular; ama Tanrı`nın seçimine göre, ataları sayesinde sevilmektedirler.
29Çünkü Tanrı`nın armağanları ve çağrısı geri alınamaz.
30Bir zamanlar Tanrı`nın sözünü dinlemeyen sizler şimdi İsrailliler`in sözdinlemezliğinin sonucu merhamete kavuştunuz.
31Bunun gibi, İsrailliler de, sizin kavuştuğunuz merhametle merhamete erişmek için şimdi söz dinlemez oldular.
32Çünkü Tanrı, merhametini herkese göstermek için herkesi söz dinlemezliğin tutsağı kıldı.

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Tüm İsrail Kurtulacak mı ? konusuna benzer konular;

İsrail neden Tanrı'nın sevdiği halktı? Sevgiler ağabeylerim,ablalarım,kardeşlerim; Size bir sorum olacak.Bir çok yerde gördüm İsrail tanrının sevdiği halktı İsrail oğulları kast sistemiyle ayrılmış ayrıştırılmıştı diye.Neden Tanrının sevdiği halk İsrail Oğulları? Neden Rum,Ermeni,Türk,Slav değilde İsrail Oğul'ları neden? Onlarda insan Türkler Ermeniler'de insan diğer Japonlar,Çinlilerde insan neden İsrail? İsrailliler? Bu bir adaletsizlik değil midir? iyi aksamlar

Üniversalizm nedir? (Herkes kurtulacak mı?) Soru: Evrenselcilik / evrensel kurtuluş Kutsal Kitap’a uygun mudur? Neden bu kadar çok insan evrenselciliğe inanır? Yanıt: Evrenselcilik, herkesin kurtulacağı inancıdır. Günümüzde evrensel kurtuluşu ve bütün insanların sonunda cennete gideceğini savunan birçok insan vardır. Belki de insanların sonsuza dek cehennemde işkence çekecekleri düşüncesi bazılarının bu konuda Kutsal Yazılar’ın öğretisini ret etmesine neden olmaktadır. Bazıları için, Tanrı’nın sevgi ve merhametini fazlasıyla vurgulayıp, O’nun doğruluğu ve adaletini ihmal etmek, Tanrı’nın her yaşayan cana merhamet edeceğine inanmalarına yol açar. Ama Kutsal Kitap, bazı insanların sonsuzluğu cehennemde geçireceğini öğretir. İlk olarak, Kutsal Kitap, kurtulmamış olan bütün insanların sonsuza dek cehennemde kalacakları konusunda...

İsrail Soyu Siyon Kızı Tanrı'nın Halkı ? "Korkma ey Siyon kızı. İşte! Kralın sıpaya binmiş geliyor" Bazen Yahudi'lerin tamamen etnik/ırksal din algısına takılıyorum ben de. "Siyon" kelimesi coğrafi ve dolayısıyla etnik bir ifade olmakla birlikte, elimdeki kutsal kitap çevirisinde yer alan notlarda aynı kelimenin "Tanrının Halkı" anlamına da geldiği belirtilmiş. Yine de bazen kendimi "o soydan değilim, israil soyundan gelmiyorum" demekten ve kabul edilmemiş yada edilmeyecek gibi hissetmekten alıkoyamıyorum. Öte yandan beni gönderen baba bir kişiyi bana göndermedikçe o kişi bana gelemez diyen rab bir nevi "seçilmiş" kişiler olduğumuzu ifade ediyordu. Arasıra iki algı arasında sıkıştığım oluyor. Bu algımın tersini düşündürebilecek yahut beni aydınlatacak ne gibi ifadeler var kutsal yasada bu konuda yardımcı olmanızı...

Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı? Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı? http://meryemana.net/merye/tr/miscshow.php?f=1171818814 Katolik üyelerin bu bölüm ile ilgili yorumlarını merak ediyorum.

Haaretz: İsrail Gazze operasyonundan hiç ders almamış Haaretz: İsrail Gazze operasyonundan hiç ders almamış http://www.hurriyet.com.tr/planet/14897280.asp?gid=286

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih