Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > İtiraflar : Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet konusu 1108 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Anastasia tarafından gönderildi. Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin. Doğru kişinin yalvarışı çok güçlü ve etkilidir. Yakup 5:16 Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır. 1. Yuhanna 1:9 İman edenlerin birçoğu geliyor, yaptıkları kötülükleri itiraf edip anlatıyordu. Elçilerin işleri 19:18 Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet konusu 1108 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Anastasia tarafından gönderildi.

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-10, 17:17
admin1 Ken Block

Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin. Doğru kişinin yalvarışı çok güçlü ve etkilidir.
Yakup 5:16

Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır.
1. Yuhanna 1:9

İman edenlerin birçoğu geliyor, yaptıkları kötülükleri itiraf edip anlatıyordu.
Elçilerin işleri 19:18

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-10, 18:48
Anastasia

17 İsa ona, “Ne mutlu sana, Yunus oğlu Simun!” dedi. “Bu sırrı sana açan insan değil, göklerdeki Babam`dır.
18
Ben de sana şunu söyleyeyim, sen Petrus`sun ve ben kilisemi* bu kayanın üzerine kuracağım. Ölüler diyarının kapıları ona karşı direnemeyecek.
19 Göklerin Egemenliği`nin anahtarlarını sana vereceğim. Yeryüzünde bağlayacağın her şey göklerde de bağlanmış olacak; yeryüzünde çözeceğin her şey göklerde de çözülmüş olacak.”

Yukardaki ayete gore gunahlarι affetme yetkisi herhangi bir kisiye degil, imanι kaya gibi saglam olan Petrus'a ve ondan kilise gorevlilerine veriliyor. Kutsal Kitap'ιmιzιn ogretilerine gore gunah cιkarma bir sιrdιr ve bu sιrrι uygulamak Kilise hizmetine adanmιs ruhanilere duser.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-10, 22:16
KAYRAM

Sevgili Anastasia, haklısın ama Günah Çıkartmak ayrı bir şey... kardeşlerin birbirine günahlarını itiraf etmek ayrı birşey...Moderator kardeşimin verdiği 3 ayetde de '' İtiraf '' kelimesi geçmekte...Hem böylece kardeşler birbirinin zayıflıkları için dua edebilirler... Ben bu kardeşler için tek tek dua etmeye başladım bile..Sen de bizim için eder misin ?

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-10, 23:27
Anastasia

KAYRAM
Sevgili Anastasia, haklısın ama Günah Çıkartmak ayrı bir şey... kardeşlerin birbirine günahlarını itiraf etmek ayrı birşey...Moderator kardeşimin verdiği 3 ayetde de '' İtiraf '' kelimesi geçmekte...Hem böylece kardeşler birbirinin zayıflıkları için dua edebilirler... Ben bu kardeşler için tek tek dua etmeye başladım bile..Sen de bizim için eder misin ?

Tabi ki birbirimiz icin dua ediyoruz, edecegiz de. Hatta hristiyan olmayan kisiler icin de dua edilir. Ancak benim demek istedigin su: kardesine gunahlarιnι itiraf edebilirsin, o seni dinleyecek ve senin icin dua edecek. Tamam. Ama eger "kardesin" bir ruhaniyse onun ozel bir yetkisi var, ruhani senin/benim gunahlarιmι affedebilir. Aslιnda Rab gunahlarι affediyor ancak bu yetkiyi ruhanilere vermistir. Boylece gunahlarιnιn bagιslanmasιnι isteyen her hristiyan ruhaniye gider, gunahlarιnι itiraf eder, ruhani gunah cιkarιr. Bizim alcagonullu olmamιzι isteyen Rab Isa Mesih bunu yapmamιzι ister. Acιkca da bize berlirtmistir. Boylece gunahlarι yuzunden Tanrι'dan uzaklasmιs olan hristiyan Gunah Cιkarma denilen sιr yoluyla yeniden Rab'le barιsιr.
Αynι zamanda ruhani imanlιya karsι tavsiyelerde bulunur.

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet konusuna benzer konular;

Matta 1.bölüm 22.ayet ve Yeşaya 7.bölüm 14.ayet hakkında... Merhabalar.Soracağım bu soru daha önce forumun herhangi bir yerinde tartışılmışsa kusura bakmayın.Matta 1:22'de anlatılan olayda Hz.İsa'nın Mesih olarak geleceğine ve bakireden doğacağına dair bir ön bildiri olarak Eski Antlaşma peygamberlerinden Yeşaya'nın bir peygamberliğine yer verilir.Hz.İsa ile ilişkilendirilen söz konusu peygamberlik Yeşaya 7:14 de yer alır.Ancak Yeşaya'nın söz konusu bildirisini Eski Antlaşma'da bulunan pasajın bütününü hesaba katarak incelediğimizde bana öyle geliyor ki bu peygamberlik sözünü Hz.İsa Mesih'e mal etmek oldukça zor.Çünkü Yeşaya bu peygamberliği tamamen kendi yaşadığı döneme yönelik bir olaya yönelik anlatmıştı.Eski Antlaşma'daki ilgili bölümü bir bütün halinde ele alırsak o bölümden Hz.İsa'nın gelişine dair sonuç çıkarmak mümkün müdür?Kesinlikle...

Papazların günahları affetmesi Papazların günahları affetmesi ile alakalı başka başka bir konuda bana aşağıdaki cevap verilmişti. ''Papazların insanların günahlarını kendi adlarına bağışladıkları doğru değildir;papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler. Bu yetki onlara Mesih tarafından verilmiştir. Günahları bağışlama yetkisini hak etmek diye bir kavram yoktur. Papazlar da günah işlerler ve günahlarını başka papazlara itiraf ederler. Kişinin günah çıkarma gizeminden yararlanması ve lütuf alması için papazın günahsız olması veya mükemmel bir insan olması gerekmez'' Papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler...

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum Merhaba öncelikle herkese... Ben müslüman bir ailenin çocuğuyum fakat benim inancım İsa Mesih'ten yanadır kalbim ve ruhumla ona iman ediyorum. Vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekiyormuş öyle dedi bizim semtimizdeki hristiyan kilisesi. Ben bilmediğim herşeyi öğrenmek istiyorum fakat pazar günü olan ayinlere ailem ile katılmam gerekiyormuş 17 yaşında olduğum için. Aileme söylersem gerçekten çok ters karşılanacağını biliyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? İstanbul'da yaşıyorum. Yönetim Notu: Biz nasıl yardımcı olabiliriz ki? Bir soru sormamışsınız.

Günahları tekrarlamak ve bağışlanmak Sevgili arkadaşlar, Benim size, benim için çok önemli bir soru sormam lazım. Ben hristiyanlıga inanıyorum ama daha vaftiz olmadım ve ayine katılmadım bunun tek nedeni ise tembelliğim. Benim size sorum şu, benim başım şehvet ve diğer günahlarla belada, bir daha yapmıyacağım dememe ragmen eski günahlarıma tekrar ve tekrar döndüm. Günahlardan uzak durmaya çalıştığımda hayatım çok daha güzeldi ama bu son tekrarımdan sonra artık affedilebilebilirmiyim bilmiyorum. Tekrar günahlarımdan ayrılmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba çok fazla günahı olan ve günahlarını tekrarlayan beni Rab affedermi? Affedilmek için ne yapmalıyım ? Artık gittikçe umudumu kaybetmeye başlıyorum ve bu beni daha fazla dibe batırıyor. Lütfen bana yardım edin affetmem ve tekrar değerli olmam için ne...

ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? ben bizans tarihini yakından inceliyorum bu sıralar ve bazı gördüğüm şeyleri sormak istiyorum ortodoks inancıyla ilgili. imparatoriçe İrini Azize olarak biliniyor.ikonları koruyan ve yayılmasını sağlayan.ancak yaptığı birçok kanlı kıyımlarda vardır.İrini bir azizemidir şu an ortodoks kilisesine göre? İmpararotoriçe Thedora(justinyenin eşi olmayan 843 yılında yaşan) İrini gibi biri olduğu biliniyor.Thedora Ayasofyada büyük bir ayin yapıyor 843 yılında bugün bile Rum kilisesinde en büyük bayramlardan biriymiş acaba hangi bayramdır bu? bir başka sorum patrik kesinlikle rum olmak zorunda mıdır? latinler istabulu aldıklarında patrik makamı ne olmuştur?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih