yeni karar konusu
1128 kez okundu,
10 kez cevaplandı. En son mesaj
yonca666 tarafından gönderildi.
yeni karar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

20-08-11, 04:32
yiana
Ben daha birkac saat önce
hristiyan oldum.Gerci oldum demekle olunmuyor bunu cok iyi biliyorum.Mümkün oldugunca olmaya calisicagim.Müslüman bir ailede dogdum, yetistim.Ama kati dindar degil.Ailemde dinle ilgili hicbir zaman zorlama olmadi.Kücükken büyükannenin ögrettikleri dualar.Ramazanda büyüklere özenerek oruc tutmalar vs.Ailem her dine saygi duymami ögretti,onun icin böyle bir ailede dogdugum icin sükür ediyorum her zaman.Yalniz ben kendimi bildim bileli herzaman
hristiyanliga yakin hissettim kendimi sebebini bilmeksizin.Daha kücücükken kiliseler hosuma giderdi.Can sesleri huzur verirdi..Ama bunu itiraf etmedim kimseye hic.Belirli bir yasta bir sekilde bir
incil gecti elime.Zaman zaman okudum.Sonra koydum bir köseye.Din degistirmek hic yoktu aklimda.Her zaman her din icin kafamda sorularim vardi.mantigimin almadigi yiginla soru.Hala daha var tabiki.Ama bu birkac aydir yogun bir sekilde
hristiyanliga dogru cekildigimi farkettim.Kendimce tanridan bir isaret bekledim.Bugün o isareti aldim ve kesin bir sekilde
hristiyan olmaya karar verdim.itirafim su ki,henüz kimseye haber vermedim.Muhakkak aciklayacagim ama bir müddet gizlemeyi düsünüyorum.Bu elbette hos bir davranis degil.Umarim asabilirim bu konuyu.Sizlerin yardimiyla
hristiyanlikla ilgili daha cok bilgiye sahip olurum..
yeni karar
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
yeni karar

20-08-11, 14:51
Stanislav
Rabbimiz bize ,eğer biz görebilecek kapasitede isek,işaretleri gerçekten gösteriyor.Önemli olan bu işaretleri kullanarak yolumuzu belirlemek ve bu doğruluğun,güzelliğin yolunda dirençli,gururlu ve sabırlı bir şekilde yürümek.Bu yolda bir çok sorun sizi durdurmaya,yavaşlatmaya,y ormaya çalışacaktır.Bazen sizin ilgi,alaka kuramayacağınız şekilde,bazı gelişmeler sizin inancınızı kuvvetlendirmenize engel olmaya çalışabilir.Sizin gibi bu yolda yürümeye çalışan bir kardeşiniz olarak size son tavsiyem bu yolun sonunu ancak şu bedenimiz öldüğünde göreceğimizi bilmenizdir.
yeni karar
FORUMA ÜYE OLUN! /
yeni karar

20-08-11, 14:52
scholastic
Kardeşim öncelikle yeni dininde ve yeni yaşantında sana başarılar dilerim. İnşallah umduğun huzuru mutluluğu bulursun.
"Eğer sizin için özel olmayacaksa" aldığın işareti burada paylaşabilir misin?
Selamlar.
yeni karar
FORUMA ÜYE OLUN! /
yeni karar

21-08-11, 02:12
Daniel75
Sevgili kardeşim, kararında Rab seni bereketlesin ve Kendisine doğru yönlendirsin. Bir kiliseye gidip eğitim alırsan pek çok konuda kafan daha çok netleşecektir. (Gizleyip gizlememeye de o zaman karar verirsin!) Hangi kiliseye gideceğin konusunda bir sorun olursa forumdaki kardeşler (ben dahil) seni yönlendireceklerdir.
Rabb'in lütfu üzerine olsun
yeni karar

"İşlemek için elinin bulduğu her ne ise, onu kuvvetinle işle; çünkü gitmekte olduğun ölüler diyarında iş ve düşünce, bilgi ve hikmet yoktur."
Vaiz 9.10

FORUMA ÜYE OLUN! /
yeni karar

21-08-11, 19:44
TK119
|
|
yiana
|
|
Ben daha birkac saat önce hristiyan oldum.Gerci oldum demekle olunmuyor bunu cok iyi biliyorum.Mümkün oldugunca olmaya calisicagim.Müslüman bir ailede dogdum, yetistim.Ama kati dindar degil.Ailemde dinle ilgili hicbir zaman zorlama olmadi.Kücükken büyükannenin ögrettikleri dualar.Ramazanda büyüklere özenerek oruc tutmalar vs.Ailem her dine saygi duymami ögretti,onun icin böyle bir ailede dogdugum icin sükür ediyorum her zaman.Yalniz ben kendimi bildim bileli herzaman hristiyanliga yakin hissettim kendimi sebebini bilmeksizin.Daha kücücükken kiliseler hosuma giderdi.Can sesleri huzur verirdi..Ama bunu itiraf etmedim kimseye hic.Belirli bir yasta bir sekilde bir incil gecti elime.Zaman zaman okudum.Sonra koydum bir köseye.Din degistirmek hic yoktu aklimda.Her zaman her din icin kafamda sorularim vardi.mantigimin almadigi yiginla soru.Hala daha var tabiki.Ama bu birkac aydir yogun bir sekilde hristiyanliga dogru cekildigimi farkettim.Kendimce tanridan bir isaret bekledim.Bugün o isareti aldim ve kesin bir sekilde hristiyan olmaya karar verdim.itirafim su ki,henüz kimseye haber vermedim.Muhakkak aciklayacagim ama bir müddet gizlemeyi düsünüyorum.Bu elbette hos bir davranis degil.Umarim asabilirim bu konuyu.Sizlerin yardimiyla hristiyanlikla ilgili daha cok bilgiye sahip olurum..
|
Sevgili Yiana,
Oncelikle sizi sevgi ve sevinc ile kucakliyorum! Isaret beklemek temelde bazen hepimizin icine dustugu bir iman boslugudur ve sizi yargilamiyor fakat ufak bir uyari yapmak istiyorum ki imaninizi isaretler uzerine kurmayiniz. Ama Yuceler Yucesi sizi duymus ve lutfedip cevap vermis ne ala. Sizden ricam iyi ve dogru bir
Hristiyan olmak icin "calismayin". Sizin icinizde Kutsal Ruh araciligiyla calisacak olan kisi kurtariciniz olarak kabul ettiginiz Rab Isa'dir. Ovgu de tum hakkiyla yalnizca O'na layiktir ve O'na verilmelidir.
(1.Korintililer 1:30-31) & (Efesliler 2:8-9)
Siz sadece kul olarak size duseni yapin yeter; yani Isa Mesih'in kim oldugunu, nicin O'na ihtiyaciniz oldugunu ve sizi neyden kurtardigini anlayarak O'nu samimiyetle kabul edin. Iman hayatindaki yolunuz umarim ki uzun olacak, tabii ki denenmelere ve tokezlemeleri maruz kalabilirsiniz, ancak hedeften sasmadan her seferinde ayaga kalkarak yarisi tamamlamak sizin tek "calismaniz" olmali. Gerisi Rab'bin lutfu uyarinca Kutsal Ruh'un size armaganlari olacaktir.
Saygilar & Esenlikler..
yeni karar
FORUMA ÜYE OLUN! /
yeni karar
yeni karar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil