İyi İşler > Yeni Yaşam

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İyi İşler : İyi İşler > Yeni Yaşam

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
moderator6

İyi İşler > Yeni Yaşam

Bu bölüm hakkındaki bilgileri Yeni Yaşam bölümünde bulabilirsiniz.

Bu bölümdeki konular YENİ YAŞAM bölümüne kaydırılmıştır.

İyi İşler > Yeni Yaşam

Bu konu kapatılmıştır

İyi İşler > Yeni Yaşam konusuna benzer konular;

Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir? Bir cok insanin Cennetin gercekte nasil bir yer olacagi konusunda hatali bilgileri ve inanclari bulunmaktadir. Vahiy Kitabinin 21-22 bolumleri Yeni yeryuzunun ve yeni cennetin nasil olacagi konusunda bize detayli bilgiler vermektedir aslinda. Dunyanin sonundan sonra bildigimiz yeryuzu ve cennet yok olacak ve yenisi yerini alacaktir. Imanlilarin sonsuza kadar yasayacaklari yer iste bu Yeni Yeryuzu'dur. Yeni Yeryuzu bizlerin sonsuz yasami harcayacagimiz "Cennet"dir. Yeni Yeryuzundeki Kutsal sehir olan Yeni Kudus'de yasayacagiz edebiyeti. Bu Yeni Yeryuzunun incili kapilari ve altin yollari olacaktir. Cennet - Yeni yeryuzu- yenilenmis bedenlerimizle yasayacagimiz fiziksel bir yerdir (1 Korint 15:35-58'e bakiniz) Bulutlar arasindaki...

Yeni gök ve yeni yeryüzü nelerdir(cevap) Birçok insan cennetin gerçekten nasıl olduğu hakkında yanlış düşüncelere sahiptir. Vahiy Kitabı�nın 21 ve 22�ci ayetleri bizlere yeni gök ve yeni yeryüzü hakkında ayrıntılı bir resim sunar. Zamanın sonundaki olaylardan sonra, şimdiki gökler ve yeryüzü artık ortadan kalkacak ve onların yerini yeni gök ve yeni yeryüzü alacaktır. İnanlıların sonsuzluk boyunca yaşayacağı yer yeni yeryüzü olacaktır. Yeni yeryüzü, üzerinde sonsuzluğu geçireceğimiz �cennet�tir. Göksel kent olan Yeni Yeruşalim�in yer alacağı yeni yeryüzüdür. İnciden yapılmış kapılar ve altından yapılmış sokaklar yeni yeryüzünde olacaktır. Cennet�yeni yeryüzü�yüceltilmiş fiziksel bedenlerle yaşayacağımız fiziksel bir yerdir (1 Korintliler 15:35-58). Cennet�in �bulutlarda�...

Mesih'te Yeni Yaşam Mesih'te Yeni Yaşam Kol.3: 1 Mesih'le birlikte dirildiğinize göre, gökteki değerlerin ardından gidin. Mesih orada, Tanrı'nın sağında oturuyor. Kol.3: 2 Yeryüzündeki değil, gökteki değerleri düşünün. Kol.3: 3 Çünkü siz öldünüz, yaşamınız Mesih'le birlikte Tanrı'da saklıdır. Kol.3: 4 Yaşamınız olan Mesih göründüğü zaman, siz de O'nunla birlikte yücelmiş olarak görüneceksiniz. Kol.3: 5 Bu nedenle bedenin dünyasal eğilimlerini fuhşu, pisliği, şehveti, kötü arzuları ve putperestlikle eş olan açgözlülüğü öldürün. Kol.3: 6 Bunlar yüzünden Tanrı'nın gazabı söz dinlemeyenlerin üzerine geliyor.

"Yeni insan,Yeni İlahi" - Augustinus Yeni insan,Yeni İlahi... Rabbe yeni bir ilahi söylemeye çağrılıyoruz. Yeni insan bu yeni ilahiyi bilir. İlahi sevinç anlamına gelir ve iyice düşünürsek anlarız ki, sevgi anlamına gelir. Yeni yaşamı sevmesini bilen, yeni ilahiyi söylemesini bilir. Yeni yaşam nedir? Yeni ilahi bizi yeni yaşama çağırır. Çünkü tümü Tanrı’nın ülkesine bulunur. Yeni insan, yeni ilahi, yeni antlaşma. Yeni insan, yeni ilahiyi söyleyecek ve yeni antlaşma ile bütünleşecektir. Herkes sever, ama kişinin neyi sevdiğini araştırmak gerekir. Sevgiyi terk etmemiz istenmez, ama sevmemiz gerekeni seçmemiz beklenir. Daha önce biz seçilmedikse neyi seçebiliriz ki? Havari Yuhanna’ yı dinleyin: "İlk önce Tanrı’nın kendisi bizi sevdiği için, biz de seviyoruz."...

Yeni Yaşam, Hamdolsun Rab'be! Rab'bin Esenliği Üzerinizde Olsun. Herkese Merhaba Ben Özgür, 18 Yaşındayım Diyarbakır'da Oturuyorum. Rab'be Geldikten ve Yaşadığım Birçok Şeyden Sonra Tanıklık Yazma Vaktinin Geldiğini Düşündüm. Rab İle Tanışmam Hiç Anlamadığım Bir Şekilde Oldu Ve Hamdolsun Rab'be Yaşamımı Ona Teslim Ettim Ve O Beni Yönetiyor. Her İnsan da Olduğu Gibi Banada Din Seçme Hakkı Tanınmadı Ve İstemeden de Olsa Müslüman Bir Aile de Dünya'ya Geldim ama Bu Benim Hiçbir Zaman Müslüman Olduğum Anlamına Gelmedi. Yaklaşık 15-16 Yıl Dinsiz Bir İnsan Olarak Yaşadım Müslümanlığı Hiç Bir Zaman Benimsemedim. Hayatımın Dönüm Noktası Olan O Gün .. Mart Ayının İlk Haftası, Herzaman Olduğu Gibi Gece Uyumak İçin Yatağıma Gitmiştim Nerden Bilebilirdim ki Sabah Uyandığım...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İyi İşler : İyi İşler > Yeni Yaşam

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler