Yuhanna 1:18

Yuhanna 1:18 hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İyi İşler : Yuhanna 1:18 konusu 415 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj olimpos24 tarafından gönderildi. Yuhanna 1:18 Başlangıçta Söz vardı Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. <SUP>2</SUP>Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi. <SUP>3</SUP>Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. <SUP>4</SUP>Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. <SUP>5</SUP>Işık karanlıkta parlar ve karanlık onu alt edememiştir.<SUP>6</SUP>Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. <SUP>7</SUP>O, tanıklık için, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. <SUP>8</SUP>Kendisi o ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi. <SUP>9</SUP>Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. <SUP>10</SUP>O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı. <SUP>11</SUP>Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu... Yuhanna 1:18

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yuhanna 1:18 konusu 415 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj olimpos24 tarafından gönderildi.

Yuhanna 1:18 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yuhanna 1:18 hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-10, 01:32
asuri

Başlangıçta Söz vardı

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. 2Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi. 3Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. 4Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. 5Işık karanlıkta parlar ve karanlık onu alt edememiştir.6Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. 7O, tanıklık için, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. 8Kendisi o ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi. 9Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. 10O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı. 11Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu kabul etmedi. 12Ancak, kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi. 13Onlar ne kandan, ne bedenin isteğinden, ne de insanın isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular.
14Söz insan olup aramızda yaşadı. Biz de O'nun yüceliğini, Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu olan biricik Oğul'un yüceliğini gördük. 15Yahya O'na tanıklık etti. Yüksek sesle şöyle dedi: «`Benden sonra gelen benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı' diye sözünü ettiğim kişi budur.»
16Nitekim hepimiz O'nun doluluğundan lütuf üzerine lütuf aldık. 17Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi. 18Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmemiştir. O'nu, Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul tanıttı.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yuhanna 1:18

Yuhanna 1:18 hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-02-12, 14:01
olimpos24

"Başlangıçta Söz vardı "ne demektir ve buradaki başlangıç neyin başlangıcıdır. Açıklayabilirmisiniz. Teşekkürler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yuhanna 1:18

Yuhanna 1:18 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yuhanna 1:18 konusuna benzer konular;

Kaç tane Yuhanna var Benim sormak istedigim soru asagidaki gibidir: Ilk donem Hristiyanlik tarihinde kac tane Yuhanna vardir?.. Vaftizci Yuhanna, Incil yazarlarindan Yuhanna ve Vahiy bolumunu yazan Yuhanna ayni kisiler midir?.. Bilgi verirseniz sevinirim.

Yuhanna, 8:32 ne demek istiyor? İncil okumalarım devam ediyor ve Yuhanna 8:32 de bir cümle var: 'Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak' ben burada ne demek istendiğini anlamadım. Bir arkadaşıma (Koreli bir Protestan) bunun anlamını sordum. Aramızdaki dil engeline karşın ondan anladığım şu: İnsan günlük hayatında sürekli bir koşuşturma halinde. Sürekli daha fazlasını, daha fazlasını istiyor. Sürekli tüketiyor. Ancak bir gün İsa ile tanıştığında herşey önemini yitiriyor: hayatın katı gerçeklerinin hiçbir önemi kalmıyor: korku, para, sex. Ve bunlardan sıyrıldığında özgürleşiyor. Yani İsa'yı tanıyor ve özgürleşiyor. Yuhanna 8:32 tam olarak ne demek istiyor. Acaba ben Koreli arkadaşımı doğru olarak anlamış mıyım?.. Mezheplere göre bu anlam değişir mi?.. Saygılar PS: Bu konuyu arama butonunda...

Yuhanna 8 İsa, «Başlangıçtan beri size ne söyledimse, O'yum» dedi. <SUP>26</SUP>«Sizinle ilgili söyleyecek ve sizleri yargılayacak çok şeyim var. Beni gönderen gerçektir. Ben O'ndan işittiklerimi dünyaya bildiriyorum.» Arkadaşlar bu ayette neden ben ondan işittiklerimi dünyaya bildiriyorum demiş mesih anlamadım gerçekten :S Kafamı karıştırdı biraz bu ayeti açıklayabilirmisiniz benim için.

Şamlı Yuhanna YUHANNA (ŞAM’LI) (675-749) Yuhanna, aile gelen ekleri gereği ve eğitimi gereği olarak, Hıristiyan olmasına rağmen Şam’da, Müslüman halifenin yönetiminde, önemli bir mevki sahibiydi. 710 yılına doğru manastır yaşamına çağrı duydu. Bunun üzerine, Kudüs ile Ölü Deniz arasında, Yahuda çölünde. Aziz Sabas manastırına yerleşti. Buradan ancak Kudüs’e gidip vaazlar vermek için çıktı. "Ortodoks İmanının açıklaması" isimli eserini burada yazdı; kutsal resimleri mukaddes saymayı da yine burada bulunduğu sırada kuvvetle savundu. Şam’ lı Yuhanna’ nın önemli bir yazın faaliyeti vardır: teoloji, ahlak, asetizm ve yorum’la ilgili eserler yazmıştır. Bize bir çok homeli ve şiir de bırakmıştır. Şam’ lı Yuhanna çok güçlü bir teolojik duyguya sahipti. Grek Christoloji’ sinin en iyi temsilcilerinden...

Antakyalı Yuhanna Krisostomos (Altın Ağızlı Yuhanna) YUHANNA KRISOSTOMOS (344-407) Üç Kapadokyalı büyüklerden sonra Doğu iki çok güçlü ancak çok değişik kişiliğin uğraşılarına da tanık olur: Altın ağızlı (Krisostomos) Yuhanna ve İskenderiyeli Cirillus. İkisi de, 4. ve .5. yüzyıl arası, Hıristiyan tarihinin belirleyici olaylarına katılırlar. Olağanüstü söylev yeteneği, yapıtları ve konuşmaları ile antik Yaman edebiyatının son başyapıtlarını veren, bu yüzden de "Altın ağız anlamına gelen "Krisostomos" adı de anılan Yuhanna, İmparatorluğun, Roma ve İskenderiye’den sonra, üçüncü büyük kenti, metropolü olan Antakya’da varlıklı bir Hıristiyan ailesinden doğdu. Kısa fakat yoğun bir keşişlik deneyinden sonra Antakya ‘da rahiplik yaptı (386-397) ve Episkopos Flavianus’ un tarafından vaiz görevine atandı. Vaaz verme, o dönemlerde, normal...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih