"Ben aranızda hizmet eden gibiyim"

"Ben aranızda hizmet eden gibiyim" hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : "Ben aranızda hizmet eden gibiyim" konusu 360 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi. "Ben aranızda hizmet eden gibiyim" "Ben aranızda hizmet eden gibiyim" (Luka 22, 27). Mayasız ekmek gününde, Fısıh bayramında, "üst kattaki geniş odada", İsa havarileriyle son yemeği paylaşır. Ekmeği böldükten ve şarap kupasını havarilerine verdikten sonra, onlara son olarak öğretmek istediğini söyler: Cemaatinde en büyük olan küçük olacak, amir olan da hizmet edecektir. Aziz Yuhanna, bu olayı anlatırken, İsa’nın anlamlı bir davranışı üzerinde durarak, kendisini izleyenlerin ilişkilerine yönelik getirdiği yeniliği vurgulamak istiyor: Diğerlerinden üstün olma ve emretmeye ilişkin yaygın zihniyete karşın havarilerinin ayaklarını yıkıyor (Havariler bu son yemekte aralarında "kimin daha büyük olacağı" hakkında tartışıyordu). "Ben aranızda hizmet eden gibiyim". Chiara Lubich İsviçre’nin Payerne şehrindeki bir konuşmasında şöyle... "Ben aranızda hizmet eden gibiyim"

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"Ben aranızda hizmet eden gibiyim" konusu 360 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi.

"Ben aranızda hizmet eden gibiyim" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

"Ben aranızda hizmet eden gibiyim" hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-11-09, 01:22
nicoletta

"Ben aranızda hizmet eden gibiyim" (Luka 22, 27).

Mayasız ekmek gününde, Fısıh bayramında, "üst kattaki geniş odada", İsa havarileriyle son yemeği paylaşır. Ekmeği böldükten ve şarap kupasını havarilerine verdikten sonra, onlara son olarak öğretmek istediğini söyler: Cemaatinde en büyük olan küçük olacak, amir olan da hizmet edecektir.
Aziz Yuhanna, bu olayı anlatırken, İsa’nın anlamlı bir davranışı üzerinde durarak, kendisini izleyenlerin ilişkilerine yönelik getirdiği yeniliği vurgulamak istiyor: Diğerlerinden üstün olma ve emretmeye ilişkin yaygın zihniyete karşın havarilerinin ayaklarını yıkıyor (Havariler bu son yemekte aralarında "kimin daha büyük olacağı" hakkında tartışıyordu).
"Ben aranızda hizmet eden gibiyim".
Chiara Lubich İsviçre’nin Payerne şehrindeki bir konuşmasında şöyle demişti: "Sevmek, hizmet etmektir. İsa bizlere bunun örneğini verdi".
Hizmet etmek, sanki insanı alçaltan bir söz gibi görünebilir. Genelde hizmet edenler alçak seviyeden sayılırlar. Oysa, hepimiz bize hizmet edilmesini arzularız. Resmî kurumların bize hizmet vermelerini beklemiyor muyuz? (Yüksek mevkilerde bulunan kişilere "bakan" denmiyor mu?) Tezgâhtar bize iyi hizmet verdiğinde, memur işlemimizi çabuk yaptığında, doktor ve hemşire, uzmanlıkla ve dikkatle bizimle ilgilendiklerinde, onlara karşı minnet duymaz mıyız?
Diğerlerinden biz bunu bekliyorsak, belki onlar da bizden aynı şeyi bekliyorlardır.
İsa’nın sözleri, biz Hıristiyanları herkese bir sevgi borcumuz olduğuna dair bilinçlendiriyor. İsa ile ve O’nun gibi bizler de, birlikte yaşadığımız, işyerinde karşılaştığımız her kişiye bu sözleri tekrarlayabilmeliyiz:
Chiara Lubich Hıristiyanlığı şöyle tanımlıyor: "Hizmet etmek, herkese hizmet etmek, herkesi amirimizmiş gibi görmek. Eğer biz hizmetkârsak, diğerleri amirimizdir. Etrafımızdaki insanların emrinde hizmet etmek, hep hizmet etmek. Herkese hizmet ederek İncil’deki o ilk yere varmaya çalışalım.
(...) Hıristiyanlık ciddi bir olaydır. Biraz merhamet, biraz sevgi, biraz sadakadan oluşan üstümüze sürülen bir cila gibi değildir. Hayır, hayır hiç de öyle değildir. Vicdanımızı rahatlatmak için birilerine sadaka vermek çok kolay ve sonra emretmek, ezmek".
Nasıl hizmet edebiliriz? Payerne şehrindeki konuşmasında Chiara iki basit sözcükle ne yapılması gerektiğini şöyle açıkladı: "Diğerini yaşamak", "onun duygularını anlamaya çalışmak, onu derinlemesine anlamak, yükünü onunla birlikte taşımak". "Çocuklara nasıl davranmam lâzım? Çocuklar onlarla oynamanı mı istiyorlar? Öyleyse oyna". Evde televizyon izlemek veya gezmeye gitmek isteyen birileri mi var? Bunlar bir vakit kaybı gibi görünebilir. Oysa hiç de öyle değil, vakit kaybı değildir. Her şey sevgidir, kazanılmış zamandır, çünkü sevmek için diğeriyle bir olmak gereklidir. "Diğerinin ceketini tutmam mı gerekiyor? Tabağını önüne mi koymam gerekiyor?" Evet, bütün bunları yapmak gerekir çünkü "İsa’nın bizlerden beklediği hizmet sadece bir duygu değildir. İsa kasların, ayakların, aklın kullanıldığı somut bir hizmetten söz ediyor. Gerçek anlamda hizmet etmek gerekiyor".
Öyleyse bu Hayat Sözünü nasıl yaşayacağımızı biliyoruz: Dikkatimizi diğerine yönelterek, gereksinimlerine ivedilikle cevap verip somut bir şekilde severek.
İşimiz topluma hizmet olduğu için işimizi daha iyi, uzmanlıkla ve mükemmel bir şekilde yapmamız gerekecektir.
Bazen de birilerine yardım eli uzatmamız gerekebilir: Bize yakın veya uzakta olan yaşlı, işsiz, özürlü, yalnız kişilere veya uzak ülkelerde doğal afetlere maruz kalmış insanlara yardım etmek ya da evlat edinme gibi insanî yardım projelerine destek vermek olabilir.
Bir makamda sorumluluğu olan kişiler, herkesin kardeş olduğunu hatırlayarak, etraflarındaki insanlara emretme gibi nefret uyandırıcı davranışları bir kenara bırakmalıdırlar.
Eski bir Hıristiyan deyişinin ifade ettiği gibi, her şeyi sevgiyle yaparsak, "hizmet etmenin hükmetmek" olduğunu keşfedeceğiz .
Fabio Ciardi ve Gabriella Fallacara

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Ben aranızda hizmet eden gibiyim"

"Ben aranızda hizmet eden gibiyim" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

"Ben aranızda hizmet eden gibiyim" konusuna benzer konular;

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

Süryani Metropolit: "Süryanice Türkiye için Büyük Zenginliktir" Süryani Metropolit, ‘Süryanice Türkiye için Büyük Zenginliktir’ Süryani Metropolit, ‘Süryanice Türkiye için Büyük Zenginliktir’ Saliba Özmen, “Süryanice eğitimi sadece bizim değil hem Mardin’in, hem de Türkiye’nin ihtiyacıdır. Mardin’de düzenlenen ‘Kültür, Dil ve İnanç: Bir Köprü Olarak Süryani Çalışmaları’ sempozyumunda konuşan süryanilerin Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, “Süryanice eğitimi sadece bizim değil hem Mardin’in, hem de Türkiye’nin ihtiyacıdır. Çünkü M. Ö. 3-4 bin yılına giden bir mazisi var. Şimdi Süryanicenin burada kendi anavatanında okutulması hep bizim için, hem de Türkiye için büyük bir zenginliktir” dedi. Mardin Artuklu Üniversitesi, Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği ve merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan ve Katolik...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

"O'na Nasıralı denecektir" Bunu hangi peygamberler söyledi? Oraya varınca Nasıra denen kente yerleşti. Bu, peygamberler aracılığıyla bildirilen, �O`na Nasıralı denecektir� sözü yerine gelsin diye oldu. Matta 2:23 Matta incilinde gecen bu ayette Matta acık bir şekilde "Peygamberler aracılığıyla bildirilen O'na nasıralı denecektir sözü yerine gelsin diye oldu" der Sevgili Theophilos ; Yahudi kutsal yazılarında Mesih'in Nasıra'ya yerleşmesi ile ilgili kesin ve açık (ima yollu olanlar hariç) bir peygamberlik sözü yoktur. bilgisini bizimle paylaşmıştı. Peki o zaman Matta bu cümleyi neye dayanarak kurmuştur?

"Alçak gönüllülükle hizmet edip" - Augustinus Alçak gönüllülükle hizmet edip... Tek öğretmen Mesih’tir. Başkalarını eğitmek veya desteklemek görevinde olan her Hıristiyan Mesih gibi öğretmeli ve yönetmelidir: alçak gönüllülükle hizmet edip, sözlerden önce uğraşılarla. "Ey Eyüp, sözümü dinle ve bütün sözlerime kulak ver" (Ey. 33,1). Kibirli kişilerin öğretisinde şöyle bir özellik vardır. Öğrettikleri şeyleri alçakgönüllülükle ifade etmesini bilmedikleri için doğru şeyleri bile dürüstçe açıklayamıyorlar. Öğrettiklerinde sanki kendilerini çok yükseklerde görüyor, oradan oldukça aşağılarda kalmış dinleyicilerine bakıyorlar, dinleyicilere öneri değil de sanki kesin emirler ulaştırmak istiyorlarmış. Rab çok haklı olarak, Peygamberin ağzı ile bunlara şöyle diyor. "Ancak kuvvetle ve şiddetle onlara hakim oldunuz" (Mezm. 34. 4)....

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih