''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''.

''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : ''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. konusu 291 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi. ''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. ''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın'' (Efes. 4, 32). Bu somut ve çok önemli olan bir hayat programıdır. Sadece bu söz, tek başına daha değişik, kardeşlik dolu ve dayanışma içinde bir topluma hayat vermek için yeterli olabilir. Bu, Asya ili hıristiyanlarına önerilen büyük projenin bir parçasıdır. Bu projeyle, o dönemin insanlığını temsil eden ve o zamana kadar birbirleriyle temas kurmayan Yahudi ve Yahudi olmayan cemaatler arasında barış sağlandı. Mesih’in armağan ettiği birlik, tamamıyla karşılıklı sevginin esinlediği somut toplumsal davranışlara dönüştürülmeli ve sürekli canlandırılmalıdır. Bundan yola çıkarak ilişkilerimizi yön verebiliriz. ''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz... ''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''.

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. konusu 291 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi.

''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-11-09, 01:20
''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''.
nicoletta

''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın'' (Efes. 4, 32).
Bu somut ve çok önemli olan bir hayat programıdır. Sadece bu söz, tek başına daha değişik, kardeşlik dolu ve dayanışma içinde bir topluma hayat vermek için yeterli olabilir. Bu, Asya ili hıristiyanlarına önerilen büyük projenin bir parçasıdır.
Bu projeyle, o dönemin insanlığını temsil eden ve o zamana kadar birbirleriyle temas kurmayan Yahudi ve Yahudi olmayan cemaatler arasında barış sağlandı.
Mesih’in armağan ettiği birlik, tamamıyla karşılıklı sevginin esinlediği somut toplumsal davranışlara dönüştürülmeli ve sürekli canlandırılmalıdır. Bundan yola çıkarak ilişkilerimizi yön verebiliriz.
İyilikseverlik: Diğerinin iyiliğini istemektir. Bir insana yaklaştığımızda, kendi çıkarlarımızı, fikirlerimizi, bakışlarımıza gölge düşüren birçok önyargıyı bir kenara atıp, kendimizi her şeyden boşaltarak, diğerinin yükünü, ihtiyaçlarını, acılarını üstlenip, sevinçlerini paylaşarak, onunla ''bir olmalıyız''. Yanımızdan geçen insanların kalplerine girmektir. Her kişinin neye ihtiyacı olduğunu anlayabilmek ve Allah’ın yüreğine ektiği değerleri kavrayabilmek için; zihniyetini, kültürünü, geleneklerini kendimize mal etmek gerekir. Kısacası yanımızda olan kişi için yaşamaktır.
Merhamet: Diğerini, bizim olmasını istediğimiz gibi değil, onu olduğu gibi kabul etmektir. Diğerinin farklı bir karaktere sahip olmasını, bizlerle aynı politik düşünceyi, dini inancı paylaşmasını istemek, bizi çok rahatsız eden kusur ve tavırlardan arınmış olmasını beklemek değil. Farklılıklarıyla, kusurlarıyla ve zavallı oluşlarıyla insanlara kucak açabilmek için kalbimizi genişletmemiz gerekiyor.
Affetmek: Diğerini her zaman yeni görmektir. Aile, okul ve iş ortamları, en sakin ve en güzel birliktelikler bile sürtüşmelere, uyuşmazlıklara, tartışmalara sahne olur. Bizimle aynı fikri paylaşmayanlarla küsüp konuşmamaya, bir araya gelmemeye özen gösterme, hatta nefret etme noktasına kadar varılabilir. Böyle durumlar karşısında bizim büyük adımlar atmamız gerekiyor: Her kardeş ve kızkardeşimizi yeniymiş gibi görmeliyiz. Her şeyi tam anlamıyla affeden ve unutan Allah gibi, biz de hakaretleri unutup, yüreğimizdeki her şeyi silip affederek sevgiyle örtmeliyiz
İyilik, merhamet ve af sadece bireysel olarak değil ama beraber karşılıklı olarak yaşandığında gerçek barış ve birliğe varır.
Yanmakta olan bir ocakta külün koru kaplamaması için arasıra ateşin kızıştırıldığı gibi aynı şekilde karşılıklı sevgiyi ilgisizlik, duygusuzluk, bencillik küllerinin kaplamaması için arada sırada herkes ile ilişkileri canlandırmak gerekir.
Bu davranış şekli hayata, somut eylemlere dönüşmelidir.
İsa’nın kendisi hastaları iyileştirerek, kalabalıkları doyurarak, ölüleri dirilterek, öğrencilerinin ayaklarını yıkayarak sevginin nasıl olması gerektiğini gösterdi. Gerçek sevgi, somut eylemlerle hayat bulur.
Bunlar bana Afrikalı bir anneyi hatırlattı: hırçın bir çocuk sopayla, kızı, Rosangela’nın gözünü yaralayıp o gözle görmemesine neden olur ve onunla alay etmeye de devam eder. Çocuğun ailesi özür bile dilemez. Bu sessizlik ve o aile ile iletişim eksikliği anneyi üzer. Çocuğu affeden Rosangela "Şanslıyım çünkü öbür gözümle görebiliyorum!'' diyerek annesini teselli eder.
Rosangela’nın annesi şunu anlatır: ''Bir sabah o çocuğun annesi rahatsızlanır ve beni yanına çağırdı. İlk tepkim: ‘Bak sen, oğlunun bize yaptıklarından sonra bu kadar komşu arasında başkası yokmuş gibi benden yardım istiyor!'' demek oldu.
Ama hemen sevginin sınır tanımadığını hatırladım. Evine koştum. Kapıyı açar açmaz kadın düşüp kollarımda bayıldı. Onu hastaneye götürdüm. Doktorların onunla ilgilenmesini bekledim. Bir hafta sonra hastaneden çıktığında evime geldi ve teşekkür etti. Bütün kalbimle onu karşıladım. Onu affedebildim. Şimdi ilişkimiz normale döndü hatta tamamen yenilendi''.
Bizim de günlerimiz sevgimizin ifadesi olan somut, mütevazi ve zekice yapılan hizmetlerle dolabilir. Bu şekilde, çevremizde kardeşliğin ve barışın çoğalacağını göreceğiz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''.

''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. konusuna benzer konular;

Tanrı neden depremler gibi felaketlere izin verir? Soru: Tanrı neden depremler, kasırgalar ve tsunamiler gibi doğal afetlere izin verir? Yanıt: Tanrı neden depremler, kasırgalar, tsunamiler, tayfunlar, siklonlar, çamur kaymaları ve diğer doğal afetlere izin verir? 2004 yılında Asya’da gerçekleşen tsunami, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin güneydoğusunda gerçekleşen Katrina Kasırgası ve 2008 yılında Myanmar’da gerçekleşen siklon, birçok insanın Tanrı’nın iyiliğini sorgulamasına neden oldu. Yıllarca, on yıllarca ya da hatta yüzyıllarca süren güzel havalarla ilgili olarak Tanrı övülmediği halde, doğal afetlere sık sık, “Tanrı’nın işleri” adı verilmesi talihsizliktir. Tanrı bütün evreni ve doğa kanunlarını yaratmıştır (Yaratılış 1:1). Doğal felaketlerin çoğu bu kanunların işlevi sonucudur. Kasırgalar, tayfunlar ve hortumlar...

İsa Mesih Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir? Soru: İsa Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir? Yanıt: Kutsal Kitap hiçbir zaman İsa’nın açık bir şekilde “Ben Tanrı’yım” dediğini kaydetmez. Ancak bu O’nun Tanrı olduğunu bildirmediği anlamına gelmez. Örneğin, İsa’nın Yuhanna 10:30’daki “Ben ve Baba biriz” sözlerine bakalım. O’nun burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini anlamak için Yahudiler’in bu bildiriye gösterdikleri tepkiye bakmamız yeter. “... İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun” diyerek bu nedenden ötürü O’nu taşlayarak öldürmeye çalıştılar (Yuhanna 10:33). Yahudiler İsa’nın ne iddia ettiğini tam olarak anlamışlardı; İsa Tanrı olduğunu iddia ediyordu. İsa’nın burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini inkâr etmediğine dikkat edin. İsa, “Ben ve Baba biriz” diye bildirdiğinde (Yuhanna 10:30), Kendisi ve...

Yılanlar Gibi Akıllı Olun YılanınÖnemli Dört Özelliği Vardır:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Birincisi;Yılan tüm bedenini darbelere teslim eder ama başını teslim etmez, korur. Bizlerde yılandan ders almalıyız. Yılanın başı imanı simgelemektedir. İmanımızı kuvvetlendirmeyiaramalıyız ki tecrübe anında bedenimizi ateşe atsalar bile, sürçmemeliyiz.İmanımızı korumalıyız. <o:p></o:p> İkincisi;Yılan yaşlanınca üzerindeki gömleği değiştirmek ister.40 gün oruç tutar. Bedenizayıflar. Bizde bu olaydan ders alabiliriz. 50 gün oruç tutarak bedenimizgünaha karşı gevşer. Günahlarımızı fark edip, itiraf edebiliriz. Tövbe edip Mesih’in bedenine ve kanına iştirak...

"Kuzular gibi gönderiyorum sizi" - Yuhanna Krisostomos "Kuzular gibi gönderiyorum sizi" Mesih, şiddetin şiddetle değil, tatlılıkla yenildiğini öğretir Kuzu olduğumuz sürece kazanacağız ve çok sayıda kurt bizi sarsa da, onları yenmeyi başaracağız. Oysa kurt olursak yenileceğiz, çünkü çobanın yardımından yoksun kalacağız. O kurtları değil, kuzuları otlatıyor. Bu yüzden uzaklaşacak ve seni yalnız bırakacak. Çünkü gücünü göstermesine engel oluyorsun. Mesih sanki şöyle diyor: Sizi kurtlara gönderdiğimde kuzular ve güvercinler gibi davranmanızı emrediyorsam, bundan endişe duymayın. Aksini de söyleyebilirdim, acılardan uzak tutabilirdim. Kuzular gibi kurtlara hedef olmanızı engelleyip, sizi aslanlardan da güçlü yapabilirdim. Oysa bunun böyle olması gerekiyor. Çünkü bu şekilde sizin şanınız artar ve gücüm belirlenmiş olur. Aynı şeyi Pavlus’ a...

Tanrı Sizi Seviyor! "Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu' nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiç biri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun." Yuhanna3:16 Tanrı bir aile istiyor, bu nedenle bizi kendi çocukları yapmıştır. Bizim bebekler gibi değil, Kendi çocukları gibi davranmamızı istiyor. Tanrı bizim O' na bağımlı olmamızı,O' na yaslanmamızı,O'nu sevmemizi ve Kendisinin bizi sevmesine izin vermemizi istiyor. Kendisine güvenmemizi ve bir ihtiyacımzı olduğunda O' na uzanmamızı istiyor. Sizinle kişisel bir ilişkiye sahip olmak istiyor. Çoğumuz Yuhanna 3:16' yı çok geniş çerçevede alıp,"Evet, İsa'nın dünya için öldüğünü biliyorum" deriz. Ama bizler İsa 'nın kendileri için ölmüş olduğu bir insan grubu değiliz. İsa, teker teker her birimiz için öldü. İsa sizin için öldü!

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih