DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ

DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ konusu 339 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Katolikmoderator tarafından gönderildi. DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ Affedin ve affedileceksiniz (Lk. 6,37) Sadece Peder olan bir Tanrı affeder Sadece Peder Tanrı’nın ruhunu taşıyan affedebilir. İsa bize Pederin yüzünü gösterir ve bize ruhunu verir ki bu bize affetme kapasitesi sağlar. Bu şekilde hayatımız yetkinliğe ulaşır ve sevgide mükemmel oluruz. Her kim affetmezse Tanrının hayatını yaşayamaz. Her kim affetmezse affetmeyi bilmeyenlerin sınıfına girer Çünkü Tanrı’nın ışığından çıkmış ve sevgiden uzak egoist, kendine dönük, karmaşık bir yapıya sahip olur: ve yaşamaz! Tanrı Tanrıdır. Çünkü affetmeyi bilir. Tanrı insanları yetmiş kere yedi kez affedecek kadar sever. Peder Vigilio Covi AFFET KENDİNİ Eğer cennette olsaydıK bu sorun olmazdı. : Kaç kez affetmeliyiz. Yetkinleştiğimiz zaman böyle bir sorun olmayacak. Çünkü hepimiz... DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ konusu 339 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Katolikmoderator tarafından gönderildi.

DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-02-10, 08:59
Katolikmoderator

Affedin ve affedileceksiniz (Lk. 6,37)

Sadece Peder olan bir Tanrı affeder
Sadece Peder Tanrı’nın ruhunu taşıyan affedebilir. İsa bize Pederin yüzünü gösterir ve bize ruhunu verir ki bu bize affetme kapasitesi sağlar.
Bu şekilde hayatımız yetkinliğe ulaşır ve sevgide mükemmel oluruz.
Her kim affetmezse Tanrının hayatını yaşayamaz.
Her kim affetmezse affetmeyi bilmeyenlerin sınıfına girer Çünkü Tanrı’nın ışığından çıkmış ve sevgiden uzak egoist, kendine dönük, karmaşık bir yapıya sahip olur: ve yaşamaz!
Tanrı Tanrıdır. Çünkü affetmeyi bilir. Tanrı insanları yetmiş kere yedi kez affedecek kadar sever.

Peder Vigilio Covi

AFFET KENDİNİ
Eğer cennette olsaydıK bu sorun olmazdı. : Kaç kez affetmeliyiz. Yetkinleştiğimiz zaman böyle bir sorun olmayacak. Çünkü hepimiz affedilmiş olacağız. Hepimizi cennette toplayacak olan sebep bu olacak : affedildiler. Geleneksel olarak.... azizler arasına katılan en büyük aziz kapıcıdan en küçüğüne kadar hepsi affedildi..Sadece Meryem doğrudan doğruya affedilme lütfunu yaşamayacak buna karşılık tüm evlatları için dolaylı olarak yaşayacaktır. Hepimiz affedilmiş azizler olacağız. Eğer bebekleri çıkarırsak hiç aziz kalmaz . Affedildiğimiz için hepimiz aziz olacağız. Bu gerçek bana sevinç ve cesaret verir. Suç işlemekte olanlara olası azizler gözüyle bakabilme cesareti ve azizlerle, imanın büyük kahramanları şehitler, ruhbanlar,mistikler ve anakoretiler ile ortak birşeylere sahip olmanın sevincini yaşayacağız. Kendini affet! Bir başka gerçek varki cennetin tüm sakinlerini sevinçle bir araya toplayabilecek hepimiz affetmiş olanlar olacağız. Affetmek ve affedilmek kurtuluş yolunu
tırmanabilmek için giyilmesi gereken iki ayakkabı gibidir. Affetmek ve affedilmek Tanrı’nın merhametinin bir sonucudur: Bunun için Tanrı affeder. Bunun içinde biz evlatları O’nun ruhunu taşıyanlar, Onun tavırlarını imite edenler, ve yüreğine ekilenler olarak affediyoruz .

AF: TANRININ VARLIĞININ İŞARETİ YENİ KÜLTÜR:
Affetmek ve affedilmek şu an için cennetin avansıdır. Bunlar Tanrı’nın hayatımızdaki, insan kariyerinin, yaşamımızdaki ve hikayedeki yerinin karakteristik özelliğidir. Tanrının varlığı: Çünkü affedilmeyi kabul etmek ve affetmek ne şeytani kültürün valizinde ne ademin egoizminde ne de gururunda yer almaz. Sadece üstün bir kültürün yani bir başka dünyadan yukardan gelen bir kültüre aittir. Affetmek ve affı kabul etmek öbür dünyanın bir göstergesidir. Acaba İsa’nın vaftizci Yuhanna karşısında diğer tüm günahkarlarla beraber başını eğerek Ürdün nehrinde vaftiz olarak misyonuna başlaması ve bunu günahkarlar arasında sayılarak ona karşı ellerini kaldıran suçlular için Tanrı’dan af isteyerek bitirmesi bir tesadüf müdür. İsa’nın öğrencilerine görünüp kendi huzurunu onlara kendilerini kabul edecek olanların Tanrı adına günahlarını bağışlama görevini bırakması bir olaydır.
Affedilmeyi kabul etmek ve affetmek hayatın zor anlarındandır. Herkes zor olduğunu söylüyor: Bense imkansız olduğunu söylüyorum. Hayatımızı kendimizin dışına taşırmadıkça yani inanmadıkça imkansızdır. Kim Tanrıya inanmaz ve kendi kurtuluşunu aramaz. Hata yapınca insan tümüyle farkeder ama günah işleyince farketmez. Bunun için kendini haklı çıkaracak mazeretler arar ve affedilmeyi istemez. Bu tipler hayatını Tanrıyla bir ilişki üzerine kurarak yaşamaz: Af dilemez ancak özür diler. Geçmişi için haklı sebepler arar başkalarının eğitim hatalarında yada toplumun kötü etkilerinde gibi. Eğer yeterli bulmazsa psikiyatrikten yardım alarak bilinç altında araştırır. Veya hocalardan medet umarak kendisine nazar değirmiş olabilecek kimseleri teşhise çalışır. Vs...
Kim Tanrı’ya inanmazsa af dilemeyi bilmez. Kimseden bunu ümit edemez Bir çıkmaz sokaktır unutmaya veya gömmeye yada diğer insanlardan kaçmaya veya ümitsizliğe kapılmaya mecburdur. Kim Tanrıya inanmazsa affedemez: yapamaz. Hayret etmemize gerek yoktur. Af Tanrı ile yakın bir ilişkinin sonucudur. Eğer Tanrı insanın ufuğundan uzaklaşırsa af biter. Af olmaması Tanrı’nın insan yüreğindeki yerinin değişmiş olduğunun göstergesidir. Sıradan bir Tanrıdan da bahsetmemekteyiz tamamen rabbimiz Mesih İsa’nın Pederinden Sadece Hıristiyan kültüründe af önerilmektedir. Diğer dinlerde af bilinmemektedir. Bunlar insanın engellediği şeylerdir çünkü insan affetme kapasitesine sahip değildir. Sadece haç üstünde affederek ölen Mesih İsa’nın Pederi Tanrıya bakan ve kendisinin ruhunu kabul edenler affedebilme kabiliyetine sahip olup affetmenin sevincini tadarlar. Pedere bakınca pişman olup dönen oğlundan hoşnut ve kötülüğün yenmiş olduğu birinin iyiliğini isteyen birini görür. Bize kendini affeden biri olarak tanıttığı ve affettiği için Tanrıya minnettarız. Gerçek anlamda minnet Onun yaptığı gibi yapmaktır.

NEDEN AFFETMEK?
Affedememe kapasitesi ateizmin bir uzantısıdır. Affedemezsin çünkü Tanrı sendeki yerini kaybetmiştir. Bir insan sadece uğradığı zararların üzerinde değerler için yaşıyorsa affedebilir. Bir insan tüm ümidini sağlığına bağlamışsa onu bir kaza sonucu mahveden kişiyi affedemez. Bütün ümidini sosyal toplumdaki saygınlığına bağlamışsa kariyerini kaybettireni affedemez. Bir insan tüm dikkatini zengin olmaya vermişse birikimlerini yatırdığı bankayı batıran kişiyi affedemez. Ama ben daha üstün birkaç amaç için yaşıyorsam o zaman farklı olur. Eğer Tanrıyı onurlandırmak için ve İsa’ya duyduğum sevgi için yaşıyorsam, O kurtuluş olduğu için krallığını yaymaya çalışıyorsam bu amaç benden ne hastalıkla ne sosyal toplumdaki yerimle ne ekonomik başarısızlığımla elimden alınamaz. Tam tersi sıkıntılı durumlarda İsa’yla ilgili olan şehadetim çok daha kesin ve güçlüdür. Muhtemelen bana hakaret eden beni mahvedememiştir. Tıpkı acımasızların İsa’yı mahvedemediği gibi. İsa Pederine itaat etmiş ve
ona hayatını sunarak kendine ait olanları sonuna kadar sevmiştir. Acımasız insanlar buna engel olamamıştır. Onu öyle bir duruma sokmuşlardır ki sevgisini, itaatini ve sunusunu daha çok ortaya koymasına sebep olmuştur. Sanıyorum ki affetmenin sırrı burada yatmaktadır affetme kapasitesi daha köklü bir tövbedir. İsa’ya dönülmedikçe affolunamaz. Herkim İsa’yı kendinden çok sverse affetmeye kabil olur. Tıpkı Papa Giovanni Paolo II’nin kendisinin hayatına kastetmiş olan tetikçisini affettiği gibi. Eğer hayatımı İsa’dan daha çok seversem hiçbir zaman affetmem kabil olmaz. Ama eğer onu kendimden daha çok seversem o zaman onun yaptığını yapabilirim. Affetti. İnsanlar arasındaki gerçek uyumun anlaşmanın sırrı burada (pekte sır değil) İsa’da Ona inanmakta yani ona aşık olup onsuz hiç birşey yapmamaktır insanın ve insanlığın ve gerçek kurtuluşu burada. Affetmek için o zaman tövbe etmek düşünce yapısını değiştirmek şarttır. Hayatımızı daha fazla kendi avantajlarımız doğrultusunda değil ama Tanrıya bir sunu olarak sunarak tanırının krallığı yayılsın onun sunusu kabul edilsin ve biricik oğlu sevilsin. Bu bir delilik değil sosyal topluma ve tek yaşayanlara yararlı olabilmek için tek yoldur. Tamamen tek yoldur ve yol pek çok şekilde kendini ortaya koymaktadır. Herkim bu yolu yaparsa toplumun iyiliğini düşünmüş olur hatta artık sosyal hizmet kasalarına prim ödememekteyse de. İsa’yı hayatımdan daha çok sevdiğim zaman Kutsal Ruh hayatıma girer bu sevgi ilişkisinde Kutsal Ruh ayırt edilir bir şahsiyet olur. Kutsal Ruh uyum ruhu ve af kaynağıdır. Kutsal Ruh bana hakaret eden insanları göz önünde tutmak için yeni bir ışık verir özellikle bana hakaret eden günahkarlar için. Bana onları kötülüğün baskılarına yenilmiş Tanrının evlatları olarak görmemi sağlar. Kimdir günahkarlar? Denemelerde düşmüş olan acı çeken ve elinden birşey gelmeyen insanlardır. Kimdir bana hakaret eden, onurumu kıran hayatımı mahveden. Sevgiyi kaybetmiş Tanrı ile ilişkisini kesmiş olan cimriliğin, kıskançlığın veya kötü hırsın içine düşmüş olanlardır. Eğer ben Tanrı’nın ruhunda isem (İsa ile özel bir ilişkiyi garanti ederek) ,sevgi ile dünyaya girmiş olan kötülükleri pozitif olarak etkileyebilirim. Eğer Tanrının ruhunda değilsem kötülüğe kötülükle saldırganlıkla ve kaba sözlerle kendimi savunmada kalır ve suçlama ruhu ile karşılık veririm. Ve insanların acılarını çoğaltan kötülükler zincirine bir halka daha takmış olurum ki bu insanlara ağır bir yük yüklemiş olurum. Eğer ben Tanrının ruhunda isem affetmeyi arzu ederim. Diğer insanlarla Tanrı arasındaki uyumu inşa etmeye çalışırlar. Sadece İsa’yı sevenler affedebilirler. İsa’nın merhameti yüreğine girer İşte o zaman merhamet yetkinliğe ulaşır ve kötülük bulaşamaz...Tıpkı Petrus’un yapmayı düşünmüş olduğu gibi.

FARKLI DURUMLAR...
Affın kullanılabileceği durumlar çok farklı olup sonsuzdurlar. Bizden af dileyenleri affedebiliriz,af istemeyi bilmeyenleri affedebiliriz hatta hiçbir zaman istemeyecek olanları bile. Bize kötülük edenleri affedebiliriz hatta bizi tuzaklara çekerek kötülük yaptırtmış olanları affedebiliriz. Geçmişte bize işkence etmiş olanları affedebiliriz bize şuanda acı çektirmeyenleri ilerde bize engel olabilecek olanları. Mesih İsa’nın sürekli yüreklerimize koyduğu Kutsal Ruh aracılığı ile katlanmamız gereken pek çok farklı durum vardır. Pederin oğlunun iyiliğini isteyen ruhu, oğulun herşeyi Pederinden öğrenmek isteyen ruhu.
Af dileyen günahkarlar vardır. Bazı insanlar vardır bir insana zarar verdikten sonra yada haksızlık ettikten sonra bundan acı çeken kişiden af dilerler. O zaman affetmek daha kolay olur. Eğer ben bilinçli bir şekilde affediyorsam o zaman Rabde benimle birlikte affeder. Eğer ben İsa’ya duyduğum aşk için affedersem affettiğim kişi ile aramda daha bir sıcak, daha bir güçlü, ve daha derin bir ilişki Tanrı’nın gerçek şanı ortaya çıkar.
Bu tecrübeyi yaptım. İsa’nın sevgisi uğruna verilen aftan daha derin bir ruhsallık doğar. Öyle bir tecrübedir ki herkesin özellikle de evlilerin, ve Tanrı’nın krallığı için beraber yaşayan yada çalışan ruhbanların yada kilise gruplarının yaşamasını isterim. Beraber yaşayan -Cemaatte yada ailede- insanların günlük yaşam içinde af dilemek ve affetmek için daha çok imkanı var. Beraber yaşarken anlaşmazlık içinde söylenen yada yaşanan küçücük şeyler bile acı verirler. Af dilemek evet affetmek evet Kendini mazur göstermeye çalışmadan ve başkalarını suçlamadan af dilemeli ve söz istemeden ve hesap sormadan affetmeli. Tek şart: İsa’nın adıyla yapmak Bu ismi açıkça söylemeli çünkü her günah günahlar için ölmüş olan Tanrı’nın Oğlu’nun yüreğini sarsar Her verilen af sevince boğar çünkü bu Onun dirilişini yüceltir. "İsa’nın adıyla senden af diliyorum" "İsa’nın adıyla seni affediyorum." Yüksek sesle söylenen İsa’nın adıyla çevrelendiği zaman günahlar bile ağır gelmez keder ve güvensizlik yayamazlar. Bazı insanlar vardırki af dilemiyorlar: Hiçbir zaman yardım edilmemiş, yada derin bir şekilde Tanrı’nın krallığına ilgi duymamışlardır. Belki günahlarını Rahibe itiraf edip bundan başka da birşey yapmaya gerek duymamışlardır. Bu insanları da affedebilirim. Onlara kendileri için yüreğimde sevgi olduğunu davranışlarımla, selamımla, bakışlarımla anlatmaya çalışırım. Onların günahları alınmama sebep olmadı, onların haksızlıkları beni korkutmadı, çünkü benim Tanrı’nın sevgisinde kalmama engel olmadı. Onlar bana karşı işledikleri suçla ruhlarına zarar verdiler. Ben onları sevip onlar için dua ettim öyleki Tanrı ile bozulmuş olan ilişkileri yeniden kurulabilsin. Sevgi ile pek çok günahı örtebiliriz. Öyle insanlar vardırki hiçbir zaman af istemeyecektir. Var olduğunu bilmiyorlar yada kibirlidirler, veya kendilerini herkesten üstün saymaktadırlar. Yada sürekli haklı olduklarına inanmaktadırlar. Gerçekte Tanrı’ya inanmazlar sevmezler ve onun hoşuna gideni aramazlar. Affedilmeyi kabul etmezler çünkü bu onların hata yaptıklarını yada günah işlediklerini kabul etmeleri demek olur. Bu çok zor , çirkin ve acı veren bir durum yaratır. Nasıl yapmalı? Bunlara karşı bile Pederin yaptığını yapıyorum.Yüreğimi affetmeye meyilli bulunduruyorum. Bunlar için günahımızı aydınlatan tek ışık olan İsa ile karşılaşmalarını arzu ediyorum. Onlar için kötülükten kurtarılmalarını diliyorum. Ve Pedere Rabbin haç üzerinde yaptığı gibi "baba onları affet çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar" Bir günahımız sonucu bize karşı günah işlemiş olan insanlar vardır. Biz kendimiz onları söz ya da davranışlarımızla kışkırtmış olduk. Ozaman tabiki mütevazilik gösterip özür dilemek bize düşer yaptığımız sevgisizlikten ötürü hatta bize verilen karşılık yaptığımızdan daha da kötüyse bile. Yada biz bir hakarete bir başka hakaretle karşılık vermiş olabiliriz. Kötülük yapmaya ilk karşı taraf başlamış olduğu için önce karşı tarafınmı özür dilemesini beklemeliyiz.Hayır derim. İlkönce Tanrı’nın lütfunun dokunmuş olduğu af diler. Tanrının şanını ilkönce arıyan af diler.Tanrının krallığına önem vermiş olan! Af dileyebilmek, af verebilmek ve affı kabul edebilmek için İsa’yı hayatından çok daha fazla sevmek lazım. Bizi kötülük yapmaya itmiş olan insanlar oldu. Onları da affetmeli miyiz. Evet tabi ancak bu onlarla ilk önceki güven ilişkisine döneceğimiz anlamına gelmez. Eğer beni günah işlemeye iten tövbe etmezse onu affederim ama onunla bir araya gelmemeye dikkat eder onun tarafından kandırılarak yeniden günaha düşmekten kaçınırım. Eğer biri benim verdiğim sırları başkalarına söylerse onu affederim ama ona başka sır vermemeye dikkat ederim. Affetmek bilinçsizlik, göz önünde tutmamak ve ruhsal ihtiyatsızlık demek değildir. Ben affediyorum ama bana edilen hakareti unutamıyorum. Sıkça hafıza sevmeye izin vermez. O halde bu durumlarda unutmak gerekmez. Sana yapılan hakareti hatırladığın zaman Tanrıya sana affedebilme lütfunu bağışlamış olduğu için Tanrıya şükret. Pedere şükret ki vermiş olduğun affı ciddiye aldı. Bütün herkes için hatta sana hakaret eden için bile ölmüş olan İsa’ya dön. Arzu etki dostun İsa’nın işleri senin düşmanlarında da tamamlansın. Hafızan yavaş yavaş İsa’nın sevgisi ile doldukça yaşamış olduğun üzüntülerden kurtulacaktır.
Bazıları vardırki affedebilecek kapasiteye sahip olmasada bir rahipten özel bir kutsama ister : Bu mütevazilik jesti Tanrı’nın sevgisini üzerine çeker tabiki sana bu armağanı bağışlayacaktır.

TANRI’NIN LÜTFUNUN ÖRTTÜĞÜ GÜNAHLAR?
Yakubun oğlu olan Yusuf kendisini satmış olan kardeşleri yüzünden çok sıkıntı çekmiştir. Kendisinin ve babasının hayatı mahvedildi. Bütün bunlar onun zor durumlarda tanrıya sadık kalmasına engel olmadı. Bu sadakat onun. Tanrı’nın işlerini algılayacak anlayışa sahip oldu. Kardeşlerinin günahında Tanrının bütün iyiliği anlatan gizemli elini gördü. Tanrı kardeşleri tarafından satılmasına izin verdi böylece onları yedi yıl süren kıtlık yıllarında kurtardı.Yusuf Tanrının bu gizemli ve tuhaf bir şekilde sevgi dolu olan planını gördü. Sadece kardeşlerini affetmekle kalmadı ve onlara ayrıcalıklar vererek onurlandırdı. Bir olay düşünmemizi sağlar: Kardeşlerimizin günahları tanrının lütfuna eriştiğimiz sevgisini bize gösterdiği imkanlar haline gelirler. < Felaketler içinde bazen büyük fırsatlar yatar> der bir Kutsal kitap sözü. Hayranlıkla bakan gözler Tanrıya sevgi ile bakan gözler sadece hayatın gizemli işlerini algılayabilir ve bize negatif gibi görünen durumların İsa’nın yapısında gelişmemizi sağlayabilir. Uğradığımız haksızlıklara yada maruz kaldığımız düşmanca bakışlara bakmayacağız artık. Bundan böyle anlamadığımız şeyler için, bize acı veren şeylere ve uğradığımız hakaretlere minnet duymaya başlayacağız. Bu ruha sahip olmak için tabiki Pederi ve oğulu kendimizden daha çok sevmemiz lazım. Siyah kömürden ışık ve ısı alınabileceği anlayışına sahip olmak için Kutsal Ruhtan olmak lazım. Kömür siyah ve ağırdır. Dışarıya atma. Ateşe koy ve kömür odayı ısıtacak ve geceyi aydınlatacaktır. Senin ve diğerlerini günahları çirkin ve ağır mı? Tanrıya sun Tanrı onlardan senin merhamette, anlayış ruhunda ve teselli ruhunda gelişmeni sağlayarak kurtaracaktır.

AFFETMEK İLAÇTIR...
Değişik kaynaklar pek çok psikolojik ve psikosomatik ve hatta fiziksel hastalığın affetmeden ve affedilmeden yaşadıkları için ortaya çıktığını söylemektedir. Bu inanılması güç olmayan bir haberdir. Affetmemek Tanrı ile , kendimizle, diğer insanlarla, hikayeyle, ve doğayla uyum içinde olamamaktır. Uyum eksikliği gerginlik yaratır. Gerginlik ise yorar ve ruhun liflerini hasta eder. cennete girebilmenin dışında yeryüzünde yaşadığımız kısa günlerimizde cehenneme çevirmemek için Affetmek gereklidir. Affetmek. Bütün geçmişi affetmek nasıl? Bütün hayatını yüreğinde İsa’nın adıyla İsa’nın sevgisi için İsa ile birlikte affediyorum. ..ebeveynlerimin kendi aralarındaki ve bana karşı olan Sevgisizlikleri (gerçek veya düşünülen) kardeşler arasındaki kıskançlık çatışmaları çocukluk arkadaşları arasındaki saldırılar ve çekememezlikler, komşular arasındaki düşmanlıklar, maruz kalınan beddualar. Öğretmenlerin yaptığı haksızlıklar,başrahibin hoşgörüsüzlüğü herkesten yenen dayak kötü niyetli cinsel tacizler, yapmak zorunda bırakılmalar,bana yöneltilmiş olan tenkitler ve hakaretler kaynana, gelin ve güvey kavgaları, kardeşlerin ,ebeveynlerin , veya çocukların ihaneti. Miras paylaşımında uğranılan zararlar.
Ne kadar çok şey var affedecek! Tüm dünya sanki bana karşı suç işlemiş gibi. İsa’nın adıyla affediyorum. Kötülüğün esareti altında yaşamak istemiyorum, ama kötülüğe iyilikle karşılık vermek istiyorum: affediyorum!Bu şekilde suçlu dünyayı kurtarmaya başlıyorum çünkü üzerine İsa’nın açık yüreğinden doğan bir lütuf ırmağı akıtıyorum. Aynı şeyleri şimdiki zamanı düşünerekte yapıyorum. Affediyorum kötülüğümü isteyenleri,bana dalkavukluk edenleri affediyorum. Bana yalan söyleyenleri beni hor görenleri affediyorum, beni hor görenleri affediyorum, bana tuzak kuranları affediyorum, yaşadığım dünyayı mahvedenleri affediyorum. Hükümeti affediyorum,parlamento heyetini affediyorum. Kiliseleri kovalayanları affediyorum, affediyorum.....Ve kendimi ileride bana saldırabilecek kimseleri affetmeye hazırlanıyorum.Bir af ki hayatımım, onurumun, sonumun hiçbir önemi yok herkesin kurtuluşu önemli senin krallığın önemli Kutsal Ruhun tüm dünyaya yayılması önemli.Affedebilirsin ve affedebilirim herkim vefat etmişse. Ölmüş olan inananların ruhu huzur içinde uyusun. Evet Kendi adıma onlarıda affetmek istiyorum eğer aralarında affedilmeye ihtiyacı olan bir ruh varsa onuda affetmek istiyorum. İsa aracılığıla ölülerlede aramızda bir ilişki vardır. Bu ilişki üzerine varsayımlar yürütmek istemiyorum. Bana bunu Tanrı’nın onları tanıdığını bilmek bana yeter ne kendimi yüceltmek zorunda kalmak, ne korkmamı gerektirecek, nede gereksiz merak uyandıracak bir durum yoktur. Bana gelince İsa’nın adıyla onlarıda affetmek istiyorum.

AFFETMENİN GÜZELLİĞİ:
İsa pekçok kez aftan bahsetti. Eğer tanrı tarafından duada işitilmek istiyorsak affetmemiz gerekmektedir. Tanrıya benzeyebilmek için ve sırası geldiğinde affedilebilmek için affetmek gereklidi.Pekçok incilde geçen örnek bundan bahseder. Havariler defalarca rabbin bu düşüncesini tekrara ettiler ve bizlerde şimdi gerçekleştirmekteyiz.
Affederek yaşamak çok güzeldir.
Materyalist dünyadan çıkarak ışığın dünyasına girmektir.
Kargaşa dünyasından çıkıp barışa girmektir.
Yedi keremi? Hayır iç huzuruna, sendeki Tanrı’nın sevgisine sınır koyma; Yüreğine girmek isteyen güneşin önüne pancur koyma.
Büyüklüğüne sınır koyma Kendini sevginin hesabını tutacak kadar küçültme.Bu sevgi olmaz. Yetmiş kere yedi. Yüreğini Tanrının sonsuzluğuna açık tut. Eğer sürekli affetmeye kabil olmak istiyorsan Tanrıyı hayranlıkla düşünmeye devam et.
Ondan güç ve örnek alacaksın. < Tanrı sizleri Mesihte bağışladığı gibi sizde birbirinizi bağışlayın> (Ef: 4,32) < rabbin sizi bağışladığı gibi sizde birbirinizi affedin> (Kol,3,13)
Tanrıyı hayranlıkla düşünmek gereklidir bu bizim affetme kapasitemizin kaynağıdır. Affetme kapasitemiz günlük yaşamda önünde sürekli günahkar olduğumuz Tanrıyla birlik içinde olmaya açık oluşumuzdur. ile birlik olmamalıyız. (Vah. 2,10) Eğer bize karşı ve Tanrıya karşı suç işleyen bir kardeşle karşılaşırsak onu ne suçlamak, ne yargılamak ne mahkum etmek istemeyelim. Ama < Kükreyen aslan gibi yutacak birini arayarak dolaşan iblisten> kurtamak isteyelim. (1. Pt. 5,8) Dünyanın kurtuluş hikayesinde Tanrının ve kanını dökmüş olan İsa’nın işbirlikçisi olmak istiyoruz. Bu şekilde hiçkimseden kötü bir şekilde bahsetmeyeceyiz.Tanrı gibi Affeden affeder ve kimseden kötü bir şekilde konuşmaz. Her günahkar
Tanrı tarafından aranır. Tanrı melekleri ile birlikte her günahkarın izindedir. Kain kardeşini öldürdüğü zaman Tanrı onu bulmak ve kaybettiği sevgiyi verebilmek için aramıştır. Hemen iade etmesi mümkün olmasada onu korumaya devam edip terketmeyecektir. Kainden kötü bir şekilde bahsedebilirmisin Tanrı onu sevgi dolu adımlarla izlerken. Yine İsa’nın şu sözlerini dinleyelim. Düşmanlarınızı sevin ve size baskı yapanlar için dua edin Öyleki göklerdeki babanızın evlatları olasınız Çünkü O güneşini hem kötülerin hem iyilerin üzerine doğdurur. Göksel babanız yetkin olduğu gibi sizlerde yetkin kişiler olun.> (Mt.5, 44-48)
Affederek severken üstelik Tanrı gibi yetkinliğe ulaşırız. Onun evlatları olabilmemiz kendisinin olanlar olarak kabul edilebilmemiz için tek yol affetmektir.
Teşekkür ederim kardeşim beni her affettiğin an için
Teşekkür ederim çünkü İsa’yla birleşerek bana Pederin sevgisinin işaretini verdiğin için
Teşekkür ederim çünkü Rabbin sevgisine değer verip günahlarıma bakmadığın için.
Teşekkür ederim çünkü yaşamın üzerinde Tanrı sözünün etkilemesine izin veripte benim kötülüğümden ve günahımdan etkilenmediğin için.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ

DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

DÜŞÜNELİM : YETMİŞ KERE YEDİ konusuna benzer konular;

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" http://www.sabah.com.tr/haber,83A53DD77FE549128263EC296C6F4747.html

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih