EVET, BİZ HRİSTİYAN KATOLİKLER ALLAH KELİMESİNİ KULLANIRIZ! konusu
5550 kez okundu,
28 kez cevaplandı. En son mesaj
bozoon tarafından gönderildi.
EVET, BİZ HRİSTİYAN KATOLİKLER ALLAH KELİMESİNİ KULLANIRIZ! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

09-01-10, 14:22
Katolikmoderator
selamet sizinle olsun!
forumda artık uzayan can sıkan ve dile pelesenk bir konudur bu allah kelimesi, YETMEDİ Mİ??
öncesinde yazdım, karsı duran saygısızca davranan kardeşlerime ragmen fikrimde aynıyım ve gene söylüyorum.
siz inansanız da karsı da dursanız, çöpe bile atsanız evet biz katolik hristİyanlar allah kelimeini kullanırız.
katolik kilisesi, iman ikrarımız, (hadi gec ortodox iman acıklaması ) episkoposum - papazım, diyakonum allah kelimesini kullanır. .kullanırız ve rahatsız değiliz bundan.. burda da ben rahatsız olmuyorum.
bana eski yasadan örnekle gelmeyin.. mesih eskiyi tamamlamaya geldi.. SAKIN şimdi bu yazdıklarımı bana karsı kullanıp beni çürütmeye kalkmayın burda fikrimi yazıyorum.
karşı durun, durmayın fikrimi yazıyorum.
saygısızca yazmayın, davranmayın içinizden konusun eger saygısız olacaksanız rica ederim burda yazıp beni kufre düşürmeyin.saygısız olmak derdinde değilim.. kendi dogrumu size ispata mecbur hiç değilim!
severek yazdgım bu forumda fikir paylaşmam kadar normali yokken bir fikri bile paylaşamıyoruz dedirtmeyin bana lutfen!
aynı fikri paylaşmayın benle olur, ama sakın yazacaklarınıza kilisemi, ruhanim piskoposum yada kilisemde olacak bir insanı bile yerecek söz kullanmayın, rica ederim bu hakkı vermiyorum bu yazımı dile yazarken..
hadi bir musluman bana bunu yazabilir saygısızca anlarım ama lutfen ferisileşmenin anlamı yok!
size gösterdiğim saygı ve sevginin zerresi bile gösterilsin yeter bana inanc konusunda isterse inanmasın!
allah konusu kelimesi hakkında yazacagım son yazıdır..
kiliseme gitmek için hazırlanmaktayım şu an, yazacaklarınıza gece cevap vericem. bir düğünümüz- bir krizmasyonumuz var bugun cok bereketli gececek:)
lütfen!
saygılar
nicoletta
EVET, BİZ HRİSTİYAN KATOLİKLER ALLAH KELİMESİNİ KULLANIRIZ!
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-01-10, 14:42
NCyril
|
|
Katolikmoderator
|
selamet sizinle olsun!
forumda artık uzayan can sıkan ve dile pelesenk bir konudur bu allah kelimesi, YETMEDİ Mİ??
öncesinde yazdım, karsı duran saygısızca davranan kardeşlerime ragmen fikrimde aynıyım ve gene söylüyorum.
siz inansanız da karsı da dursanız, çöpe bile atsanız evet biz katolik hristİyanlar allah kelimeini kullanırız.
katolik kilisesi, iman ikrarımız, (hadi gec ortodox iman acıklaması ) episkoposum - papazım, diyakonum allah kelimesini kullanır. .kullanırız ve rahatsız değiliz bundan.. burda da ben rahatsız olmuyorum.
bana eski yasadan örnekle gelmeyin.. mesih eskiyi tamamlamaya geldi.. SAKIN şimdi bu yazdıklarımı bana karsı kullanıp beni çürütmeye kalkmayın burda fikrimi yazıyorum.
karşı durun, durmayın fikrimi yazıyorum.
saygısızca yazmayın, davranmayın içinizden konusun eger saygısız olacaksanız rica ederim burda yazıp beni kufre düşürmeyin.saygısız olmak derdinde değilim.. kendi dogrumu size ispata mecbur hiç değilim!
severek yazdgım bu forumda fikir paylaşmam kadar normali yokken bir fikri bile paylaşamıyoruz dedirtmeyin bana lutfen!
aynı fikri paylaşmayın benle olur, ama sakın yazacaklarınıza kilisemi, ruhanim piskoposum yada kilisemde olacak bir insanı bile yerecek söz kullanmayın, rica ederim bu hakkı vermiyorum bu yazımı dile yazarken..
hadi bir musluman bana bunu yazabilir saygısızca anlarım ama lutfen ferisileşmenin anlamı yok!
size gösterdiğim saygı ve sevginin zerresi bile gösterilsin yeter bana inanc konusunda isterse inanmasın!
allah konusu kelimesi hakkında yazacagım son yazıdır..
kiliseme gitmek için hazırlanmaktayım şu an, yazacaklarınıza gece cevap vericem. bir düğünümüz- bir krizmasyonumuz var bugun cok bereketli gececek:)
lütfen!
saygılar
nicoletta
|
Sevgili Nicoletta
Belki de benim en son attığım cevap neden oldu sizin böyle sinirlenmenize. Sizi öfkelendirdiğim için ve esenliğinizi bozduğum için ben şahsım adına özür dilerim. Yani sonuç olarak size bir eleştiri getirmedim ama benim yazdığım şey sizdeki bir üzüntüyü tetiklemiş öfkeye çevirmiş olabilir.
Evet saygı göstermeliyiz birbirimize. Romalılar bölümünde bize anlatıldığı gibi. Birbirimizi acımasızca yargılayıp eleştirmemeliyiz...
Sizin diğer mezheplere gösterdiğiniz saygıyı biliyorum. Bu konuda üzerinize gelindiğini de biliyorum. Ancak bu konuda hassas olan kardeşlerimizi de affetmelisiniz.
Benim şahsi fikrimi sorarsanız, şimdi hakim bir konumda olan başka bir dine ait olan bir terim olmasından ötürü o kelimenin kullanmaya karşıyım. Ben kullanmıyorum. Kullananı da ELEŞTİRMİYORUM. O haberde o yorumu yapmamın sebebini biliyorsunuz. O İslamcılara rağmen inatla o kelimenin kullanılmasının hiç gereği yoktu. O kelimeye sanki muhtaçmışız gibi bir anlam çıkmış. Sanki "aynı Tanrı'ya inanıyoruz" şeklinde onları kandırıyormuşuz gibi bir anlam çıkmış. Bu gibi şeyleri de engellememiz gerekiyor biliyorsunuz.
Ben Ortodoks'um. Ortodoks Kilisesi de o kelimeyi kullanır. Ama ben şahsen o kelimeyi kullanmama taraftarıyım.
Fakat,
Sadece size şu soruyu sormak istiyorum.
NEDEN?
Neden bu kelimeyi kullanma zorunluluğu hissediliyor?
Neden bütün bu tartışma?
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-01-10, 15:25
admin1 Ken Block
Bu bölümde yazmayalım, bu bölümde bu konu konuşulunca nicole rahatsız oluyor. YHVH bölümünden yazabilirsiniz.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-01-10, 18:29
ametist
Evet bende Allah kelimesini kullanma taraftarı değilim, ancak sırf bu yüzdende forumda kimse kimseye tavır yapmamalı diye düşünüyorum.Nicole kardeşimizde bir imanlı önemli olan Mesih'e iman etmesi ne mutluki iman ediyor... Tabikide sadece benim görüşümle sınırlı olmayarak Allah kelimesinin yanlış oldugunu ve İman etmeyen kardeslerimizin kafalarının karısacaklarını herkes anlayabilir.Osmanlı dönemindeki müslüman olan çevirmenlerin yazdıkları Allah kelimesi sadece onların müslüman olduklarıyla açıklanabilir.Yaratıcımız olan Yüce Tanrının özel isminin Allah olması mümkün olamaz.Ama inandıgımız Tanrıysa ve Mesihse isminin ne oldugu (önemli degildir demiyorum) ama cokta fark etmez.Tabikide bu şahsi görüsüm benim.Polemik yaratılacak bir durum olacak kadar önem arz etmemelidir demek istedigim.Ne Nicole kardesimz nede baska kardesler üzülmesin hepimiz Baba Ogul ve Kutsal Ruhta tek olan Tanrı'ya iman etmiyormuyuz ? :))) Esenlikler dilerim...
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-01-10, 19:43
V E R A
Sevgili Kardeşlerim
Canım Nicol'um Canım Rab'de öz kardeşlerim
Allah Kelimesi Elohim'den gelmektedir. Bunun vikipedia açıklaması ;
* Eloha: Tanrı,
* Elohim: Tanrılar demektir.
* Elohai: Tanrım
* Elohaynu: Tanrımız şeklinde varyasyonları vardır.
Eloh dişil bir kelimedir, arkasına eril çoğul eki "im" gelmiştir.
Elohim kelimesi aynı zamanda prens, kral vs gibi yüksek rütbeliler için kullanılan bir kelimedir. Kutsal Kitap'ta Tanrı'nın gücünün, yöneticilik ve adalet özelliklerinin geçtiği yerlerde kullanılmıştır.
İbranice'de Elohim sözcüğünün karşılığı tanrılar olarak verilebilir. Ancak bu tam doğru bir karşılığı vermeyecektir. Bu sözcüğün mastarı "el" dir ve güç anlamına gelir; "el-oha" ise güçlü ya da güçlü olan (kişi) anlamındadır. Tanrı Yehova için kullanıldığında saygı ifadesi olarak Eloha'ın çoğulu olan Elohim kullanılmıştır. Burada yaratılma oluşumu Tanrının özellikleri olarak başlar, kutsal isimler olarak somutlaşır ve yaratılış dört olarak adlandırılır.
Örnek:
* Ayet 1:27 ve Allah insanı yarattı: Vayivra Elohim et ha adam
* Ayet 2:7 ve Allah insana şekil verdi: YHVH Elohim vayitzer et ha adam
* El: Güç
* Eloha: güçlü olan
* Elohim: güçlü olan (çoğul şekli, Tanrı Yehova için kullanıldığında tekil ve saygı ifadesi olarak çoğul şekli)
* İbranice'deki bazı sözcükler Elohim ya da Eloha sözcüğünün mastarını içermektedir. Anlamları verilerek bazı örnekler şöyledir: Mikael, İsmael, İsrael, Cebrael.
* Yahudlier Genellikle tanrıyı Elohim ve Yehova şeklinde adlandırmaktadırlar. Elohim Tanrı'nın gazap tarafını, Yehova ise rahmet tarafınıtemsil eder. Yahudiler Tanrı'nın gazabından çok korktukları için Elohim adını daha çok kullanmayı tercih ederler.
Şimdi Müslüman Kardeşlere sizinle aynı yaratıcıya inanmıyoruz derken ; Evet inanmıyoruz çünkü size öğretilen o tek yaratıcı bir öfkelenen ve cezalandıran konumunda. Ve insanı yaratma amacı ona kulluk etmesi. Sormadan ,sorgulamadan ,korkarak.
Biz ise YARATICININ sevgi olduğunu bizi şefkatle ve zorlamadan beklediğini biliyoruz.
Arap ülkelerinde TEK BİR TANRI'YA iman edildiği bildirilmek için ALLAH deniyor. Bizde Tek bir tanrıya iman ediyoruz ve isminin YHWH olduğunu biliyoruz.
Biz YHWH nin 3'lü birlikte tek 1 Tanrı olduğunu bildiğimiz gibi.
ALLAH derken kast ettiğiniz Baba Oğul ve KUTSAL RUH özünde açıklanan tek bir TANRI ise bunda bir sorun elbetteki yok. AMA ALLAH KELİMESİNİ KİM İÇİN KULLANDIĞIMIZI ALTINI CİZEREK BELİRTİRSEK.
Nicol ve kilisesi ALLAH der iken kart ettiği RAB İSA 'dır
Benim Pederim'de ALLAH derken aynı şeyi kast eder.
En güzeli en doğru ifadeyi kullanmak tabiki . Ve ALLAH ELOHİM'den türemiştir .
LÜtfen birbirimizi bunun için kırmayalım. Bu inanın bir denenmedir.Denemeler ŞEYTAN'dan gelir. Forum o kadar bereketlendiki ayartıcı aramızda zigzaglar ciziyor. Buna izin vermiyelim ve günah işlemeyelim.
Hepinizi gerçekten çok seviyorum. Ve bunları okumak içimi sızlatıyor. Kalbinizin ne kadar temiz ve büyük olduğunu biliyor ve Sizi RAB'bime emanet ediyorum. İçinizdeki öfkeyi kırgınlığı ve yanlış anlaşılmaları silsin süpürsün. Siz Onun kanı ile bedeli ödenmiş TANRI KUZULARISINIZ. BUNU HER ZAMAN BEN VE BUNU OKUYAN TÜM
HRİSTİYANLAR LÜTFEN UNUTMASIN.
Sevgilerimle
Bunuda atlatacağımızı biliyorum RAB bizimle
FORUMA ÜYE OLUN! /
EVET, BİZ HRİSTİYAN KATOLİKLER ALLAH KELİMESİNİ KULLANIRIZ! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil