NCyril
EVET, BİZ HRİSTİYAN KATOLİKLER ALLAH KELİMESİNİ KULLANIRIZ!
|
|
Kyrie Eleison
|
Ayrıca; sizin kullandığınız bu mantığın aynısı ile bazı cemaat liderleri "cevşen" takmışlar, "fatiha" okumuşlardır. Eğer isterseniz bu kişilerin isimlerini buradan yazabilirim. Bunlar Türk medyasında da haber olmuştur.
Ayrıca; vaftiz yerine "abdest" yazılan, içinde namaz geçen "İncil" çevirileri vardır. Bunlar gelecek tepkilerden korkulduğundan dolayı Türkçe'de henüz yayınlanmamıştır. Eminim ki bunu da bir gün duyacaksınız.
|
Gerçekten şaşkınlık içerisindeyim, hiçbirşey demek istemiyorum...
Aliriza
Belki biz burada bu konuyu soyut olarak tartışıyoruz ama somut olarak geliştirilen ve yürürlüğe konulan bir proje var "Dinler arası diyalog". Bu proje ile dinler arasındaki farklılıkları gidermek, yakınlaşabilen olduğu kadar merkeze gelmesi, ortodoks ve katolikler arasındaki uzaklığı ortadan kaldırmah,ortodoksları özelliklede rusya'dan koparmak ve kendi kontrolleri altına almak istiyorlar.
Çok uzunca yazılan görüşlerde ifade edilen Allah sözüğünün kullanılması, abdest alınması,... gibi konular katolikleri merkeze yaklaştırmak amacını gütmektedir.Öte yandan islam kesimleri içinde fetullah gülen ve temsil ettiği ılımlı islam ideolojisini katoliklere yaklaştırmak hedeflenmektedir.İkincisi büyük ölçüde gerçekleştirilmiş durumda.Sıra diğerlerine geliyor.
Benim anladığım ve görebildiğim gelişmeler bu şekilde cereyan ediyor.
natan
herkes özgürdür ve karşılığını Rabden alır. Ben Allah kelimesini kullanmıyorum ,bunun islama ait özel bir isim olduğunu düşündüğümden dolayı. Ama saygı da duyuyorum .
Bu arada nicol da umarım kırılmaz ,üzülmez.
ametist
|
|
natan
|
herkes özgürdür ve karşılığını Rabden alır. Ben Allah kelimesini kullanmıyorum ,bunun islama ait özel bir isim olduğunu düşündüğümden dolayı. Ama saygı da duyuyorum .
Bu arada nicol da umarım kırılmaz ,üzülmez.
|
Aslında doğru..Herkesin günahı kendi boynuna kim neyi kullanırsa kullansın o zaman.
Bırakın allah desinler...
Anglikanmoderator
|
|
Kyrie Eleison
|
Ayrıca; sizin kullandığınız bu mantığın aynısı ile bazı cemaat liderleri "cevşen" takmışlar, "fatiha" okumuşlardır. Eğer isterseniz bu kişilerin isimlerini buradan yazabilirim. Bunlar Türk medyasında da haber olmuştur.
|
Sevigili Kyrie Eleison kardeş
Bu konuda size uzun cevap vermeyeceğim. Yalnız yukarıdaki cümleye doğru bulmuyorum. Onların yaptığı benim söylediğimden başka mantıktan geliyor. Ya ne demek istediğimi anlamamışsınız (başkalar da yanlış anladıysa, ben iyi anlatmamışsımdır.) ya kendiniz mantık hatasını yapmışsınız.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler