ortodoksmoderator3
EVET, BİZ HRİSTİYAN KATOLİKLER ALLAH KELİMESİNİ KULLANIRIZ!
Sevgili kardesler, bizim görevimiz yeni iman eden ve Hristiyanliga ilgi duyan kardeslerimizi dogru bir sekilde Hristiyanligi anlatmak ve ögretmektir.
Ben sahsim yeni iman etmis kardeslerime Tanrimiza Allah demelelerini önermem cünkü Allah (islamin Tanrisi) Hristiyan Tanrisi (YHVH, Isa Mesih) ilen alakasi yoktur farkliklarini simdi anlatmaya gerek duymuyorum cünkü daha önce cok kez yazilmistir.
Sunu da belirtmek isterim pek cok Arabistan ve Türkiye'de Kilise ve cemaat önderleri Tanri Isa >Mesihe Allah demektedir bunun dogru olmadigini hepimiz biliyoruz..
Benim ismim Seleukos-Nikator'dur. Kimse bana Sami-Nokta demesinide istemem ona göre... :-)
Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9
Aliriza
|
|
ortodoksmoderator3
|
Sevgili kardesler, bizim görevimiz yeni iman eden ve Hristiyanliga ilgi duyan kardeslerimizi dogru bir sekilde Hristiyanligi anlatmak ve ögretmektir.
Ben sahsim yeni iman etmis kardeslerime Tanrimiza Allah demelelerini önermem cünkü Allah (islamin Tanrisi) Hristiyan Tanrisi (YHVH, Isa Mesih) ilen alakasi yoktur farkliklarini simdi anlatmaya gerek duymuyorum cünkü daha önce cok kez yazilmistir.
Sunu da belirtmek isterim pek cok Arabistan ve Türkiye'de Kilise ve cemaat önderleri Tanri Isa >Mesihe Allah demektedir bunun dogru olmadigini hepimiz biliyoruz..
Benim ismim Seleukos-Nikator'dur. Kimse bana Sami-Nokta demesinide istemem ona göre... :-)
|
Sevgili Moderatorüm,
Seni gerçekten çok iyi anliyoruz. Biz zaten allah sözcüğünü kullanmıyoruz. Senin rahat olmanı ve yararlı olabileceğin başka konulara yönelmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
ortodoksmoderator3
|
|
Aliriza
|
|
|
ortodoksmoderator3
|
|
Sevgili Moderatorüm,
Seni gerçekten çok iyi anliyoruz. Biz zaten allah sözcüğünü kullanmıyoruz. Senin rahat olmanı ve yararlı olabileceğin başka konulara yönelmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
|
Sevgili kardesim, Tanri konusunda Tanrinin gercek ismine bagliliginden dolayi tebrik ederim..
Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9
eskikale
Merhaba,
bu konudaki nacizane fikrim, Muhammed'in Nasturi papaz Bahira'dan etkilendiğidir. Bahira doğu Süryanilerinden olan bir din adamı idi ve Doğu süryanice'de "Tanrı kelimesi "ALAHA" olarak kullanılır. Batı Süryanileri'nde ise bu kelime "ALOHO" olarak geçer. Bahira aforoz edildiği Nasturi kilisesinden intikamını böylece almış olmuştur.
Sevgiyle Rab Mesih'in bereketi hepinizin üzerinde olsun...
Katolikmoderator
|
|
moderator1
|
|
Bu bölümde yazmayalım, bu bölümde bu konu konuşulunca nicole rahatsız oluyor. YHVH bölümünden yazabilirsiniz.
|
moderatorum tesekkur ederim.
gercekten bu konuyu benim açtıgım yerde değil bahsi gecen YHVH bölümünde tartısılması eleştirilmesi daha sağlıklı olacak.
yardımcı oldugunuz için tekrar tesekkur ederim.
nicole
"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL
Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler