Evanjelique
Huzurlu bir Ölüm için edilen Dua
Da, quaesumus Dominus, ut in hora mortis nostrae Sacramentis refecti et culpis omnibus expiati, in sinum misericordiae tuae laeti suscipi mereamur. Per Christum Dominum nostrum. Amen.
Bağışlayan Rab Tanrı,ölüm saatimiz geldiğinde senin kutsal sakramentlerinle yenilenelim ve tüm suçlardan (günah) arınalım..ve senin merhamet dolu kollarına alınmayı hakkedelim..;Rabbimiz İsa Mesih'in aracılığıyla..Amin.
müzisyen
rab hepimize huzurlu bir ölüm versin.amen
Hardal
Âmin.
yusuf -34
Sevgili Evanjelique harikasın RABBİN SENİ ESİRGEYİP BEREKETLESİN...
AMİN
Evanjelique
|
|
yusuf -34
|
Sevgili Evanjelique harikasın RABBİN SENİ ESİRGEYİP BEREKETLESİN...
AMİN
|
Sevgili kardeşim,bu güzel sözlerin beni motive edip, bana şevk verse de,mükemmel olan efendimiz İsa Mesih'tir:-) Benim de hatalarım günahlarım ve zaman zaman itaatsizliklerim oluyor ama o Kutsal Ruh ne büyük ki,lütfunu üzerimize döküp bizi aklayarak arındırıyor...
Aslında ilk bakışta bu dualar, Katolik öğretisi olarak anlaşılıyor ama günümüzde artık II. Vatikan konsülü neticesinde çoğu Katolik Kilisesinde latince ve aramice dualar edilmiyor...
Dikkat ederseniz,kilisenin Latince ve Aramice dildeki amentü ve dualarını '' Meryem kültü '' ve '' Azizleri Yücelten '' kısımları çıkartarak forumda yayınladım ki (Bu yüzden AVE MARIA gibi Katoliklikle yoğrulmuş tipik duaları foruma koymadım)...
Bu dualar o yüzden Ortodoks,Protestan,Katoli k olsun ,Mesih inancı ailesinin her farklı kolundan gelen kardeşlere uygundur..
Martin Luther'in asıl amacı,Mesih inancını Kutsal Kitaba en uygun forma getirmeye çalışmaktı ama kilise içerisinde güzel ve kutsal kitapla tezat oluşturmayan liturjik uygulamaları,bazı diğer reformcular gibi tümden kaldırıp atmak yerine,bu uygulamalara aynen devam etti.
(Bu yüzden Latince ilahiler Lutheran ibadetinde,özellikle İsveç devlet kilisesinde uzun süre yerini korudu.)
Lutheranların ve Anglikanların Reform sonrasında terketmedikleri ve aynen uygulamaya devam ettikleri ibadetler arasında processional cross (ayin kortejinin önünde taşınan haç) taşımak,buhurdanlık kullanmak ve İsa Mesih'in çarmıha gerili bedenini (CRUCIFIX) kullanmak bulunur.
İsa Mesih'i öven ve yücelten Latince ilahi ve amentüleri bu forumda yazmaya devam edeceğim..
Esenlik ve sevgilerimle..
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler