Huzurlu bir Ölüm için edilen Dua

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Katoliklik : Huzurlu bir Ölüm için edilen Dua

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

Da, quaesumus Dominus, ut in hora mortis nostrae Sacramentis refecti et culpis omnibus expiati, in sinum misericordiae tuae laeti suscipi mereamur. Per Christum Dominum nostrum. Amen.

Bağışlayan Rab Tanrı,ölüm saatimiz geldiğinde senin kutsal sakramentlerinle yenilenelim ve tüm suçlardan (günah) arınalım..ve senin merhamet dolu kollarına alınmayı hakkedelim..;Rabbimiz İsa Mesih'in aracılığıyla..Amin.

hristiyanlık
müzisyen

rab hepimize huzurlu bir ölüm versin.amen

hristiyanlık
Hardal

Âmin.

hristiyanlık
yusuf -34

Sevgili Evanjelique harikasın RABBİN SENİ ESİRGEYİP BEREKETLESİN...

AMİN

hristiyanlık
Evanjelique

yusuf -34
Sevgili Evanjelique harikasın RABBİN SENİ ESİRGEYİP BEREKETLESİN...

AMİN

Sevgili kardeşim,bu güzel sözlerin beni motive edip, bana şevk verse de,mükemmel olan efendimiz İsa Mesih'tir:-) Benim de hatalarım günahlarım ve zaman zaman itaatsizliklerim oluyor ama o Kutsal Ruh ne büyük ki,lütfunu üzerimize döküp bizi aklayarak arındırıyor...

Aslında ilk bakışta bu dualar, Katolik öğretisi olarak anlaşılıyor ama günümüzde artık II. Vatikan konsülü neticesinde çoğu Katolik Kilisesinde latince ve aramice dualar edilmiyor...

Dikkat ederseniz,kilisenin Latince ve Aramice dildeki amentü ve dualarını '' Meryem kültü '' ve '' Azizleri Yücelten '' kısımları çıkartarak forumda yayınladım ki (Bu yüzden AVE MARIA gibi Katoliklikle yoğrulmuş tipik duaları foruma koymadım)...

Bu dualar o yüzden Ortodoks,Protestan,Katoli k olsun ,Mesih inancı ailesinin her farklı kolundan gelen kardeşlere uygundur..

Martin Luther'in asıl amacı,Mesih inancını Kutsal Kitaba en uygun forma getirmeye çalışmaktı ama kilise içerisinde güzel ve kutsal kitapla tezat oluşturmayan liturjik uygulamaları,bazı diğer reformcular gibi tümden kaldırıp atmak yerine,bu uygulamalara aynen devam etti.

(Bu yüzden Latince ilahiler Lutheran ibadetinde,özellikle İsveç devlet kilisesinde uzun süre yerini korudu.)

Lutheranların ve Anglikanların Reform sonrasında terketmedikleri ve aynen uygulamaya devam ettikleri ibadetler arasında processional cross (ayin kortejinin önünde taşınan haç) taşımak,buhurdanlık kullanmak ve İsa Mesih'in çarmıha gerili bedenini (CRUCIFIX) kullanmak bulunur.

İsa Mesih'i öven ve yücelten Latince ilahi ve amentüleri bu forumda yazmaya devam edeceğim..

Esenlik ve sevgilerimle..

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Huzurlu bir Ölüm için edilen Dua konusuna benzer konular;

ölüm arkadaşlar babaannem 2 aydır hasta yatıyordu ben çalıştığım için yanına gidemiyordum geçen gün kardeşim bana telefon atı ve babaannemin benim resmime bakıp durduğunu söledi beni görmek istiyomuş bende bunun üzerine gittim ve gördüm elini tuttum durumu çok kötüydü aradan yarım saat geçti ve ben tekrar yanına gittim ve dışarı çıktım sonra oturdum ve dua ettim yüce efendimiz rab ona yardım et kurtar bu ısdıraptan ve aradan 2 yada 3 dk geçti babaannem son nefesini verdi ...bunu sizlere anlatmak istedim o kadar ...

Başka Tanrılara edilen dualar Merhaba hepimiz duanın insan psikolojisi için olumlu etkisi olduğunu biliyoruz. İster güneşe ister bir heykele ister Allah'a ister göktanrıya ister Zeus'a dua eden herkes psikolojik olarak rahatlama hisseder çünkü insanın doğasında yaratıcı bir varlığa sığınma hissi vardır. Bu akşam haberleri izliyordum ve canlı yayında Oruç baba türbesi diye bir yere bağlandılar. Oruçlarını açıp dua etmek için gelen Müslümanları gösterdiler ve onlarla kısa röportajlar yaptılar. Birçok kişi o mekanın kutsal olduğunu ve orada ettikleri duaların kabul olduğunu ve isteklerinin gerçekleştiğini söyledi. Henüz küçük bir çocukken ve kafamda bir Tanrı modeli şekillenmişken ben de Allahım diye dua ederdim ve bazen gerçekleşirdi. Merak ettiğim eğer Müslümanlık ya...

İsa'ya edilen bir dua (Latince) Domine Iesu, Per vagitus Tui in praesepio pro me nascentis, Per lacrimas Tui in cruce pro me morientis, Per amorem Tui in tabernaculo pro me viventis, Miserere mei et salva me. Rab İsa,(senin aracılığınla)sen benim için doğduğunda o beşikte ağladın,sen haç üzerinde benim için ölürken gözyaşını akıttın,bana olan sevgin yüzünden konutunda yaşıyorum.Bana merhamet et ve beni kurtar.

"İyi ve huzurlu insan her şeyi iyiye dönüştürür" - Thomas Kempis İyi ve huzurlu insan her şeyi iyiye dönüştürür. Bu bilgileri, yücelerden ve bilgili olanlardan gizleyip, alçakgönüllü olanlara açıkladığın için sana şükrediyorum, Baba. Öyle oldu, ey Baba, çünkü öyle istedin. Birinin senden yana ya da sana karşı olmasını pek önemseme, Tanrı’nın her yaptığın işte seninle birlikte olmasına bak. Vicdanın temiz olsun, o zaman Tanrı senin savunmanı kendi üzerine alacaktır. Tanrı’ nın korumak istediği kişiye insanların hiçbir kötülüğü zarar veremez.

Huzur için edilen dua (latince) Da, Domine, propitius pacem in diebus nostis, ut, ope misericordiae tuae adiuti, et a peccato simus semper liberi et ab omni perturbatione securi. Per Christum Dominum nostrum. Amen. Rabbim,huzurunu cömertçe ver,senin merhametinin yardımı aracılığıyla geçen şu günlerimizde;günahtan özgür kılınalım ve bütün rahatsızlıklar bizden uzak kalsın..;Rabbimiz İsa Mesih'in aracılığıyla...Amin.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Katoliklik : Huzurlu bir Ölüm için edilen Dua

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler