KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ konusu 1957 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj Katolikmoderator tarafından gönderildi. KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ Katakumenaya dair bilgileri tazelemek isterim izninizle. ruhaninin ve adayların diyalogu su sekilde olur: KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ<o:p></o:p> <o:p> </o:p> 1. KİLİSEYE KABUL EDİLME<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Ruhani Peder: ............., Hıristiyan olmak için Kilise’ye başvurmuş bulunuyorsunuz, isteğiniz nedir?<o:p></o:p> Adaylar: Vaftize hazırlanmak istiyoruz.<o:p></o:p> R: Şu anda vaftize daha iyi bir şekilde hazırlanma isteğinizi dile getirmiş bulunuyorsunuz. Bugün buraya Mesih İsa’ya inanmak, Mesih’in yaşamım örnek almak için geldiniz. Sizi aramızda görmekten memnunuz, Hıristiyan cemaati sizi kabul etmekten kıvanç duyar. Bu tutumunuz, daha önce fark etmiş olduğunuz bir çağrıya, sizi buraya kadar getiren ve daha uzağa götürecek Tanrı çağrısına cevaptır.<o:p></o:p> Şimdiye... KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ konusu 1957 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj Katolikmoderator tarafından gönderildi.

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-10, 11:53
Katolikmoderator

Katakumenaya dair bilgileri tazelemek isterim izninizle. ruhaninin ve adayların diyalogu su sekilde olur:

1. KİLİSEYE KABUL EDİLME

Ruhani Peder: ............., Hıristiyan olmak için Kilise’ye başvurmuş bulunuyorsunuz, isteğiniz nedir?
Adaylar: Vaftize hazırlanmak istiyoruz.
R: Şu anda vaftize daha iyi bir şekilde hazırlanma isteğinizi dile getirmiş bulunuyorsunuz. Bugün buraya Mesih İsa’ya inanmak, Mesih’in yaşamım örnek almak için geldiniz. Sizi aramızda görmekten memnunuz, Hıristiyan cemaati sizi kabul etmekten kıvanç duyar. Bu tutumunuz, daha önce fark etmiş olduğunuz bir çağrıya, sizi buraya kadar getiren ve daha uzağa götürecek Tanrı çağrısına cevaptır.
Şimdiye kadar ışık size kılavuzluk etti; sizi Mesih İsa’nın getirdiği Müjde’yi, yani İncil’e kadar getirdi.
Şimdi bırakın, Mesih İsa size yol göstersin. İsa sizi Tanrı’ya ulaştıracaktır. O’na güveniniz tam olsun. Ancak böylece Tanrı’yı daha iyi tanıyabilecek ve O’nu bütün yüreğinizle sevebileceksiniz. Böylece istediğiniz vaftize ulaşabileceksiniz. İsteğiniz bu değil mi?
Adaylar: Evet, bunu istiyoruz.
(Ruhani Peder, adayları kötülüğe karşı savaşmaya davet eder).
R: Mesih İsa’ya güvenmek istiyorsanız, ışığın her yanınızı kaplamasını istiyorsanız, ışığın gelip sizde yerleşmesini istiyorsanız, ışığa engel olacak engelleri kaldırmalısınız. İçinizde hiçbir gölgelik alan bırakmamalısınız. Yüreğimizin derinliklerinde direnmek isteyen bu karanlıkların neler olduğunu hepimiz biliriz. Bunlara örnek olarak, ne pahasına olursa olsun başarmak arzusu, paranın her şeyden önce gelmesi, bencillik, çıkar duygusunun Üstünlüğü gibi duygulardır.
Mesih İsa’ya güvenmeye kararlı olduğunuzu belirttiniz. Aynı şekilde içinizde Tanrı ışığını boğacak tehlikelere karşı savaş vermeyi de kabul ediyor musunuz?
Adaylar: Evet, kabul ediyoruz.
(Ruhani Peder, cemaat adına Allah’a şükrederek şu sözlerle devam eder).
R: Her iyiliğin kaynağı olan ey yüce Peder gönüllerinde uyandırdığın çağrı için sana şükrediyoruz. Çünkü onların arayışlarını destekleyen ve kendi yolunda ilerlemelerini sağlayan Sen’sin. Hepimizin önünde verdikleri cevap için, Sen’in varlığının ve sevginin tanıkları olarak, onların yanında bulunmamızı sağladığın için sana şükrediyoruz.

2. HAÇ İSARETİ İLE İSARETLEME

R: Sevgili kardeşlerim, Haç işareti Mesih’e inananlar için büyük bir simgedir. Bu işaret, İsa’nın ölerek bize gösterdiği büyük sevgisini anımsatır. Haç işaretiyle işaretlenmek demek Mesih İsa’ya bağlı kalacaklarına dair söz vermek demektir.
+ ............... Mesih’in haç işaretini alnınıza sürdüm. Aslında İsa’nın Kendisi sizi sevgi işaretiyle işaretliyor. O’nu daha iyi tanımaya çalışın. O’nu izlemeye çaba gösterin. Esenliğin bu işaretini vücudunuzda taşıyın.
+ Kulaklarınız Mesih’in haçıyla işaretlensin ki, Rabbin sesini dinleyebilesiniz.
+ Gözleriniz Mesih’in haçıyla işaretlensin ki, Tanrı’nın mutluluğunu görebilesiniz.
+ Dudaklarınız Mesih’in haçıyla işaretlensin ki, sizinle konuşan Tanrı’ya bir şeyler söyleyebilesiniz.
+ Yüreğiniz Mesih’in haçıyla işaretlensin ki, inancınız sayesinde Mesih içinizde otursun.
+ Omuzlarınız Mesih’ in haçıyla işaretlensin ki, Mesih’in yolunda gitmek için her gün haçınızı taşıyabilesiniz.
(Sonra Ruhani Peder adaylar üzerine haç işareti yaparak onları kutsar).
R: Peder, Oğul ve Kutsal Ruh adına yaşama sahip olabilmeniz için tüm varlığınızla haç işaretiyle işaretlenmiş olun.

3. KİLİSEYE GİRİŞ

(Ruhani Peder adayları Kilise’ye girmeye davet eder).
R: Kilise’ye girin, cemaatte yerinizi alın ve bizimle birlikte Tanrı’nın Sözü’nü dinleyin.

4. KESİN ÇAĞRI (APEL)

R: Rabbim, Sen her zaman insanları kurtarmak için çalışırsın. Fakat yeni Hıristiyanları çağırdığın zaman halkına lütuflarından daha geniş bir şekilde bahşediyorsun; seçtiklerine merhametle bak: Sevginle aynı zamanda katekümenleri ve tüm vaftizlileri koru ve güçlendir. Bunu, Seninle ve Kutsal Ruh’la birlikte şimdi ve ebediyen hükmeden Oğlun Rabbimiz Mesih İsa’nın adına senden dileriz.
C: Amin.
(Sorumlu, Episkopos’a takdim eder).
R: Sevgili Peder, (şehrin adı) Latin Katolik cemaati sizden (isim) vaftize çağırmanızı diler.
R: (Katekümene) .............; Vaftiz, Kuvvetlendirme ve Efkaristiya sayesinde Mesih’in ölümünün ve dirilişinin sırrına katılmak istiyor musun?
KATEKUMEN: Evet, istiyorum.
R: (Cemaate) Kardeşlerim; yakın bir zamanda vaftiz olmak istedi. Aziz Pavlus’un dediği gibi: “Hiç kimse Kutsal Ruh’un etkisi altında bulunmadan “İsa Rab’dir” diyemez”. Ayrıca bunu da ekler ki: “Kutsal Ruh insanda herkesin iyiliği için çalışır ve Ruh’un meyveleri sevgi, sevinç, barış, sabır ve iyiliktir”. Bu ışığın altında sorumlular ..............’nin, bu kesin adıma hazır olduğunu sanıyorlar. Bu nedenle onu Kutsal Gizemlere çağırmayı diliyoruz.
Siz, Vaftiz annesi .................’nin bu isteğini onaylıyor musunuz?
VAFTİZ ANNESİ: Evet.
R: Biliyorsunuz ki sizden bir destek bekliyor: Mesih’in yolunda ona kardeşçe yardım edeceksiniz. Bu sorumluluğu kabulleniniz.

5. OKUMALAR

1. OKUMA: HOŞEA PEYGAMBERİN KİTABİNDAN SÖZLER
“Gelin, RAB’be dönelim. Bizi O parçaladı, O iyileştirebilir. Bizi O yaraladı, yaramızı O sarabilir. İki gün sonra bizi diriltecek, üçüncü gün ayağa kaldıracak, huzurunda yaşayalım diye. Gelin RAB’bi tanıyalım, RAB’bi tanımaya gayret edelim. O tan gibi şaşmadan doğacaktır, yağmur gibi, toprağı sulayan bahar yağmurları gibi bize gelecektir. “Ey Efrayim ne yapayım sana? Ey Yahuda sana ne yapayım? Sevginiz sabah sisine benziyor, erkenden uçup giden çiğ gibi.
Bu yüzden onları peygamberler aracılığıyla lime lime doğradım, ağzımdan çıkan sözlerle öldürdüm, yargılarım şimşek gibi ışıldıyor. Çünkü ben kurban değil, bağlılık isterim, yakmalık adaklardan çok beni tanımanızı beklerim.

MEZMUR: 50
Tanrımız geliyor, sessiz kalmayacak,
Önünde bir ateş yanıyor,
Çevresinde şiddetli bir fırtına esiyor.

Halkını yargılamak için
Yere göğe sesleniyor:
“Toplayın önüme bana bağlı olanları,
Kurban keserek benimle antlaşma yapanları.”

Gökler O’nun doğruluğunu duyuruyor,
Çünkü yargıç Tanrı’nın kendisidir.
“Ey halkım, dinle de konuşayım,
Ey İsrail, sana karşı tanıklık edeyim:
Ben Tanrı’yım, senin Tanrı’nım!

Kim şükran kurbanı sunarsa,
Beni yüceltir;
Yolunu düzeltene
Tanrı’nın kurtanşını göstereceğim.”

İNCİL: AZİZ MARKOS TARAFINDAN YAZILAN MESİH İSA’NIN İNCİLİ’NDEN SÖZLER
Sur bölgesinden ayrılan İsa, Sayda yoluyla Dekapolis bölgesinin ortasından geçerek tekrar Celile gölüne geldi. Ona sağır ve dili tutuk bir adam getirdiler, elini üzerine koyması için yalvardılar.
İsa adamı kalabalıktan ayırıp bir yana çekti. Parmaklarını adamın kulaklarına soktu, tükürüp onun diline dokundu. Sonra göğe bakarak içini çekti ve adama, «Effata», yani «Açıl! » dedi. Adamın kulakları hemen açıldı, dili çözüldü ve düzgün bir şekilde konuşmaya başladı.
İsa orada bulunanları, bunu kimseye söylememeleri için uyardı. Ama onları ne kadar uyardıysa, onlar haberi o kadar çok yaydılar. Halk büyük bir hayret içinde kalmıştı. «Yaptığı her şey mükemmel. Sağırların kulaklarını açıyor, dilsizleri konuşturuyor! » diyorlardı.

6. “AÇIL”, “EFFATA

Size iletilen imanın, Allah’ın şanını ve övgüsünü belirtmesi için “EFFATA”, yani “AÇIL”.

7. BÜYÜK İMAN İKRARI

Tek Allah’a inanıyorum. Görünen ve görünmeyen varlıkların Yaradanı, her şeye kadir Peder, yüce Allah’a inanıyorum. Allah’ın biricik Oğlu, tek Rab ve ezelde Peder’den doğmuş olan Mesih İsa’ya inanıyorum. O Allah’tan Allah, Nur’dan Nur, gerçek Allah’tan gerçek Allah’tır. Yaratılmış olmayıp Peder ile aynı özdedir ve her şey onun vasıtasıyla yaratılmıştır. Biz insanlar için ve kurtuluşumuz için gökten inmiş, Kutsal Ruh’un kudretiyle vücut bulmuş ve Bakire Meryem’den doğmuştur. Pontius Pilatus zamanında bizim için ızdırap çekerek çarmıha gerilmiş, gömülmüş ve Kutsal Kitapların yazdığı gibi üç gün sonra dirilmiş ve göğe çıkmıştır. O Peder’in sağında oturmaktadır. Dirileri ve ölüleri yargılamak için şanla tekrar gelecek ve Onun hükümdarlığı son bulmayacaktır. Peygamberler vasıtasıyla konuşmuş olan, Peder ve Oğul’dan çıkıp, Peder ve Oğul ile birlikte, tapılan ve yüceltilen, hayatın kaynağı ve Rab olan Kutsal Ruh’a inanıyorum. Havarilere dayanan, Evrensel ve kutsal olan tek Kilise’ye inanıyorum. Günahların affı için tek bir vaftizi kabul ediyorum. Ölülerin dirilişini ve ebedi hayatı bekliyorum. Amin.

8. GENEL DUALAR

R: Bir arada dua etmek için toplanmış bulunan kardeşlerimiz, kendimiz için ve tüm insanlar için iyilik dolu olan Rabbe yalvaralım. Lütfen hep beraber şu cümleyi tekrar edelim:
C: Ya Rab, dualarımızı kabul et.
Allah’ın Kutsal Kilise’si için: Kutsal Ruh onu daima yönetsin ve yenileyip güçlendirsin diye Rabbe dua edelim.
Papa hazretleri, Patrikler, Episkoposlar ve tüm rahipler için: Yüce Allah hikmetiyle onlara yardımcı olsun diye Rabbe dua edelim.
Daha kardeşçe bir dünya kurmaya çalışanlar için: çabaları başarıya ulaşsın diye Rabbe dua edelim.
Kilisenin dışında bulunanlar ve Mesih İsa’yı tanımayanlar için: Tanrı’nın nuru onların kalplerini aydınlatsın diye Rabbe dua edelim.

Allah’ın Kutsal Kilisesi içim Rabbimiz Allah ona barış ve birlik versin ve bütün dünyada onu korusun diye Rabbe dua edelim.

Işığı arayanlar, iman yolunda yürüyenler, özellikle ve tüm katekümenler için Mesih İsa’da yeni yaşama kavuşsunlar diye Rabbe dua edelim.

R: Burada toplanmış bulunan tüm bizler içim aramızda hakim olan sevgi, Mesih İsa’ya iman etmiş olanların, bir an önce, kardeşlik sevgisiyle ve birlik içinde yaşamalarını sağlasın diye Rabbe dua edelim.

RC: Göklerdeki Pederimiz, adın yüceltilsin. hükümdarlığın gelsin. Göklerde olduğu gibi, yeryüzünde de senin isteğin olsun. Günlük ekmeğimizi bugün de bize ver. Bize kötülük edenleri bağışladığımız gibi sen de bağışla suçlarımızı. Bizi günah işlemekten koru ve kötülükten kurtar. Çünkü hükümdarlık kudret ve yücelik ebediyen senindir.

9. KUTSAL KİTABIN VE HAÇIN TESLİMİ

(Sonra Ruhani Peder, adayların üzerine ellerini uzatarak şu duayı söyler).
R: Tanrım, Sen tüm insanların Pederisin. Tanrım Sen, Seni bilmeyenlerin, Seni arayanların ve Seni tanıyanların Pederisin.
Onlara bak, onlar uzun süre dünyada Seni bilmeden yaşadılar ama Sen onlara elini uzattın ve onların gözünü açtın. Şimdi ise Mesih İsa’nın adım alıyor ve Hıristiyan sayılıyorlar. Onlara vaftiz lütfunu bağışlayarak, Komünyon almalarını sağla ki, kendi çocuklarına verdiğin mutluluğu onlar da tadabilsin. Bunu Rabbimiz Mesih İsa’nın adına senden dileriz.
C:Amin.
R: Katekümen kardeşlerimizi sevinçle aramıza kabul ediyoruz. Yeniden bir araya gelene dek, Mesih’in esenliği üzerinizde olsun.
C: Allah’a şükürler olsun.

10. KATEKÜMENE KUTSAL YAĞ SÜRÜLMESİ

R: Her şeye kadir Allah, halkının kuvvetinin kaynağısın ve ona her zaman özen gösterirsin. Gücünün sembolü olarak yağı yarattın. Episkopos tarafından kutsanmış bu yağ sayesinde işaretlenecek ‘a gücünü bağışla. Senden bilgi ve kuvvet alarak daha derin bir şekilde Müjdeyi anlayarak ve cesaretle, Hıristiyan mücadelesine katılacak; Allah’ın evlatlığına yükselip, Kilisende yeniden doğarak ve yaşayarak mutlu olacak. Bunu Rabbimiz Mesih İsa’nın adına senden dileriz.
C: Amin.
(Kutsal Yağ sürülmeden önce)
R: Kurtarıcımız Mesih’in gücü seni kuvvetlendirsin. Kurtuluşun için seni işaretleyen bu yağ içine işlesin. Bu, şimdi ve ebediyen Rabbimiz Mesih İsa’nın içinde olsun.
C:Amin.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-10, 13:43
atariş

Bu harika paylaşımlar için çok teşekkürler.RAB sizi bereketlesin!

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-10, 23:44
Katolikmoderator

Katolikmoderator

“AÇIL”, “EFFATA
Size iletilen imanın, Allah’ın şanını ve övgüsünü belirtmesi için “EFFATA”, yani “AÇIL”.

"Effata" Aramice'de "Açıl" anlamına gelir.. Vaftizi yapan Episkopos veya papaz katakumenenin kulaklarına parmagıyla dokunur ve "Effata yani Açıl" der.. (Rabbin sözünü duy kulakların açılsın anlamıda.. )
sonra parmaklarıyla ağzına dokunur ve gene "Effata" der, (ki ağzın açılsın sadece Rabbin sözünü konus dilin bu şekild çözülsün anlamıda..)

eklemek istedm bu bilgileri..

selamlar

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-02-10, 13:54
natan

Bu güzel bir paylaşımdı gerçekten ,
çok teşekkür ederim nicol,

sevgiler

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-02-10, 12:30
†gİzeM†

bu törene katılacağım zamanı iple çekiyorum.. bana yardım et tanrım, bu yolda düşmek istemiyorum..

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

KATEKÜMENA’YA GİRİŞ VE ÇAĞRI TÖRENİ konusuna benzer konular;

ÇAĞRI ALDIK ÇAĞRI ALDIK Çocuklar henüz doğmamış, iyi ya da kötü bir şey yapmamışken, Tanrı Rebeka'ya, "Büyüğü küçüğüne kulluk edecek" dedi. Öyle ki, Tanrı'nın seçim yapmaktaki amacı yapılan işlere değil, kendi çağrısına dayanarak sürsün. Rom.9: 11-12 İsrailliler Müjde'yi reddederek sizin uğrunuza Tanrı'ya düşman oldular; ama Tanrı'nın seçimine göre, ataları sayesinde sevilmektedirler. Çünkü Tanrı'nın armağanları ve çağrısı geri alınamaz. Bir zamanlar Tanrı'nın sözünü dinlemeyen sizler şimdi İsrailliler'in sözdinlemezliğinin sonucu merhamete kavuştunuz. Bunun gibi, İsrailliler de, sizin kavuştuğunuz merhametle merhamete erişmek için şimdi söz dinlemez oldular. Rom.11: 28-31

katekümena merabalar kardeşlerim. benim bir kaç gündür kafama takılan bir konu var. bunu sizlerle paylaşmak istedim. ve katolik moderatörümüzden yardım almak istedim( çünkü nicolacığım aynı kiliseye gitmekteyiz yakın bir zamanda katekümen derslerine başlamak istiyorum.) sorum şu; Katekümenliğe başlamak için reşit olma şartı aranıyor mu? rabbimiz YHVH sizleri bereketlendirsin. amen...

Kur’ân’a Göre Allah’nın Kelâmı Ebediyete Kadar Geçerli Kalacaktır Kur’ân’a Göre Allah’nın Kelâmı Ebediyete Kadar Geçerli Kalacaktır “Allâh demişti ki: ‘Ey İsâ, ben seni öldüreceğim, bana yükselteceğim, seni inkâr edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları ta kıyamet gününe kadar inkâr edenlerin üstünde tutacağım.” (Al-i İmrân 3:55) Kutsal Kitap, kendisinin Tanrı’nın ebedi Sözü olduğunu iddia ettiği gibi, aynı şekilde Kur’ân’da kendisinin Tanrı’nın ebedi sözü olduğunu iddia ediyor. Dolayısıyla Tanrı’nın ebedi sözünün değiştirilmesi mümkün olamaz. Eğer Tanrı’nın Sözü gökte korunmuş bulunuyorsa, aynı zamanda yerde de korunmuş bulunacaktır. İslâmiyet’in esas öğretişlerine göre Kur’ân’ı Kerim ebedidir, yaratılmamıştır.1 Ayrıca, Kur’ân’a göre Tanrı’nın kitapları arasında bir ayrım...

Kur’ân’a Göre Mü’minler, Kutsal Kitaplar Arasında Hiçbir Ayrım Yapmazlar Kur’ân’a Göre Mü’minler, Kutsal Kitaplar Arasında Hiçbir Ayrım Yapmazlar “‘Allâh’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Mûsâ ve İsâ’ya verilene ve (diğer) peygamberlere Rabb’leri tarafından verilene inanırız; onlar arasında bir ayırım yapmayız, biz Allâh’a teslim olanlarız.’ deyin.” (Bakara 2:136)

Kur’ân-ı Kerîm’e Göre Allah’ın Kelâmı Değiştirilemez Kur’ân-ı Kerîm’e Göre Allah’ın Kelâmı Değiştirilemez “(Bu), Allâh’ın önceden geçen (millet)ler arasında (uygulanan) kanunudur. Allâh’ın kanununu değiştirme(ye imkân) bulamazsın.” (Ahzâb 33:62) Hem Kur’ân’a göre hem de Kitab-ı Mukaddes’e göre Tanrı’nın sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. Tanrı’nın Sözünün değiştirilemeyeceği hususunda Kur’ân-ı Kerîm ve Kitab-ı Mukaddes tam bir uyum içindedir. Bu, Kur’ân-ı Kerîm ve Kitab-ı Mukaddes arasında ortak bir noktadır. Kur’ân’dan anlaşılıyor ki, hiç kimse hiç bir zaman Tanrı’nın Sözünü değiştiremez. Şimdi Kur’ân’ın, Tanrı’nın Sözünün değişip değişmediği hakkındaki tanıklığını yorum yapmadan aktaralım.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih