Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı? konusu
5448 kez okundu,
21 kez cevaplandı. En son mesaj
taddeos tarafından gönderildi.
Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

09-03-10, 02:38
K A P K A N
Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı?
http://meryemana.net/merye/tr/miscshow.php?f=1171818814
|
|
Alıntı:
|
|
(İkinci Vatikan Konsili, Kilise Hakkında Dogmatik Yasa, 2.16) Olağan 2. Çarşamba Halkımın Kurtarıcısı olacağım.
Fakat kurtuluş tasarısı Yaratanı tanıyan insanları da içine almaktadır; ilk olarak, İbrahim’in yasasını kabul edip bizimle birlikte tek, bağışlayıcı, sonuncu günde beşeriyeti yargılayacak olan Allah’a ibadet eden Müslümanları. Bilinmeyen Allah’ı gölgeler ve resimler içinde arayan öteki kimselere gelince, Allah onlardan da uzakta değildir; çünkü herkese hayat, soluk ve bütün her şeyi veren O’dur (bk. Hav. İş. 17, 25-28), çünkü Kurtarıcı olarak bütün insanların kurtulmasını istemektedir (bk. I. Tim. 2,4). Gerçekten hiç bir kusurları olmaksızın Mesih’in İncil’ini ve onun Kilise’sini tanımamış olan, fakat samimi bir kalple Allah’ı arayan ve inayetin etkisi altında O’nun, vicdanlarının emirleriyle tanıdıkları, iradesini yerine getirecek şekilde hareket etmeye çalışan kimseler de ebedi kurtuluşa kavuşabilirler. Tanrı, kendi kusurları olmaksızın, henüz açık bir Allah bilgisine erişememiş olup, doğru bir hayat sürmeye çalışanlardan; kurtuluş için gerekli yardımları esirgemez. Gerçekten, bu kimselerin içinde iyi ve doğru ne varsa, Kilise bunları İncil’e bir hazırlık olarak ve her insanı sonunda yaşama kavuşsun diye aydınlatan tarafından bağışlanmış bir armağan olarak saymaktadır.
|
Katolik üyelerin bu bölüm ile ilgili yorumlarını merak ediyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-03-10, 06:12
dng
|
|
Kyrie Eleison
|
|
Alıntı mesaj
|
Katolik Kilisesi Doktrini' ne göre herkes kurtuluşa erebilir. Kişi iyi ise, erdemli ise, yardım sever ve bağışlayıcı ise,... Bu tür kişilere Tanrı planına ve isteğine göre ölüm anında Mesih'i tanıtıp son bir tövbe şansı verebilir. Kişi Müslüman, Ateist veya pagan olabilir, önemi yok. Yani kısacası: herkes kurtulacak diye birşey yok ancak herkes kurtulabilir. Bu Rabbin taktirindedir...
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-03-10, 10:19
file
Yönetim Notu:Lütfen
hristiyanlık dışı dinlere ait öğretileri soru panosunda yazmayınız.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-03-10, 13:40
Temple
Katolik Kilisesinin ****** ögretilerinden en tehlikelisi...
9Haddini aşıp Mesih'in öğretisine bağlı kalmayan hiç kimsede Tanrı yoktur. Bu öğretiye bağlı kalanda ise hem Baba, hem de Oğul vardır.
10Eğer biri size gelir de bu öğretiyi getirmezse, kendisini evinize almayın, ona selam bile vermeyin.
11Çünkü böyle birine selam veren, onun kötü işlerine ortak olur.
II Yuhanna
Yönetim Notu: Mesajınızdaki bir kelime katolik kardeşlerimiz kırılmasın diye sansürlenmiştir, anlayışınız için teşekkür ederiz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-03-10, 13:50
NCyril
Fakat anladığım kadarıyla bu Mesih'i tanıdığı halde reddedenler için geçerli olmamalı, değil mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil