| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Katoliklik
: Katolik Teolojisi ile ilgili yardım konusu 291 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj brkelit35 tarafından gönderildi. Katolik Teolojisi ile ilgili yardım Arkadaşlar forumda gayet yeniyim katolik mehzebi hakkında bilgi alacağım sorularımın cevaplayacak arkadaşlar ile mesajlaşmak istiyorum yardımcı olacak arakdaşlar bana özelden mesaj atarsa sevinirim Yönetim Notu: Bu şekilde bir hizmetimiz yoktur, sorularınızı SORU PANOSUna sormalısınız. Katolik Teolojisi ile ilgili yardım
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Katolik Teolojisi ile ilgili yardım konusu 291 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj brkelit35 tarafından gönderildi.
Arkadaşlar forumda gayet yeniyim katolik mehzebi hakkında bilgi alacağım sorularımın cevaplayacak arkadaşlar ile mesajlaşmak istiyorum yardımcı olacak arakdaşlar bana özelden mesaj atarsa sevinirim
Yönetim Notu: Bu şekilde bir hizmetimiz yoktur, sorularınızı SORU PANOSUna sormalısınız.
Katolik Teolojisi ile ilgili yardım konusuna benzer konular;
Başkalarına yardım Başkalarına yardım ederken bunun gizli yapılması mı doğrudur, açık yapılması mı doğrudur?
Lutheran teolojisi ve Katoliklik arasındaki fark ve benzerlikler Lutheran teolojisi ile Roma Katolik kilisesini birbirinden ayıran temel teolojik farklar nelerdir:
1)Kutsal kitabın yetkisi:
http://absweb1.absites.com/brc/virtual_library/images/Luther1534tp_17_final.jpg
Lutheran inancına göre ;doktrinsel konularda alınacak tek kaynak Kutsal Kitaptır,Roma Katolik kilisesi bu otoriteyi ayrıca Papa'ya ve kilise geleneklerine de verir.
2)Aklanma (Justification) Doktrini
Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı'nın Luigi Padovese'nin ölümü ile ilgili açıklaması Luigi Padovese milliyetçiler ve dindar fanatikler tarafından öldürüldü
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/06/luigipadovese-300x224.jpg
Luigi Padovese milliyetçiler ve dindar fanatikler tarafından öldürüldü
Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı ve İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini, Vatikan’da Ortadoğu konulu sinod toplantısında yaptığı konuşmada, Anadolu’daki Hristiyanların “aşırı milliyetçiler ile dindar fanatiklerin işbirliği halinde hazırladıkları karanlık tuzaklar”ın kurbanı olduklarını iddia etti.
Başpiskopos Franceschini, Türkiye’de Hristiyanlara yönelik bir dizi saldırıya dikkati çekmesinin ardından, Piskopos Luigi Padovese’nin İskenderun’da boğazı kesilerek öldürülmesine de...
David'e yardım ve dua Başlık, kimseye yanlış bir anlam vermesin. Olayı ya da olguyu öğrendiğimde; bütün inanlıların Rab'de kardeşimiz David için dua edeceklerine o kadar güvendim ki; bütün kardeşlerin hatta Rab'de olmayanların bile kendi açılarından dua edeceklerine inandığımdan; bu satırları yazıyorum.
" Yardım " derken; bir dilencilik sıfatı kullanmıyorum. Çünkü öğrendiğim kadarıyla 15.000 gibi ameliyat için gereken bir miktar gerekiyor. Zira kardeşimiz, yaş olarak da çok genç ! Aynı zamanda Rab'bin gariban bir işçisi ve de önder...
"David", benim ona verdiğim bir rumuz. Doğaldır ki; bir Türk'tür ve de inançlı. Bu yazıyı yazmamı istemedi. Ama ben, inanlıların bir paylaşım içinde olmasını düşündüğümden yazıyorum. Bazı durumları inançlılar ile paylaşamayacak isek; kimlerle paylaşacağız ?
...
lütfen yardım... Merhaba Arkadaşlar;
Sizden benim özel bir dileğim için dua etmenizi istiyorum.1,5 yıldır rabbime yalvarıyorum bir takım belirtiler var sizlerden gelecek dualarla daha da destelemek istiyorum Yüce ilah dualarınızı duysun...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil