Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusu
13037 kez okundu,
77 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

18-04-08, 23:53
ilhanmania
Foruma üye olduğum günden beri sürekli niye Katolik olduğum, inancımdan emin olup olmadığımi ani ve çabuk bir şekilde Protestan olmam gerektiği şeklinde yapıcı eleştiriler alıyorum.. Forum içerisinde Katolikler niye sevilmiyor?? Ya da tüm inanç aleminde mi bu böyle? Sevilmiyor muyuz??
Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

19-04-08, 01:19
ilhanmania
Sırf burada değil.. Dışarıda toplumda da sorulan bi soru.. Niye Katolik?? Dediğim gibi eleştirilerin hepsi yapıcı eleştiri, güzel yani.. Ancak geçenlerde okuduğum bir makale bana ilginç geldi.. Yerini tam bulamadım onu da yazıcam hatırlayınca.. Kopyalamıştım bilgisayara aynen kopyalayıp yapıştırıyorum..
"
Hristiyan inancında asıl öğe Katolik inancıdır.. Müslümanlıkta olduğu gibi.. Asıl gerçek olan sünnidir.. Sonra alevi gelir.. İşte
Hristiyan inancında da aslolan Katoliktir.. Sonra Ortadoks ve nihayet en son Protestan gelir.."
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-04-08, 02:16
Margos
|
|
ilhanmania
|
|
Foruma üye olduğum günden beri sürekli niye Katolik olduğum, inancımdan emin olup olmadığımi ani ve çabuk bir şekilde Protestan olmam gerektiği şeklinde yapıcı eleştiriler alıyorum.. Forum içerisinde Katolikler niye sevilmiyor?? Ya da tüm inanç aleminde mi bu böyle? Sevilmiyor muyuz??
|
Katolikler değil Katolik inancı sevilmiyor. İnancın için ciddi bir baskı yapacak kimse yok burada bence, varsa da ayıp eder. Herkes görüşünü söyler, sonucunda da sen bir karara varırsın. Israr etmenin ve sürekli aynı şeylerde direnmenin pek mantığı yok çünkü.
Genel olarak Katolikler seviliyor yada sevilmiyor diyemem, genel yargılara varılamaz böyle. Kimseyi inancından ötürü sevmeme hakkımız yok, bu günahtır.
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-04-08, 13:01
lithium
öncelikle ilhanmania kardeşime sorusundan dolayı teşekkür ederim.çünki bende bir müslüman olarak bunun cevabını merak ediyordum.buradaki katolik kilisesine gittiğimde kapalı olduğu için soramadım ve daha sonrada vaktim olmadı.ben
hristiyanlıkla ilgili şu an sahip olduğum bir çok bilgiyi burda öğrendim.hepsini dersem daha doğru olur.katolik mezhebine karşı-doğrusu öğretilerine karşı - tepkiyide burda gördüm.ve neden olduğunu merak etmişimdir.sorum şu olcaktı katolik mezhebinde farklı olan öğreti nedir?ya da yanlış olan nedir?gercekten vereceğiniz cevabı merak ediyorum.bu konuda beni bilgilendirecek olan kardeşlerimide şimdiden cok teşekkür ederim... (birde sınavlarım var,bu nedenle gercekten benim için dua etmenizi can-ı gönülden isterim)
NOT:burada verilecek cevaplar sadece benim içindir.bu nedenle katolik kardeşlerimin bu konuda rahatsızlık duyup, üzerlerine alınmasını ve arada kırgınlık olmasını gercekten hiç istemem.
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-04-08, 18:37
Sola Scriptura
|
|
ilhanmania
|
|
|
Katolik dini doğru ise neden sevilip sevilmeme senin veya herhangi bir katolik için sorun olsun ki? Önemli olan gerçeğin ne olduğunu bilmek değil mi? Sen gerçeğe sahip olduktan sonra bütün dünya senden nefret etse ne değişir ki?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil