Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusu 13037 kez okundu, 77 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi. Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler Foruma üye olduğum günden beri sürekli niye Katolik olduğum, inancımdan emin olup olmadığımi ani ve çabuk bir şekilde Protestan olmam gerektiği şeklinde yapıcı eleştiriler alıyorum.. Forum içerisinde Katolikler niye sevilmiyor?? Ya da tüm inanç aleminde mi bu böyle? Sevilmiyor muyuz?? Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusu 13037 kez okundu, 77 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi.

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-04-08, 23:53
ilhanmania

Foruma üye olduğum günden beri sürekli niye Katolik olduğum, inancımdan emin olup olmadığımi ani ve çabuk bir şekilde Protestan olmam gerektiği şeklinde yapıcı eleştiriler alıyorum.. Forum içerisinde Katolikler niye sevilmiyor?? Ya da tüm inanç aleminde mi bu böyle? Sevilmiyor muyuz??

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-04-08, 01:19
ilhanmania

Sırf burada değil.. Dışarıda toplumda da sorulan bi soru.. Niye Katolik?? Dediğim gibi eleştirilerin hepsi yapıcı eleştiri, güzel yani.. Ancak geçenlerde okuduğum bir makale bana ilginç geldi.. Yerini tam bulamadım onu da yazıcam hatırlayınca.. Kopyalamıştım bilgisayara aynen kopyalayıp yapıştırıyorum..

"Hristiyan inancında asıl öğe Katolik inancıdır.. Müslümanlıkta olduğu gibi.. Asıl gerçek olan sünnidir.. Sonra alevi gelir.. İşte Hristiyan inancında da aslolan Katoliktir.. Sonra Ortadoks ve nihayet en son Protestan gelir.."

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-04-08, 02:16
Margos

ilhanmania
Foruma üye olduğum günden beri sürekli niye Katolik olduğum, inancımdan emin olup olmadığımi ani ve çabuk bir şekilde Protestan olmam gerektiği şeklinde yapıcı eleştiriler alıyorum.. Forum içerisinde Katolikler niye sevilmiyor?? Ya da tüm inanç aleminde mi bu böyle? Sevilmiyor muyuz??
Katolikler değil Katolik inancı sevilmiyor. İnancın için ciddi bir baskı yapacak kimse yok burada bence, varsa da ayıp eder. Herkes görüşünü söyler, sonucunda da sen bir karara varırsın. Israr etmenin ve sürekli aynı şeylerde direnmenin pek mantığı yok çünkü.

Genel olarak Katolikler seviliyor yada sevilmiyor diyemem, genel yargılara varılamaz böyle. Kimseyi inancından ötürü sevmeme hakkımız yok, bu günahtır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBirbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-04-08, 13:01
lithium

öncelikle ilhanmania kardeşime sorusundan dolayı teşekkür ederim.çünki bende bir müslüman olarak bunun cevabını merak ediyordum.buradaki katolik kilisesine gittiğimde kapalı olduğu için soramadım ve daha sonrada vaktim olmadı.ben hristiyanlıkla ilgili şu an sahip olduğum bir çok bilgiyi burda öğrendim.hepsini dersem daha doğru olur.katolik mezhebine karşı-doğrusu öğretilerine karşı - tepkiyide burda gördüm.ve neden olduğunu merak etmişimdir.sorum şu olcaktı katolik mezhebinde farklı olan öğreti nedir?ya da yanlış olan nedir?gercekten vereceğiniz cevabı merak ediyorum.bu konuda beni bilgilendirecek olan kardeşlerimide şimdiden cok teşekkür ederim... (birde sınavlarım var,bu nedenle gercekten benim için dua etmenizi can-ı gönülden isterim)

NOT:burada verilecek cevaplar sadece benim içindir.bu nedenle katolik kardeşlerimin bu konuda rahatsızlık duyup, üzerlerine alınmasını ve arada kırgınlık olmasını gercekten hiç istemem.

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-04-08, 18:37
Sola Scriptura

ilhanmania
Katolik dini doğru ise neden sevilip sevilmeme senin veya herhangi bir katolik için sorun olsun ki? Önemli olan gerçeğin ne olduğunu bilmek değil mi? Sen gerçeğe sahip olduktan sonra bütün dünya senden nefret etse ne değişir ki?

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »  

Katoliklik hakkinda bireysel dusunceler konusuna benzer konular;

Habercilerin isleri hakkinda Merhabalar, Sorularim olduguna dair daha once forumda yazmistim. Sorularim o kadar cok ki hepsini not ediyorum. Habercilerin isleri ile baslamak istiyorum. 1) ''5:30 Sizlerin bir tahtaya asip olum cezasina carptirdiginiz Isa'yi atalarimizin Tanrisi diriltti.'' Atalarimizin Tanrisi derken ne demek isteniyor? Neden insanlar daha o zamanlarda irklara bolunuyor? Israil'in Tanrisi diye Tevrat'ta ve Incil'de cok okumustum. 2) ''5:31 Tanri O'nu kendi sagina Baskan ve Kurtarici olarak yukseltti...'' Tanri'nin sagina derken ne demek isteniyor? Soyut anlamda mi, cunku aytein oncesinde okursam bunu somut olarak algiliyorum. 3) ''7:56 Iste goruyorum dedi, Gokler acilmis, Insanoglu da Tanri'nin saginda duruyor.'' Burada Stefanos'un Tanri'yi gorebildigi yaziyor. Ayrica Tanri'yi Tanri'nin sagini...

KEŞİŞLER HAKKINDA BİLGİ çok değerli kardeşlerim bana keşişler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.RAB SİZİ BEREKETLESİN.

Kutsal Kitap Melekler hakkinda ne yazar? Soru: Kutsal Kitap melekler hakkında ne söyler? Yanıt: Melekler, zekâları, duyguları ve iradeleri olan kişisel ruhsal varlıklardır. Bu, hem iyi, hem de kötü melekler (cinler) için de geçerlidir. Meleklerin zekâsı vardır (Matta 8:29; 2 Korintliler 11:3; 1 Petrus 1:12), duygularını gösterirler (Luka 2:13; Yakup 2:19; Vahiy 12:17), ve iradelerini kullanırlar (Luka 8:28-31; 2 Timoteos 2:26; Yahuda 6). Melekler, gerçek fiziksel bedenleri olmayan ruhsal varlıklardır (İbraniler 1:14). Fiziksel bedenleri olmadığı halde, yine de kişiliktirler. Yaratılmış varlıklar oldukları için bilgileri sınırlıdır. Bu da onların Tanrı’nın yaptığı her şeyi bilmediği anlamına gelir (Matta 24:36). Ancak insanlardan daha çok bilgi sahibi oldukları görülmektedir, bu da üç nedenden ötürü olabilir. İlk olarak,...

Nuh Tufani Hakkinda Yuzyillardir insanlarin kafasini kurcalayan konulardan biri Nuh Tufani'dir. Bazilarina gore Eski Ahit'te anlatilan bu hikaye gercek degil fakat Mezopotamya Mitolojisi'nden alintidir. Gercek olan bisey varsa Nuh Tufani olayina sadece Mezopotamya'da degil, ilkel ada kulturlerinde, Guney Amerika Uygarliklarinda ve Hint Destanlarinda karsilasiyoruz. (Hintliler'in en buyuk 2 ulusal destanlari var Mahabharata ve Ramayana tabi bunlarin disindada destanlar ve soylenceler mevcuttur) Mayalar'da Buyuk Tufan'dan bahsedilir. Sumer Yaratilis Destani Enuma Elis'te ve yine Sumer Mitolojisi'nde Gilgamis Destani'nda Tufan'dan bahsedilir. Hatta Sumer Kral listeleri soyle baslar; Krallik Gokten (Cennet'ten) indiginde Krallik Eridu'daydi (Eridu Bas Tanri Enlil'in kutsal kenti) Eridu'da Alulim Kraldi 28800 yil...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih